Slickepott bäst i test 2021 – hitta bästa slickepotten!

Letar du också efter slickepott bäst i test 2021? Då är denna artikel för dig! Vi hjälper dig hitta den bästa slickepotten på marknaden. I slutet av artikeln hittar du också lite vanliga frågor och svar gällande slickepottar.

Att ha en bra slickepott är ett måste, vare sig du bakar eller inte. Det är bra till så mycket mer än du kan tänka dig.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för cervera.se

Slickepott bäst i test 2021

1. Zwilling Pro

2. Ballarini nero

3. Le Creuset craft

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Zwilling Pro slickepott – bäst i test!

Zwilling Pro slickepott
Zwilling Pro slickepott

Denna slickepott är från Zwillings serie pro, och är den vi utsér till slickepott bäst i test 2021! Den passar perfekt i alla typer av skålar och former. Detta på grund av dess grymma utformning i silikon.

Enkel att använda, även under längre perioder med hjälp av det bra handtaget. Den är dessutom enkel att rengöra och tål tvätt i diskmaskin.

Den har dessutom en ögla som gör förvaringen enklare.

Kortfattat en grym slickepott som passar alla skålar och former. Absolut rekommenderad av oss på HemmaPrylar.

Ballarini Nero recension

Ballarini slickepott nero
Ballarini slickepott nero

Ballarinis slickepott Nero fungerar bra oavsett vad den ska användas till. Jämna ut kakdeg, frosting, toppande, eller ja i princip vad du vill.

Slickepotten anpassar sig på ett snyggt sätt till den form du vill att den ska få. Den kan dessutom diskas i maskin utan problem.

Utformad helt i silikon – en design som vi tycker är riktigt snygg! Ögla hittas också längst upp för enkel upphängning när den inte används.

Le Creuset craft recension

Le Creuset Craft Slickepott
Le Creuset Craft Slickepott

En riktigt stilren slickepott är denna från Le Creuset. Finns i massor av färger, även retro varianter.

Tyvärr är själva slickepott-bladet i sig inte så adaptivt och lyckas inte anpassa sig mot alla skålformer. Den tar såklart upp allt du vill, men vi skulle önskat att materialet i sig var mer böjbart.

Tillverkat i värmetåligt silikon och tål upp till 250°C (inklusive diskmaskin). Notera att handtaget i sig inte tål disk i maskin, men bladet är enkelt att ta av.

Martinex Mumin slickepott recension

Mumin slickepott
Mumin slickepott

För dig som vill ha något ännu mer designat är denna modell från Martinex något för dig. En mumin-design som passar alla hem där ute!

Lite tråkigt att den bara är 27cm lång, de flesta ovanstående varianter är 28-29cm. Det gör i och för sig att den passar om dina barn hjälper till med bakningen.

En bra och tålig slickepott som har en härlig design helt enkelt!

Vanliga frågor

Vad heter slickepott egentligen?

En slickepott heter i folkmun just det; slickepott. Men det kan också kallas för degskrapa.

Vad används en slickepott till?

En slickepott används främst till att få upp exakt allt från en bunke eller skål. Degklumpar fastnar ofta längs kanterna och kan vara näst intill omöjligt att få lös utan en slickepott.

Slickepotten används dock också flitigt för dekoration, att sprida ut något på en form och att blanda ingredienser. Det är ett mångsidigt köksverktyg som kan användas till det mesta.

Idag har även många bakmaskiner ett slickepott alternativ, detta just för att slickepotten har visat sig vara så bra på att blanda.

Behöver man verkligen en slickepott?

Vi på HemmaPrylar tycker att en slickepott är nödvändigt i alla kök där ute. Om du nu lagar mat själv det vill säga. Det tillåter smidigare bakande och låter dig få upp precis allt från bunkarna.

Om du bakar mycket rekommenderar vi att du tänker lite mer på ditt val av slickepott. Läs vår köpguide nedan för att veta hur du hittar en som passar dig.

Hur mycket kostar en slickepott?

En slickepott kostar omkring 200kr. Det finns modeller som sträcker sig upp mot 300kr men inte mer än så.

Bästa slickepotten

Hur väljer man den bästa slickepotten?

Det kan vara knepigt att välja den bästa slickepotten, det var därför vi skrev denna artikel! Om du inte hittat en modell som passar dig i vår topplista är nedan några tips till att hitta den bästa:

Material

Materialet är oerhört viktigt, inte bara för designens skull. Ofta är slickepotten utformad i silikon, trä eller någon form av stål. Alla dessa är godtagbara, men se till att själva bladet är gjort av silikon eller mjukplast. Det finns modeller som har blad gjorda i stål eller trä, det gör de helt omöjliga att använda. De kan inte slicka längs kanten av en rund bunke och blir därför helt oanvändbar.

Materialet på bladet måste vara böjbart nog att klara av alla typer av bunkar och skålar.

Funktionalitet

Funktionaliteten är såklart en toppkriterie när det kommer till köksverktyg. Välj en modell som ovannämnt – med böjbart och adaptivt material. Det gör slickepotten betydligt mer användbar.

I funktionalitet räknar vi också in extrafunktioner som att klara av diskmaskinen och hur hög temperatur den klarar av. Välj en modell som klarar höga temperaturer, snabba temperaturförändringar och är diskmaskinssäker.

Design

Designen är viktig för många, framför allt om den ska hängas upp när den inte används. Välj något som passar dig, och inte bara det, som passar dina andra köksprylar och -inredning. Vi tog till exempel med en modell med mumin-design just av den anledningen.

Pris

Priset är en avvägning man får göra i princip varje gång man ska köpa något nytt. I detta fall får du välja om du ska köpa en modell för en hundring, eller trehundra. Större än så är lyckligtvis inte skillnaden på de olika varianterna.

Slickepott test

Hur gjorde vi vårt slickepott test?

Vi började vårt slickepott test med att se vad marknaden hade att erbjuda. Vi valde ut några modeller som fått bra kundbetyg och läste på djupet om de. När vi hittat några modeller, valde vi ut fyra stycken som alla hade olika priser, något för alla helt enkelt.

Vi läste sedan produktbeskrivningar och recensioner för att få en bättre förståelse om hur de presterade. Med den informationen skrev vi därefter våra egna recensioner.

Slutligen behövde vi också sätta ihop en slickepott bäst i test lista. Då krävdes förstås en jämförelse av de olika varianterna. Denna jämförelse gjordes främst genom kriterier som funktionalitet, design och uformning.

Avslutande ord

En slickepott är något vi på HemmaPrylar tycker borde finnas i alla kök där ute. Om du inte redan har en rekommenderar vi varmt att du skaffar en. Det underlättar inte bara bakning, utan också blandning av ingredienser och garnering.

Källor