đŸ„‡Sovmask bĂ€st i test 2021 – för en grym nattsömn!

Letar du ocksÄ efter sovmask bÀst i test 2021? DÄ har du kommit rÀtt! Vi pÄ redaktionen visar dig i denna artikel den bÀsta sovmasken för att du ska fÄ en grym nattsömn. För de allra flesta Àr totalt mörker en viktig del av sömnen, om du ocksÄ tycker det Àr sovmasken det bÀsta alternativet.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för ahlens.se

Sovmask bÀst i test 2021

1. Cura of Sweden sovmask

2. Tempur sovmask

Cura of Sweden sovmask
Tempur sovmask
Ã…hlens sovmask

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Cura of Sweden sovmask recension

Cura of Sweden sovmask
Cura of Sweden sovmask

Det populĂ€ra tyngdtĂ€ckes-mĂ€rket Cura of Sweden har nu lanserat en sovmask – en riktigt bra sĂ„dan dessutom!

Även denna sovmask har liknande funktioner som ett tyngdtĂ€cke. Den har insydda glĂ€spĂ€rlor vilket ökar vikten pĂ„ sovmasken. Förutom att det gör att mörkret stannar ute sĂ„ fĂ„r du ocksĂ„ ett behagligt tryck mot ögonen och runt om ögonen. Vi tyckte att detta bidrog till ökad avslappning, men vi vet att denna sovmask nog inte Ă€r för alla.

Cura of Swedens sovmask Àr den modell vi utsér till sovmask bÀst i test, inte bara för dess tyngd-funktion utan ocksÄ ett helnaturligt bambutyg och grymma kvalité.

Tempur sovmask recension

Tempur sovmask
Tempur sovmask

Den hÀr sovmasken frÄn Tempur Àr perfekt för resan, pÄ sommaren eller om du vill hitta en lugn stund mitt pÄ dagen. I vÄrt test stÀngde den ut omvÀrlden riktigt bra och sitter skönt under lÄnga perioder.

Sovmasken ska forma sig efter ansiktsformen för att enklare kunna stÀnga ute ljuset. Den funktionen fungerade riktigt bra nÀr vi testade den.

Det vi tyckte var ett minus var att den blev nÄgot varm, men annars var allt som önskat, absolut en modell vi kan rekommendera.

Åhlens sovmask recension

Åhlens sovmask
Åhlens sovmask

För dig som inte anvĂ€nder sovmask varje dag Ă€r nog denna Åhlens sovmask det bĂ€sta alternativet. En simpel och lĂ€ttviktig sovmask som passar de allra flesta.

Lite ljus kan trÀnga igenom om du har persiennerna uppdragna eller om du sover mitt pÄ dagen, men överlag gör den sitt jobb. Dessutom trycker den inte alls pÄ ögonen, sÄ om det Àr nÄgot du tycker Àr obehagligt sÄ Àr denna modell ett bra alternativ.

Vi gillade Åhlens sovmasken, trots att lite ljus kunde trĂ€nga igenom, man fĂ„r vad man betalar för och denna kostar bara en tiondel av vad ovannĂ€mnda modeller kostar.

Vanliga frÄgor nÀr man ska hitta den bÀsta sovmasken

Är du en sjusovare som gillar att ha det bĂ€cksvart i sovrummet under natten? DĂ„ letar du nog efter en bra sovmask. DĂ€rför skrev vi ihop en sovmask bĂ€st i test lista, för att underlĂ€tta jakten pĂ„ den bĂ€sta sovmasken. DĂ„ kan du istĂ€llet fokusera pĂ„ det viktiga hĂ€r i livet – att sova!

Vem behöver en sovmask?

Om du Àr som oss och har sovit med en mask som du fÄtt gratis, bör du övervÀga att uppgradera till ett av vÄra tips. Sovmasker man fÄr pÄ flyget Àr inte lika vÀlutformade, och du kommer förvÄnas över den extra komforten en bra sovmask. Efter att ha sovit med vÄr testvinnare frÄn Cura of Sweden i flera nÀtter provade vi de gamla SAS-maskerna och tyckte de satt hÄrt, kliade och inte var lika justerbara.

Sovmasker kan ocksĂ„ hjĂ€lpa personer som har svĂ„rt att sova. Om du upptĂ€cker att du sover tillrĂ€ckligt men Ă€r trött nĂ€sta dag Ă€r en sovmask definitivt nĂ„got du borde testa. Om sovmasken dĂ„ hjĂ€lper dig, vet du att du har problem att sova i ljusa förhĂ„llanden. Vissa rĂ„der dock om att “sömnmedel” som mĂ„ste sĂ€ttas pĂ„, sĂ„som ögonmasker eller öronproppar, inte Ă€r de bĂ€sta lösningarna för sömnproblem.

NÀr du vÀl har hittat orsaken till din dÄliga sömn kan det vara mer effektivt att Àndra din sömnmiljö, till exempel mörklÀggningsgardiner och att stÀnga av datorn. En sovmask Àr ocksÄ en billig sak att testa om inte dessa alternativ fungerar.

Med allt detta i Ätanke fokuserade vi i första hand pÄ sovmasker som gÄr bra att ha med sig pÄ resan och som kan göra det lite bekvÀmare att sova pÄ ett flygplan eller i bilen. Alla modeller pÄ vÄr sovmask bÀst i test lista fungerar dock minst lika bra i sÀngen hemma.

Även om alla olika sovmasker kan verka vĂ€ldigt lika sĂ„ har de bĂ€sta sovmaskerna subtila justeringar som gör dem mer hĂ„llbara och effektiva. En bra sovmask blockerar det mesta ljuset, men en bra sömnmask gör att du glömmer att du har den pĂ„ dig. En sovmask ska ocksĂ„ vara liten och lĂ€tt att packa ned i handvĂ€skan. Även om vi testade nĂ„gra masker som var dyrare, tyckte vi inte att dessa extrafunktioner var vĂ€rda priset.

För att bekrÀfta att vÄrt val faktiskt skulle gillas av de flesta mÀnniskor bad vi ocksÄ flera personer med olika ansikts- och nÀsformer att bÀra de masker vi tyckte bÀst om. Medan den typiska sovmasken har en platt nÀsutskÀrning som passar i stort sett alla, har vissa masker en gjuten nÀsbrygga som Àr avsedd att blockera allt ljus frÄn undersidan av masken. Dessa konstruktioner passar i allmÀnhet personer som har en nÀsbrygga men de kan slÀppa in oönskat ljus pÄ personer med bredare nÀsor eller som saknar nÀsbrygga.

BĂ€sta sovmasken

Hur vÀljer man den bÀsta sovmasken?

Vi hade ett antal kriterier nÀr vi skrev sovmask bÀst i test listan, hÀr Àr bara nÄgra av de:

  • Mjukt, andningsbart material: Eftersom masken ligger direkt pĂ„ ditt ansikte Ă€r det bĂ€ttre om den Ă€r mjuk. Om du anvĂ€nder masken under ljusa sommarnĂ€tter Ă€r det bra om materialet andas. Med platta masker som rör ögonen kĂ€nns rent silke skonsamt mot ögonen och förhindrar att ansiktet blir för varmt. Masker med konturer, som knappt rör ansiktet, bör vara mjuka och lĂ€tta men Ă€ndĂ„ tillrĂ€ckligt fasta för att kuporna ska hĂ„lla sig upphöjda hela natten lĂ„ng.
  • Justerbar rem: Remmen ska kunna passa huvuden av alla storlekar och former. De flesta masker justeras via kardborreband eller ett spĂ€nne. De flesta av vĂ„ra testare föredrog spĂ€nnband som inte trasslar in sig i hĂ„ret och Ă€r tillrĂ€ckligt smĂ„ för att vara omĂ€rkbara under natten.
  • Konvexa ögonmusslor: Sovmasker som ger lite utrymme mellan ögonlocken och masken ger dina ögon utrymme att röra sig. De flesta testare tyckte att den hĂ€r typen av design var bekvĂ€mare Ă€n platta masker som gnider mot deras ögonlock och fransar. En mask med ögonmuffar Ă€r ocksĂ„ bra om du ibland somnar med smink pĂ„ eller om du helt enkelt ogillar tryck pĂ„ ögonen.
  • LĂ€ttvikt: Den bĂ€sta sovmasken fĂ„r sig sjĂ€lv att vara sĂ„ omĂ€rkbar som möjligt, sĂ„ ju lĂ€ttare desto bĂ€ttre – helst inte mer Ă€n 50g.
  • Slitstark och maskintvĂ€ttbar: Du bör kunna tvĂ€tta masken i tvĂ€ttmaskinen. StĂ€ndig anvĂ€ndning gör att det sakta men sĂ€kert byggs upp damm pĂ„ insidan av masken. Om du inte tvĂ€ttar den kan det orsaka en rad olika ögonbesvĂ€r, till exempel vaglar.
Sovmask test

Hur gjorde vi vÄrt sovmask test?

För att göra vÄrt sovmask test började vi med att kolla upp hur sovmasker fungerar. Sedan valde vi ut en handfull av de modeller som fÄtt bÀst kundbetyg.

NÀr vi hittat nÄgra modeller lÀste vi igenom hundratals kundrecensioner och produktbeskrivningar som handlade om produkterna i frÄga. Med den informationen skrev vi ihop vÄra egna recensioner.

Slutligen jÀmförde vi de olika modellerna och skrev en sovmask bÀst i test lista. NÄgra av de kriterier vi jÀmförde var komfort, material och pris.

Om du letar efter fler prylar som kan förbĂ€ttra sömnen – kolla in luftfuktare bĂ€st i test!

KĂ€llor

*Header-bilden i denna artikel Àr tagen hÀrifrÄn!