Bästa renoveringstapet – Köpa hos rusta eller Byggmax? Läs vårt test först!

1. Bäst i test – Easy Cover recension

Renoveringstapet Easy cover

Se bästa priset

Easy Cover renoveringstapet erbjuder en fantastisk lösning för att täcka ojämna ytor och skapa en slät bas för tapetsering och målning. Användbar på både väggar och tak, ger denna produkt en effektiv metod för att förvandla en målad glasfiberväv till en utmärkt yta för ytterligare dekoration.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Easy Cover-modellen är dess optiska täckförmåga, vilket innebär att grundmålning inte är nödvändigt. Detta sparar tid och resurser, vilket gör renoveringsprocessen mycket smidigare.

Med en rulle som täcker hela 10 kvm, är detta en stor och smidig produkt som snabbt kan förändra ditt utrymme.

Miljövänlig bestrykning och ett hälsosammare, renare alternativ till spackling med slipdamm gör Easy Cover till ett ansvarsfullt val för både din hälsa och miljön.

Produkten kräver Dispersionslim Bostik Hernia KP4 som tillbehör, och med endast fyra våder per rulle vid normal takhöjd, blir detta en kostnadseffektiv lösning för dina renoveringsprojekt.

Easy Cover är utan tvekan en effektiv och miljövänlig renoveringstapet som både sparar tid och ger en slät yta för vidare dekoration. Med en enkel applicering och imponerande täckförmåga är denna produkt det perfekta valet för alla renoveringsbehov.

2. Premiumval – Konkret Duk recension

Konkret renoveringstapet

Se bästa priset

Konkret Duk är en renoveringstapet som erbjuder konsumenter en enkel och effektiv lösning för att skapa en slät och jämn yta, vilket kan användas för både målning och tapetsering.

Produkten är en utmärkt ersättning för bredspackling på exempelvis glasfiberväv, och ger en mängd fördelar för användare som söker en snabb och smidig renoveringsmetod.

Modellen är tillverkad av miljövänligt glasfiberfritt material, vilket innebär att det är både lätt och behagligt att arbeta med.

Användare kommer säkerligen att uppskatta hur enkelt det är att hantera renoveringstapeten under hela renoveringsprocessen. Dessutom går Konkret Duk utmärkt att vika runt hörn utan att spricka, vilket garanterar en professionell och snygg finish.

Renoveringstapeten levereras i en praktisk storlek på 1 x 10 meter och har en bredd på 100 cm. Färgen är vit, vilket ger användaren möjlighet att enkelt anpassa ytan efter sina egna stilpreferenser och designidéer.

Sammanfattningsvis är Konkret Duk en innovativ och användarvänlig produkt som förenklar renoveringsprocessen, samtidigt som den värnar om både användarens komfort och miljön.

3. Billigast – Fiona Cover Up recension

Fiona Cover Up renoveringstapet

Se bästa priset

Fiona Cover Up erbjuder en fantastisk lösning för att dölja ojämnheter på väggar, som glasfiberväv och puts.

Denna renoveringstapet är konstruerad med en lätt strukturerad, filtaktig yta som kan övermålas eller tapetseras för att skapa en estetiskt tilltalande inredning. Modellen är tillverkad av högkvalitativt fiber, vilket säkerställer en långvarig och hållbar prestanda.

Fiona Cover Up har en akrylskumbehandlad baksida, märkt “BACK”, vilket gör den enkel att använda och installera.

Denna väggbeklädnad är utformad för att uppfylla de högsta kraven på kvalitet och funktionalitet, samtidigt som den erbjuder en estetiskt tilltalande lösning för att dölja ojämnheter i hemmet.

Renoveringstapeten kommer i rullar om 10 meter, vilket gör det enkelt att räkna ut hur mycket material som behövs för projektet. Med Fiona Cover Up kan man förvandla en ojämn vägg till en vacker och jämn yta, vilket skapar en känsla av nytt och fräscht i hemmet.

Köpguide för renoveringstapeter 2024

Letar du också efter renoveringstapet bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Vi hjälper dig nämligen hitta den allra bästa renoveringstapeten för dig och dina projekt.

Om man ska måla eller tapetsera väggar eller tak inomhus är det viktigt att väggen är slät och utan skavanker för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Har en gammal tapet sprickor kommer de att synas igenom exempelvis målarfärg, vilket ger ett sämre utseende.

Här kan renoveringstapet användas. Ren rättar till skavanker, armerar mindre sprickor och gör helt enkelt väggen eller taket slätt utan att du behöver spackla eller liknande.

I den här artikeln har vi tittat närmare på tre olika renoveringstapeter i olika prisklasser för att du ska kunna finna en variant som passar ditt projekt och din budget. Fler alternativ hittar du hos Rusta, Byggmax, Bauhaus, Biltema och Jula.

Vanliga frågor om renoveringstapeter

Här tar vi upp de vanligaste frågorna kring renoveringstapeter samt svaren på dem.

Hur mycket kostar en renoveringstapet?

Renoveringstapet kostar 40-60kr per kvadratmeter, lite beroende på vilken typ av tapet du är ute efter. Vissa är exempelvis tjockare än andra och kostar därför lite mer.

Vad används renoveringstapeten till?

Renoveringstapet används för att släta ut väggar eller tak som har skavanker, sprickor eller liknande. Renoveringstapeten ger en helt slät yta där färg och ny tapet fäster och där resultatet blir jämnt.

Bästa renoveringstapeten

Hur väljer man den bästa renoveringstapeten?

  • Lim ingår oftast inte, och alla lim passar inte till alla tapeter. Läs för att få bäst resultat.
  • För enkel montering kan det vara smart att välja en färdiglimmad variant.
  • Mät ytan så du inte köper för lite eller för mycket tapet.
  • Vissa renoveringstapeter kan skäras till när de sitter monterade på väggen vilket underlättar en del.
  • Med en heltäckande variant behöver du inte grundmåla innan du tapetserar eller målar med ny färg.

De allra flesta renoveringstapeter fungerar utmärkt att både använda på väggar och i taket. Det kan dock vara bra att läsa på lite, eftersom vissa tapeter kan vara lite tyngre och därför fästa sämre i taket.

Olika renoveringstapeter kan också ha olika ytor, vissa mer strukturerade än andra. Om man vill ha en lite mjukare yta kan man välja en tapet med filtyta, medan andra ger en slätare, blank yta att måla på.

När du tittar på den bästa renoveringstapeten finns det också varianter som kan böjas i och runt hörn utan att de spricker eller går sönder. Om man har ett rum med många hörn kan det alltså vara klokt att titta på en variant som går att böja så man slipper flera skarvar.

Renoveringstapet test

Hur gjorde vi vårt renoveringstapet test?

Vi tittade på hur renoveringstapeten täckte, hur enkel den var att montera, samt på hur bra resultatet blir. Vi tittade även på kostnaden för tapeten, eftersom just kostnadsfrågan kan vara viktig för många.

Alla tre tapeter blev monterade på väggar samt tak som var mer eller mindre ojämna samt spruckna. Efter montering målade samt tapetserade vi över samtliga renoveringstapeter och granskade resultaten noga.

Källor