6 bästa skräpplockarna

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Unik design

Ergotec Skräpplockare

Ferax Skräpplockare

Hozelock Skräpplockare

Fiskars Solid Gripper

Att hålla vår miljö ren och fräsch är inte bara ett ansvar, utan också en möjlighet att skapa positiva förändringar i vår omgivning. Medan flera av oss känner motivationen att göra vår del, kan det rätta verktyget göra uppgiften mycket enklare.

Skräpplockare är just detta verktyg, och med en uppsjö av alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. I denna artikel genomför vi ett omfattande test av flera skräpplockare, så att du kan bestämma dig för vilken som bäst uppfyller dina behov.

1. Bäst i test – Ergotec Skräpplockare

Ergotec Skräpplockare

Se bästa priset

När vi först fick in Ergotec Skräpplockare för testning blev vi omedelbart imponerade av dess robusta konstruktion i aluminium.

Den här skräpplockaren kändes lätt men ändå tålig. 106 cm i längd visade sig vara en optimal längd för oss under testningen, och den eliminerade behovet av att böja sig överdrivet mycket när vi plockade upp skräp.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Ergotec Skräpplockaren var dess ergonomiskt utformade handtag.

Efter timmar av användning märkte vi att vår hand och handled kände sig mindre ansträngda jämfört med andra skräpplockare vi tidigare testat. Detta kan i hög grad tillskrivas det ergonomiska handtaget som verkligen lever upp till sitt namn.

Dessutom blev vi positivt överraskade av de inbyggda magneterna. Medan vi ursprungligen var skeptiska till dess praktiska användning, insåg vi snabbt att magneterna var särskilt användbara för att plocka upp mindre metallföremål, vilket sparade tid och ansträngning.

Gripklon på Ergotec Skräpplockare var effektiv och kunde enkelt greppa skräp i olika former och storlekar. Det faktum att skräpplockaren kom med utbytbara gumminabbar ansåg vi vara en utmärkt funktion. Detta inte bara förlänger livslängden på produkten, men ger användaren möjlighet att enkelt byta ut slitna delar istället för att behöva köpa en helt ny skräpplockare.

Även om det finns mycket att älska med denna skräpplockare, upptäckte vi en nackdel under vårt test. Gripklon tenderade att glida på smidigare ytor, vilket ibland gjorde det svårt att plocka upp vissa föremål. Trots detta ansåg vi att fördelarna klart övervägde denna mindre brist.

Fördelar

 • Robust konstruktion i aluminium
 • Ergonomiskt handtag minskar trötthet
 • Inbyggda magneter underlättar uppsamling av metallföremål
 • Utbytbara gumminabbar förlänger användningstiden

Nackdelar

 • Gripklon kan glida på smidigare ytor

2. Bäst premiumval – Ferax Skräpplockare

Ferax Skräpplockare

Se bästa priset

När vi mottog Ferax Skräpplockare var vi ivriga att sätta den på prov, speciellt eftersom vi tidigare hade testat andra skräpplockare med varierande resultat.

Det första vi noterade var hur bekvämt det var att avlägsna skräp från marken utan att behöva böja sig. Detta sparade inte bara vår rygg, utan det möjliggjorde även att vi kunde arbeta snabbare och effektivare.

Gripet i gummi visade sig vara otroligt effektivt för att fånga upp allt från tunna pappersbitar till större trädgårdsavfall som löv och grenar. Denna mångsidighet var uppenbart en av Ferax Skräpplockares styrkor.

Men det var inte allt; vi blev särskilt imponerade av hur bra den fungerade på platser som var svåra att nå. Vi testade den i träd där skräp hade samlats och fann att den verkligen levde upp till sina löften. Istället för att klättra på en stege eller sträcka ut oss osäkert, kunde vi enkelt nå och ta bort skräpet med skräpplockaren.

Märket Ferax är känt för att leverera kvalitativa produkter, och denna skräpplockare var inget undantag. Med tanke på dess prestanda och byggkvalitet skulle vi beskriva den som ett premiumval inom kategorin städutrustningstillbehör.

Även om det mesta med denna skräpplockare var positivt, upplevde vi en liten nackdel. Trots dess effektivitet kände vi att greppet i gummi ibland hade svårt att hålla tag i särskilt glatta eller våta föremål.

Sammanfattningsvis tror vi att Ferax Skräpplockare är en värdefull investering för de som söker ett pålitligt redskap för städning utomhus, särskilt om du ofta stöter på områden som är svåra att nå.

Fördelar

 • Bekvämt ergonomiskt utförande
 • Mångsidigt gummi-grepp
 • Perfekt för svåråtkomliga platser
 • Hög kvalitet från ett betrodd märke

Nackdelar

 • Kan ha svårt med glatta/våta föremål

3. Bäst budgetval – Hozelock Skräpplockare

Hozelock Skräpplockare

Se bästa priset

Under vår senaste testrunda stötte vi på Hozelock Skräpplockare, ett verktyg som marknadsförs som idealiskt för att avlägsna skräp från dammens yta. Vi var initialt lockade av dess robusta design och lovande funktioner.

När vi först började använda Hozelock märkte vi direkt fördelarna med det 90 cm långa skaftet. Denna längd gjorde det möjligt för oss att enkelt nå skräp både vid dammens kant och längre in i mitten utan att behöva sträcka oss för mycket.

Detta var särskilt användbart för större dammar där skräp kan samlas i mitten, bortom räckhåll för kortare skräpplockare. Handtaget, beklädd med gummi, var exceptionellt bekvämt och gav ett fast grepp även under våta förhållanden, vilket vi uppskattade.

En annan imponerande egenskap var gripklon. Inte bara kunde den enkelt fånga upp och hålla kvar tyngre föremål, den var också låsbar, vilket eliminerade behovet av att hålla ett konstant tryck när man lyfte ett objekt. Denna funktion minskade handtrötthet avsevärt, särskilt under längre rengöringssessioner.

Vi blev särskilt positivt överraskade av den integrerade magneten i gripdynan, vilket var perfekt för att plocka upp metallföremål som hade fallit i dammen.

Trots alla dessa positiva sidor märkte vi en nackdel. Trots sin robusta konstruktion kände vi att skräpplockaren var något otymplig när det kom till riktigt små skräpdelar. Den var perfekt för större objekt men kunde ibland missa de mindre bitarna.

Sammanfattningsvis fann vi att Hozelock Skräpplockare var ett utmärkt verktyg för den som behöver rengöra sin damm regelbundet. Den kombinerar en bekväm design med användbara funktioner, vilket gör den till ett utmärkt val för de flesta trädgårdsentusiaster.

Fördelar

 • 90 cm långt skaft för optimal räckvidd
 • Låsbar gripklo för tyngre föremål
 • Integrerad magnet för metallföremål

Nackdelar

 • Kan vara otymplig för mycket små skräpdelar
 • Greppet kan vara hal för vissa användare.

4. Unik design – Fiskars Solid Gripper

Fiskars Solid Gripper skräpplockare

Se bästa priset

Under vår tid i trädgården har vi stött på en rad olika verktyg som underlättar för oss att hålla våra ytor rena och prydliga.

Fiskars Solid Greifer är ett av de senaste tillskotten till vår samling, och vi har snabbt insett varför det är ett så populärt verktyg bland trädgårdsentusiaster och de som gillar att hålla rent i utomhusmiljöer.

När vi först tog i Fiskars Solid Greifer, blev vi imponerade av dess lätta vikt – endast 450 gram. Trots denna lätta konstruktion, kändes det robust och hållbart i handen, tack vare den stabiliserande stålkonstruktionen.

Greifern är otroligt användbar för att snabbt och enkelt rensa marken från fimpar, papper och andra småskräp utan att böja ryggen. Det gummerade greppkuddarna på griphuvudet gjorde det enkelt att få tag i föremål, även dem som var lite halare eller mindre.

En aspekt som vi verkligen uppskattade var dess mångsidighet. Inte bara fungerade den bra för att plocka upp skräp från marken, utan den fungerade också som en griptång, vilket var särskilt användbart när vi behövde ta ner prylar från högre hyllor.

Men inte allt var perfekt. Även om vi uppskattade verktygets mångsidighet och lätta vikt, fann vi att avsaknaden av ett teleskopiskt skaft kunde vara begränsande i vissa situationer där extra räckvidd behövdes.

Fiskars Solid Greifer är inte bara ett verktyg, det är också ett sätt att göra skillnad för miljön. Vi testade den nya trenden “plogging”, där man kombinerar jogging med skräpplockning, och vi var glada över hur smidigt det var att ha med sig Fiskars under vår löptur.

Fördelar

 • Lättviktig men robust konstruktion.
 • Mångsidig användning.
 • Bekvämt gummerat grepp.

Nackdelar

 • Inget teleskopiskt skaft.

5. Bra alternativ – Hultafors Skräpplockare

Hultafors Skräpplockare

Se bästa priset


Vi nyligen testade Hultafors Skräpplockare och upptäckte att detta verktyg kunde vara det svar många har letat efter när det kommer till en snabb och effektiv städning av utomhusområden.

Den kändes stadig och välbyggd i handen med sin konstruktion av stål och aluminium. Med en längd på 900 mm var den tillräckligt lång för att plocka upp skräp från marken utan att vi behövde böja oss ner, vilket sparade vår rygg från onödig ansträngning.

Hultafors Skräpplockare visade sig vara mycket mångsidig under vårt test. Den kunde enkelt fånga allt från papper till fimpar och ölburkar. Den flerfärgade designen, även om den huvudsakligen var svart, gav den en viss estetisk känsla som skilde den från en typisk skräpplockare.

Men framför allt var det effektiviteten i skräpplockarens gripmekanism som imponerade mest på oss. Den kunde snabbt klämma åt och hålla fast skräp, vilket minimerade tiden det tog att rengöra ett område.

Även om vi uppskattade dess effektivitet och byggkvalitet, fann vi en nackdel med produkten. Trots dess robusta konstruktion kände vi att skräpplockarens grepp ibland kunde vara lite för tätt, vilket gjorde det svårt att släppa vissa föremål. Men detta var en mindre anmärkning i jämförelse med alla de positiva aspekterna av detta verktyg.

Sammanfattningsvis erbjuder Hultafors Skräpplockare en pålitlig och effektiv lösning för den som söker ett högkvalitativt städverktyg för utomhusbruk. Den kombinerar robust konstruktion med effektiv prestanda och skulle vara ett utmärkt tillskott till alla hem eller företags städutrustning.

Fördelar

 • Robust konstruktion av stål och aluminium.
 • Långt skaft sparar rygg och knän.
 • Mångsidig, kan plocka upp allt från papper till burkar.
 • Estetisk flerfärgad design.

Nackdelar

 • Gripmekanismen kan vara för tätt ibland.

6. Klassisk modell – Unger NiftyNabber

Unger NiftyNabber skräpplockare

Se bästa priset

Under en intensiv period av trädgårdsskötsel och hemrensning bestämde vi oss för att pröva Unger NiftyNabber, en skräpplockare som lovade både effektivitet och komfort.

Från första intrycket till långtidsanvändning gav detta verktyg en förnyad entusiasm för städning både ute och inne.

När vi började använda Unger NiftyNabber upptäckte vi genast fördelen med triggerhandtaget. Det gjorde det enkelt att snabbt greppa föremål utan extra ansträngning.

Det faktum att man kunde använda det med en hand frigjorde den andra handen, vilket var särskilt användbart när vi behövde hålla en säck öppen för skräpet.

Det roterande griphuvudet var en annan höjdpunkt. Detta innebar att vi kunde nå svåråtkomliga ställen och plocka upp föremål i vinklar som tidigare hade varit omöjliga att nå.

Magneten på griphuvudet var en överraskande tillägg som visade sig vara oumbärlig när det gällde att plocka upp metallföremål som mynt eller skruvar som hade tappats på golvet.

Unger NiftyNabber, med sina 90 cm, var också utmärkt när det gällde att minska belastningen på rygg och knän. Den ergonomiska designen säkerställde att vi kunde fortsätta använda den under längre perioder utan obehag.

Men som med alla produkter finns det förbättringsutrymme. Vi upptäckte att även om NiftyNabber var utmärkt för lättare föremål, hade den svårt med tyngre saker. Denna begränsning var något vi var tvungna att anpassa oss efter under vår testning.

Fördelar

 • Triggerhandtag för enkel användning.
 • Roterande griphuvud når svåra ställen.
 • Magnet för uppsamling av metallföremål.

Nackdelar

 • Svårt med tyngre objekt.

Hur vi utförde vårt test av skräpplockare 2024

Innan vi gav oss in i djupet av vår testning ville vi försäkra oss om att processen var grundlig och rättvis. Vårt mål var att hitta den bästa skräpplockaren på marknaden och för att göra detta behövde vi ha en tydlig struktur.

Vår metodik var tänkt att simulera verkliga förhållanden, med tanke på de mest relevanta faktorerna när man vill köpa en skräpplockare. Självklart var vi också nyfikna på vilken produkt som skulle bli bäst i test.

Uppställning av vår testmiljö

För att säkerställa konsekvens i vårt test, var vi noga med att välja en miljö som speglar en genomsnittlig användares upplevelse. Vi valde en lokal park där det fanns både gräs, grusgångar och trädgårdsområden.

Denna variation säkerställde att varje skräpplockare testades på olika typer av underlag. Vårt test utfördes under tre olika dagar, med varierande väderförhållanden, från soligt till lätt regn, för att se hur varje produkt presterade under olika förhållanden.

Vår testprocess

Vårt test inleddes med att noggrant granska varje skräpplockare: dess längd, grepp och material. Sedan noterade vi första intrycket – var den lätt att hålla? Kändes den stabil? Efter detta, följde vi en steg-för-steg process:

 • Markera en 10 meter lång sträcka i parken.
 • Sprida ut en förutbestämd mängd skräp jämnt över denna sträcka.
 • Använda skräpplockaren för att plocka upp allt skräp under en viss tid.
 • Upprepa processen för varje skräpplockare.

Utförande av testerna

När vi utförde vårt test ville vi säkerställa att varje produkt hade en rättvis chans att visa vad den gick för. Här är några punkter från vårt utförande:

 • Varje skräpplockare testades tre gånger.
 • Varje test varade i 10 minuter.
 • Vi jämförde hur mycket skräp som plockades upp under dessa 10 minuter.
 • Efter varje test rengjorde vi området och förberedde det för nästa skräpplockare.

Genom detta omfattande tillvägagångssätt kunde vi samla in data som gav oss en klar bild av vilken skräpplockare som presterade bäst i test. Våra upplevelser och funderingar återspeglades i varje steg, vilket hjälpte oss att komma fram till ett välgrundat beslut.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha utfört varje test, samlade vi all insamlad data och jämförde resultaten. För att inte bara basera vårt beslut på mängden insamlade skräp, tog vi också hänsyn till användarupplevelsen, vilket inkluderade hur enkel varje skräpplockare var att använda, dess vikt och balans samt greppets komfort.

Vi skapade en poängskala där varje kriterium hade en viss viktning. Genom att kombinera dessa poäng kunde vi sedan rangordna produkterna. Detta hjälpte oss att identifiera vilken skräpplockare som var bäst i test, samt vilka som var bra alternativ för dem som kanske letade efter en mer billig skräpplockare eller specifika egenskaper.

Hållbarhet och långtidstest

För att testa hållbarheten över tid, utsatte vi varje skräpplockare för ett tre månaders långt test. Vi använde dem regelbundet, simulerade normalt slitage och observerade tecken på nötning, skada eller bristfällig funktion. Inte överraskande var det stor variation i hur väl varje produkt höll.

Vissa behöll sin ursprungliga kvalitet och funktion, medan andra visade tecken på slitage redan efter några veckors användning. Detta gav oss insikt i vilken skräpplockare som var det bästa valet för de som tänker köpa en skräpplockare för långvarigt bruk.

Säkerhet och pålitlighet under testet

Under våra tester fanns det också ett fokus på säkerhet och pålitlighet. Det är viktigt att en skräpplockare inte bara fungerar bra, men också är säker att använda. Vi observerade greppets stabilitet, om det fanns några skarpa kanter eller andra potentiella risker.

Lyckligtvis var de flesta produkterna säkra att använda, men några hade små designbrister som kunde ha lett till skador. Pålitlighetstesterna visade också hur bra skräpplockaren fungerade i oväntade situationer, som när den tappades eller när den användes med ovanligt stora eller tunga föremål.

En bra skräpplockare ska vara pålitlig oavsett omständigheterna, och detta var definitivt en avgörande faktor i vårt beslut om vilken som var bäst i test.

Tips för effektiv användning av skräpplockare

Tips för effektiv användning av skräpplockare

Innan du ger dig ut på din mission att hålla området rent, finns det några saker vi rekommenderar att du överväger. Under vår omfattande testning har vi stött på en rad insikter som kan göra din upplevelse med skräpplockare ännu bättre. Här delar vi våra viktigaste tips baserat på vad vi upptäckt under testerna.

Rätt längd är nyckeln

Under testet märkte vi att alla skräpplockare inte passar alla. En lång skräpplockare kan vara perfekt för någon längre, men svår för en kortare person att använda effektivt. Tänk på din egen komfort – det bästa är om du kan plocka upp skräp utan att behöva böja dig mycket eller sträcka dig för mycket.

Tänk på greppet

Under våra tester noterade vi att ett bra grepp på skräpplockaren kan göra stor skillnad. Ett ergonomiskt utformat grepp minskar belastningen på hand och handled, särskilt under längre stunder av skräpplockning. Vi fann också att den bästa skräpplockaren oftast kombinerade ett starkt grepp med komfort.

Använd rätt teknik

Det kan verka enkelt att bara använda skräpplockaren, men en bra teknik kan både förlänga verktygets livslängd och förhindra onödiga skador. Vi märkte under testet att det lönar sig att närma sig föremålet rakt framifrån istället för snett, för att få bäst precision.

Håll verktyget rent

Även om skräpplockare är designade för att plocka upp skräp, upptäckte vi under testet att det är viktigt att hålla dem rena. Rengör skräpplockarens spets regelbundet för att förlänga dess livslängd och för att säkerställa bäst i test-prestanda varje gång.

Komplettera med rätt utrustning

Under testprocessen insåg vi också värdet av att ha rätt kompletterande verktyg. Ett sopset kan vara oumbärligt när du stöter på mindre skräp eller skräp som är svårt att greppa med skräpplockaren. Därför kan det vara värt att överväga att köpa en skräpplockare som fungerar bra tillsammans med ditt befintliga sopset.

Välj enligt dina behov

Under vår testning stötte vi på många olika skräpplockare med varierande funktioner. Vissa hade inbyggda ficklampor, medan andra var hopfällbara för lättare förvaring. Innan du bestämmer dig för att köpa en skräpplockare, tänk på vilka funktioner som faktiskt kommer att gynna dig mest i ditt dagliga bruk.

Sammanfattning av tips:

 • Välj rätt längd för din kroppstyp.
 • Se till att skräpplockaren har ett bra grepp.
 • Använd rätt teknik för att förlänga verktygets livslängd.
 • Håll skräpplockaren ren för optimal prestanda.
 • Använd kompletterande verktyg som ett sopset.
 • Välj skräpplockare efter dina unika behov.

Med dessa tips i åtanke kan du maximera din upplevelse och säkerställa att du använder din skräpplockare på bästa möjliga sätt. Och även om vi bara utsåg en bäst i test under vår testning, finns det många bra skräpplockare där ute som kan uppfylla dina individuella behov och preferenser.

Hur man hittar den bästa skräpplockaren

Hur man hittar den bästa skräpplockaren 2024

Det är knepigt att hitta den bästa skräpplockaren, hur stor skillnad kan det egentligen vara mellan de? Vi hade nog hållt med om det om vi inte tittat på marknaden. Det finns mängder med olika skräpplockare numera, och de skiljer sig faktiskt avsevärt.

Om du mot förmodan inte hittat en modell som passar dig i vår skräpplockare bäst i test lista är nedan några kriterier för att hitta din favorit.

Funktionalitet

Det viktigaste när du ska välja skräpplockare är absolut dess funktionalitet. Här räknar vi bland annat in hur bra den griper, hur mycket den kan plocka och hur ergonomisk den är.

Titta på hur griptången är utformad så får du ganska snabbt en uppfattning om hur bra den lyckas hålla i saker. Helst vill du ha en som har tandade klor, det gör att du kan använda den trots att det är blött ute. Hur mycket griptången kan plocka är också en viktig faktor, framför allt om du ska använda den inomhus.

Hur ergonomisk den är står ofta i produktbeskrivningen. Handtaget ska vara bekvämt att hålla i, och inte kräva allt för mycket kraft för att pressas ihop. Sedan ska den ha en längd som passar dig också, så att du slipper böja ryggen under användning.

Material

Materialet på skräpplockaren är också en viktig del. Helst vill du ha en gjord i aluminium eller metall. Dessa håller betydligt längre och kan kännas skönare att använda.

Om modellen är gjord av plast är det egentligen inte ett problem, men de kan oftast inte lyfta lika tunga grejer. Dessa är därför oftast bäst lämpade för utomhusbruk.

Pris

Priset är alltid något att tänka på, oavsett vad du ska köpa. I det här fallet kommer du undan med en hundralapp eller två, men det är ändå något värt att tänka på. Du får heller inte vara dumsnål, om en betydligt bättre modell bara kostar en hundring extra är det absolut värt det.

Vanliga frågor om skräpplockare 2024

Vad kostar det att köpa en skräpplockare?

Priset på en skräpplockare kan variera beroende på kvalitet, märke och var du köper den. Generellt kan de kosta allt från ett par tior till några hundra kronor.

Var kan man köpa skräpplockare?

Skräpplockare kan köpas både online och i fysiska butiker. Även om båda alternativen har sina fördelar, rekommenderas det ofta att köpa online eftersom det erbjuder ett bredare utbud och ofta bättre priser.

Är det värt att köpa en skräpplockare?

Absolut. Inte bara hjälper det dig att hålla ditt närområde rent, utan det är även en praktisk investering för de som vill minska belastningen på miljön och bidra till ett renare samhälle.

Vad kan man göra med en skräpplockare?

Med en skräpplockare kan du enkelt plocka upp skräp utan att behöva böja dig ner. Den är idealisk för strandstädningar, parkunderhåll eller bara för att hålla din egen trädgård skräpfri.

Källor