Roterande tårtfat

1. Bäst i test – Kitchencraft Roterande Tårtfat i Plast

Kitchencraft Roterande Tårtfat i Plast

Kitchencraft Plast är ett roterande tårtfat som gör tårtdekorering till en enkel och smidig upplevelse. Med fotstativet som håller tårtfatet på plats kan användaren enkelt applicera glasyr och dekorationer utan att tårtan flyttar sig, vilket bidrar till en perfekt finish.

Modellen är utmärkt för att applicera glasyr på kakor, kex och andra godsaker. Tårtfatets enkla rotation underlättar jämn fördelning av glasyr och dekorativa element, vilket ger proffsiga resultat.

Kitchencraft Plast är också praktiskt med tanke på underhållet, eftersom produkten kan diskas i diskmaskin. Detta roterande tårtfat är ett utmärkt komplement till alla hemmabagarens arsenal.

2. Premiumval – Kitchencraft Roterande Tårtfat i Glas

Kitchencraft Roterande Tårtfat i Glas

Kitchencraft Glas erbjuder ett roterande tårtfat av hög kvalitet, som ger en professionell presentation och underlättar dekorering av tårtor. Produkten har en bas av härdat glas, vilket ger både styrka och elegans.

Tårtfatets frostat ytmönster tillför stil och sofistikering, samtidigt som det hjälper till att hålla tårtan på plats under rotation. Halkfria och repfria fötter garanterar att modellen står stadigt och säkert på ytor, vilket minskar risken för olyckor.

Kitchencraft Glas är en utmärkt investering för både amatörer och proffs som söker ett elegant och funktionellt roterande tårtfat för sina kreationer.

3. Billigast – Wilton Basic Roterande Tårtfat

Wilton Basic Roterande Tårtfat

Wilton Basic är en praktisk snurrplatta som gör det möjligt att dekorera tårtor som ett proffs. Genom att placera bakverket på snurrfatet kan användaren enkelt rotera tårtan under dekoreringsprocessen, vilket förenklar användning av spritsar, penslar och skedar.

Denna snurrplatta är det ultimata baktillbehöret för alla som ofta dekorerar tårtor eller bara vill lära sig att dekorera på ett enkelt sätt. Produkten är lämplig för tårtor upp till 28 cm i diameter och är tillverkad i plast.

Snurrplattan har en diameter på cirka 30 cm, vilket gör den kompakt och lätt att förvara. Wilton Basic är ett måste för alla som vill höja sin tårtdekorering till en ny nivå.

Köpguide för tårtfat 2024

Är du också på jakt efter roterande tårtfat bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi hjälper dig nämligen hitta det absolut bästa roterande tårtfatet för dina behov.

Ett roterande tårtfat underlättar inte bara tårtätandet, det gör det lättare att dekorera också! Förutom till just tårtor kan man också använda den för tacokvällar.

Man ställer helt enkelt upp alla småskålar på tårtfatet och man kan då snurra runt istället för att passa runt alla skålarna.

Vanliga frågor om roterande tårtfat

Hur mycket kostar ett roterande tårtfat?

Förvänta dig att betala mellan 100kr och 200kr för ett roterande tårtfat. Det finns faktiskt inte särskilt många modeller över den prisklassen!

Kan man använda det till annat än bakverk?

Självklart! Personligen använder jag det för tacokvällar. Då kan man ställa alla skålar på tårtfatet och enkelt snurra runt till den som behöver just den skålen. Då slipper man skicka runt och sträcka sig över bordet hela tiden. Riktigt smidigt!

Bästa roterande tårtfatet

Hur hittar man det bästa roterande tårtfatet?

Nästan alla roterande tårtfat ser likadana ut, inte minst på produktbilderna. Därför förstår vi att det är svårt att hitta det bästa. Förutom att jämföra priserna, så kan det vara bra att ha andra kriterier i åtanke också. Här är våra bästa tips till dig som är köpsugen.

Glider den runt?

Ofta när man bakar eller lagar mat så blir diskbänken smutsig, kladdig och blöt. Det gör att fat kan glida runt. Titta därför om tårtfatet har en så kallad “non-slip”-lösning på undersidan.

Detta gör att den får betydligt bättre grepp om ytan under sig och står därför stabilt på plats.

Detta är inte bara bra när den står på blött underlag, utan också när du jobbar med själva tårtan. Det är inte en särskilt rolig historia att tappa hela tårtan precis när den är färdigdekorerad…

Hur stort är det?

Se till att titta på diametern på tårtfatet innan du köper den. Många modeller är på tok för små för att ens rymma en “vanlig” tårtbotten!

Vi rekommenderar att du köper en med en diameter på minst 25cm. Tänk också; hellre för stor än för liten. Det gör det bara lättare för dig att ställa tårtan på den om den har en liten marginal längs kanten.

Har den avgränsningar?

Du kanske inte har tänkt på det innan, men en del tårtfat har skåror längs kanterna på fatet. Detta är för att underlätta dekoreringen!

Du kan enkelt mäta upp hur stor tårtan ska vara, eller hur långt ut dekorationerna ska gå med hjälp av dessa. Om du inte provat att sätta ihop en tårta på ett sådant fat vet du inte vad du missat!

Roterande tårtfat test

Hur gjorde vi vårt test av roterande tårtfat?

Till en början försökte vi hitta några modeller som var passande i testet. Det gjordes ganska snabbt med hjälp av olika nätbutiker.

Vi tittade då på dess kundrecensioner och produktbeskrivningar för att skapa oss en bättre uppfattning om hur de presterar. Med informationen som lästs i de satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla modeller.

Sist men inte minst behövde vi få fram en topplista över tårtfaten också. Den skrevs efter att de olika modellerna jämförts. De jämfördes bland annat på saker som storlek, pris och funktionalitet.

Källor