đŸ„‡RĂ„saftcentrifug bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta rĂ„saftcentrifugen!

Letar du ocksÄ efter en rÄsaftcentrifug bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I den hÀr artikeln hittar du den absolut bÀsta rÄsaftcentrifugen för dig och ditt hem. Dessutom gÄr vi igenom lite vanliga frÄgor och svar gÀllande rÄsaftcentrifuger. Du finner ocksÄ en köpguide till rÄsaftcentrifuger i slutet av artikeln.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se, kitchentime.se & tretti.se

RÄsaftcentrifug bÀst i test 2021

1. Magimix juice expert 3 råsaftcentrifug

2. Philips HR1922/20 råsaftcentrifug

3. Bosch MES25A0 råsaftcentrifug

Magimix juice expert 3 råsaftcentrifug
Philips HR1922/20 råsaftcentrifug
Bosch MES25A0 råsaftcentrifug

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Magimix juice expert 3 rÄsaftcentrifug recension

Magimix juice expert 3 rÄsaftcentrifug
Magimix juice expert 3 rÄsaftcentrifug

Denna Magimix juice expert 3 Àr enligt oss rÄsaftcentrifug bÀst i test 2021! Precis som namnet nÀmner sÄ Àr det en juice expert. Den ger dig kallpressad juice pÄ bara ett ögonblick, full med de vitaminer och antioxidanter som du Àr ute efter. Den pressar verkligen ut all juice ur frukten, nÄgot vi tyckte andra modeller inte skötte lika bra.

Magimix juice expert 3 kommer ocksÄ med extra-tillbehör. Alla tillbehör och delar Àr ocksÄ diskmaskinssÀkra, sÄ du behöver inte oroa dig om att du kommer behöva stÄ och skrubba rent de för hand. Vid köp av Magimix juice expert 3 rÄsaftcentrifugen fÄr du extra juicepressar, filter, citruspress, extra tratt och en receptbok. Receptboken var det lilla extra, och nÀr vi testade recepten blev de faktiskt riktigt bra!

Överlag Ă€r Magimix juice expert 3 den vi utser till den bĂ€sta rĂ„saftcentrifugen 2021.

Philips HR1922/20 rÄsaftcentrifug recension

Philips HR1922/20 rÄsaftcentrifug
Philips HR1922/20 rÄsaftcentrifug

Denna Philips rÄsaftcentrifug Àr en rostfri modell som gör fÀrskpressad juice riktigt snabbt! Fungerar sÄklart med bÄde hÄrda grönsaker och frukt. Dessutom har den ett extra stort rör pÄ toppen, sÄ att man slipper skÀra upp ingredienserna pÄ förhand. NÄgot vi tyckte var riktigt smidigt och som saknas pÄ mÄnga modeller.

Du har ocksÄ Ätkomst till en funktion som reglerar juicens konsistens, sÄ att du kan vÀlja mellan en uppfriskande eller en krÀmig juice. Philips rÄsaftcentrifugen har en riktigt kraftfull motor som underlÀttar juicepressandet enormt.

Överlag Ă€r Philips rĂ„saftcentrifugen ett riktigt bra alternativ för dig som letar efter en modell i medelprisklassen.

Bosch MES25A0 rÄsaftcentrifug recension

Bosch MES25A0 rÄsaftcentrifug
Bosch MES25A0 rÄsaftcentrifug

För dig som letar efter en billig rĂ„saftcentrifug Ă€r denna Bosch modellen perfekt för dig. Även denna har ett stort pĂ„fyllningsrör som gör att juice-processen gĂ„r betydligt snabbare. Enligt vĂ„rt rĂ„saftcentrifug test sĂ„ presterade den bra nĂ€r det kom till snabbheten.

Bosch rÄsaftcentrifugen har tvÄ hastigheter, en för hÄrda och en för mjuka frukter/grönsaker. Inget mÀrkvÀrdigt egentligen, men vi tyckte den fungerade bra.

Dock tyckte vi att den var lite svÄr att rengöra, men det var vÀl det Ànda negativa vi hittade. För att ÀndÄ vara en billig rÄsaftcentrifug tycker vi att det Àr vÀrt nÄgra nackdelar.

Överlag Ă€r denna modell ett bra alternativ för dig som söker en billig rĂ„saftcentrifug. Den rekommenderas varmt av oss pĂ„ redaktionen till dig som har en lite mindre budget.

Vanliga frÄgor nÀr man ska hitta den bÀsta rÄsaftcentrifugen

Vi vet att det kan komma upp en hel del frÄgor nÀr man ska köpa den bÀsta rÄsaftcentrifugen 2021. DÀrför satte vi först och frÀmst ihop en rÄsaftcentrifug bÀst i test 2021 lista. Vi ska ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor kring rÄsaftcentrifugar.

bÀsta rÄsaftcentrifugen

Hur vÀljer man den bÀsta rÄsaftcentrifugen?

Vilken typ av rÄsaftcentrifug du ska köpa beror pÄ mÄnga faktorer, till exempel som hur ofta du tÀnker anvÀnda den. Om du Àr nybörjare med juicer Àr en prisvÀrd, lÀttanvÀnd och lÀtt att rengöra modell perfekt för att skapa hÀlsosam juice varje dag. Juicefantaster som letar efter maximal nÀring kanske föredrar en dyrare.

Oavsett vilken typ av rÄsaftcentrifug du vÀljer, hÀr Àr nÄgra viktiga funktioner som hjÀlper dig att hÄlla dig motiverad nog att anvÀnda den varje dag.

Typ av juice

NÀr du bestÀmmer vilken typ av rÄsaftcentrifug som passar dig Àr det första du behöver tÀnka pÄ vilka typer av juice du ofta vill göra. Leta efter en modell med höga avkastningar för de produkter du kommer att pressa. RÄsaftcentrifugar fungerar bÀst för bladgrönsaker och producerar stora mÀngder torrt avfall, vilket innebÀr mindre juiceavfall och lÀgre kostnad pÄ lÄng sikt. Om du bara pressar frukt och hÄrda grönsaker, kan en billigare rÄsaftcentrifug vara ett bÀttre alternativ.

Storlek och förvaring

En annan viktig faktor Ă€r var du planerar att förvara din rĂ„saftcentrifug och hur lĂ€tt du vill komma Ă„t den. Medan horisontella modeller kan fĂ„ ut stora volymer juice kanske du inte har plats för dem. De tenderar att vĂ€ga mer och vara svĂ„ra att flytta frĂ„n skĂ„p till disk. Å andra sidan Ă€r den lilla storleken pĂ„ vertikala juicepressar perfekt för mindre kök med begrĂ€nsat utrymme; de stoppas ofta lĂ€tt in under diskbĂ€nken.

LÀtta rÄsaftcentrifuger Àr perfekta om du behöver flytta din juicepress frÄn skÄpet till diskbÀnken. Se bara till att den modell du vÀljer kan hantera volymen juice du planerar att göra: mindre rÄsaftcentrifuger motsvarar mindre mÀngder juice per sats.

Hastighet och ljudnivÄ

Se till att din rÄsaftcentrifug passar din livsstil nÀr det gÀller hur snabbt den fungerar och hur mycket den lÄter. Det finns andra typer av juicepressar som Àr mycket tystare Àn rÄsaftcentrifugar, sÄ om ljudnivÄn Àr ett stort problem för dig kanske en centrifug inte Àr nÄgot för dig.

Om du behöver göra din fÀrska juice snabbt pÄ morgonen kan dock hastighet vara ett problem. Andra juicepressar Àr lÄngsammare, men vissa rÄsaftcentrifuger kan göra fÀrdig juice av ett Àpple pÄ 30 sekunder. RÄsaftcentrifuger med flera hastigheter Àr till hjÀlp eftersom de extraherar mest juice av dina produkter. LÄga hastigheter Àr utmÀrkta för pressning av mjuka frukter, som druvor och jordgubbar, medan höga hastigheter Àr bÀttre för fastare föremÄl som Àpplen och morötter.

AnvÀndarvÀnlighet

RÄsaftcentrifugar som Àr enkla att stÀlla in, anvÀnda, ta isÀr och rengöra kommer att anvÀndas oftare. Komplicerade rÄsaftcentrifugar kan förflyttas till botten av köksskÄpet pÄ bara ett ögonblick. Men om du vill ha en multifunktionell modell som ocksÄ gör nötsmör, sorbet eller barnmat, kan det vara vÀrt lite extra montering.

RÄsaftcentrifugar med stora inmatningsrör minskar avsevÀrt förberedelsestiden och ocksÄ den tid det tar att mata in ingredienserna i maskinen. RÄsaftcentrifugar med externa avfalls-behÄllare gör att du kan fortsÀtta pressa i stora kvantiteter utan att pausa för att ta bort avfallet. Rengöring av din rÄsaftcentrifug kan vara skrÀmmande, sÄ sök efter modeller med specialborstar som gör rengöringen enklare och diskmaskinvÀnlig Àr alltid en bonus.

Letar du efter fler fiffiga köksprylar? Kolla in kolsyremaskin- eller perkolator testen!

Pris

RĂ„saftcentrifugar varierar enormt i pris, börjar sĂ„ lĂ„gt som 500kr och gĂ„r upp till 10 000kr för mer avancerade modeller. Generellt, ju mer du betalar desto högre Ă€r “juiceavkastningen” och ju lĂ€gre och torrare blir massan. Hur mycket du Ă€r villig att spendera beror pĂ„ hur ofta du planerar att anvĂ€nde den och vilken typ av produkter du vill ha i juicen. Det Ă€r viktigt att ta hĂ€nsyn till priset pĂ„ din juice utöver kostnaden för sjĂ€lva rĂ„saftcentrifugen. RĂ„saftcentrifugar som ger lĂ€gre avkastning betyder att du kommer att spendera mycket mer pĂ„ frukt och grönsaker. Dyra rĂ„saftcentrifugar kommer ocksĂ„ ofta med en lĂ„ng garanti för att sĂ€kerstĂ€lla Ă„r av kvalitetspressning.

Rengöring

En stor invĂ€ndning mot juicepressarna Ă€r att det kan ta lĂ€ngre tid att rengöra dem Ă€n att producera en liter juice eller tvĂ„. Även om det kan vara sant för vissa modeller Ă€r andra mycket enklare att rengöra. Vissa modeller har Ă€ven rengöringsverktyg och borstar som Ă€r utformade för att göra processen lite enklare.

MÄnga manuella citruspressar kan rengöras i diskmaskinen, och om de mÄste tvÀttas för hand Àr processen sÀker och enkel. Elektriska juicepressar Àr en annan historia. Vissa kan ha delar som kan diskas i diskmaskin, men andra kan krÀva handtvÀtt.

RÄsaftcentrifuger har vanligtvis en trumma som har smÄ skarpa tÀnder, ungefÀr som ett mycket fint rivjÀrn. Var försiktig nÀr du hanterar trumman eftersom den Àr lÀtt att gÄ av. Om trumman inte Àr diskmaskinssÀker kan det vara ganska trÄkigt att rengöra tÀnderna och töjningshÄlen, sÀrskilt om maten som pressats hade mycket smÄ fibrer. Om rengöring Àr ett problem, leta efter rÄsaftcentrifuger med trummor som har avtagbar botten, eftersom de Àr mycket lÀttare att skölja.

Mastande juicepressar har inte smÄ skarpa tÀnder, sÄ de tenderar att vara sÀkrare och lÀttare att rengöra. De har dock anstrÀngda skÀrmar dÀr maten kan fastna. Om alla delar Àr diskmaskinssÀkra Àr rengöring betydligt enklare.

HastighetsinstÀllningar

Leta efter en rÄsaftcentrifug med flera hastighetsinstÀllningar eftersom det lÄter dig extrahera mest juice av frukt och grönsaker. LÄga hastigheter Àr bra för juicer av mjuka frukter, som meloner, druvor och bÀr, medan hög hastighet kommer att driva igenom fastare föremÄl som Àpplen och morötter.

Brett rör

VÀlj en rÄsaftcentrifug som har ett stort som kan fÄ plats med hela Àpplen och grönsaker. Detta sparar tid för att hacka frukt och grönsaker. De flesta rÄsaftcentrifuger kan bara ta smÄ bitar frukt och grönsaker, sÄ du behöver fortfarande din skÀrbrÀda om du vÀljer den hÀr typen av modell.

Kannor

Om du gör juicer för hela familjen, leta efter en rÄsaftcentrifug med en kanna som Àr tillrÀckligt stor för att rymma en stor sats juice. Kontrollera pÄ samma sÀtt att du kan placera ett glas under prseen, vilket sparar pÄ disken om du bara pressar ett glas.

Om du vÀljer en rÄsaftcentrifug, se till att dess kanna har en skumavskiljare. Detta hjÀlper till att separera skummet frÄn saften nÀr du hÀller det i ett glas, vilket gör det mycket godare enligt oss. Skum Àr inte ett problem med en juicepress eftersom de arbetar med lÀgre hastigheter.

Stor behÄllare

MÄnga kompakta rÄsaftcentrifugar lagrar kvarvarande frukt och grönt i en inre korg, medan andra matar ut den i en behÄllare utanför maskinen. Det senare Àr bÀst om du gör stora mÀngder juice, eftersom du inte behöver stanna mitt i processen för att öppna maskinen och tömma den.

SÀkerhetslÄs

NÀstan alla rÄsaftcentrifugar har sÀkerhetsfunktioner sÄsom lÄsarmar eller lockklÀmmor som mÄste vara ordentligt pÄ plats innan maskinen startar. Följ alltid sÀkerhetsanvisningarna nÀr du anvÀnder rÄsaftcentrifugen.

DiskmaskinssÀkra delar

Du mÄste tvÀtta din rÄsaftcentrifug efter nÀstan varje anvÀndning, sÄ vÀlj en rÄsaftcentrifug med diskmaskinssÀkra delar för att underlÀtta rengöringen.

Extrafunktioner

Vissa rÄsaftcentrifuger erbjuder detta extra tillbehör som lÄter dig massera mjuka frukter, sÄsom bÀr, för att göra coulis eller smoothie-liknande drycker. Vissa modeller har ytterligare breda rör för samma ÀndamÄl. NÄgot som uppskattas av oss pÄ redaktionen, dÄ blir det inte bara juice, utan kan ocksÄ bli en smoothie lite nu och dÄ!

Ska jag vÀlja en mixer eller rÄsaftcentrifug?

RÄsaftcentrifuger och mixers Àr tvÄ olika köksredskap som passar för olika uppgifter. En rÄsaftcentrfigu extraherar vÀtska frÄn frukt och grönsaker och lÀmnar en massa av fast material. Med en mixer emulgeras allt ihop till en jÀmn vÀtska.

Blenders Àr dessutom extra bra för att skapa hÀlsosamma smoothies. De Àr ocksÄ billigare Àn rÄsaftcentrifugar och tar upp mindre plats i köket.

Men mÄnga grönsaker som morötter, palsternackor och sötpotatis Àr inte lÀmpliga för mixers/blenders och funkar bÀttre med en rÄsaftcentrifug.

Hur anvÀnder man en rÄsaftcentrifug?

RÄsaftcentrifuger Àr alltid elektriska. Du stoppar helt enkelt bara i dina ingredienser genom röret pÄ toppen. Sedan hÄller du för, eller stÀnger med locket (om sÄdant finns), och drar pÄ motorn. Om bara nÄgra minuter kommer du ha en frÀsch och nygjord juice/saft!

Vad Àr den enklaste typen av juicepress att rengöra?

Manuella juicepressar Àr enklaste att rengöra eftersom de brukar vara de minsta och enklaste att anvÀnda men kan bara anvÀndas pÄ vissa produkter; mÄnga Àr ocksÄ diskmaskinssÀkra. Elektriska juicepressar Àr mer komplexa. Vissa modeller kan ha delar som kan diskas i diskmaskin, men andra kan krÀva handtvÀtt, vilket kan vara tufft om nÄgra frön eller gegga fastnar. Ett snabbt tips: om din rÄsaftcentrifug inte innehÄller sina egna rengöringsverktyg kan en tandborste eller annan liten borste hjÀlpa dig att ta bort de smÄ kvarvarande bitarna.

Varför lita pÄ vÄr rÄsaftcentrifug bÀst i test 2021 lista?

Wilma Svensson Ă€r en kokbokförfattare och författare för HemmaPrylars köksredskaps-recensioner. Förutom att avrunda vĂ„ra val för de bĂ€sta rĂ„saftcentrigarna har hon testat och granskat tre andra juicepressar. Wilma var nyligen imponerad av Omega Juicers NC900HDC Premium Juicer, som hon sa inte bara pressade frukt och grönt utan ocksĂ„ “tjĂ€nar sitt utrymme i köket” pĂ„ grund av alla dess extra funktioner.

Är rĂ„saftcentrifugar dĂ„liga för dig?

Nej, det Àr de inte. RÄsaftcentrifugar Àr fortfarande populÀr och anvÀnds ofta idag.

En “slow juicer” gör att du kan fĂ„ ut mer av din juice men ett glas juice frĂ„n en rĂ„saftcentrifug kan fortfarande vara nĂ€ringsrikt. Du fĂ„r fortfarande vatten, lösliga fibrer, vitaminer och nĂ€ringsĂ€mnen.

Dock inte lika mycket som med en slow juicer men tillrÀckligt för att hjÀlpa dig att leva en hÀlsosammare livsstil.

Om du befinner dig pÄ staketet om vilken du ska köpa, hÀr Àr en bra tumregel:

Vill du ha en billig juicepress som gör jobbet snabbt sÄ fungerar rÄsaftcentrifug perfekt.

Men om du vill fÄ ut det mesta av din juice, vÀlj istÀllet en slow juicer.

Hur lÀnge hÄller juicen frÄn en rÄsaftcentrifug?

Om du anvÀnder en rÄsaftcentrifug sÄ hÄller juicen i upp till 24 timmar.

rÄsaftcentrifug test

Hur gjorde vi vÄrt rÄsaftcentrifug test?

För att göra vÄrt rÄsaftcentrifug test lÀste vi massor av kundrecensioner pÄ nÀtet. DÀrefter valde vi ut nÄgra modeller vi tyckte presterade över medelmÄttet. Sedan jÀmförde vi deras tekniska specifikationer och funktioner för att utsé rÄsaftcentrifug bÀst i test.

KĂ€llor