Robotmopp

Letar du också efter robotmopp bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi hjälper dig hitta den absolut bästa robotmoppen för dig och dina golv.

En robotmopp är en grym liten städpryl som verkligen sätter fart på den tråkigaste städuppgiften; att moppa golvet. Den absorberar snabbt bort smuts och damm från golven utan att du ska behöva anstränga dig. Det finns till och med modeller som har en inbyggd luftfuktare som lämnar rummet väldoftande efteråt.

Robotmopp bäst i test 2024

1. Innovagoods 4-in-1 robotmopp

2. InnovaGoods V0100806

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Innovagoods 4-in-1 robotmopp – bäst i test!

Innovagoods 4-in-1 robotmopp
Innovagoods 4-in-1 robotmopp

Den absolut bästa robotmoppen enligt oss är den här från Innovagoods. Ett otroligt billigt pris för den funktionalitet den faktiskt ger!

Robotmoppen rengör golvet från damm och smuts samtidigt som den återfuktar rummet med en väldoftande luftfuktare! För den att gå igång är det bara att byta filter och fylla tanken med vatten. Du kan till och med fylla den med doftaromer.

Den har ett UV-ljus som desinfekterar golvet medan den rengör. Mikrofiberdukarna gör sedan sitt jobb med att absorbera dammen och smutset.

InnovaGoods V0100806 recension

InnovaGoods V0100806
InnovaGoods V0100806

Detta är InnovaGoods lite äldre robotmopps-modell. Den håller fortfarande dagens standard, men den har tyvärr ingen luftfuktare inbyggd. Å andra sidan sparar du en hundring på att gå med den här istället.

Mikrofiberdukarna placeras enkelt på undersidan genom kardborrebanden. Det är bara att trycka på den så börjar den rengöra alla golven den har tillgång till. Går den in i ett hinder vänder den om och fortsätter rengöra på andra ställen.

En riktigt modern och lätthanterlig robotmopp som dessutom är otroligt billig!

Vanliga frågor

Varför robotmopp?

Istället för att behöva stå och manuellt jobba med en golvmopp kan du istället sätta på robotmoppen! Precis som en robotdammsugare kräver den alltså inget manuellt arbete och är helt självgående från den sekund du sätter på den. De flesta människor dammsuger bara, och moppar golvet mer sällan, just för att det är så jobbigt. Om du istället har en robotmopp som sköter det kommer golvet betydligt oftare vara rent.

Vad är en robotmopp?

Du kanske tänker att robotdammsugare är ett nytt påfund, men robotmoppen är faktiskt ännu nyare! Den uppfanns för inte alls länge sedan efter att dammsugarna nu börjat få den funktionen inbyggda. Man såg att folk enbart köpte dessa dammsugare för mopp-funktionen och valde då att börja producera billiga robotmoppar.

Hur mycket kostar en robotmopp?

En robotmopp behöver faktiskt inte kosta skjortan, du kan få en så billigt som ~300kr.

Varför är robotmoppar billigare än robotdammsugare?

Robotdammsugare behöver suga in, och överlag ha mer funktioner. En robotmopp behöver egentligen bara vara programmerade att självgå över golvytan. Det gör att robotmoppar är betydligt billigare att tillverka, och det reflekteras också på priset.

Bästa robotmoppen

Hur hittar man den bästa robotmoppen?

Det är absolut knepigt att hitta den bästa robotmoppen, men vi ska hjälpa dig på traven. Mopparna är en så pass ny uppfinning att det faktiskt inte finns särskilt många att välja mellan än. De flesta stora robotdammsugar-tillverkarna erbjuder dock numera modeller som har denna funktionen inbyggd. Så om du vill ha en robotdammsugare också, rekommenderar vi istället att du köper en sådan modell.

Om du inte hittat det du sökt efter i vår robotmopp bäst i test lista ska vi försöka ge våra bästa tips på hur du kan hitta din nya favorit.

Vilka funktioner har den?

Vilka funktioner robotmoppen har är förstås en viktig grej att tänka på. Vissa har numer en luftfuktare på ovansidan, dessa är till exempel att föredra.

Vi räknar också in saker som hur man sätter fast mikrofiberdukarna under “funktionalitet”. Här vill du helst ha en med kardborreband, de håller allitd längst och du kan vara säker på att dukarna sitter fast ordentligt.

Andra funktioner kan också vara kul att ha, men är inte alls lika viktiga. Till exempel tillgång att ställa in nya program, en timer, eller vilket område den ska täcka.

Hur bra rengör den?

Det viktigaste att titta efter är såklart hur bra robotmoppen rengör. Men hur ska man kunna veta det utan att ha testat den? Först och främst; se vad tillverkaren lovar på packeteringen. De flesta modeller skriver ett procentantal hur mycket smuts den lyckas få bort, de ljuger faktiskt inte.

Tittade också om modellen i fråga har en UV-lampa, det betyder att den tar bort smuts på djupet istället för bara på ytan. UV-lampan luckrar upp de lite tuffare fläckarna och de kan sedan enkelt torkas bort.

Robotmopp test

Hur gjorde vi vårt robotmopp test?

Robotmopp testet inleddes med att hitta några passande modeller. Det gjordes efter att ha tittat på vilka som var mest populära. Vi hittade några stycken, och läste därför på mer ingående om de.

Ungefär ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar lästes om vardera modell. Det skapade oss en betydligt bättre uppfattning om hur mopparna presterat. Med informationen som vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner.

Vi behövde också sätta ihop en topplista, och för det krävdes det att vi skulle rangordna modellerna. Det gjordes bland annat genom kriterier som funktionalitet och hur bra den rengör.

Källor