Resestrykjärn

Ute efter resestrykjärn bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Nedan hittar du recensioner av de populäraste modellerna och även en testvinnare.

Självklart vill du kunna ha på dig kläder som är fria från skrynklor även när du är på resa. Kanske är det till och med ännu viktigare när du är bortrest, beroende på vad det är för resa. Men att ta med sig ett vanligt strykjärn är för de flesta en omöjlighet. Som tur är finns det praktiska resestrykjärn som inte alls tar stor plats i väskan och är smidiga och enkla att använda. Det finns till och med resestrykjärn som är sladdlösa och som du med andra ord enkelt kan använda var som helst.

Resestrykjärn bäst i test

1. Princess resestrykjärn

2. Ministrykjärn

3. Infinity Hearts mini-strykjärn

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

1. Princess resestrykjärn – bäst i test!

Princess resestrykjärn
Princess resestrykjärn

Vår testvinnare är ett sladdlöst strykjärn som är enkelt att ta med och att använda var du än befinner dig. Resestrykjärnet ger dig 25 minuters stryktid på en laddning och det finns tre olika värmeinställningar. Välj mellan 100, 140 eller 160 °C på strykjärnet. Det tar endast cirka en minut att värma upp strykjärnet vilket gör att du snabbt kan få ordning på dina klädesplagg.

Det här resestrykjärnet är ett torrstrykjärn vilket innebär att det finns ingen vattentank som gör att du kan ånga dina kläder. Däremot får du med en liten vattenflaska så att du kan fukta kläderna innan strykning.

Resestrykjärnets handtag fungerar även som powerbank för att ladda exempelvis mobiltelefon.

2. Ministrykjärn

Ministrykjärn
Ministrykjärn

Resestrykjärn nummer två på vår topplista måste du ansluta till ett vägguttag. Det är dock ett mycket litet och praktiskt strykjärn som endast väger 500 gram. Trots den lilla storleken är den smidig att använda och passar mycket bra i handen. Den är designad som ett vanligt strykjärn och har en ångfunktion vilket underlättar strykningen av dina kläder.

Det här resestrykjärnet har tre olika värmeinställningar som sträcker sig från 65-200°C. Kontakten passar i så väl 110-127V uttag som 220-240V uttag, vilket gör att du kan använda den i flera olika länder. Sladden kan du praktiskt linda runt strykjärnet som sedan förvaras i en medföljande sidenpåse.

3. Infinity Hearts mini-strykjärn

Infinity Hearts mini-strykjärn
Infinity Hearts mini-strykjärn

Även resestrykjärn nummer tre på vår lista behöver vara kopplad till ett eluttag. Det här strykjärnet är av en något enklare modell än de andra två, men är å andra sidan mycket prisvärt. Det väger endast 700 gram och klarar av en temperatur på upp till 200°C.

För att dina kläder inte ska riskera att skadas får du med praktiska tillbehör som placeras under strykplattan. På så sätt kan du anpassa strykjärnet till det materialet du ska stryka. Den har en praktiskt ångfunktion och är utvecklad för att kunna ångstrycka stickade plagg i ull. Den har en vattenkapacitet på 100 ml.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett resestrykjärn?

Priset på ett resestrykjärn varierar beroende på hur avancerat strykjärn du vill ha. Prisen kan variera från cirka 150 kr upp till 1 000 kronor. Ett trådlöst strykjärn ligger vanligtvis i den högre prisklassen.

Behöver man verkligen ett resestrykjärn?

Tidigare hade i princip alla hotellrum ett strykjärn och en strykbräda men så ser det inte ut idag. Därför kan ett resestrykjärn vara mycket praktiskt om du exempelvis ofta åker på tjänsteresa där det krävs att kläderna är fria från skrynklor. Ett resestrykjärn passar också bra att ha i husbilen eller sommarstugan.

Bästa resestrykjärnet

Hur väljer man det bästa resestrykjärnet?

Det kan vara svårt att välja vilket som är det bästa resestrykjärnet för dina behov. Men det finns vissa faktorer att ha i åtanke som kan underlätta för dig.

Med eller utan sladd

Bestäm dig för om du vill ha ett resestrykjärn som går på batteri eller om det går bra med ett som ansluts till ett vägguttag. Ett batteridrivet är förstås smidigare och kan användas var som helst, men är vanligtvis också dyrare och klarar oftast inte av lika höga temperaturer.

Ångfunktion

Genom att kunna ånga dina plagg i samband med strykningen får du ett bättre resultat samt att du skonar kläderna från slitage. Kontrollera därför om ditt resestrykjärn har ångfunktion eller inte. Om det inte har en ångfunktion kan du behöva ha med dig en separat sprayflaska för vatten.

Inställning för temperatur

Undersök vilka temperaturer resestrykjärnet klarar av. Det är viktigt att du kan ställa in olika temperaturer om du ska stryka olika typer av plagg. Om det blir för varmt kommer du att skada kläderna men ett för kallt strykjärn ger å andra sidan inget bra resultat.

Resestrykjärn test

Hur gjorde vi vårt resestrykjärn test?

När vi gjorde vårt resestrykjärn test tittade vi framför allt på hur enkelt strykjärnet är att ta med sig och att använda var du än befinner dig. Därför blev det sladdlösa strykjärnet vår testvinnare. Men vi har även tittat på möjlighet till temperaturinställning, ångfunktion och självklart även priset. Ett resestrykjärn ska vara lätt att ta med, men eftersom du troligen inte kommer använda det dagligen ska det inte heller vara för dyrt.

Källor