đŸ„‡Powerbank bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta powerbank

Letar du ocksÄ efter powerbank bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel hjÀlper vi dig hitta den bÀsta powerbanken för dig. I slutet av artikeln gÄr vi Àven igenom lite vanliga frÄgor och svar om powerbanks.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för batteriexperten.com

Powerbank bÀst i test 2021

1. GP Powerbank T20B (20.000mAh)

2. Deltaco Powerbank (20.000mAh)

3. Deltaco Powerbank (16.000mAh)

GP Powerbank T20B (20.000mAh)
Deltaco Powerbank (20.000mAh)
Deltaco Powerbank (16.000mAh)

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

GP Powerbank T20B (20.000mAh) recension

GP Powerbank T20B
GP Powerbank T20B

Denna GP powerbank T20B Àr en riktigt kraftfull powerbank, den gör det till och med möjligt att ladda din laptop! Med tanke pÄ att den ocksÄ stödjer en full PD laddning pÄ 65W sÄ blir detta en av de snabbaste powerbanksen dÀr ute. Trots att den har 20.000mAh sÄ kÀnns den faktiskt inte sÀrskilt klumpig och Àr enkel att stoppa i jackfickan eller vÀskan.

GP powerbank T20B har som tidigare nÀmnt 20.000mAh, vilket Àr bland det högsta batterikapacitet som finns pÄ marknaden idag. Det gör att du kan ladda flera av dina prylar fullt innan den fÄr slut pÄ batteri. Det finns Àven tvÄ uttag för laddning, sÄ du kan ladda flera saker samtidigt.

Överlag Ă€r GP Powerbank T20B enligt oss powerbank bĂ€st i test 2021. Ett lite dyrare pris men det Ă€r definitivt vĂ€rt det!

Deltaco Powerbank (20.000mAh) recension

deltaco powerbank
Deltaco Powerbank 20000mAh

Denna Deltaco powerbank Àr en riktigt kraftfull powerbank som kommer in pÄ hela 20.000mAh! Den klarar av att ladda upp din iPhone, Android eller annan mobil upp till 8 gÄnger. Med denna kommer du aldrig mer fÄ slut pÄ batteri, nÄgonsin. Det kommer inte din familj eller vÀnner för den delen heller, Deltaco powerbanken har 3 USB-utgÄngar sÄ att du kan ladda flera enheter samtidigt.

Deltaco powerbanken Àr mycket enkel att transportera och vÀger strax under 500 gram. Den Àr ocksÄ hyfsat liten, sÄ liten att den fÄr plats i jackfickan.

Överlag gillar vi pĂ„ Hemmaprylar denna powerbanken vĂ€ldigt mycket. En riktigt bra powerbank för priset pĂ„ under femhundringen.

Deltaco Powerbank (16.000mAh) recension

deltaco powerbank 16000mah
Deltaco Powerbank 16000mAh

Denna Deltaco Powerbank Àr nÄgot mindre kraftfull Àn den tidigare nÀmnda. Dock har den lika mycket portar, och ser exakt likadan ut designmÀssigt. Inte mycket skillnad förutom att detta snarare Àr en billig powerbank. En extra funktion som Àven denna powerbank har Àr en liten ficklampa, grymt nÀr du Àr ute och kampar eller i sommarstugan.

Överlag Ă€r Ă€ven denna Deltaco powerbank en av de bĂ€sta powerbanksen pĂ„ marknaden idag. Kortfattat Ă€r det en billig powerbank som gör det den ska.

GP TrÄdlös Powerbank Qi (10.000mAh) recension

GP trÄdlös powerbank qi
GP trÄdlös powerbank qi

En riktigt populÀr powerbank Àr denna GP trÄdlös powerbank Qi. Den hÄller tyvÀrr bara 10.000mAh, men fungerar riktigt smidigt ÀndÄ. Det Àr en trÄdlös powerbank som kan ladda bÄde iPhones och andra mobiler. Se dock till att kolla om just din mobil stödjer Qi, annars kommer den inte fungera.

LĂ€gg enkelt din mobil ovanpĂ„ powerbanken sĂ„ laddas den – utan sladdar! Laddplattan i sig har ett bra grepp som gör att mobilen inte lĂ€tt ramlar av, och gör den smidig att hĂ„lla i handen. Du kan ocksĂ„ ladda mobilskal pĂ„ den.

Överlag gillade redaktionen denna trĂ„dlösa powerbank mer Ă€n de andra. Men eftersom vi vet att alla inte har tillgĂ„ng till Qi-funktioner, sĂ„ kunde vi inte ha med denna pĂ„ topplistan.

Vanliga frÄgor nÀr du ska köpa bÀst powerbank

Vi vet att det kan dyka upp en hel del frÄgor nÀr du ska köpa bÀst powerbank. Det kan vara svÄrt att vÀlja, och dÀrför har vi inte bara satt ihop vÄr powerbank bÀst i test 2021 lista, utan Àven besvarat lite vanliga frÄgor angÄende powerbanks.

Powerbanks Àr en av de mest anvÀnda typerna av laddningselektronik. Det finns mÄnga olika powerbanks som har mÄnga olika aspekter. Det Àr lÀtt att bli förvirrad över vilka funktioner du ska se inom en powerbank. Det Àr dÀrför HemmaPrylar har skapat en helt egen guide om vad man ska leta efter i en bra powerbank. Genom att leta efter dessa funktioner eller Ätminstone övervÀga dessa aspekter medan du söker efter en powerbank; Du kommer slutligen att köpa en powerbank som levererar exakt vad du behövde.

Vad Àr en powerbank?

LÄt oss först gÄ igenom det enkla Àmnet vad Àr en powerbank? En powerbank Àr en enhet som innehÄller batterier och syftet med powerbanken Àr att ladda enheter. Vilka enheter laddar en powerbank? Alla kompatibla enheter som anvÀnder en USB-laddningskabel för att ladda kan anvÀndas med en powerbank.

Powerbanks finns i alla möjliga storlekar som varierar med storlekar, effektkapacitet och olika laddningstekniker. De Àr en utmÀrkt lösning om du befinner dig med ett lÄgt batteri pÄ din smartphone hela dagen eftersom en powerbank kan följa med dig nÀstan överallt.

LÄt oss nu gÄ vidare till de aspekter som vi ska fokusera pÄ nÀr du vill hitta bÀst powerbank 2021.

Hur du vÀljer bÀst powerbank 2021

Det finns en del krav som vi tycker Àr extra viktiga nÀr du ska köpa en bra powerbank. HÀr Àr nÄgra av de:

1. Kapacitet

Om det finns en sak som skiljer sig mycket frÄn en powerbank till en annan Àr det kapaciteten. Kapacitet inom powerbanks mÀts i milliampere-timme. Ju högre mAh desto lÀngre hÄller batteriet pÄ. Det hÀr Àr nÄgot att se upp för nÀr du köper en powerbank eftersom du vill ha tillrÀckligt hög kapacitet som kommer att ladda enheten som du vill ladda din powerbank hela vÀgen.

Om du köper en powerbank för att enbart ladda din smartphone kan vi kanske fÄ en powerbank i 3000 mAh-sortimentet det bÀsta alternativet. Det beror pÄ att mÄnga smartphones har en batterikapacitet pÄ minst 2000 mAh. Med en 3 000 mAh powerbank kan du ladda din smartphone hela vÀgen och fortfarande ha lite mer ström kvar.

DÄ finns det omstÀndigheter nÀr du kan behöva en powerbank med högre kapacitet eftersom du vill ladda din iPad, smartphone och andra elektroniska enheter som du tror att du kommer att anvÀnda en powerbank för att ladda med. Detta Àr nÀr man gÄr in i en högre kapacitet som 20 000 mAh powerbanks Àr de bÀsta valen. Powerbanks med högre kapacitet gör att du inte behöver oroa dig för att ladda powerbanken förrÀn nÄgra dagar efter att strömmen Àr utarmad. NÀr en powerbank tappar sin kraft Àr det vanligtvis bÀst att ladda den över natten eftersom du inte Àr beroende av den nÀr du sover.

Vi rekommenderar att du börjar vid 3000mAh-intervallet eftersom en kapacitet pÄ 3000mAh Àr den moderna standarden för en Mini-kapacitetsbank. Mini för powerbankens storlek och kapacitet. GÄ sedan högre dÀrifrÄn och se vad som passar dina behov. Ta reda pÄ hur mycket kraft du behöver genom ditt dagliga liv och matcha det tillsammans med din powerbank.

2. Laddningstid

Powerbanks har ocksÄ en hel del laddningshastigheter. Att veta vilka laddningshastigheter en powerbank har Àr skillnaden mellan att vara extremt missnöjd med din powerbank eller att din enhet Àr laddad.

Det Àr dÀrför det Àr viktigt att veta hur man lÀser ut- och ingÄngsnivÄer pÄ powerbanks. UtgÄngsladdningen Àr laddningen som görs till enheten du laddar. IngÄngsladdningen Àr laddningen som görs till sjÀlva powerbanken, sÄ ingÄngsladdning innebÀr i detta fall laddningshastigheten för powerbanken.

LÄt oss gÄ igenom hur du ska vÀlja vilka laddningshastigheter som betyder vad och vilka hastigheter du ska leta efter. Men lÄt oss först gÄ igenom tvÄ huvudtermer.

SpÀnning: SpÀnningen Àr i grunden regulatorn för laddningsprocessen. SpÀnningen kan hÄlla förstÀrkarströmmen konstant sÄ att laddningshastigheten Àr konstant. Ju mer ström det finns under laddningen, desto mer konstant blir laddningshastigheten.

Amperage: Amperage Àr laddningshastigheten för laddningsprocessen. Ju högre ström, desto snabbare levereras strömmen till enheten du laddar. FörstÀrkaren regleras dock av spÀnningen och kanske inte alltid Àr konstant om laddarens spÀnning Àr lÄg. För att förstÀrkarströmmen ska vara konstant snabb mÄste det finnas tillrÀckligt med spÀnning för att stödja laddningshastigheten.

Nu nÀr du kÀnner till bÄda huvudvillkoren för att faktiskt förstÄ vad laddning innebÀr, gÄr vi vidare till laddningshastigheter.

Laddningshastigheter:

LĂ„ngsam – 5V / 1A

Medium – 5V / 2A

Snabb – 5V / 2.4A

Snabbladdning – 9V / 3A

Detta Ă€r standarden för utgĂ„ngsladdning. Om en utladdare har en laddningsström pĂ„ 1 ampere kommer du att uppleva nĂ„got lĂ„ngsam laddning, men det Ă€r mest Mini-powerbanksen som har en laddningshastighet pĂ„ 1 Amp, sĂ„ du borde inte vara för hĂ„rd pĂ„ de smĂ„ powerbanks. Medium laddningshastighet har en laddningsström pĂ„ 2,0 Amp, vilket Ă€r ganska vanligt för mĂ„nga powerbanks, detta Ă€r sĂ€rskilt fallet om powerbank har tvĂ„ portar dĂ€r en port kan ha 2A laddning och den andra porten har 1,0A laddning; Även om laddningshastigheten pĂ„ 2.0A faktiskt börjar ta slut eftersom snabbare laddningshastigheter börjar uppstĂ„.

Sedan flyttar vi till det högre laddningsfÀstet dÀr 2,4 Amp laddning faktiskt Àr den senaste och snabbaste typen av standardladdning som inte krÀver nÄgon speciell laddningsteknik. 2.4A laddningshastighet blir en mer standard eftersom den kraftigt har en powerbank-kvalitet genom att tillhandahÄlla en laddningshastighet för en vÀggladdare i en powerbank. Sedan finns det Quick Charge-laddning som skjuts in i laddningens 3,0 ampere. Quick Charge-tekniken Àr dock endast tillgÀnglig med enheter som Àr kompatibla med Quick Charge-tekniken och powerbanken mÄste ocksÄ ha Quick Charge-aktiverade laddningsportar för att Quick Charge-hastigheter verkligen ska trÀda i kraft.

Nu nÀr du vet vilka laddningshastigheter du kan förvÀnta dig av powerbanks och vet vad de menar bör du vara pÄ god vÀg att fÄ en bra powerbank som laddar dina enheter snabbt. Du bör ocksÄ kontrollera om du har en Quick Charge-kompatibel smartphone, och om du har det bör du köpa en powerbank som har Quick Charge-portar för supersnabb laddning. iPhones Àr dock inte kompatibla med Quick Charge.

3. BĂ€rbarhet

En av de frÀmsta anledningarna till att powerbanks finns i första hand Àr att de Àr mycket bÀrbara. Det Àr dÀrför deras andra namn Àr kÀnda för att vara bÀrbara laddare eftersom de kan ladda din enhet medan du Àr pÄ sprÄng.

NĂ€stan alla powerbanks Ă€r bĂ€rbara pĂ„ nĂ„got sĂ€tt, det Ă€r bara att vissa powerbanks Ă€r mer bĂ€rbara Ă€n andra. BĂ€rbarhet matchas faktiskt med kapaciteten hos en powerbank, för nĂ€r kapaciteten hos en powerbank Ă€r högre mĂ„ste batteripaketet vara större. Även om det mest Ă€r sant, med dagens bĂ€rbara laddare Ă€ven om kapaciteten kan vara ganska stor, kommer storbankens storlek att vara relativt liten. SĂ„ vi hĂ„ller pĂ„ att lĂ€gga in hög kapacitet i mindre storlekar.

Med det sagt, om du ville ha en powerbank som skulle passa i fickan eller i grund och botten en liten powerbank som du skulle ta med dig varje dag; DÄ skulle du vÀlja en Mini powerbank som Àr cylindrisk och ca 5 tum lÄng. Det Àr den hÀr typen av powerbanks som erbjuder optimal bÀrbarhet som gör att du fritt kan ladda din smartphone utan att kÀnna dig tillbaka. Detsamma gÀller smala powerbanks, som har ungefÀr samma storlek pÄ smartphones.

Om du gÄr in i högre kapacitet bör du förvÀnta dig en viss storlek, men ocksÄ en ganska stor skillnad i vikt. LÄt oss ge ett exempel pÄ 20000 mAh powerbank. 20 000 mAh Àr mycket kraft som en kraftbank som kommer att hÄlla dig i flera dagar men den kan fortfarande vara bÀrbar, men inte pÄ samma sÀtt som en 3000 mAh powerbank skulle vara. IstÀllet skulle en 20 000 mAh powerbank vara bra för resande ÀndamÄl men Ànnu bÀttre för att ta den till en plats dÀr det inte finns en vÀggladdare, sÄ du skulle anvÀnda din 20 000 mAh powerbank. Powerbanks som Àr större Àr inte alltid praktiska att anvÀnda för vardagliga ÀndamÄl, men de kan vara bra i vissa situationer.

Vet vad du ska göra med din powerbank och vart du kan ta den. Du vill kÀnna dig bekvÀm och sÀker med den bÀrbara laddaren som du köper.

4. Portar

Olika powerbanks har olika mÀngder laddningsutgÄngsportar. Laddningsportar Àr mycket kopplade till den kapacitet som en powerbank har. Det beror pÄ att en powerbank med en kapacitet pÄ 3000 mAh bara har en laddningsport eftersom tvÄ enheter som drar ström frÄn en sÄ lÄg kapacitet inte Àr meningsfullt eftersom kapaciteten hos den lilla kapacitetsbanken kommer att ta slut mycket snabbt och bÄda enheterna skulle bli knappt laddad.

Om du vill ladda mÄnga enheter samtidigt fritt rekommenderar vi en powerbank med mÄnga portar. Powerbanks med mÄnga portar kan variera frÄn att ha tvÄ, tre, fyra och till och med fem portar pÄ vissa kraftfulla powerbanks. Denna typ av multi-port powerbanks Àr ocksÄ bra att anvÀnda för en laddningsnav för vÀnner, familj, pÄ kontoret eller till och med frÀmlingar i biblioteket som letar efter en hamn för att ladda sina smartphones. Du kan mycket vÀl vara en laddningshjÀlte om du ger mÀnniskor makt att ladda sina enheter.

I slutÀndan beror hur mÄnga portar du vill ha pÄ vilken kapacitet du behöver. Kanske kommer du att upptÀcka att det Àr för mycket krÄngel att ha för mÄnga portar och vill ha en lÀtt bÀrbar laddare som Àr en plug-and-case.

5. Pris

Prislappen för powerbanks Àr direkt relaterad till alla aspekter av powerbanks som vi nÀmnde ovan men priset pÄ en powerbanks Àr fortfarande en del av vad powerbanken Àr och det Àr ocksÄ ett viktigt sÀtt att vÀlja en stor powerbank. Med alla aspekterna lagade ihop och förstÄelsen för vad en powerbank ska ha, kommer sedan priset pÄ powerbanken.

Det Àr hÀr du mÄste matcha laddningshastigheten, kapaciteten, storleken och den teknik som powerbanken anvÀnder för att sÀkert veta att laddaren du köper verkligen Àr vÀrt priset. Du bör ocksÄ se till att elbanken Àr byggd enligt standarder, vilket innebÀr att laddaren Àr vÀlbyggd för frekvent anvÀndning sÄ att den inte faller sönder. SÄ du borde inte betala $ 20 dollar för en enkel Mini-powerbank eftersom den Àr basen för alla powerbanker och faktiskt borde ha ett pris pÄ $ 12. Detsamma gÀller Àven powerbanks med hög kapacitet inom 20 000 mAh. Vissa powerbanks med hög kapacitet Àr faktiskt prissatta absurt höga eftersom vissa företag kanske tror att mÀnniskor som söker efter powerbanks kan tro att en kapacitet pÄ 20 000 mAh faktiskt Àr vÀrd 80 dollar. Det stÀmmer inte alls.

Även powerbanks med högre kapacitet Ă€r prissatta lĂ„ga Ă€n vad du tror frĂ„n ansedda laddningselektronikföretag. I detta skede av att skaffa en powerbank kan saker vara lite dimmiga och prissĂ€ttningsalternativen kan vara vilseledande. Men det Ă€r dĂ€rför Charger Harbour Ă€r hĂ€r för att hjĂ€lpa dig att segla i rĂ€tt riktning sĂ„ att du kan fĂ„ den bĂ€sta powerbanken du letar efter. Ta en titt pĂ„ avsnittet Power Bank Recensioner för att komma igĂ„ng med att segla.

6. TrÄdlös laddning

Det finns ett par andra aspekter att tÀnka pÄ innan du vÀljer ett reservbatteri. Genom genomladdning kan du ladda enheter som Àr anslutna till batteriet, medan sjÀlva batteriet ocksÄ laddas. Om bÄde din telefon och ditt reservbatteri gÄr tomt Àr detta en mycket anvÀndbar funktion.

TrÄdlös laddning har ocksÄ blivit mycket populÀr, eftersom det gör att du kan slÄ pÄ kompatibla enheter utan att behöva en kabel, utan helt enkelt genom att vila dem ovanpÄ batteriet. Qi Àr den dominerande standarden som du hittar i kompatibla Apple- och Samsung-telefoner, och det finns nÄgra batteripaket dÀr som stöder den.

7. Laddningsskal eller powerbank?

Om du upptÀcker att du ofta glömmer att ta med ditt reservbatteri nÀr du behöver det mest, kanske du vill tÀnka pÄ att anvÀnda ett sÀrskilt batterifodral istÀllet. Den kombinerar portabilitet och skydd av ett fodral med en inbyggd strömcell för att hÄlla din telefon toppad hela tiden. Nackdelen Àr att de ofta har lÀgre laddningskapacitet Àn dedikerade batterier, och du kan verkligen inte ladda nÄgot annat med dem.

Nu, med allt detta i Ätanke, har vi sammanstÀllt nÄgra av vÄra favoritbanker som du kan köpa just nu. Du kan inte gÄ fel med nÄgon av dem, sÄ vÀlj den som passar din budget och dina behov.

Vilken laddningskapacitet behöver jag?

Powerbankens kapacitet Àr ofta missförstÄdd. Du behöver inte förstÄ vad mAh betyder, bara att om din telefonspecifikation sÀger att den har ett 4000 mAh batteri kommer du att behöva minst en 4000 mAh bank för att fÄ full laddning.

Egentligen behöver du mer Àn sÄ. Ingen bÀrbar laddare gÄr med 100% effektivitet, med de flesta i genomsnitt cirka 65%, och vissa slÄr upp till 80 eller 90%. De senare Àr de du vill ha.

För att helt kunna ladda en 4000 mAh batteritelefon kommer du troligen att behöva nĂ„got mer som en 6 000 mAh powerbank. SĂ„ alla de 5000 mAh-bankerna som hĂ€vdar att de laddar din telefon tvĂ„ gĂ„nger, tror inte ett ord – inte om du inte har en riktigt gammal telefon med ett litet batteri.

Enheter tenderar att sÀljas i kapaciteter pÄ 5 000 mAh, 10 000 mAh och 20 000 mAh, med nÄgra variationer dÀremellan. Som en tumregel Àr 5.000 mAh en engÄngspowerbank som Àr lÀtt att flytta; 10.000 mAh trÀffar sweet spot, bÄde bÀrbar och erbjuder cirka tvÄ laddningar; 20 000 mAh har hög kapacitet, mest anvÀndbart för dem som ska vara borta frÄn elnÀtet under lÀngre perioder eller kommer att ladda flera prylar. Försök inte att stoppa en 20 000 mAh-enhet i fickan.

Naturligtvis kan du köpa banker med betydligt högre kapacitet, vilket Àr sÀrskilt anvÀndbart om du vill ladda en bÀrbar dator, men de kommer att bli mycket större, större och dyrare .

Observera att om du reser i ett plan mÄste din bÀrbara laddare finnas i ditt handbagage och allt över 27.000 mAh (100Wh) behöver godkÀnnande frÄn flygbolaget (över 43000 mAh / 160Wh, glöm det).

Med stor powerbank kommer dock tvÄ stora problem. För det första kan laddning ta evigt (okej, som nÀstan en dag i vissa fall). För det andra, med de flesta enheter som erbjuder en rad med fyra lysdioder för att beteckna hur mycket ström som finns kvar i banken, kan det vara omöjligt att rÀkna ut hur mycket du faktiskt har kvar.

Lösningarna hÀr Àr enkla. En LCD-skÀrm ger dig en exakt avlÀsning av ÄterstÄende kapacitet, Àven om dessa sÀllan finns pÄ lÄgkapacitets- och billiga banker. Genom laddning kan du ladda bÄde powerbanken och de anslutna enheterna samtidigt och frigöra eluttag om du mÄste lÄta den vara inkopplad under lÄnga perioder. Att sÀkerstÀlla att du har snabbast möjliga ingÄng (vanligtvis en USB-C PD-ingÄng, som kan vara sÄ hög som 100 W) kommer ocksÄ att pÄskynda saker och ting.

Vilken laddningshastighet behöver jag?

Om jag hade det sÄ skulle 5W powerbanks förbjudas. De Àr smÀrtsamt lÄngsamma. NÄgot lÀgre Àn 10W: nej.

Dessa dagar till och med 10W, Ă€ven om de marknadsförs som “snabb laddning”, repar knappt ytan pĂ„ vad de senaste smartphonesna kan. Med vissa som kan gĂ„ sĂ„ högt som 120 W över en trĂ„dbunden anslutning, kommer en 10 W powerbank inte att kĂ€nna sig sĂ€rskilt bekvĂ€m.

Med detta sagt Àr 10W vanligare bland budgeten och mellanklassen, och mÄnga kommer att anvÀnda 10W-laddare hemma. Men vi rekommenderar fortfarande att du letar efter en snabbare powerbank, sÀrskilt de med Quick Charge eller Power Delivery-stöd (Àven om din nuvarande telefon inte stöder den, kommer en senare uppgradering troligen att).

Det verkar ganska enkelt, Àven om tillverkare sÀllan tillhandahÄller hastigheten pÄ sina utgÄngar mÀtt i watt. IstÀllet ser du en klassificering i ampere, som du multiplicerar med fem (spÀnningsklassificeringen) för att fÄ klassificeringen i watt. SÄ 2A x 5V = 10W.

Vilka laddningsportar behöver jag?

Om du Àr en iPhone-anvÀndare (och tÀnker förbli en iPhone-anvÀndare), leta efter en powerbank med en lightning-port som kan fungera som in- och utgÄng för att spara dig att skrapa runt efter kablar som du annars inte skulle anvÀnda.

Android-telefoner gÄr alltmer över frÄn Micro-USB till USB-C, och i sÄ fall föredras en USB-C-port som fungerar som in- och utgÄng. Men det Àr fortfarande vanligt att powerbanks laddas över Micro-USB, och ibland hittar du bÄde Micro-USB och USB-C. Försök inte anvÀnda dem samtidigt för att ladda banken. Som en tumregel kommer USB-C att vara det snabbare alternativet.

Hur mĂ„nga portar du behöver beror pĂ„ hur mĂ„nga prylar du vill ladda samtidigt. Om mer Ă€n en, se upp för powerbanks med en maximal uteffekt som Ă€r lĂ€gre Ă€n summan av alla portar tillsammans – de kommer inte att kunna leverera den maximala nominella effekten pĂ„ en gĂ„ng. Se ocksĂ„ upp för kapacitet som Ă€r för lĂ„g för att ladda flera enheter helt.

Det finns ingen anledning att oroa sig för att ansluta enheter till portar som kan leverera mer ström Àn de kan acceptera, eftersom USB-enheter endast drar den ström de behöver. MÄnga powerbanks inkluderar teknik som pÄ ett intelligent sÀtt kan utdela denna kraft bland portarna mer lÀmpligt beroende pÄ vilka enheter du försöker ladda (ofta kÀnd som Power IQ eller liknande).

TrÄdlösa powerbanks blir allt vanligare och hÀr behöver du inga utgÄngar om du bara tÀnker anvÀnda den för trÄdlös laddning. En ingÄng kommer fortfarande att krÀvas för att ladda banken sjÀlv.

Hur vi gjorde vÄrt powerbank test

För att göra vÄrt powerbank test kollade vi pÄ utbudet av powerbanks. Sedan lÀste vi hundratals kundrecensioner för att handplocka nÄgra fÄ varianter som presterat bÀst för kunder. DÀrefter försökte vi ranka de vi valt ut i en topplista och skriva vÄra egna recensioner.

För vÄra recensioner tittade vi pÄ produktspecifikationerna och kundrecensioner för att se hur bra var och en presterat. Saker som styrka, kapacitet och design var de viktigaste kriterierna i powerbank testet.

KĂ€llor