đŸ„‡Slow juicer bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta slow juicern!

Letar du ocksÄ efter slow juicer bÀst i test 2021? DÄ Àr denna artikel för dig! Vi visar dig hur du hittar den bÀsta slow juicern sÄ att du kan pressa den perfekta juicen, oavsett ingredienser.

MÄnga tycker att fÀrskpressad juice Àr den ultimata vardagslyxen, det hÄller vi pÄ HemmaPrylar med om. En slow juicer pressar lÄngsamt dina ingredienser, och tar dÀrför lite lÀngre tid Àn med en vanlig juicemaskin. Men det Àr vÀrt den extra vÀntetiden, den gör helt fantastisk juice!

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se & kitchentime.se

Slow juicer bÀst i test 2021

1. Smeg 50's style slowjuicer

2. Bosch VitaStyle slowjuicer

3. Princess slow juicer

Smeg 50's style slowjuicer
Bosch VitaStyle slowjuicer
Princess slow juicer

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Smeg 50’s style slow juicer recension

Smeg 50's style slowjuicer
Smeg 50’s style slowjuicer

För dig som prioriterar designen i köket, sĂ„ Ă€r denna Smeg 50’s style slowjuicern ditt bĂ€sta val. Vi utser den till slow juicer bĂ€st i test 2021!

Förutom den eleganta designen, tillagade den faktiskt riktigt goa juicer. Den fick verkligen ut det bĂ€sta av de ingredienser du stoppar i den. JuicebehĂ„llaren klarade upp till 500ml, sĂ„ för dig som ska bjuda bort din juice – passar den storleken perfekt.

Vi rekommenderar Smeg 50’s style slowjuicern för dig som har en större budget och prioriterar design.

Bosch VitaStyle slowjuicer recension

Bosch VitaStyle slowjuicer
Bosch VitaStyle slowjuicer

Denna Bosch VitaStyle slowjuicern pressar din juice i lĂ„ngsam hastighet med sin starka motor. Vi testade att göra soppor, smoothies och juicer – alla blev bra, Ă€ven med hĂ„rda ingredienser.

MixControl-funktionen gör att du kan vÀlja mÀngd fruktkött i din juice eller smoothie, en funktion vi gillade lite extra. Dessutom Àr motorn stark nog för att pressa nötter och frysta ingredienser. Trots den starka motorn lÀt den vÀldigt lite, för dig som Àr kÀnslig för ljud pÄ morgonen kommer denna inte vara ett problem.

Den har en del löstagbara delar, alla dessa kan diskas i diskmaskinen, men enheten som stort behöver du diska för hand.

Allt som allt presterade Bosch VitaStyle slowjuicern bra i vÄra tester, och platsar dÀrför pÄ topplistan.

Princess slow juicer recension

Princess slow juicer
Princess slow juicer

Denna slow juicer frÄn princess hamnade lÀngst ned pÄ topplistan, men den Àr absolut inte dÄlig. En ganska ful design, sÄ inget man vill ha stÄende pÄ diskbÀnken nÀr den inte anvÀnds. Lyckligtvis kan man plocka lös delarna sÄ att den enklare fÄr plats i köksskÄpet.

Den har en riktigt stark motor pÄ 200W som verkligen lyckades krama ur all juice ur ingredienserna. Det vi tyckte var bÀttre med denna modell frÄn ovannÀmnda var dess extra stora öppning. Det gör det lÀttare att till exempel göra Àppeljuice dÄ man kan stoppa in hela Àpplen och inte behöva skÀra de i förvÀg.

Absolut en bra modell för dig med lite mindre budget, eller som kanske inte gör juice sÄ ofta.

Vanliga frÄgor nÀr man ska köpa den bÀsta slow juicern

Vi har inte bara skrivit ihop en slow juicer bÀst i test lista, utan ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor kring slow juicers. LÀs vidare för att enklare kunna göra ditt val av slow juicer, och fÄ lite bakgrundsfakta.

Varför en slow juicer istÀllet för en rÄsaftcentrifug?

Det finns mÄnga skillnader nÀr det gÀller slow juicers jÀmfört med rÄsaftcentrifuger. Dessa skillnader kommer att hjÀlpa dig förstÄ att en slow juicer Àr att föredra. Nedan ser du skillnaderna pÄ slow juicers och rÄsaftcentrifuger.

Hastighet

Eftersom ordet “slow” finns i namnet slow juicer Ă€r det förmodligen uppenbart att slow juicers körs med lĂ€gre hastighet Ă€n rĂ„saftcentrifuger. Du kan vanligtvis förvĂ€nta dig att en slow juicer gĂ„r 80-90 varv i minuten medan en rĂ„saftcentrifug gĂ„r pĂ„ mellan 1000 och 24 000 varv i minuten. Detta innebĂ€r att en centrifug kommer att producera juicen betydligt snabbare, men det finns Ă€ndĂ„ fördelar med att göra juicen lĂ„ngsamt. Att köra pĂ„ ett lĂ„ngsammare varvtal innebĂ€r att oxidation och separation inte uppstĂ„r. Slow juicers process fungerar ocksĂ„ bĂ€ttre för hĂ„rda ingredienser som morötter eller nötter.

Hur den fungerar

En centrifug tar hela frukter och grönsaker ner i sitt rör till ett vasst blad dÀr ingredienserna skÀrs i skivor medan fruktköttet separeras till ett annat fack och saften trycks ut. I slow juicers dÀremot pressas ingredienserna, vilket bevarar deras sammansÀttning och ger dig mer nÀringsÀmnen. Massan som ÄterstÄr Àr mycket torrare Àn i en centrifug vilket innebÀr att du fÄr mer juice att njuta av. Dessutom Àr slow juicers betydligt tystare Àn rÄsaftcentrifuger.

Energieffektivitet

Enkelt uttryckt anvÀnder centrifuger upp till 1500 watt el, medan slow juicers endast krÀver cirka 200 watt. ElrÀkningen Àr aldrig rolig, och detta kan dÀrför vara en deal-breaker för mÄnga.

Ingen oxidation

Oxidation sker nÀr juicen utsÀtts för höga temperaturer under pressandet. Detta hÀnder med rÄsaftcentrifuger pÄ grund av dess höga hastighet. Juicen börjar oxideras och har dÀrför bara en hÄllbarhet (i kylskÄp) pÄ cirka 5 till 8 timmar. En slow juicer skapar inte vÀrme under processen eftersom den jobbar lÄngsamt. DÄ uppstÄr ingen oxidering, vilket innebÀr att dess juice kan förvaras i 48 till 72 timmar (i kylskÄp).

Mer för pengarna

Med en slow juicer fÄr du ut mycket mer juice Àn med en rÄsaftcentrifug. Pressningsprocessen gör att mer juice kan utvinnas men att fruktköttet ÀndÄ tas bort. Det innebÀr att du pÄ lÄng sikt kommer att spara pengar eftersom du behöver mindre ingredienser för att göra samma mÀngd juice.

Kapacitet

Med en slow juicer kommer du att kunna pressa mycket mer Àn i en centrifug. Morötter kan lÀtt pressas med en slow juicer, en av de saker som inte alls kan pressas med en centrifug. Andra saker Àr bland annat grönkÄl, spenat och andra bladgrönsaker. Centrifugerna hackar dessa ingredienser till smÄ bitar och pressar knappt ut nÄgon juice alls. Men eftersom slow juicers anvÀnder en pressfunktion för att utvinna juicen blir kvantiteten juice betydligt högre.

Rengöring

Alla juicepressar krÀver en viss rengöring, sÄ det borde egentligen inte vara en faktor, men det Àr faktiskt lite enklare att rengöra en slow juicer. Det finns inget vasst, tandat blad att oroa sig för, dÀrför kan rengöring av en slow juicer utföras av vem som helst. Generellt sett Àr slow juicers enklare och snabbare att rengöra pÄ grund av dess fÀrre delar.

MĂ„ngsidighet

Om du letar efter en multifunktionell juicemaskin Àr en slow juicer ett utmÀrkt alternativ. De innehÄller vanligtvis olika tillbehör som gör att du kan göra jordnötssmör, barnmat eller till och med sorbet. Med en centrifuger dÀremot, Àr dessa alternativ inte möjliga.

Slow juicer test

Hur gjorde vi vÄrt slow juicer test?

I vÄrt slow juicer test tittade vi pÄ hundratals kundrecensioner av olika modeller, och valde dÀrefter ut de bÀst presterande. Sedan skrev vi ihop egna recensioner av modellerna utifÄrn recensioner och teknik-specifikationer.

Vissa modeller platsade inte pÄ topplistan och togs dÀrför bort i senare skede. NÀr de sÀmre modellerna tagits bort skrev vi ihop slow juicer bÀst i test listan som du hittar hÀr ovan.

Är slow juicer = mixer?

Slow juicers Àr utformade för att extrahera alla nÀringsÀmnen ur frukten sÄ att juicen blir sÄ nÀra grundingredienserna som möjligt. En juicemaskin Àr dock inte avsedd att göra det som en mixer gör, nÀmligen att mixa vilken frukt som helst för att göra en sorts puré av den.

Folk blandar ofta ihop dessa tvÄ. De köper en juicemaskin nÀr de egentligen skulle ha köpt en mixer. De skaffar en mixer nÀr de tÀnkte skaffa en slow juicer.

Du mÄste förstÄ skillnaderna och exakt vad syftet med en slowjuicer Àr jÀmfört med en mixer eller matberedare.

Om du vill ha en apparat som gör puré av ingredienserna Àr det en mixer du ska titta pÄ. Om du istÀllet vill ha nÄgot som skapar fruktjuice och inget annat Àn fruktjuice bör du titta pÄ en slow juicer.

Finns det en tidsskillnad mellan slow juicers och rÄsaftcentrifuger?

En annan sak som du mĂ„ste förstĂ„ Ă€r att slow juicers Ă€r utformade för att ta sin tid och extrahera varenda nĂ€ringsĂ€mne frĂ„n de frukt och grönt som stoppas i dem. Slow juicers ger ocksĂ„ mer juice, men de tar lite lĂ€ngre tid pĂ„ sig Ă€n en centrifug. Även om detta gör slowjuicers mer effektiva i form av slutprodukt, kommer denna effektivitet till priset av tid. Om du vĂ€rdesĂ€tter din tid och vill göra juice mycket snabbt, kommer du förmodligen att vilja ha en rĂ„saftcentrifug istĂ€llet för en slow juicer.

BĂ€sta slow juicern

Hur hittar man den bÀsta slow juicern?

Vertikal eller horisontell

Det finns tvĂ„ olika typer av slow juicers – vertikala och horisontella. De horisontella modellerna Ă€r nĂ„got effektivare eftersom maten trycks direkt in i pressen, men eftersom tekniken har blivit bĂ€ttre kanske skillnaden inte Ă€r mĂ€rkbar för den genomsnittlige anvĂ€ndaren. Horisontella enheter tar mer plats pĂ„ diskbĂ€nken, medan vertikala modeller kan vara för höga för att fĂ„ plats under köksskĂ„pen.

Storlek pÄ öppningen

Med en större öppning kan du lÀgga större bitar frukt och grönt i juicemaskinen, sÄ att du slipper skÀra upp ingredienserna i förhand. Större öppningar kan dock vara farliga för nyfikna barn. Mindre öppningar Àr sÀkrare, men dÄ mÄste du skÀra ingredienserna för att fÄ de att passa.

Extra funktioner

De flesta slow juicers har bara en funktion – att omvandla frukt och grönt till juice och fruktkött. Vissa juicepressar har dock ytterligare funktioner, vilket gör dem mer mĂ„ngsidiga. Om du vet med dig att du bara kommer göra juice kanske de extra funktionerna inte Ă€r intressanta. Men om du Ă€r intresserad av att Ă€ven trycka i ingredienser som nötter och frön eller göra hemlagad glass bör du leta efter en modell som passar dina önskemĂ„l.

KĂ€llor