Test av 5 bästa sous vide till kyckling ryggbiff och andra rätter

1. Bäst i test: Steba SV 50

2. Bäst premiumval: Anova Precision Cooker Pro

3. Bäst budgetval: Champion Sous Vide CHSV310

4: OBH Nordica Immersion Slim

5. Emerio SC-122953

Test av sous vide enheter 2024

Sous vide har blivit alltmer populärt inom matlagning de senaste åren, vilket har lett till en ökning i tillgängligheten av sous vide-enheter på marknaden.

Sous vide-metoden involverar tillagning av mat i en vakuumförpackning i en vattenbad som hålls vid en exakt temperatur, vilket ger en jämn och precis tillagning av maten och bevarar smaker och näringsämnen.

I vårt stora test av sous vide-enheter har vi testat och jämfört flera toppmodeller, så att du kan välja den som passar bäst för dina behov. Från exakt temperaturkontroll till användarvänlighet, från design till hållbarhet, har vi tittat på allt.

Våra detaljerade erfarenheter och insikter kommer att hjälpa dig att förstå vilken enhet som är bäst. Dyk ned i vårt djupgående test och förvandla ditt kök till en gourmetarena med vår hjälp!

1. Bäst i test: Steba SV 50

Steba SV 50 Sous Vide Enhet

Vi har testat Steba SV 50, en sous vide cirkulator som visat sig vara en stark spelare på marknaden. Denna produkt är framtagen för att leverera en förstklassig matlagningserfarenhet, utan att ge avkall på bekvämlighet eller effektivitet.

Specifikationer
Höjd:37.5 cm
Vikt:1200 g
Längd på sladd:125 cm
Garanti:2 år
Material:Rostfritt stål

När vi först fick syn på Steba SV 50 blev vi direkt imponerade av designen. Färgschemat svart och stål ger den ett sofistikerat och professionellt utseende som vi tror passar in i de flesta kök. Dessutom är kvaliteten på det rostfria stålet hög, vilket ger oss förtroende för produktens hållbarhet och livslängd.

När vi provade Steba SV 50 märkte vi hur enkelt det var att använda. LCD-displayen visade tydligt temperatur och timer, vilket var en betydande fördel för oss. Den lätthanterliga designen av sous vide cirkulatoren gjorde att vi kunde använda den i grytor som var minst 15 cm djupa. Denna flexibilitet var mycket välkommen, särskilt i ett kök där utrymmet är begränsat.

Det som imponerade mest på oss var dock dess prestanda. Den värmer upp 20 liter vatten till 56 °C på ungefär 45 minuter, vilket är imponerande effektivt. Detta innebar att vi kunde tillaga mat med sous vide-metoden på kortare tid än med andra modeller vi testat. Dessutom höll den en konstant temperatur med maximalt 0,5° avvikelse, vilket garanterade att maten alltid tillagas perfekt.

Vi upplevde några mindre problem med produkten, men inget som skulle hindra oss från att rekommendera den. För det första kändes sladden på 125 cm något kort för oss, vilket kan vara en begränsning beroende på kökets utformning. För det andra tyckte vi att den var lite lätt, vilket kan innebära att den inte står lika stadigt som tyngre modeller.

Trots dessa mindre problem är vi övertygade om att Steba SV 50 är ett utmärkt val för dem som vill ta sina kulinariska färdigheter till nästa nivå med sous vide-metoden. Dess högkvalitativa material, intuitiva design och imponerande prestanda gör den till ett attraktivt val för alla matlagningsentusiaster.

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Bäst prestanda
 • Modern design

Nackdelar

 • Kort sladd

2. Bäst premiumval: Anova Precision Cooker Pro

Anova Precision Cooker Pro Sous Vide Enhet

Under vår tid med Anova Precision Cooker Pro, en sous vide enhet, har vi blivit mäkta imponerade av dess prestanda och funktioner. Den kraftfulla motorn på 1200 watt och dess förmåga att bevara en konstant temperatur med en precision på +/- 0,05 °C skiljer den åt från andra modeller vi testat.

Specifikationer
Effekt:1200 watt
Flödeshastighet:12 l/minut
Temperaturprecision:+/- 0,05°C
WiFi-anslutning:Ja
Display:Ja

Anova Precision Cooker Pro’s kvalitet är tydlig i dess robusta rostfria stålkonstruktion. Den känns inte bara gedigen, utan är också utformad för att hålla: den kan fungera i 10 000 timmar utan avstängning. Vi uppskattade dessutom det vattenavvisande stålet, vilket gör rengöring enkelt och snabbt.

Ett område där Anova Precision Cooker Pro särskilt imponerade var dess trådlösa funktionalitet. Med förbättrad WiFi-anslutning och kompatibilitet med Anova-appen kunde vi fjärrstyra vår sous vide-upplevelse från kontoret eller gymmet. Det var en överraskande och välkommen förmåga som höjde vår användarupplevelse till en ny nivå.

Om det finns något att invända mot Anova Precision Cooker Pro är det att den kanske är lite för effektiv. Vid våra tester upptäckte vi att den kraftiga motorn och det isolerade värmeelementet gjorde att vattnet snabbt nådde den inställda temperaturen. Detta kunde få oss att missa det optimala tillfället att lägga i ingredienserna om vi var ouppmärksamma.

Sammantaget har vi funnit att Anova Precision Cooker Pro erbjuder en utmärkt kombination av prestanda, hållbarhet och bekvämlighet. Den kraftfulla motorn, den konstanta temperaturbevaringen och dess fjärrstyrningsmöjligheter gör den till en värdig investering för alla som vill utforska sous vide-matlagningsmetoden.

Fördelar

 • WiFi-anslutning
 • Lång livslängd
 • Appstyrd

Nackdelar

 • Lite väl kraftfull

3. Bäst budgetval: Champion Sous Vide CHSV310

Champion CHSV310 Sous Vide Enhet

Efter flera sessioner med Champion Sous Vide CHSV310 kan vi konstatera att den är en av de mest användarvänliga modellerna på marknaden för sous vide-lagning.

Specifikationer
Kapacitet:15 liter
Maximal temperatur:92°C
Cirkulationshastighet:8.2 l/minut
Effekt:800 watt
Display & timer:Ja

Designen av Champion CHSV310 sticker ut, med sin svarta och stålfinish som ger en modern och stilren look. Det löstagbara höljet gjorde rengöring otroligt smidigt och var en uppskattad detalj.

När vi använde Champion CHSV310, fann vi dess användning vara intuitiv och bekväm. Den tydliga displayen och rostfria reglaget gjorde det lätt att ställa in önskad temperatur och tid. Vi blev särskilt imponerade av den smarta klammern på baksidan, vilket innebar att vi kunde fästa sous vide-enheten på alla typer av behållare utan svårighet.

Det som främst imponerade på oss var emellertid dess prestanda. Den cirkulerar 8,2 liter vatten per minut och kan nå en maximal temperatur på 92 °C. Dessutom bibehålls temperaturen med en imponerande noggrannhet på +/- 0,1 °C, vilket garanterar att råvarorna tillagas perfekt varje gång.

Om vi skulle nämna en negativ aspekt av Champion CHSV310, skulle det vara att sladden på 1,2 meter kunde vara längre. Detta var dock ett mindre problem och hindrade inte enhetens prestanda eller användarvänlighet.

På det hela taget är Champion Sous Vide CHSV310 ett utmärkt val för de som vill uppnå restaurangkvalitet på maten hemma. Dess höga prestanda, användarvänliga design och stiliga utseende gör det till ett mycket attraktivt alternativ för alla som är intresserade av sous vide-matlagningsmetoden.

Fördelar

 • Bra valuta för pengarna
 • Snygg design

Nackdelar

 • Återigen kort sladd

4: OBH Nordica Immersion Slim

OBH Nordica Immersion Slim Sous Vide enhet

Efter att ha testat OBH Nordica Immersion Slim, kan vi säga att detta är ett utmärkt tillägg till köket för alla hemmakockar som vill använda sig av sous vide-metoden.

Specifikationer
Effekt:800W
Justerbar temperatur:25-90°C
Timerfunktion:Upp till 72 h
Kapacitet2kg kött, 15L vatten
Certifiering: IPX7-certifieringJa

Den kompakta designen var särskilt tilltalande och vi fann att den passade perfekt i köket utan att ta upp för mycket plats. Den högkvalitativa pekskärmen, tillsammans med motordriven cirkulator, säkerställde att vi kunde få ett jämnt och exakt resultat varje gång.

Vad som verkligen gjorde OBH Nordica Immersion Slim sticka ut var dess kapacitet att hantera upp till 2 kg kött och värmekapaciteten mellan 5 och 15 liter vatten. Den kunde uppnå en temperatur mellan 25-90 grader, vilket gav oss stor flexibilitet när vi lagade olika rätter.

Vi uppskattade dess IPX7-certifiering för säker användning, vilket innebär att den är helt vattentät. Det gav oss en extra trygghet när vi använde produkten.

Om vi skulle peka på något negativt, var det att vi tyckte att sladdlängden på 1,3 meter kunde vara lite längre för att ge mer flexibilitet när det gäller placering i köket. Trots det, hittade vi att OBH Nordica Immersion Slim levererade enastående resultat och vi skulle definitivt rekommendera den till alla som är intresserade av sous vide-lagning.

Fördelar

 • Kompakt design
 • Stor kapacitet
 • IPX7 certifiering

Nackdelar

 • Kort sladdlängd

5. Emerio SC-122953

Emerio SC-122953 Sous Vide Enhet

Vi har haft nöjet att testa Emerio SC-122953 och vi kan konstatera att detta är ett prisvärt och effektivt verktyg för alla som är intresserade av sous vide-matlagning.

Specifikationer
Effekt:1300W
Exakthet:+/- 0,5 °C
Timerfunktion:Ja
Digital display:Ja
Certifiering:IPX7-certifiering

Emerio SC-122953 imponerade på oss från början med dess snabba uppvärmning tack vare det starka värmeelementet på 1300 watt. Det var mycket enkelt för oss att ställa in temperaturen och tiden tack vare den digitala displayen och vi kunde lita på att temperaturen var korrekt, med en noggrannhet på +/- 0,5 °C.

Det smidiga formatet gör det enkelt att använda och lagra, och vi uppskattade också att den är IPX7-certifierad vilket innebär att den är vattentät och säker att använda.

En annan stor fördel med Emerio SC-122953 är dess universella användning. Oavsett om vi lagade kött, fisk eller grönsaker, levererade denna sous vide cirkulator konsekvent utmärkta resultat. Speciellt noterbart var att köttet blev oerhört mört och jämnt tillagat.

Den enda mindre nackdelen vi stötte på var att bruksanvisningen var lite svår att följa ibland, men med lite övning och erfarenhet blev detta inte ett stort problem. Överlag är Emerio SC-122953 ett utmärkt val för hemmakocken som vill prova på sous vide-tekniken. Den ger konsekvent bra resultat och är enkelt att använda och underhålla.

Fördelar

 • Snabb uppvärmning
 • Hög effekt

Nackdelar

 • Lite svår att komma igång med

Lista över de bästa sous vide enheterna 2024

 • 1. Bäst i test: Steba SV 50
 • 2. Premiumval: Anova AN600
 • 3. Billigast: Champion CHSV310
 • 4: OBH Nordica Immersion Slim
 • 5: Emerio SC-122953
hur man tillagar mat med sous vide

Hur vi utförde vårt test av sous vide enheter

När vi utförde våra tester på sous vide-enheter var det ett antal faktorer vi tog i beaktande för att säkerställa att vi gav varje enhet ett rättvist och omfattande test.

Dessa faktorer var bland annat konsekvens i temperatur, användarvänlighet, design och konstruktion, rengöringsprocess och prisvärdhet.

Temperaturkonsekvens

Konsekvens i temperatur var kanske den mest avgörande faktorn för oss när vi utförde våra tester på sous vide-enheter. Sous vide, som är franska för “under vakuum”, handlar i grund och botten om att tillaga mat vid en mycket exakt temperatur under lång tid för att få fram de bästa smakerna och konsistensen i maten.

För att testa detta, fyllde vi varje enhet med vatten och ställde in den på en specifik temperatur. Därefter kontrollerade vi temperaturen regelbundet med ett precisions-termometer över flera timmars period.

Vi noterade om enheterna kunde hålla en konstant temperatur, och om de kunde återhämta sig snabbt efter att locket öppnades och stängdes, vilket innebär att kall luft kom in.

Vi fann att vissa enheter kunde hålla en konstant temperatur inom en mycket liten marginal, vilket var imponerande. Andra enheter hade svårigheter med att bibehålla den inställda temperaturen, vilket gjorde oss oroade över hur väl dessa enheter skulle kunna tillaga mat.

Användarvänlighet

När vi testade för användarvänlighet, fokuserade vi på flera olika aspekter. För det första, tittade vi på hur lätt det var att ställa in och starta varje enhet. Vi fann att vissa enheter krävde komplicerade inställningar, medan andra var enkla och raka på sak.

Vi tittade också på hur intuitiva kontrollerna var. Några av enheterna hade digitala displays som gjorde det enkelt att ställa in och övervaka temperatur och tid, medan andra hade mer grundläggande inställningar.

En annan faktor vi tog hänsyn till var om enheterna var tysta under drift. Sous vide tillagning kan ta flera timmar, och en högljudd enhet kan vara störande. Lyckligtvis var de flesta enheter vi testade relativt tysta.

Design och konstruktion

Design och konstruktion var andra viktiga faktorer vi tog hänsyn till. Vi tittade på kvaliteten på materialen som användes, hur stabil enheten var när den var fastsatt på en behållare, hur mycket utrymme den tog upp och hur väl den passade in i ett kök.

När det gäller material fann vi att de enheter som hade robusta, rostfria stålkonstruktioner kändes mest pålitliga och hållbara. När det gäller stabilitet, tyckte vi om de enheter som kunde fästas säkert på olika typer av behållare, oavsett storlek och form.

Rengöring

Efter att vi hade använt varje enhet, tog vi oss tid att rengöra dem för att bedöma hur enkla de var att rengöra. Vi fann att de enheter som hade avtagbara delar eller kunde rengöras med en fuktig trasa var de enklaste att underhålla.

De som hade inbyggda element eller komplicerade konstruktioner var mer tidskrävande att rengöra, vilket kan vara ett problem för vissa användare.

Kapacitet

Slutligen övervägde vi enhetens kapacitet. Vi testade hur många liter vatten varje enhet kunde hantera och hur många matvaror som kunde tillagas samtidigt.

Vi fann att de flesta enheter hade tillräckligt med kapacitet för hemmabruk, men det fanns vissa skillnader. Vissa enheter kunde hantera mer än dubbelt så mycket vatten som andra, vilket kan vara viktigt för dem som vill tillaga större portioner mat.

Sammantaget gav dessa tester oss en inblick i prestanda, användarvänlighet, design, rengöring och kapacitet för varje sous vide-enhet. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer, hoppas vi kunna hjälpa andra att göra ett välgrundat val när de väljer en sous vide-enhet.

6 sous vide tips: Våra upptäckter från 2024s test

Som vi upptäckt genom att testa flera sous vide-enheter, finns det några nyckelfaktorer som alla användare bör tänka på för att maximera effektiviteten av sin enhet och för att försäkra sig om att de får bästa möjliga resultat varje gång. Här är våra sex viktigaste tips:

1. Förstå tekniken

Först och främst är det viktigt att förstå grunderna i sous vide-tekniken. Sous vide innebär att man tillagar mat vid en mycket specifik temperatur under en längre tid, vilket låter maten behålla sina naturliga smaker och näringsämnen och ger den en konsistens som är svår att uppnå med mer traditionella matlagningsmetoder.

Innan du använder din enhet för första gången, ta dig tid att läsa manualen noggrant och förstå hur den fungerar.

2. Välj rätt behållare

Sous vide-enheter cirkulerar vatten i en behållare för att hålla temperaturen konstant. Det är viktigt att välja rätt behållare för din sous vide-enhet.

Behållaren bör vara tillräckligt stor för att rymma både din sous vide-enhet och den mat du planerar att laga. Dessutom bör den vara tillräckligt djup för att tillåta vatten att cirkulera runt maten effektivt.

3. Vakuumförpacka ordentligt

Eftersom maten du tillagar i sous vide kommer att förbli i vakuumförpackningen under hela tillagningen, är det viktigt att du vakuumförpackar din mat ordentligt.

Se till att påsen är helt förseglad och att den inte innehåller några luftbubblor som kan hindra maten från att tillagas jämnt.

4. Förstå temperaturkontrollen

En av de största fördelarna med sous vide-tekniken är dess förmåga att laga mat vid en exakt temperatur, vilket ger mycket konsekventa resultat.

För att dra full nytta av detta, måste du dock förstå hur temperaturen kontrolleras på din specifika enhet. Olika modeller kan ha olika inställningar och gränser för temperaturkontroll, så se till att du läser manualen noggrant.

5. Var tålmodig

Sous vide-tekniken kräver tålamod. Eftersom maten tillagas vid en låg temperatur över en längre tid, kan det ta flera timmar att tillaga vissa livsmedel. Planera i förväg och ha tålamod. Resultatet kommer att vara värt väntan!

6. Underhåll din enhet

Slutligen, för att säkerställa att din sous vide-enhet fungerar så effektivt som möjligt, är det viktigt att underhålla den ordentligt. Rengör enheten regelbundet och följ tillverkarens instruktioner för underhåll och rengöring.

Följ dessa tips och du kommer att vara på god väg att bli en sous vide-proffs! Sous vide-tekniken kan verka komplicerad vid första anblicken, men med lite övning och förståelse kommer du snart att se varför det är en sådan populär metod för matlagning bland både proffs och hemmakockar.

Vanliga frågor om sous vide

Vad är sous vide?

Sous vide är en matlagningsteknik där man vakuumförseglar mat och tillagar den i vattenbad vid en precist kontrollerad temperatur.

Vad betyder sous vide?

“Sous vide” är franska och betyder “under vakuum”, vilket hänvisar till matlagningstekniken som används.

Hur fungerar sous vide?

Sous vide fungerar genom att maten vakuumförseglas i en plastpåse och sedan tillagas i ett vattenbad vid en specifik och konstant låg temperatur över en längre tid.

Hur gör man med sous vide?

Med sous vide, förpackar man först maten i en vakuumförsluten påse, sedan placeras påsen i ett vattenbad och värms upp till en specifik temperatur för att uppnå en önskad konsistens och smak.

Är sous vide samma sak som att koka?

Sous vide är inte samma sak som att koka. Sous vide tillagar maten vid lägre temperaturer och under längre tid, vilket ger mer kontroll över matens konsistens och smak jämfört med kokning.