Powerbank

Letar du också efter powerbank bäst i test 2024 Då har du hittat rätt! I denna artikel hjälper vi dig hitta den bästa powerbanken för dig. I slutet av artikeln går vi även igenom lite vanliga frågor och svar om powerbanks.

Powerbank bäst i test 2024

1. GP Powerbank T20B (20.000mAh)

2. Deltaco Powerbank (20.000mAh)

3. Deltaco Powerbank (16.000mAh)

GP Powerbank T20B (20.000mAh)
Deltaco Powerbank (20.000mAh)
Deltaco Powerbank (16.000mAh)

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

GP Powerbank T20B (20.000mAh) recension

GP Powerbank T20B
GP Powerbank T20B

Denna GP powerbank T20B är en riktigt kraftfull powerbank, den gör det till och med möjligt att ladda din laptop! Med tanke på att den också stödjer en full PD laddning på 65W så blir detta en av de snabbaste powerbanksen där ute. Trots att den har 20.000mAh så känns den faktiskt inte särskilt klumpig och är enkel att stoppa i jackfickan eller väskan.

GP powerbank T20B har som tidigare nämnt 20.000mAh, vilket är bland det högsta batterikapacitet som finns på marknaden idag. Det gör att du kan ladda flera av dina prylar fullt innan den får slut på batteri. Det finns även två uttag för laddning, så du kan ladda flera saker samtidigt.

Överlag är GP Powerbank T20B enligt oss powerbank bäst i test. Ett lite dyrare pris men det är definitivt värt det!

Deltaco Powerbank (20.000mAh) recension

deltaco powerbank
Deltaco Powerbank 20000mAh

Denna Deltaco powerbank är en riktigt kraftfull powerbank som kommer in på hela 20.000mAh! Den klarar av att ladda upp din iPhone, Android eller annan mobil upp till 8 gånger. Med denna kommer du aldrig mer få slut på batteri, någonsin. Det kommer inte din familj eller vänner för den delen heller, Deltaco powerbanken har 3 USB-utgångar så att du kan ladda flera enheter samtidigt.

Deltaco powerbanken är mycket enkel att transportera och väger strax under 500 gram. Den är också hyfsat liten, så liten att den får plats i jackfickan.

Överlag gillar vi på Hemmaprylar denna powerbanken väldigt mycket. En riktigt bra powerbank för priset på under femhundringen.

Deltaco Powerbank (16.000mAh) recension

deltaco powerbank 16000mah
Deltaco Powerbank 16000mAh

Denna Deltaco Powerbank är något mindre kraftfull än den tidigare nämnda. Dock har den lika mycket portar, och ser exakt likadan ut designmässigt. Inte mycket skillnad förutom att detta snarare är en billig powerbank. En extra funktion som även denna powerbank har är en liten ficklampa, grymt när du är ute och kampar eller i sommarstugan.

Överlag är även denna Deltaco powerbank en av de bästa powerbanksen på marknaden idag. Kortfattat är det en billig powerbank som gör det den ska.

GP Trådlös Powerbank Qi (10.000mAh) recension

GP trådlös powerbank qi
GP trådlös powerbank qi

En riktigt populär powerbank är denna GP trådlös powerbank Qi. Den håller tyvärr bara 10.000mAh, men fungerar riktigt smidigt ändå. Det är en trådlös powerbank som kan ladda både iPhones och andra mobiler. Se dock till att kolla om just din mobil stödjer Qi, annars kommer den inte fungera.

Lägg enkelt din mobil ovanpå powerbanken så laddas den – utan sladdar! Laddplattan i sig har ett bra grepp som gör att mobilen inte lätt ramlar av, och gör den smidig att hålla i handen. Du kan också ladda mobilskal på den.

Överlag gillade redaktionen denna trådlösa powerbank mer än de andra. Men eftersom vi vet att alla inte har tillgång till Qi-funktioner, så kunde vi inte ha med denna på topplistan.

Vanliga frågor när du ska köpa bäst powerbank

Vi vet att det kan dyka upp en hel del frågor när du ska köpa bäst powerbank. Det kan vara svårt att välja, och därför har vi inte bara satt ihop vår powerbank bäst i test lista, utan även besvarat lite vanliga frågor angående powerbanks.

Powerbanks är en av de mest använda typerna av laddningselektronik. Det finns många olika powerbanks som har många olika aspekter. Det är lätt att bli förvirrad över vilka funktioner du ska se inom en powerbank. Det är därför HemmaPrylar har skapat en helt egen guide om vad man ska leta efter i en bra powerbank. Genom att leta efter dessa funktioner eller åtminstone överväga dessa aspekter medan du söker efter en powerbank; Du kommer slutligen att köpa en powerbank som levererar exakt vad du behövde.

Vad är en powerbank?

Låt oss först gå igenom det enkla ämnet vad är en powerbank? En powerbank är en enhet som innehåller batterier och syftet med powerbanken är att ladda enheter. Vilka enheter laddar en powerbank? Alla kompatibla enheter som använder en USB-laddningskabel för att ladda kan användas med en powerbank.

Powerbanks finns i alla möjliga storlekar som varierar med storlekar, effektkapacitet och olika laddningstekniker. De är en utmärkt lösning om du befinner dig med ett lågt batteri på din smartphone hela dagen eftersom en powerbank kan följa med dig nästan överallt.

Låt oss nu gå vidare till de aspekter som vi ska fokusera på när du vill hitta bäst powerbank.

Hur du väljer bäst powerbank

Det finns en del krav som vi tycker är extra viktiga när du ska köpa en bra powerbank. Här är några av de:

1. Kapacitet

Om det finns en sak som skiljer sig mycket från en powerbank till en annan är det kapaciteten. Kapacitet inom powerbanks mäts i milliampere-timme. Ju högre mAh desto längre håller batteriet på. Det här är något att se upp för när du köper en powerbank eftersom du vill ha tillräckligt hög kapacitet som kommer att ladda enheten som du vill ladda din powerbank hela vägen.

Om du köper en powerbank för att enbart ladda din smartphone kan vi kanske få en powerbank i 3000 mAh-sortimentet det bästa alternativet. Det beror på att många smartphones har en batterikapacitet på minst 2000 mAh. Med en 3 000 mAh powerbank kan du ladda din smartphone hela vägen och fortfarande ha lite mer ström kvar.

Då finns det omständigheter när du kan behöva en powerbank med högre kapacitet eftersom du vill ladda din iPad, smartphone och andra elektroniska enheter som du tror att du kommer att använda en powerbank för att ladda med. Detta är när man går in i en högre kapacitet som 20 000 mAh powerbanks är de bästa valen. Powerbanks med högre kapacitet gör att du inte behöver oroa dig för att ladda powerbanken förrän några dagar efter att strömmen är utarmad. När en powerbank tappar sin kraft är det vanligtvis bäst att ladda den över natten eftersom du inte är beroende av den när du sover.

Vi rekommenderar att du börjar vid 3000mAh-intervallet eftersom en kapacitet på 3000mAh är den moderna standarden för en Mini-kapacitetsbank. Mini för powerbankens storlek och kapacitet. Gå sedan högre därifrån och se vad som passar dina behov. Ta reda på hur mycket kraft du behöver genom ditt dagliga liv och matcha det tillsammans med din powerbank.

2. Laddningstid

Powerbanks har också en hel del laddningshastigheter. Att veta vilka laddningshastigheter en powerbank har är skillnaden mellan att vara extremt missnöjd med din powerbank eller att din enhet är laddad.

Det är därför det är viktigt att veta hur man läser ut- och ingångsnivåer på powerbanks. Utgångsladdningen är laddningen som görs till enheten du laddar. Ingångsladdningen är laddningen som görs till själva powerbanken, så ingångsladdning innebär i detta fall laddningshastigheten för powerbanken.

Låt oss gå igenom hur du ska välja vilka laddningshastigheter som betyder vad och vilka hastigheter du ska leta efter. Men låt oss först gå igenom två huvudtermer.

Spänning: Spänningen är i grunden regulatorn för laddningsprocessen. Spänningen kan hålla förstärkarströmmen konstant så att laddningshastigheten är konstant. Ju mer ström det finns under laddningen, desto mer konstant blir laddningshastigheten.

Amperage: Amperage är laddningshastigheten för laddningsprocessen. Ju högre ström, desto snabbare levereras strömmen till enheten du laddar. Förstärkaren regleras dock av spänningen och kanske inte alltid är konstant om laddarens spänning är låg. För att förstärkarströmmen ska vara konstant snabb måste det finnas tillräckligt med spänning för att stödja laddningshastigheten.

Nu när du känner till båda huvudvillkoren för att faktiskt förstå vad laddning innebär, går vi vidare till laddningshastigheter.

Laddningshastigheter:

Långsam – 5V / 1A

Medium – 5V / 2A

Snabb – 5V / 2.4A

Snabbladdning – 9V / 3A

Detta är standarden för utgångsladdning. Om en utladdare har en laddningsström på 1 ampere kommer du att uppleva något långsam laddning, men det är mest Mini-powerbanksen som har en laddningshastighet på 1 Amp, så du borde inte vara för hård på de små powerbanks. Medium laddningshastighet har en laddningsström på 2,0 Amp, vilket är ganska vanligt för många powerbanks, detta är särskilt fallet om powerbank har två portar där en port kan ha 2A laddning och den andra porten har 1,0A laddning; Även om laddningshastigheten på 2.0A faktiskt börjar ta slut eftersom snabbare laddningshastigheter börjar uppstå.

Sedan flyttar vi till det högre laddningsfästet där 2,4 Amp laddning faktiskt är den senaste och snabbaste typen av standardladdning som inte kräver någon speciell laddningsteknik. 2.4A laddningshastighet blir en mer standard eftersom den kraftigt har en powerbank-kvalitet genom att tillhandahålla en laddningshastighet för en väggladdare i en powerbank. Sedan finns det Quick Charge-laddning som skjuts in i laddningens 3,0 ampere. Quick Charge-tekniken är dock endast tillgänglig med enheter som är kompatibla med Quick Charge-tekniken och powerbanken måste också ha Quick Charge-aktiverade laddningsportar för att Quick Charge-hastigheter verkligen ska träda i kraft.

Nu när du vet vilka laddningshastigheter du kan förvänta dig av powerbanks och vet vad de menar bör du vara på god väg att få en bra powerbank som laddar dina enheter snabbt. Du bör också kontrollera om du har en Quick Charge-kompatibel smartphone, och om du har det bör du köpa en powerbank som har Quick Charge-portar för supersnabb laddning. iPhones är dock inte kompatibla med Quick Charge.

3. Bärbarhet

En av de främsta anledningarna till att powerbanks finns i första hand är att de är mycket bärbara. Det är därför deras andra namn är kända för att vara bärbara laddare eftersom de kan ladda din enhet medan du är på språng.

Nästan alla powerbanks är bärbara på något sätt, det är bara att vissa powerbanks är mer bärbara än andra. Bärbarhet matchas faktiskt med kapaciteten hos en powerbank, för när kapaciteten hos en powerbank är högre måste batteripaketet vara större. Även om det mest är sant, med dagens bärbara laddare även om kapaciteten kan vara ganska stor, kommer storbankens storlek att vara relativt liten. Så vi håller på att lägga in hög kapacitet i mindre storlekar.

Med det sagt, om du ville ha en powerbank som skulle passa i fickan eller i grund och botten en liten powerbank som du skulle ta med dig varje dag; Då skulle du välja en Mini powerbank som är cylindrisk och ca 5 tum lång. Det är den här typen av powerbanks som erbjuder optimal bärbarhet som gör att du fritt kan ladda din smartphone utan att känna dig tillbaka. Detsamma gäller smala powerbanks, som har ungefär samma storlek på smartphones.

Om du går in i högre kapacitet bör du förvänta dig en viss storlek, men också en ganska stor skillnad i vikt. Låt oss ge ett exempel på 20000 mAh powerbank. 20 000 mAh är mycket kraft som en kraftbank som kommer att hålla dig i flera dagar men den kan fortfarande vara bärbar, men inte på samma sätt som en 3000 mAh powerbank skulle vara. Istället skulle en 20 000 mAh powerbank vara bra för resande ändamål men ännu bättre för att ta den till en plats där det inte finns en väggladdare, så du skulle använda din 20 000 mAh powerbank. Powerbanks som är större är inte alltid praktiska att använda för vardagliga ändamål, men de kan vara bra i vissa situationer.

Vet vad du ska göra med din powerbank och vart du kan ta den. Du vill känna dig bekväm och säker med den bärbara laddaren som du köper.

4. Portar

Olika powerbanks har olika mängder laddningsutgångsportar. Laddningsportar är mycket kopplade till den kapacitet som en powerbank har. Det beror på att en powerbank med en kapacitet på 3000 mAh bara har en laddningsport eftersom två enheter som drar ström från en så låg kapacitet inte är meningsfullt eftersom kapaciteten hos den lilla kapacitetsbanken kommer att ta slut mycket snabbt och båda enheterna skulle bli knappt laddad.

Om du vill ladda många enheter samtidigt fritt rekommenderar vi en powerbank med många portar. Powerbanks med många portar kan variera från att ha två, tre, fyra och till och med fem portar på vissa kraftfulla powerbanks. Denna typ av multi-port powerbanks är också bra att använda för en laddningsnav för vänner, familj, på kontoret eller till och med främlingar i biblioteket som letar efter en hamn för att ladda sina smartphones. Du kan mycket väl vara en laddningshjälte om du ger människor makt att ladda sina enheter.

I slutändan beror hur många portar du vill ha på vilken kapacitet du behöver. Kanske kommer du att upptäcka att det är för mycket krångel att ha för många portar och vill ha en lätt bärbar laddare som är en plug-and-case.

5. Pris

Prislappen för powerbanks är direkt relaterad till alla aspekter av powerbanks som vi nämnde ovan men priset på en powerbanks är fortfarande en del av vad powerbanken är och det är också ett viktigt sätt att välja en stor powerbank. Med alla aspekterna lagade ihop och förståelsen för vad en powerbank ska ha, kommer sedan priset på powerbanken.

Det är här du måste matcha laddningshastigheten, kapaciteten, storleken och den teknik som powerbanken använder för att säkert veta att laddaren du köper verkligen är värt priset. Du bör också se till att elbanken är byggd enligt standarder, vilket innebär att laddaren är välbyggd för frekvent användning så att den inte faller sönder. Så du borde inte betala $ 20 dollar för en enkel Mini-powerbank eftersom den är basen för alla powerbanker och faktiskt borde ha ett pris på $ 12. Detsamma gäller även powerbanks med hög kapacitet inom 20 000 mAh. Vissa powerbanks med hög kapacitet är faktiskt prissatta absurt höga eftersom vissa företag kanske tror att människor som söker efter powerbanks kan tro att en kapacitet på 20 000 mAh faktiskt är värd 80 dollar. Det stämmer inte alls.

Även powerbanks med högre kapacitet är prissatta låga än vad du tror från ansedda laddningselektronikföretag. I detta skede av att skaffa en powerbank kan saker vara lite dimmiga och prissättningsalternativen kan vara vilseledande. Men det är därför Charger Harbour är här för att hjälpa dig att segla i rätt riktning så att du kan få den bästa powerbanken du letar efter. Ta en titt på avsnittet Power Bank Recensioner för att komma igång med att segla.

6. Trådlös laddning

Det finns ett par andra aspekter att tänka på innan du väljer ett reservbatteri. Genom genomladdning kan du ladda enheter som är anslutna till batteriet, medan själva batteriet också laddas. Om både din telefon och ditt reservbatteri går tomt är detta en mycket användbar funktion.

Trådlös laddning har också blivit mycket populär, eftersom det gör att du kan slå på kompatibla enheter utan att behöva en kabel, utan helt enkelt genom att vila dem ovanpå batteriet. Qi är den dominerande standarden som du hittar i kompatibla Apple- och Samsung-telefoner, och det finns några batteripaket där som stöder den.

7. Laddningsskal eller powerbank?

Om du upptäcker att du ofta glömmer att ta med ditt reservbatteri när du behöver det mest, kanske du vill tänka på att använda ett särskilt batterifodral istället. Den kombinerar portabilitet och skydd av ett fodral med en inbyggd strömcell för att hålla din telefon toppad hela tiden. Nackdelen är att de ofta har lägre laddningskapacitet än dedikerade batterier, och du kan verkligen inte ladda något annat med dem.

Nu, med allt detta i åtanke, har vi sammanställt några av våra favoritbanker som du kan köpa just nu. Du kan inte gå fel med någon av dem, så välj den som passar din budget och dina behov.

Vilken laddningskapacitet behöver jag?

Powerbankens kapacitet är ofta missförstådd. Du behöver inte förstå vad mAh betyder, bara att om din telefonspecifikation säger att den har ett 4000 mAh batteri kommer du att behöva minst en 4000 mAh bank för att få full laddning.

Egentligen behöver du mer än så. Ingen bärbar laddare går med 100% effektivitet, med de flesta i genomsnitt cirka 65%, och vissa slår upp till 80 eller 90%. De senare är de du vill ha.

För att helt kunna ladda en 4000 mAh batteritelefon kommer du troligen att behöva något mer som en 6 000 mAh powerbank. Så alla de 5000 mAh-bankerna som hävdar att de laddar din telefon två gånger, tror inte ett ord – inte om du inte har en riktigt gammal telefon med ett litet batteri.

Enheter tenderar att säljas i kapaciteter på 5 000 mAh, 10 000 mAh och 20 000 mAh, med några variationer däremellan. Som en tumregel är 5.000 mAh en engångspowerbank som är lätt att flytta; 10.000 mAh träffar sweet spot, både bärbar och erbjuder cirka två laddningar; 20 000 mAh har hög kapacitet, mest användbart för dem som ska vara borta från elnätet under längre perioder eller kommer att ladda flera prylar. Försök inte att stoppa en 20 000 mAh-enhet i fickan.

Naturligtvis kan du köpa banker med betydligt högre kapacitet, vilket är särskilt användbart om du vill ladda en bärbar dator, men de kommer att bli mycket större, större och dyrare .

Observera att om du reser i ett plan måste din bärbara laddare finnas i ditt handbagage och allt över 27.000 mAh (100Wh) behöver godkännande från flygbolaget (över 43000 mAh / 160Wh, glöm det).

Med stor powerbank kommer dock två stora problem. För det första kan laddning ta evigt (okej, som nästan en dag i vissa fall). För det andra, med de flesta enheter som erbjuder en rad med fyra lysdioder för att beteckna hur mycket ström som finns kvar i banken, kan det vara omöjligt att räkna ut hur mycket du faktiskt har kvar.

Lösningarna här är enkla. En LCD-skärm ger dig en exakt avläsning av återstående kapacitet, även om dessa sällan finns på lågkapacitets- och billiga banker. Genom laddning kan du ladda både powerbanken och de anslutna enheterna samtidigt och frigöra eluttag om du måste låta den vara inkopplad under långa perioder. Att säkerställa att du har snabbast möjliga ingång (vanligtvis en USB-C PD-ingång, som kan vara så hög som 100 W) kommer också att påskynda saker och ting.

Vilken laddningshastighet behöver jag?

Om jag hade det så skulle 5W powerbanks förbjudas. De är smärtsamt långsamma. Något lägre än 10W: nej.

Dessa dagar till och med 10W, även om de marknadsförs som “snabb laddning”, repar knappt ytan på vad de senaste smartphonesna kan. Med vissa som kan gå så högt som 120 W över en trådbunden anslutning, kommer en 10 W powerbank inte att känna sig särskilt bekväm.

Med detta sagt är 10W vanligare bland budgeten och mellanklassen, och många kommer att använda 10W-laddare hemma. Men vi rekommenderar fortfarande att du letar efter en snabbare powerbank, särskilt de med Quick Charge eller Power Delivery-stöd (även om din nuvarande telefon inte stöder den, kommer en senare uppgradering troligen att).

Det verkar ganska enkelt, även om tillverkare sällan tillhandahåller hastigheten på sina utgångar mätt i watt. Istället ser du en klassificering i ampere, som du multiplicerar med fem (spänningsklassificeringen) för att få klassificeringen i watt. Så 2A x 5V = 10W.

Vilka laddningsportar behöver jag?

Om du är en iPhone-användare (och tänker förbli en iPhone-användare), leta efter en powerbank med en lightning-port som kan fungera som in- och utgång för att spara dig att skrapa runt efter kablar som du annars inte skulle använda.

Android-telefoner går alltmer över från Micro-USB till USB-C, och i så fall föredras en USB-C-port som fungerar som in- och utgång. Men det är fortfarande vanligt att powerbanks laddas över Micro-USB, och ibland hittar du både Micro-USB och USB-C. Försök inte använda dem samtidigt för att ladda banken. Som en tumregel kommer USB-C att vara det snabbare alternativet.

Hur många portar du behöver beror på hur många prylar du vill ladda samtidigt. Om mer än en, se upp för powerbanks med en maximal uteffekt som är lägre än summan av alla portar tillsammans – de kommer inte att kunna leverera den maximala nominella effekten på en gång. Se också upp för kapacitet som är för låg för att ladda flera enheter helt.

Det finns ingen anledning att oroa sig för att ansluta enheter till portar som kan leverera mer ström än de kan acceptera, eftersom USB-enheter endast drar den ström de behöver. Många powerbanks inkluderar teknik som på ett intelligent sätt kan utdela denna kraft bland portarna mer lämpligt beroende på vilka enheter du försöker ladda (ofta känd som Power IQ eller liknande).

Trådlösa powerbanks blir allt vanligare och här behöver du inga utgångar om du bara tänker använda den för trådlös laddning. En ingång kommer fortfarande att krävas för att ladda banken själv.

Hur vi gjorde vårt powerbank test

För att göra vårt powerbank test kollade vi på utbudet av powerbanks. Sedan läste vi hundratals kundrecensioner för att handplocka några få varianter som presterat bäst för kunder. Därefter försökte vi ranka de vi valt ut i en topplista och skriva våra egna recensioner.

För våra recensioner tittade vi på produktspecifikationerna och kundrecensioner för att se hur bra var och en presterat. Saker som styrka, kapacitet och design var de viktigaste kriterierna i powerbank testet.

Källor