Slow juicer bäst i test 2022 – hitta bästa slow juicern!

Letar du också efter slow juicer bäst i test 2022? Då är denna artikel för dig! Vi visar dig hur du hittar den bästa slow juicern så att du kan pressa den perfekta juicen, oavsett ingredienser.

Många tycker att färskpressad juice är den ultimata vardagslyxen, det håller vi på HemmaPrylar med om. En slow juicer pressar långsamt dina ingredienser, och tar därför lite längre tid än med en vanlig juicemaskin. Men det är värt den extra väntetiden, den gör helt fantastisk juice!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för cervera.se & kitchentime.se

Slow juicer bäst i test 2022

1. Smeg 50's style slowjuicer

2. Bosch VitaStyle slowjuicer

3. Princess slow juicer

Smeg 50's style slowjuicer
Bosch VitaStyle slowjuicer
Princess slow juicer

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Smeg 50’s style slow juicer recension

Smeg 50's style slowjuicer
Smeg 50’s style slowjuicer

För dig som prioriterar designen i köket, så är denna Smeg 50’s style slowjuicern ditt bästa val. Vi utser den till slow juicer bäst i test 2022!

Förutom den eleganta designen, tillagade den faktiskt riktigt goa juicer. Den fick verkligen ut det bästa av de ingredienser du stoppar i den. Juicebehållaren klarade upp till 500ml, så för dig som ska bjuda bort din juice – passar den storleken perfekt.

Vi rekommenderar Smeg 50’s style slowjuicern för dig som har en större budget och prioriterar design.

Bosch VitaStyle slowjuicer recension

Bosch VitaStyle slowjuicer
Bosch VitaStyle slowjuicer

Denna Bosch VitaStyle slowjuicern pressar din juice i långsam hastighet med sin starka motor. Vi testade att göra soppor, smoothies och juicer – alla blev bra, även med hårda ingredienser.

MixControl-funktionen gör att du kan välja mängd fruktkött i din juice eller smoothie, en funktion vi gillade lite extra. Dessutom är motorn stark nog för att pressa nötter och frysta ingredienser. Trots den starka motorn lät den väldigt lite, för dig som är känslig för ljud på morgonen kommer denna inte vara ett problem.

Den har en del löstagbara delar, alla dessa kan diskas i diskmaskinen, men enheten som stort behöver du diska för hand.

Allt som allt presterade Bosch VitaStyle slowjuicern bra i våra tester, och platsar därför på topplistan.

Princess slow juicer recension

Princess slow juicer
Princess slow juicer

Denna slow juicer från princess hamnade längst ned på topplistan, men den är absolut inte dålig. En ganska ful design, så inget man vill ha stående på diskbänken när den inte används. Lyckligtvis kan man plocka lös delarna så att den enklare får plats i köksskåpet.

Den har en riktigt stark motor på 200W som verkligen lyckades krama ur all juice ur ingredienserna. Det vi tyckte var bättre med denna modell från ovannämnda var dess extra stora öppning. Det gör det lättare att till exempel göra äppeljuice då man kan stoppa in hela äpplen och inte behöva skära de i förväg.

Absolut en bra modell för dig med lite mindre budget, eller som kanske inte gör juice så ofta.

Vanliga frågor när man ska köpa den bästa slow juicern

Vi har inte bara skrivit ihop en slow juicer bäst i test lista, utan också besvara lite vanliga frågor kring slow juicers. Läs vidare för att enklare kunna göra ditt val av slow juicer, och få lite bakgrundsfakta.

Varför en slow juicer istället för en råsaftcentrifug?

Det finns många skillnader när det gäller slow juicers jämfört med råsaftcentrifuger. Dessa skillnader kommer att hjälpa dig förstå att en slow juicer är att föredra. Nedan ser du skillnaderna på slow juicers och råsaftcentrifuger.

Hastighet

Eftersom ordet “slow” finns i namnet slow juicer är det förmodligen uppenbart att slow juicers körs med lägre hastighet än råsaftcentrifuger. Du kan vanligtvis förvänta dig att en slow juicer går 80-90 varv i minuten medan en råsaftcentrifug går på mellan 1000 och 24 000 varv i minuten. Detta innebär att en centrifug kommer att producera juicen betydligt snabbare, men det finns ändå fördelar med att göra juicen långsamt. Att köra på ett långsammare varvtal innebär att oxidation och separation inte uppstår. Slow juicers process fungerar också bättre för hårda ingredienser som morötter eller nötter.

Hur den fungerar

En centrifug tar hela frukter och grönsaker ner i sitt rör till ett vasst blad där ingredienserna skärs i skivor medan fruktköttet separeras till ett annat fack och saften trycks ut. I slow juicers däremot pressas ingredienserna, vilket bevarar deras sammansättning och ger dig mer näringsämnen. Massan som återstår är mycket torrare än i en centrifug vilket innebär att du får mer juice att njuta av. Dessutom är slow juicers betydligt tystare än råsaftcentrifuger.

Energieffektivitet

Enkelt uttryckt använder centrifuger upp till 1500 watt el, medan slow juicers endast kräver cirka 200 watt. Elräkningen är aldrig rolig, och detta kan därför vara en deal-breaker för många.

Ingen oxidation

Oxidation sker när juicen utsätts för höga temperaturer under pressandet. Detta händer med råsaftcentrifuger på grund av dess höga hastighet. Juicen börjar oxideras och har därför bara en hållbarhet (i kylskåp) på cirka 5 till 8 timmar. En slow juicer skapar inte värme under processen eftersom den jobbar långsamt. Då uppstår ingen oxidering, vilket innebär att dess juice kan förvaras i 48 till 72 timmar (i kylskåp).

Mer för pengarna

Med en slow juicer får du ut mycket mer juice än med en råsaftcentrifug. Pressningsprocessen gör att mer juice kan utvinnas men att fruktköttet ändå tas bort. Det innebär att du på lång sikt kommer att spara pengar eftersom du behöver mindre ingredienser för att göra samma mängd juice.

Kapacitet

Med en slow juicer kommer du att kunna pressa mycket mer än i en centrifug. Morötter kan lätt pressas med en slow juicer, en av de saker som inte alls kan pressas med en centrifug. Andra saker är bland annat grönkål, spenat och andra bladgrönsaker. Centrifugerna hackar dessa ingredienser till små bitar och pressar knappt ut någon juice alls. Men eftersom slow juicers använder en pressfunktion för att utvinna juicen blir kvantiteten juice betydligt högre.

Rengöring

Alla juicepressar kräver en viss rengöring, så det borde egentligen inte vara en faktor, men det är faktiskt lite enklare att rengöra en slow juicer. Det finns inget vasst, tandat blad att oroa sig för, därför kan rengöring av en slow juicer utföras av vem som helst. Generellt sett är slow juicers enklare och snabbare att rengöra på grund av dess färre delar.

Mångsidighet

Om du letar efter en multifunktionell juicemaskin är en slow juicer ett utmärkt alternativ. De innehåller vanligtvis olika tillbehör som gör att du kan göra jordnötssmör, barnmat eller till och med sorbet. Med en centrifuger däremot, är dessa alternativ inte möjliga.

Slow juicer test

Hur gjorde vi vårt slow juicer test?

I vårt slow juicer test tittade vi på hundratals kundrecensioner av olika modeller, och valde därefter ut de bäst presterande. Sedan skrev vi ihop egna recensioner av modellerna utifårn recensioner och teknik-specifikationer.

Vissa modeller platsade inte på topplistan och togs därför bort i senare skede. När de sämre modellerna tagits bort skrev vi ihop slow juicer bäst i test listan som du hittar här ovan.

Är slow juicer = mixer?

Slow juicers är utformade för att extrahera alla näringsämnen ur frukten så att juicen blir så nära grundingredienserna som möjligt. En juicemaskin är dock inte avsedd att göra det som en mixer gör, nämligen att mixa vilken frukt som helst för att göra en sorts puré av den.

Folk blandar ofta ihop dessa två. De köper en juicemaskin när de egentligen skulle ha köpt en mixer. De skaffar en mixer när de tänkte skaffa en slow juicer.

Du måste förstå skillnaderna och exakt vad syftet med en slowjuicer är jämfört med en mixer eller matberedare.

Om du vill ha en apparat som gör puré av ingredienserna är det en mixer du ska titta på. Om du istället vill ha något som skapar fruktjuice och inget annat än fruktjuice bör du titta på en slow juicer.

Finns det en tidsskillnad mellan slow juicers och råsaftcentrifuger?

En annan sak som du måste förstå är att slow juicers är utformade för att ta sin tid och extrahera varenda näringsämne från de frukt och grönt som stoppas i dem. Slow juicers ger också mer juice, men de tar lite längre tid på sig än en centrifug. Även om detta gör slowjuicers mer effektiva i form av slutprodukt, kommer denna effektivitet till priset av tid. Om du värdesätter din tid och vill göra juice mycket snabbt, kommer du förmodligen att vilja ha en råsaftcentrifug istället för en slow juicer.

Bästa slow juicern

Hur hittar man den bästa slow juicern?

Vertikal eller horisontell

Det finns två olika typer av slow juicers – vertikala och horisontella. De horisontella modellerna är något effektivare eftersom maten trycks direkt in i pressen, men eftersom tekniken har blivit bättre kanske skillnaden inte är märkbar för den genomsnittlige användaren. Horisontella enheter tar mer plats på diskbänken, medan vertikala modeller kan vara för höga för att få plats under köksskåpen.

Storlek på öppningen

Med en större öppning kan du lägga större bitar frukt och grönt i juicemaskinen, så att du slipper skära upp ingredienserna i förhand. Större öppningar kan dock vara farliga för nyfikna barn. Mindre öppningar är säkrare, men då måste du skära ingredienserna för att få de att passa.

Extra funktioner

De flesta slow juicers har bara en funktion – att omvandla frukt och grönt till juice och fruktkött. Vissa juicepressar har dock ytterligare funktioner, vilket gör dem mer mångsidiga. Om du vet med dig att du bara kommer göra juice kanske de extra funktionerna inte är intressanta. Men om du är intresserad av att även trycka i ingredienser som nötter och frön eller göra hemlagad glass bör du leta efter en modell som passar dina önskemål.

Källor