Hitta bästa ståmattan!

Bäst i test

Premiumval

Billigast

Matting StandUp

Matting StandUp Air

DELTACO Office

Letar du också efter ståmatta bäst i test 2024? Då har du kommit till helt rätt sajt! I den här artikeln hittar du en guide till den bästa ståmattan som dina fötter kommer tacka.

En ståmatta hjälper inte bara att dämpa inverkan på fötterna efter att ha stått länge, det hjälper också ryggen och din överlaga hållning. Om du till exempel har ett höj- och sänkbart skrivbord är en ståmatta en helgrym addition till det!

1. Bäst i test – Matting StandUp

Matting StandUp ståmatta

Matting StandUp ståmatta erbjuder en utmärkt lösning för dem som söker hög komfort när de står på jobbet. Modellen är ergonomiskt utformad och passar perfekt tillsammans med höj- och sänkbara ståbord, vilket gör arbetsmiljön mer anpassningsbar.

Ståmattan är extra tjock och mjuk, vilket ger god belastningsergonomi vid stående arbete. Produkten är både dämpande och avlastande, vilket minskar risken för slitningar och onda fötter.

Matting StandUp är tillverkad av högkvalitativa material, med ett textilt ytskikt i PET och en undersida av skummat nitrilgummi. Modellen har en tjocklek på 16 mm och en grå färg som passar väl i olika kontorsmiljöer.

Avslutningsvis erbjuder Matting StandUp en förbättrad arbetsupplevelse genom att fördela belastningen på fötterna och motverka obehag. Ergonomiskt utformad och med högkvalitativa material är detta en ståmatta att lita på.

2. Premiumval – Matting StandUp Air

Matting StandUp Air ståmatta

Matting StandUp Air ståmatta är en ergonomisk arbetsplatsmatta utvecklad för kontor och hemmakontor. Modellen har en extra tjock och mjuk kärna, vilket ger en förbättrad belastningsergonomi och ökad komfort.

Denna ståmatta är både dämpande och avlastande, vilket minskar trötthet och obehag vid stående arbete. Modellen bidrar till en mer ergonomisk arbetsmiljö genom att fördela belastningen på fötterna.

StandUp Air är tillverkad av nitril och skummat nitrilgummi / vinyl, vilket ger en mjuk, dämpande och spänstig känsla. Med en tjocklek på 19 mm och en stilren svart färg passar den väl i de flesta arbetsmiljöer.

Sammanfattningsvis är Matting StandUp Air en pålitlig och bekväm ståmatta som förbättrar arbetsupplevelsen genom att motverka trötthet och obehag vid stående arbete.

3. Billigast – DELTACO Office

DELTACO Office ståmatta

DELTACO Office ståmatta DELO-0301 är en idealisk lösning för dem som står stilla under längre perioder, oavsett om det gäller arbete eller vardagliga uppgifter. Modellen är designad för att absorbera stötar och stimulera blodcirkulationen, vilket minskar trötthet i ben och fötter.

Ståmattan är utrustad med snubbelfria avfasade kanter, vilket gör att den inte rullar ihop och erbjuder en 18° vinkel för kontorstolar och andra tillbehör att glida över ansträngningslöst.

Produkten har även halkskydd på båda sidor, vilket minskar halkrisken och ser till att ståmattan står kvar på sin plats även i områden med mycket rörelse.

DELTACO Office DELO-0301 är lämplig för en rad yrken, såsom kontorsarbetare, receptionister, butiksbiträden, frisörer och servitriser. Dess funktioner och design gör den användbar även i olika vardagssituationer och DIY-arbeten.

Slutligen är DELTACO Office ståmatta DELO-0301 en pålitlig och bekväm lösning för att minska trötthet och smärta vid stående arbete. Med dess smarta funktioner och halkskydd är detta en ståmatta som kan förbättra arbetsupplevelsen för många användare.

Vanliga frågor om ståmattor

Varför behöver man en ståmatta?

En ståmatta avlastar kroppen på många sätt. Det ger inte bara dina fötter ett dämpat underlag att stå på, det avlastar också benen, ryggen och axlarna. Den gör också att din hållning överlag blir bättre, framför allt när du står still under längre perioder.

Hjälper verkligen en ståmatta?

Ja! Om du inte testat att använda en ståmatta innan kommer en helt ny värld öppnas. Det finns en anledning till att de allra flesta kontor idag använder både höj- och sänkbara skrivbord och ergonomiska ståmattor. De används till och med i hotellobbies numera!

Hur mycket kostar en ståmatta?

En ståmatta kostar mellan 400kr och 1000kr ungefär. Det skiljer främst när det kommer till storleken på ståmattan.

Bästa ståmattan

Hur hittar man den bästa ståmattan?

Det finns en rad olika modeller där ute, så hur hittar man egentligen den bästa ståmattan? Vi har försökt ta med så många olika modeller som möjligt i vår topplista. Om du däremot inte hittat någon som passar dig, är här några saker att tänka på när du ska hitta en egen favorit.

Funktionalitet

Funktionaliteten är förstås det viktigaste att tänka på. Du behöver hitta en modell som är komfortabel nog att du klarar av att stå upp i långa timmar. Det är också viktigt att ståmattan verkligen avlastar ben, rygg och axlar. Annars har den ju ingen användning?

Ett tips här är att titta på vad som är på insidan av ståmattan, och förstås testa den! Stå på den, kläm och känn lite så får du nog en ganska bra uppfattning om hur bra den är.

Psst! Är du ute efter fler ergonomiska prylar till hemmakontoret? Kolla in vår guide till kontorsstolar!

Material

Materialen är den näst viktigaste saken att tänka på när det kommer till ergonomiska ståmattor. Egentligen behöver du inte bry dig så mycket om vad utsidan är gjord av för material.

Däremot behöver du se till att den greppar bra, inte bara dina fötter, utan också golvet. Då slipper du snubbla och åka runt på golvet när du rör på fötterna.

Pris

Priset är alltid något att ha i åtanke, självklart. När du ska köpa en ståmatta får du förvänta dig att spendera omkring en femhundring, billigare alternativ finns helt enkelt inte.

Om du då vill ha en extra bra modell rekommenderar vi dig att spara 200kr till, och köpa en lite större modell istället. En större storlek avlastar kroppen ännu bättre än de små varianterna.

Ståmatta test

Hur gjorde vi vårt ståmatta test?

Vi började vårt ståmatta test med att hitta några modeller vi sett presterat bra enligt tidigare kunder. När vi plockat fram några modeller, valde vi ut en från vardera prisklass.

Vi läste sedan igenom en rad produktbeskrivningar, specifikationer, men främst kundrecensioner. Det gav oss en bra uppfattning om produkterna och vi förstod snabbt hur de presterade. Med informationen vi utvunnit satte vi till sist ihop våra egna recensioner.

Sist men inte minst behövde vi snickra ihop en ståmatta bäst i test lista också, det är trots allt artikelns titel… För det behövde vi jämföra de olika modellerna, och definiera vilken som verkligen är testvinnaren. Vi jämförde bland annat saker som material, pris och funktionalitet.

Källor