Sovmask bäst i test 2022 – för en grym nattsömn!

Letar du också efter sovmask bäst i test 2022? Då har du kommit rätt! Vi på redaktionen visar dig i denna artikel den bästa sovmasken för att du ska få en grym nattsömn. För de allra flesta är totalt mörker en viktig del av sömnen, om du också tycker det är sovmasken det bästa alternativet.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för ahlens.se

Sovmask bäst i test 2022

1. Cura of Sweden sovmask

2. Tempur sovmask

Cura of Sweden sovmask
Tempur sovmask
Ã…hlens sovmask

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Cura of Sweden sovmask recension

Cura of Sweden sovmask
Cura of Sweden sovmask

Det populära tyngdtäckes-märket Cura of Sweden har nu lanserat en sovmask – en riktigt bra sådan dessutom!

Även denna sovmask har liknande funktioner som ett tyngdtäcke. Den har insydda gläspärlor vilket ökar vikten på sovmasken. Förutom att det gör att mörkret stannar ute så får du också ett behagligt tryck mot ögonen och runt om ögonen. Vi tyckte att detta bidrog till ökad avslappning, men vi vet att denna sovmask nog inte är för alla.

Cura of Swedens sovmask är den modell vi utsér till sovmask bäst i test, inte bara för dess tyngd-funktion utan också ett helnaturligt bambutyg och grymma kvalité.

Tempur sovmask recension

Tempur sovmask
Tempur sovmask

Den här sovmasken från Tempur är perfekt för resan, på sommaren eller om du vill hitta en lugn stund mitt på dagen. I vårt test stängde den ut omvärlden riktigt bra och sitter skönt under långa perioder.

Sovmasken ska forma sig efter ansiktsformen för att enklare kunna stänga ute ljuset. Den funktionen fungerade riktigt bra när vi testade den.

Det vi tyckte var ett minus var att den blev något varm, men annars var allt som önskat, absolut en modell vi kan rekommendera.

Åhlens sovmask recension

Åhlens sovmask
Åhlens sovmask

För dig som inte använder sovmask varje dag är nog denna Åhlens sovmask det bästa alternativet. En simpel och lättviktig sovmask som passar de allra flesta.

Lite ljus kan tränga igenom om du har persiennerna uppdragna eller om du sover mitt på dagen, men överlag gör den sitt jobb. Dessutom trycker den inte alls på ögonen, så om det är något du tycker är obehagligt så är denna modell ett bra alternativ.

Vi gillade Åhlens sovmasken, trots att lite ljus kunde tränga igenom, man får vad man betalar för och denna kostar bara en tiondel av vad ovannämnda modeller kostar.

Vanliga frågor när man ska hitta den bästa sovmasken

Är du en sjusovare som gillar att ha det bäcksvart i sovrummet under natten? Då letar du nog efter en bra sovmask. Därför skrev vi ihop en sovmask bäst i test lista, för att underlätta jakten på den bästa sovmasken. Då kan du istället fokusera på det viktiga här i livet – att sova!

Vem behöver en sovmask?

Om du är som oss och har sovit med en mask som du fått gratis, bör du överväga att uppgradera till ett av våra tips. Sovmasker man får på flyget är inte lika välutformade, och du kommer förvånas över den extra komforten en bra sovmask. Efter att ha sovit med vår testvinnare från Cura of Sweden i flera nätter provade vi de gamla SAS-maskerna och tyckte de satt hårt, kliade och inte var lika justerbara.

Sovmasker kan också hjälpa personer som har svårt att sova. Om du upptäcker att du sover tillräckligt men är trött nästa dag är en sovmask definitivt något du borde testa. Om sovmasken då hjälper dig, vet du att du har problem att sova i ljusa förhållanden. Vissa råder dock om att “sömnmedel” som måste sättas på, såsom ögonmasker eller öronproppar, inte är de bästa lösningarna för sömnproblem.

När du väl har hittat orsaken till din dåliga sömn kan det vara mer effektivt att ändra din sömnmiljö, till exempel mörkläggningsgardiner och att stänga av datorn. En sovmask är också en billig sak att testa om inte dessa alternativ fungerar.

Med allt detta i åtanke fokuserade vi i första hand på sovmasker som går bra att ha med sig på resan och som kan göra det lite bekvämare att sova på ett flygplan eller i bilen. Alla modeller på vår sovmask bäst i test lista fungerar dock minst lika bra i sängen hemma.

Även om alla olika sovmasker kan verka väldigt lika så har de bästa sovmaskerna subtila justeringar som gör dem mer hållbara och effektiva. En bra sovmask blockerar det mesta ljuset, men en bra sömnmask gör att du glömmer att du har den på dig. En sovmask ska också vara liten och lätt att packa ned i handväskan. Även om vi testade några masker som var dyrare, tyckte vi inte att dessa extrafunktioner var värda priset.

För att bekräfta att vårt val faktiskt skulle gillas av de flesta människor bad vi också flera personer med olika ansikts- och näsformer att bära de masker vi tyckte bäst om. Medan den typiska sovmasken har en platt näsutskärning som passar i stort sett alla, har vissa masker en gjuten näsbrygga som är avsedd att blockera allt ljus från undersidan av masken. Dessa konstruktioner passar i allmänhet personer som har en näsbrygga men de kan släppa in oönskat ljus på personer med bredare näsor eller som saknar näsbrygga.

Bästa sovmasken

Hur väljer man den bästa sovmasken?

Vi hade ett antal kriterier när vi skrev sovmask bäst i test listan, här är bara några av de:

  • Mjukt, andningsbart material: Eftersom masken ligger direkt på ditt ansikte är det bättre om den är mjuk. Om du använder masken under ljusa sommarnätter är det bra om materialet andas. Med platta masker som rör ögonen känns rent silke skonsamt mot ögonen och förhindrar att ansiktet blir för varmt. Masker med konturer, som knappt rör ansiktet, bör vara mjuka och lätta men ändå tillräckligt fasta för att kuporna ska hålla sig upphöjda hela natten lång.
  • Justerbar rem: Remmen ska kunna passa huvuden av alla storlekar och former. De flesta masker justeras via kardborreband eller ett spänne. De flesta av våra testare föredrog spännband som inte trasslar in sig i håret och är tillräckligt små för att vara omärkbara under natten.
  • Konvexa ögonmusslor: Sovmasker som ger lite utrymme mellan ögonlocken och masken ger dina ögon utrymme att röra sig. De flesta testare tyckte att den här typen av design var bekvämare än platta masker som gnider mot deras ögonlock och fransar. En mask med ögonmuffar är också bra om du ibland somnar med smink på eller om du helt enkelt ogillar tryck på ögonen.
  • Lättvikt: Den bästa sovmasken får sig själv att vara så omärkbar som möjligt, så ju lättare desto bättre – helst inte mer än 50g.
  • Slitstark och maskintvättbar: Du bör kunna tvätta masken i tvättmaskinen. Ständig användning gör att det sakta men säkert byggs upp damm på insidan av masken. Om du inte tvättar den kan det orsaka en rad olika ögonbesvär, till exempel vaglar.
Sovmask test

Hur gjorde vi vårt sovmask test?

För att göra vårt sovmask test började vi med att kolla upp hur sovmasker fungerar. Sedan valde vi ut en handfull av de modeller som fått bäst kundbetyg.

När vi hittat några modeller läste vi igenom hundratals kundrecensioner och produktbeskrivningar som handlade om produkterna i fråga. Med den informationen skrev vi ihop våra egna recensioner.

Slutligen jämförde vi de olika modellerna och skrev en sovmask bäst i test lista. Några av de kriterier vi jämförde var komfort, material och pris.

Om du letar efter fler prylar som kan förbättra sömnen – kolla in luftfuktare bäst i test!

Källor

*Header-bilden i denna artikel är tagen härifrån!