đŸ„‡Skaftdammsugare bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta skaftdammsugaren!

Letar du ocksÄ efter skaftdammsugare bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel visar redaktionen dig den absolut bÀsta skaftdammsugaren för dig och ditt hem. Vi vet hur skönt det kan vara att inte behöva slÀpa runt en vanlig dammsugare, dÀrför tycker vi att skaftdammsugare Àr ett riktigt bra alternativ!

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för kjell.com & elon.se

Skaftdammsugare bÀst i test 2021

1. Dreame T20 skaftdammsugare

2. Grundig skaftdammsugare VCH9832

3. Electrolux skaftdammsugare ZB2951

Dreame T20 skaftdammsugare
Grundig skaftdammsugare VCH9832
Electrolux skaftdammsugare ZB2951

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

*Utgått

Dreame T20 skaftdammsugare recension

Dreame T20 skaftdammsugare
Dreame T20 skaftdammsugare

Denna Dreame T20 skaftdammsugaren Àr en pÄslös dammsugare som verkligen alltid Àr redo. Den Àr bÄde kraftfull och enkel att dra runt över golvet. Dessutom har den ett auto-lÀge som automatiskt justerar sugkraft beroende pÄ vad för underlag den dras över.

Tack vare den kraftfulla motorn fÄngar den upp allt i sin vÀg. Till och med pÄ lite tjockare mattor lyckas fÄ upp alla brödsmulor som ramlat mellan springorna. Som tidigare nÀmnt sÄ kan den ocksÄ auto-justera sig vilket vi tycker Àr en riktigt hÀndig funktion.

Ett smart behÄllarsystem Àr ocksÄ inbyggt i Dream T20 skaftdammsugaren som hÄller all smuts i sÀkert förvar (utan dammsugarpÄsar). Denna behÄllaren Àr enkel att tömma och rengöra efter dammsugning, nÄgot nog alla uppskattar.

Eftersom att Dreame T20 skaftdammsugaren inte bara hĂ„ller i över en timme pĂ„ samma laddning (i ECO-lĂ€get) utan ocksĂ„ har andra bra funktioner – utnĂ€mner vi den till skaftdammsugare bĂ€st i test 2021!

Grundig skaftdammsugare VCH9832 recension

Grundig skaftdammsugare VCH9832
Grundig skaftdammsugare VCH9832

Enligt oss Àr denna Grundig skaftdammsugaren VCH9832 den bÀsta skaftdammsugaren i medelprisklassen. Den har en löstagbar handdammsugare inbyggd vilket gör det till en 2-i-1 dammsugare. Den fÄr bort riktigt tuffa flÀckar pÄ alla möjliga golv.

Grundig skaftdammsugaren har en elektronisk turboborste, tvÄ effektnivÄer och ett vikbart skaft. Effektiviteten i dammsugningen med denna modell var faktiskt riktigt bra. Den har en innovativ rengöringsteknologi och en extra tyst motor.

Även denna skaftdammsugare har riktigt lĂ„ng batteritid. Den kan köras i cirka 70 minuter om du laddat den i 5 timmar. AlltsĂ„ kan du tĂ€cka i princip hela huset om du tömmer den emellanĂ„t.

Överlag en riktigt bra skaftdammsugare till en lite billigare prislapp, rekommenderas varmt av oss pĂ„ HemmaPrylar.

Electrolux skaftdammsugare ZB2951 recension

Electrolux skaftdammsugare ZB2951
Electrolux skaftdammsugare ZB2951

Electrolux skaftdammsugaren ZB2951 Ă€r den som enligt oss Ă€r den bĂ€sta billiga skaftdammsugaren pĂ„ marknaden idag. Även denna modell Ă€r en 2-i-1 dammsugare som har blixtsnabb dammupptagning och skönt roterbart huvud.

För dig som har mycket fönsterkarmar, eller helt enkelt bara vill dammsuga upp brödsmulorna pĂ„ bordet utan att behöva slĂ€pa upp hela dammsugaren – Ă€r en 2-i-1 modell som denna nĂ„got för dig. Dra bara av den sĂ„ har du plötsligt en handdammsugare som Ă€r vĂ€ldigt enkel att dra runt pĂ„ ytor som Ă€r svĂ„ra att komma Ă„t.

Electrolux skaftdammsugaren ZB2951 har en smidig funktion som gör att den kan stÄ sjÀlv nÀr du inte anvÀnder den. IstÀllet för att behöver lÀgga den nÄgonstans eller stÀlla den mot en vÀgg. NÄgot vi tyckte om lite extra med just denna modell.

Överlag Ă€r denna modell enligt oss den bĂ€sta inom “billig skaftdammsugare”-kategorin.

*Denna produkt har tyvÀrr utgÄtt frÄn sortimentet

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta skaftdammsugaren 2021

Vi vet! Man kan leta i flera veckor för att hitta den absolut bÀsta skaftdammsugaren 2021. Men vi har försökt göra letandet lÀttare för dig genom att först skriva en kort skaftdammsugare bÀst i test 2021 lista. Vi ska ocksÄ försöka besvara sÄ mycket frÄgor som möjligt som rör just skaftdammsugare, sÄ att du ska ha en bÀttre uppfattning vad du ska leta efter.

Vilka typer av skaftdammsugare finns det?

Det finns tre huvudtyper av skaftdammsugare:

 • Skaftdammsugare: den vanligaste typen. Vanligtvis ett kompakt handdammsugare med ett tunt rengöringsrör för golv, som enkelt omvandlas till ett handdammsugare.
 • Cylinder-dammsugare: som ett gammalt dammsugare Ă€r detta ett fat pĂ„ hjul, med ett lĂ„ngt flexibelt rengöringsrör, som Numatic Henry-dammsugaren. Dock inget vi tar med i den hĂ€r skaftdammsugare bĂ€st i test 2021 listan.
 • “UpprĂ€tta” skaftdammsugare: dessa Ă€r mindre Ă€n vanliga skaftdammsugare, men kan ha en avtagbar kapsel för ökad flexibilitet. Även kallade 2-i-1 skaftdammsugare.

Medan de flesta trÄdlösa dammsugare Àr pÄsfria, finns det nÄgra versioner med engÄngspÄsar. Dessa har fördelen med större kapacitet, sÄ du mÄste tömma dem mindre ofta. Du mÄste dock ta hÀnsyn till den löpande kostnaden för dammsugarpÄsar.

Hur mycket kostar en skaftdammsugare?

En skaftdammsugare kostar generellt allt frÄn 600kr till 6000kr. Enligt oss ska du dock leta efter en som kostar mellan 1000kr och 3000kr.

Hur hittar man skaftdammsugare bÀst i test 2021?

Det finns en del saker att ha ett extra öga för nÀr det Àr dags att köpa skaftdammsugare bÀst i test 2021. HÀr Àr nÄgra av de funktioner vi uppskattade lite extra, och det tror vi ocksÄ du kommer att göra!

2-i-1 modeller

De flesta sladdlösa dammsugare kan ocksÄ omvandlas till en handdammsugare. Detta Àr vanligtvis antingen en uttagbar handdammsugare eller den vanligaste designen dÀr du kan byta golvverktyg mot andra tillbehör beroende pÄ vad du ska rengöra.

Du kan ocksÄ ta bort röret pÄ skaftdammsugaren helt och fÀsta verktygen pÄ huvudenheten för att göra en litet handdammsugare. Det hÀr Àr utmÀrkt för rengöring i trÄnga utrymmen, högt upp och pÄ platser som Àr svÄra att nÄ, till exempel i bilen.

Vissa skaftdammsugare Àr till stor del avsedda för rengöring av golv och har kanske inget handhÄllet lÀge. SÄ det Àr vÀrt att tÀnka pÄ vad du behöver rengöra innan du köper din skaftdammsugare.

Du kan ocksÄ köpa en fristÄende handdammsugare. Dessa Àr vanligtvis billigare och kan vara allt du behöver om du bara vill ha nÄgot för att rengöra trapporna och stÀda bilen.

Batteritid

Det Àr vÀrt att övervÀga laddningstiden och kontrollera batteriets livslÀngd i standard- och maxlÀgen för att se om en skaftdammsugare passar dina behov.

Hur lÄng tid du kan anvÀnda en skaftdammsugare beror pÄ vilken typ av batteri den har och vilken instÀllning du anvÀnder den pÄ. Litiumbatterier Àr i allmÀnhet de bÀsta för snabbare laddning och lÀngre batteritid. DÀrför valde vi att prioretera sÄdana modeller i vÄr skaftdammsugare bÀst i test 2021 lista ovan.

Viktiga saker att kontrollera inkluderar:

 • Difttid: kan variera frĂ„n mindre Ă€n 10 minuter till mer Ă€n en timme.
 • Laddningstid: varierar frĂ„n sĂ„ lite som en timme till 16 timmar.
 • Max jĂ€mfört med standard körtid: högre instĂ€llningar kan drastiskt minska batteritiden till sĂ„ lite som sju minuter. Viktigt att kolla bĂ„de batteritiden pĂ„ lĂ€gsta, och högsta instĂ€llningarna.
 • Bytbara batterier: vissa skaftdammsugar-modeller har ett extrabatteri som du kan byta om det börjar gĂ„ trögt att ladda eller helt enkelt gĂ„r sönder.

NÀr vi testar skaftdammsugare bedömer vi batteriets livslÀngd pÄ bÄde de högsta och lÀgsta instÀllningarna och publicerar resultaten i vÄra recensioner sÄ att du vet om de lever upp till tillverkarens pÄstÄenden. Vi har hittat modeller som överskrider batteriets livslÀngd med sÄ mycket som en tredjedel, vilket kan innebÀra att du blir kort nÀr du rengör.

Kontrollera vÄra trÄdlösa dammsugarrecensioner ovan för vÄr bedömning av de bÀsta skaftdammsugarna 2021.

Kapacitet

Skaftdammsugare har tyvvÀr mycket mindre kapacitet jÀmför med trÄdade motsatser.

NÀstan alla trÄdlösa dammsugare har liten dammkapacitet, sÄ du mÄste tömma dem oftare. Den genomsnittliga dammkapaciteten Àr 0,6 liter jÀmfört med 2,1 liter för en modell med sladd.

De flesta Àr ocksÄ pÄslösa, vilket innebÀr att du kan ha mer kontakt med damm och skrÀp under tömning Àn du skulle vilja. Om du föredrar en pÄse istÀllet sÄ finns det ett sjÀlvklart ett par alternativ med det ocksÄ. Dessa alternativ har ocksÄ större kapacitet.

Vikt

Skaftdammsugare Àr mycket lÀttare Àn vanliga dammsugare. I genomsnitt vÀger ett skaftdammsugare 3 kg jÀmfört med 6,4 kg för en vanlig dammsugare. Deras lÄga vikt gör trÄdlösa dammsugare till ett fantastiskt val om du kÀmpar med att fÄ sladden att rÀcka till runt hela huset.

Förutom vikt Àr balans viktigt för en skaftdammsugare. Vi har testat trÄdlösa dammsugare som har lÄg totalvikt men som Àr dÄligt balanserade. Detta kan göra att dammsugandet kÀnns tyngre i handen, sÀrskilt nÀr du hanterar jobb som att rengöra ovanpÄ skÄp eller bÀnkar.

Att tÀnka pÄ innan man köper den bÀsta skaftdammsugaren?

Förutom det faktum att vi alla nog tycker att du ska köpa den absolut bÀsta skaftdammsugaren, sÄ finns det ocksÄ lite saker att tÀnka pÄ innan du drar fram plÄnboken.

 • Golvtyp: šSkaftdammsugare fungerar bĂ€st att rengöra kala golv, mattor med lĂ„g kant. För dig som omvandlar till en handdammsugare eller har handdammsugare hemma, stoppning, trappor och till och med bilen. För större jobb, som att stĂ€da ett helt hus med flera rum, djupa mattor och en blandning av hĂ„rda och mjuka ytor, kan du behöva en fullstor dammsugare.
 • Kablar eller sladdlös: Dammsugare med sladd fungerar utan stopp sĂ„ det finns ingen paus under sĂ€tdningen, och inget behov av att ladda batteriet. Nackdelen Ă€r att du Ă€r bunden till ett uttag och bara kan dra dammsugaren sĂ„ lĂ„ngt som sladden rĂ€cker. TrĂ„dlösa dammsugare körs pĂ„ batterier och dagens litiumbatterier har mer kraft och hĂ„ller lĂ€ngre Ă€n nickelbatterierna frĂ„n Ă€ldre modeller – vissa sĂ„ lĂ€nge som 70 minuter innan de behöver laddas. PĂ„ vissa modeller kan batteripaketet tas bort för laddning, vilket gör att du bara kan ansluta batteriet för laddning och förvara resten av dammsugaren i en garderob och utom synhĂ„ll.
 • Penselrulle: En roterande penselrulle Ă€r viktig att ha om du har mattor med medelhög höjd för att avlĂ€gsna smuts som lĂ€gger sig mellan vĂ€ven. Penselrullar kan ocksĂ„ hjĂ€lpa till att samla skrĂ€p pĂ„ kala golv, men kan ibland ocksĂ„ orsaka repor och bör dĂ€rför vara tillrĂ€ckligt mjuka för att inte repa dem. Om du bara dammsuger kala golv och mycket platta mattor, kommer en skaftdammsugare utan en roterande borste troligen att passa dina behov.
 • Konvertibilitet: Att ha en skaftdammsugare som gör flera saker Ă€r alltid en bonus. Av den anledningen kan praktiskt taget alla skaftdammsugare antingen omvandlas till en handdammsugare genom att ta av den motordrivna toppen eller ta bort handtaget. BĂ„de handhĂ„llna och skaftdammsugare drivs av samma motor, sĂ„ de laddas (och körs) samtidigt. De handhĂ„llna versionerna Ă€r perfekta för att rengöra klĂ€dsel, trappor, bilen och för att snabbt plocka upp torra saker, som ris eller spannmĂ„l, frĂ„n ett golv. Om du dĂ€remot har lite tuffare flĂ€ckar kan du lĂ€sa Ă„ngmopp bĂ€st i test 2021 istĂ€llet.
 • Lagringsutrymme: Eftersom de Ă€r smala tar skaftdammsugare mindre lagringsutrymme Ă€n vanliga dammsugare, men de flesta stĂ„r inte pĂ„ egen hand, sĂ€rskilt de med tunga motorer pĂ„ toppen. Av denna anledning sĂ€tter du fast dessa i laddaren som i sin tur kan monteras pĂ„ en vĂ€gg. Andra modeller kan ha baser som du stĂ€ller in skaftdammsugaren pĂ„ för att hĂ„lla den upprĂ€tt för förvaring och/eller laddning. Oavsett vilken typ du vĂ€ljer, rekommenderar vi att du letar efter ett stativ som ocksĂ„ innehĂ„ller eventuella tillbehör sĂ„ att allt lagras pĂ„ ett stĂ€lle. Vissa har dessutom infĂ€llbara eller vikbara handtag för att ta upp Ă€nnu mindre vĂ€rdefullt garderobsutrymme.

Ska du byta till en skaftdammsugare?

VÄrat skaftdammsugare test visar att endast en liten handfull sladdlösa dammsugare Àr lika bra som de bÀsta traditionella dammsugarna vid de tuffa uppgifterna att rengöra fint damm frÄn mattor/hÄrda golv och suga upp hÄr eller ludd frÄn hemmet.

TyvÀrr finns det en hel del sladdlösa rengöringsmedel som inte rengör bra eller behÄller allergener effektivt. Vi har hittat sÄ mÄnga riktigt dÄliga modeller i vÄra tester att vi har en lÄng lista över modeller att undvika.

För att komma direkt till vÄra bÀsta rekommenderade modeller, se vÄr sammanfattning av de skaftdammsugare bÀst i test 2021 lista ovan.

Hur gjorde vi vÄrt skaftdammsugare test?

Vi pÄ redaktionen testar stÀndigt dammsugare och eftersom det finns nya modeller som kommer ut pÄ marknaden hela tiden uppdaterar vi kontinuerligt vÄra recensioner.

För att skriva dessa recensioner kollar vi pÄ marknadens populÀraste modeller. Efter det lÀser vi kundrecensioner och vÀljer ut de som fÄtt bÀst betyg. Sedan börjar vi jÀmföra de olika modellernas tekniska specifikationer, kundrecensioner, funktioner, pris mm. och skriver egna recensioner utifrÄn detta.

Skaftdammsugare testet gick riktigt bra och vi hittade modeller vi tycker representerar topplistan av modeller.

KĂ€llor