Sidenörngott

Bäst i test

Populär

Billigast

Lexington Hotel

Lenoites Mulberry

ByBarb Sidenörngott

Är du också på jakt efter sidenörngott bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi hjälper dig nämligen hitta till det bästa sidenörngottet för din säng.

Att använda sidenörngott har massor med fördelar, men det vet du säkert redan. Det du inte vet är dock hur härliga de är att sova på! De får inte samma smutskänsla efter ett par dagars användning som vanliga örngott.

1. Bäst i test – Lexington Hotel Sidenörngott

Lexington Hotel Sidenörngott

Lexington Hotel erbjuder en fantastisk produkt i form av deras Hotel Mulberry Silk Sateen örngott. Denna produkt är tillverkad i en mix av mjuk och skön OEKO-TEX-certifierad bomull och mullbärssilke, vilket ger en högkvalitativ känsla och lyxig look i sovrummet.

Örngottet är enfärgat och har en praktisk omlottstängning, vilket gör örngottet enkelt att byta ut och tvätta. För att bevara den höga kvaliteten bör örngottet tvättas i maskin på 30 °C och undvikas blekmedel och torktumlare. Stryk på låg temperatur eller välj kemtvätt för bästa resultat.

För att få den ultimata upplevelsen av detta sidenörngott kär det alltid snyggt att kombinera produkten med ett matchande påslakan. Lexington Hotel har verkligen lyckats skapa en produkt som ger en känsla av lyx och hög kvalitet, samtidigt som örngottet är lätt att underhålla.

Sammanfattningsvis är detta en produkt som vi varmt rekommenderar för alla som vill ha en god natts sömn i stil och komfort.

2. Populärt alternativ – Lenoites Mulberry Sidenörngott

Lenoites Mulberry Sidenörngott

Lenoites Mulberry sidenörngott är ett fantastiskt tillskott till din sängklädsel. Produkten är tillverkad av 100% rent mullbärssilke och har långa, glänsande silkestrådar som ger en lyxig känsla. Med 22-momme tygkvalitet är detta sidenörngott både tjockt och hållbart, vilket ger en långvarig användning.

En av de mest imponerande funktionerna hos Lenoites Mulberry sidenörngott är dess förmåga att hjälpa till att minska synliga sovrynkor och bevara hudens fuktbalans. Sidenörngottet absorberar mycket mindre ansiktskräm än bomullsörngott, vilket bevarar applicerade nattkräm där de behövs mest. Dessutom är sidenörngottet fri från skadliga kemikalier och färgämnen och har en OEKO-TEX-certifiering.

Förutom att ge en mjuk och len känsla på huden, är Lenoites Mulberry sidenörngott också ett utmärkt sätt att hålla håret friskt. Med reducerad friktion och bevarade naturliga oljor i håret, kan du vakna upp med ett friskt och mjukt hår varje morgon.

Slutligen, med sin europeiska standardstorlek på 50 x 60 cm, passar detta sidenörngott perfekt på din kudde. Hudläkare, frisörer och skönhetsexperter rekommenderar verkligen Lenoites Mulberry sidenörngott för en riktig skönhetssömn.

3. Billigast – ByBarb Sidenörngott

ByBarb Sidenörngott

ByBarb’s sidenörngott är ett fantastiskt val för den som vill ha en god natts sömn på med en kvalitetsprodukt. Modellen är tillverkad av högsta kvalitet, vilket märks direkt när man känner på det mjuka och lena materialet. Att sova på siden ger inte bara en lyxig känsla utan också en förbättrad sömn och minskade sovrynkor, morgonfrissyr, samt irriterad hud.

Vad som också gör ByBarbs sidenörngott till ett utmärkt val är dess OEKO-TEX® certifiering. Det garanterar att produkten är fri från ämnen som kan vara skadliga för både hälsa och miljö, vilket är ett extra plus i kanten för miljömedvetna konsumenter.

Örngottets praktiska dragkedja håller innekudden på plats, vilket är en detalj som gör skillnad när det gäller att få en ostörd sömn. Sidenörngottets storlek på 50 x 60 cm är också perfekt för den som vill ha en produkt som inte tar upp för mycket plats i sängen.

Avslutningsvis är ByBarbs sidenörngott en utmärkt produkt för den som vill ha en kvalitetsprodukt som ger en god natts sömn och samtidigt värnar om både hälsa och miljö.

Vanliga frågor om sidenörngott

Varför är sidenörngott bra?

Sidenörngott har en hel del bra egenskaper. Här är några av de;

  • Anti-aging
  • Anti-sovrynkor
  • Anti-“sovhår”
  • Väldigt bra för krulligt hår, det blir inte lika tovigt under natten
  • Temperaturreglerande vilket gör att du ofta sover bättre på ett sidenörngott

Det är just därför så många kändisfrisörer och influencers älskar de! Visst, de kostar kanske lite mycket jämför med ett vanligt, men det är värt det. Man har ju trots allt sina örngott i princip hela sin livstid.

Förutom att örngotten har massor av positiva egenskaper är det också riktigt lyxigt! Har du någonsin bott på ett 5-stjärnigt hotell? Då är chansen stor att du fått sidenörngott och sovmask.

Förbättrar det sömnen?

Nja, vi är inga hälsoexperter, så vi kanske inte ska svara på den frågan. Däremot är silke ett temperaturreglerande material. Det gör att temperaturen på kudden regleras under natten, vilket i sin tur kan leda till bättre sömn.

Hur mycket kostar sidenörngott?

Sidenörngott kostar mellan 300kr och 800kr.

Bästa sidenörngottet

Hur hittar man det bästa sidenörngottet?

Vi om någon vet precis hur svårt det är att hitta det bästa sidenörngottet. Det är inte bara otroligt limiterat antal alternativ på svenska marknaden, många av de är också riktigt dyra. Här är våra bästa tips till hur du hittar det bästa för dig;

Hur stort är det?

Hur stort örngottet i fråga är blir såklart en viktig frågeställning, du vill ju inte behöva köpa nya kuddar! 50x60cm är standardmåttet för kuddar, men många sidenörngott är tyvärr mindre än så… Många är fyrkantiga och små, för att spara på materialkostnaden. Dubbelkolla att det passar dina kuddar innan du genomför köpet!

Hur tjockt är materialet?

Det absolut viktigaste för att sidenörngottet ska hålla länge är hur tjockt materialet är. Här vill du leta efter ett alternativ som har 18+ momme. Momme är alltså måttet som mäter tjockleken på silket. Det gör silket kraftigt nog att klara av rispor och en hel del slit utan att gå sönder.

Syns dragkedjan?

Om dragkedjan syns på örngottet kan du genast tittade på annat alternativ. När dragkedjan inte är gömd kommer det definitivt skava under natten. Det gör också att du inte kan vända på kudden sådär skönt utan att det ska börja skava.

Pris

Priset är ett ställningstagande för väldigt många, det gäller även när man ska köpa sidenörngott. Vi har sett en del modeller som kostar upp mot 800kr (!) Ärligt talat, det är inte värt det. Det finns modeller som är gjorda i 100%-igt siden och ändå inte kostar över 400kr.

Sidenörngott test

Hur gjorde vi vårt sidenörngott test?

Vi började vårt sidenörngott test med att titta på vad marknaden hade att erbjuda, tyvärr var det inte mycket att hurra för. Sidenörngott verkar inte vara särskilt populärt i Sverige, så alternativen är begränsade. Till slut hittade vi några modeller som fått bra kundrecensioner, de fick det bli.

Vi gick igenom ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar för att fördjupa oss om modellerna. Med den informationen satte vi sedan upp våra egna recensioner som du hittar längst upp i denna artikel.

Sist men inte minst behövde vi sammansätta själva sidenörngott bäst i test listan. Det var knepigt, men vi lyckades till slut rangordna de. För rangordningen jämförde vi bland annat kriterier som design, material och prislapp.

Källor