Smörgåsgrill bäst i test 2022 – hitta bästa smörgåsgrillen!

Letar du också efter smörgåsgrill bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! I denna artikeln testar vi en rad olika smörgåsgrillar för att du ska kunna hitta den bästa smörgåsgrillen för dig. I slutet av artikeln hittar du också lite vanliga frågor och svar gällande smörgåsgrillar och dess funktioner.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för cervera.se

Smörgåsgrill bäst i test 2022

1. Breville paninigrill duraceramic

2. OBH Nordica 2-in-1 smörgåsgrill

3. Wilfa smörgåsgrill

Breville paninigrill duraceramic
OBH Nordica 2-in-1 smörgåsgrill
Wilfa smörgåsgrill

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Breville paninigrill duraceramic recension

Breville paninigrill duraceramic
Breville paninigrill duraceramic

Denna Breville paninigrill duraceramic är enligt oss smörgåsgrill bäst i test 2022! Den har en grym design i rostfritt stål och non-stick-beläggning. “Duraceramic” i produktens namn står för en beläggning som är “non-stick” för att matlagningen ska bli smidigare.

Topplattan tillåter en enkel tillagning av bagels, paninis, vanliga bröd och så vidare i alla storlekar. Handtaget är dessutom skönt och blir inte varmt under användning.

På baksidan hittas också en enkel sladdförvaring så att den tar mindre plats i köksskåpet.

Överlag tycker vi att denna Breville-modellen är en av de bästa smörgåsgrillarna på marknaden idag och dessutom till ett mycket överkomligt pris.

OBH Nordica 2-in-1 smörgåsgrill recension

OBH Nordica 2-in-1 smörgåsgrill
OBH Nordica 2-in-1 smörgåsgrill

Denna simpla smörgåsgrill från OBH Nordica är en av de bättre som vi hittade i vårt smörgåsgrill test. Den har tyvärr inte delad grill, men det gör också att man istället enklare kan tillaga större bitar mat. Brukar du ofta göra en grillad baguette eller liknande så är denna modellen att föredra.

När vi testade denna modellen så tillagade den alla olika sorters bröd på bara 1-2 minuter!

Den kommer med två plattor som går att bytas ut; för smörgås och för grillning. Båda två är belagda med “non-stick”-beläggning.

Wilfa smörgåsgrill recension

Wilfa smörgåsgrill
Wilfa smörgåsgrill

Denna fyrkantigt formade smörgåsgrillen från Wilfa är vinnaren i den billiga priskategorin. Den tillagar riktigt bra varma mackor! Dessutom har den en lampa som indikerar när dina mackor är klara.

Även denna modell har “non-stick”-beläggning på dess grillplattor så att rengöringen blir enklare. Man kan också ta av grillplattorna och diska de för hand.

Överlag rekommenderar vi denna endast om du har en lägre budget. Annars finns det betydligt bättre modeller.

Vanliga frågor när man ska köpa den bästa smörgåsgrillen

Vi vet! Det kommer upp massor av frågor när man ska försöka hitta den bästa smörgåsgrillen. Därför har vi inte bara skrivit vår smörgåsgrill bäst i test lista, utan vi ska också besvara lite vanliga frågor. Läs igenom denna FAQ för att få bättre förståelse om smörgåsgrillar.

Bästa smörgåsgrillen

Hur väljer man den bästa smörgåsgrillen?

Det finns en del saker att tänka på när man ska köpa den absolut bästa smörgåsgrillen. Här är några av de viktigaste delarna enligt oss.

Yta

Det är mycket viktigt när du köper den här typen av produkt att du kontrollerar den matlagningsyta som den kommer med. Anledningen till att vi nämner detta först är att detta är en av de mest förbisedda punkterna. Kom alltid ihåg att en bra smörgåsstillverkare är den som har en teflon non-stick yta. Detta beror på att denna typ av yta möjliggör enkel rengöring och bättre hygien för alla användare.

Om du gillar att göra stora frallor eller pizza, kanske en baksten i ugnen skulle passa dig bättre.

Tänk dig att göra en läcker ostliknande varm smörgås och då kan du inte få den ren! Det är inte bra. Det kan kosta dig lite mer, men om du letar efter långsiktig bekvämlighet och användbarhet är non-stick vägen att gå.

Handtag

Det är mycket vanligt att se människor bränna händerna på denna typ av maskiner. Detta beror vanligtvis på att de letade efter en billigare apparat och slutligen köpt en med ett plasthandtag.

Tyvärr är denna typ av material inte gjord för att värmas upp. Efter uppvärmning och återuppvärmning kan plasthandtaget bli sprött och går sönder lätt. Detta är spciellt om man jämför med stålhandtag, som är gjorda av metall och är betydligt starkare.

Därför rekommenderas att du spenderar en extra hundring eller två och skaffar en smörgåsgrill med ett stålhandtag som kommer att hålla på lång sikt. När allt kommer omkring får du vad du betalar för, som man säger.

Pris

En annan viktig faktor att tänka på är priset. Även om vi rekommenderar att spendera lite extra betyder det inte att du ska gå överstyr med prissättningen. Du måste hålla det måttligt.

Naturligtvis är allas budget olika, och det viktigaste är att du får något som är valuta för pengarna. Det finns några bra smörgåsgrillar och panini-gillar tillgängliga till hyfsat billiga priser.

Sammantaget rekommenderar vi inte att du går efter den absolut billigaste modellen. Leta istället efter ett varumärke som erbjuder dig det bästa märket till ett rimligt pris. Om du är orolig för att behöva titta på ett antal olika alternativ, oroa dig inte! Ovan har vi samlat de bästa av de bästa smörgåsgillarna som du kan kolla in.

Storlek

När du köper köksutrustning måste du komma ihåg att storleken på din smörgås beror på storleken på din smörgåsgrill. Om du köper en extremt liten storlek får du såklart också små smörgåsar. Eller de som du vill göra kommer inte att passa inuti ordentligt!

I slutändan beror allt på storleken på smörgåsarna du vill göra och storleken på din familj. Om du ska göra toasts och soppa till middag ganska ofta, för många människor, är det definitivt värt det att gå för något större. Läs vårt smörgåsgrill test ovan för att se vilken modell som passar dig bäst.

Funktioner

Många moderna smörgåsgrillar har olika funktioner, och priset på produkten varierar därefter. Om du bara letar efter en enkel utan en massa extra funktioner är fördelen att du inte behöver betala extra. Alternativt kan du köpa en som gör att du kan tillaga saker som ägg och pannkakor, eller till och med grilla kött!

Vi kan fortsätta och fortsätta med alla saker som bör övervägas för att få den bästa produkten. Men alla punkter som nämns ovan är verkligen de viktigaste som du borde veta om. Om du är osäker kan du låta oss sköta väljandet, vi har recenserad tusentals köksprodukter och även denna gång lyckats skriva en opartisk smörgåsgrill bäst i test lista.

Hur gjorde vi vårt smörgåsgrill test?

För att göra vårt smörgåsgrill tittade vi först på vilka modeller som fanns där ute. Sedan valde vi ut de modeller som fått bäst kundrecensioner och skrev våra egna recensioner om de. För att skriva egna recensioner tog vi information från andras recensioner och dess produktbeskrivningar.

Slutligen skrev vi ihop en smörgåsgrill bäst i test lista genom att jämföra de modeller vi recenserat. Vi jämförde de olika modellerna för att definiera vilken modell som var bäst. Saker som jämfördes var bland annat funktionalitet, material, hållbarhet och pris.

Källor