Sauteuse

Om du letar efter en grym sauteus så har du kommit helt rätt! En sauteus är ett väldigt bra och praktiskt köksredskap. En sauteus användningsområde är stort! Den kan till exempel användas som pastakastrull, för såser eller att steka saker i.

Det breda användningsområdet beror på att en sauteuse är en blandning av kastrull, stekpanna och traktörpanna. En sauteus har ofta välvda kanter och tjock botten. Den tjocka botten garanterar en jämn spridning och behållning av värme.

I denna artikel så listar vi nämligen sauteuse bäst i test 2022. Du kan läsa våra tre recensioner på tre olika sauteuser och även få svar på några vanliga frågor som kan förekomma under ditt letande.

Sauteuse bäst i test 2024

1. Scanpan sauteuse

2. de Buyer sauteuse

3. Anders Petter sauteuse

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Scanpan sauteuse recension

Scanpan sauteuse

Scanpans sauteuse är en solklar vinnare på våran sauteuse bäst i test 2024lista! Scanpan är ett företag som sedan 1956 producerat köksredskap såsom stekpannor, grytor osv av hög kvalité. Så du kan räkna med att även denna sauteuse är av samma höga kvalité!

Likt de flesta sauteuser så har denna sautuse en välvd insida som gör att det inte finns några skarpa kanter. Det gör den riktigt bra för tillagning av till exempel olika sorters såser. Du kan röra eller vispa längs hela botten av pannan så att inte såsen bränner fast!

Denna sauteuse är av väldigt hög kvalité vilket syns tydligt i dess design. Den är av en väldigt vacker design med högblank finish. Dessutom så är den uppbyggda av fem lager av rostfritt stål varvat med aluminium.

Konstruktionen ger den både en snabb uppvärmning och jämn värmespridning, vilket i sin tur reducerar tillagningstiden till ett minimum. Scanpans sauteuse fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.

Denna snygga sauteuse är en självklar vinnare på vår sauteuse bäst i test lista 2022. Med den otroligt snygga designen och grymma konstruktionen så får man verkligen vad man betalar för trots det dyra priset!

de Buyer sauteuse recension

de Buyer sauteuse

De Buyer är ett företag med ett brett sortiment av köksartiklar. Allt från kålstålspannor, koppargrytor till köksredskap av hög kvalitet. De Buyer inriktade sig till en början till proffskockar men har nu breddat sin marknad till att också innefatta matlagningsintresserade hemmakockar. De Buyer tillverkar köksredskap för alla som vill har redskap av högkvalité. Denna sauteuse är inte ett undantag!

De Buyers sauteuse är av högkvalité och design! Det är ett mångsidigt kokkärl som kan användas till sjudning av sås eller som stekpanna vid bryning av kött, fisk och grönsaker.

Sauteusen är tillverkad av kolstål, vilket gör den helt återvinningsbar! Utöver det så är kolstål också ett bra material då den efter en del användning blir “in-stekt”. Det innebär att den får en mörkare färg men också att den får en naturlig “non-stick-egenskap” vilket gör det mycket enklare att steka i sauteusen utan att maten fastnar!

De Buyers sauteuse är sprayade med bivax vilket skyddar mot rost samt förbättrar “släpp lätt-effekten” under instekningsprocessen. Dessutom så tål den mycket hög värme men du måste se till att upphettning och avsvalning sker långsamt så att inte järnet slår sig.

Detta är helt enkelt en fantastik sauteuse av hög kvalité. Den passar utmärkt för både proffskockar och matlagningsintresserade hemmakockar!

Anders Petter sauteuse recension

Anders Petter sauteuse

För dig som letar efter en lite billigare sauteuse men fortfarande vill ha en hög kvalitét produkt så kan vi starkt rekommendera Anders Petters sauteuse.

Anders Petter är kända för sina köksredskap av hög kvalité men till ett rimligt pris! Just denna sauteuse kommer från serien Stenfors. Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Så du kan räkna med att just denna sauteuse är av samma kvalité!

Denna sauteuse är tillverkad av fem lager högkvalitativt rostfritt stål varvat med aluminium, vilket ger den en fantastisk värmeledningsförmåga. Sauteusen är konstruerad för att leda värmen bort från botten som inte blir lika varm som i en vanlig kastrull.

Den jämnare värmefördelningen gör kokprocessen skonsammare och minskar risken för att känsliga ingredienser bränns fast! Detta gör sauteusen perfekt för såser, redningar, gröt och risotto. Den är också utmärkt att bryna, fräsa eller smörslunga grönsaker i.

Sauteusen är gjord av 0,8 mm tjockt rostfritt 18/10 stål. Botten har en stålinkapslad 5 mm aluminiumkärna. Den passar till alla typer av spisar, även induktion. Går också bra att ställa in i ugnen. Detta är helt enkelt en grym sauteuse till ett väldigt bra pris!

Vanliga frågor

Det kan vara knepigt att hitta bra produkter online. Särskilt eftersom man inte kan se eller faktiskt känna på produkterna. Det kan vara extra svårt när det kommer till köksprodukter. Köksprodukter är svåra att avgöra kvalitén på om man inte får se dom i användning!

Men just därför är det bra att hemsidor som Hemmaprylar finns! Här visar vi dig de bästa köksprodukter som vi kunnat hitta och ger dig recensioner utifrån vad faktiska tidigare kunder har upplevt! Men det kan fortfarande uppstå några frågor när du letar efter en köksprodukt som till exempel en sauteuse.

Men oroa dig inte! Vi finns här för att besvara några vanliga frågor som kan förekomma under ditt sökande. Du kan ta del av våra svar här nedanför.

Vad är en sauteuse och hur används den?

En sauteuse är som en blandning mellan kastrull, stekpanna och traktörpanna vilket gör dess användningsområde så brett! Själva ordet sauteuse kommer från ordet “sauter” vilket betyder hoppa/studsa på franska.

Så tanken är att i en sauteuse ska råvaran hoppa runt på hög värme under en kort tid. Proteinet ska få en hårdstekt yta utan att bli torr. Samma princip som vid wokning! Tack vare sauteusens jämna värmefördelning så kan den användas jättebra till känslig mat som lätt brukar bränna fast, exempelvis såser, gröt, risotto osv. Sauteusens form gör det väldigt enkelt för en att vispa i den.

Tack vare den välvda insidan finns det inga skarpa kanter, du kommer åt att blanda längst hela botten. En sauteuse är helt enkelt ett väldigt mångsidigt köksredskap som kan användas som pastakastrull, såskastrull och att steka råvaror i.

Behöver man verkligen en sauteuse?

Vissa personer tycker inte att man behöver en sauteuse eftersom man kanske redan har flera olika stekpannor, kastruller osv. Men det är just det som är så bra med en sauteuse! Har du en sauteuse så har du en kastrull, stekpanna och wokpanna allt i ett enda redskap!

Det kan vara skönt att slippa allt krångel med att ha en stor mängd olika stekpannor liggandes i ett skåp i köket och man kan inte alltid urskilja dom så enkelt. Om du brukar tillaga mycket känslig mat som enkelt brukar bränna fast i pannan eller kastrullen så kan en sauteuse definitivt vara något för dig! Slipp allt krångel och införskaffa en bra sauteuse!

Hur hittar man den bästa sauteusen?

Det kan vara svårt att veta vad man ska kolla efter i en sauteuse. Många vet inte riktigt vad en sauteuse är eller vad dess funktion är. Men just därför skrev vi denna artikel! Vi vill göra ditt liv mycket enklare, så här kommer vi med några tips på kriterier som du kan tänka på när du ska välja en riktigt bra sauteuse.

Material & kvalité

Ett viktigt kriterie att ha i åtanke när du ska välja en sauteuse är materialet som den är gjord av. Materialet brukar ofta också bestämma kvalitén hos en produkt. Så material och kvalité-kriterierna går lite hand i hand. Men just material är viktigt att hålla koll på. Om en sauteuse är gjord av ett dåligt material så finns det en chans att den enkelt tar skada eller till och med går sönder.

Det vill man ju såklart inte! Det finns olika material som sauteuser kan vara gjorda av. Dom kan komma i allt från rostfritt stål och flera lager aluminium till koppar och gjutjärn. De olika materialen har sina fördelar och nackdelar men det material som brukar prestera bäst verkar vara rostfritt stål och minst tre lager aluminium är den perfekta kombinationen för en sauteuse.

Storlek

En annan viktig aspekt som är värt att titta närmare på när du ska välja en sauteuse är storleken på den. Som med de flesta typer av köksredskap så kommer även sauteuser i olika storlekar. De olika storlekarna passar olika personer och deras matlagnings rutiner.

Om du till exempel brukar tillaga större portioner av mat där du behöver en sauteuse så skulle en större sauteuse rekommenderas. Om du tillagar mindre portioner så skulle en mindre sauteuse rekommenderas. Så simpelt är det! Det är helt enkelt upp till dig att hitta en sauteuse som passar din livstil och matlagningsvanor!

Pris

En viktig sak som vissa personer finner viktigare än andra när det kommer till att köpa en sauteuse är priset på den. Vissa personer har möjligheten att lägga mer pengar på en sauteuse medans andra inte har samma möjlighet. Vi alla befinner oss i olika ekonomiska situationer. Men just därför är det bra att det finns ett stort utbud på sauteuser i olika prisklasser.

Men eftersom en sauteuse har ett så stort och brett användnings område så brukar sauteuser kosta lite mer jämfört med andra pannor och kastruller. Lyckas man hitta en väldigt billig sauteuse så måste man vara noggrann och kritisk till vad som gör den så billig. Så är det med alla typer av produkter. Hittar du till exempel en väldigt billig mobiltelefon så är det troligtvis något som gör den så pass billig, sämre processor, material eller så är den ömtålig.

Så kan det vara med köksprodukter också, priset brukar visa på vad det är för kvalité. Ett högre pris brukar ofta visa på att produkten är av högre kvalité och av bättre material. Så det är upp till dig att välja en sauteuse som ligger i din prisklass men fortfarande leverarar de kvalitéer som du är ute efter!

Hur gjorde vi vårt sauteuse test?

När vi skulle påbörja vårt sauteus test så började vi med att leta upp några varianter på internet som presterat bra enligt tidigare kunder. När vi hittat de populäraste sauteuserna så började vi läsa mer ingående om dom.

Vi utgick från kundrecensioner och produktionsbeskrivningar. Med den informationen vi samlade skrev vi våra egna recensioner. Sedan var det dags att påbörja våran bäst i test lista. Vi valde då att jämföra de olika sauteuserna mot varandra genom några kriterier. Dessa kriterier var material, kvalité, storlek och pris.

Källor