đŸ„‡Stektermometer bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta stektermometer!

Vad Àr egentligen den bÀsta stektermometern 2021? Det visar vi dig i denna stektermometer bÀst i test 2021 lista. Vi guidar dig i djungeln av olika stektermometrar som nu finns pÄ marknaden, för att du ska hitta den absolut bÀsta för dig och ditt hem. I slutet av artikeln hittar du ocksÄ lite vanliga frÄgor och svar gÀllande stektermometrar.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för kjell.com

Stektermometer bÀst i test 2021

1. Rubicson stektermometer med Bluetooth

2. Rubicson stektermometer mini

3. Rubicson digital kökstermometer

Rubicson stektermometer med Bluetooth
Rubicson stektermometer mini
Rubicson digital kökstermometer

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Rubicson stektermometer med Bluetooth recension

Rubicson stektermometer med bluetooth
Rubicson stektermometer med bluetooth

AnvÀnd en stektermometer som ansluts via mobilen! PÄ sÄ sÀtt kan du ligga och slappa i soffan medan steken ligger pÄ grillen eller i ugnen, men ÀndÄ kunna kolla temperaturen via mobilen. Rubicson stektermometern utser vi till stektermometer bÀst i test 2021, just pÄ grund av dess riktigt smidiga funktioner!

Du ansluter den enkelt till mobilappen via Bluetooth. I appen kan du sedan stÀlla in en timer och temperaturlarm för att fÄ den perfekta maten. NÀr maten nÄr önskad temperatur sÄ hör du en tydlig ljudsignal som indikerar att du ska ta ut den.

Överlag Ă€r denna Rubicson stektermometer enligt oss den absolut bĂ€sta stektermometern 2021.

Rubicson stektermometer mini recension

Rubicson stektermometer mini
Rubicson stektermometer mini

Denna Rubicson stektermometer Àr ocksÄ bluetooth ansluten via telefonen. I mobilen fÄr du dÄ en timer och temperaturlarm för att underlÀtta matlagningen medan du inte ens behöver vara i köket!

Den har dessutom förinstÀllda temperaturer för olika köttsorter och mycket mer. NÀr den nÄtt rÀtt temperatur hörs en ljudsignal sÄ att du kan ta ut det i tid.

Överlag Ă€r Ă€ven denna Rubicson stektermometer en bĂ„de bra och billig stektermometer som rekommenderas varmt av oss pĂ„ redaktionen.

Rubicson digital kökstermometer recension

Rubicson digital kökstermometer
Rubicson digital kökstermometer

Denna Rubicson digital kökstermometer ger ett perfekt resultat i köket – till ett billigt pris! Vi klassar denna som den bĂ€sta billiga stektermometern vi hittade i vĂ„rt stektermometer test.

Den har snabb och exakt temperatur pÄ -30°C till 250°C. TyvÀrr sÄ kan inte denna modell anvÀndas i ugn vilket gjorde att den placerades lÀngst ned pÄ vÄr stektermometer bÀst i test 2021 lista. En funktion vi tycker Àr viktig, för annars mÄste man köpa tvÄ!

Överlag Ă€r dock detta den bĂ€sta billiga stektermometern enligt oss, och vi rekommenderar den varmt.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta stektermometern 2021

Vi vet att man ofta har en del frÄgor nÀr man ska hitta den bÀsta stektermometern 2021. DÀrför satte vi först och frÀmst ihop vÄr stektermometer bÀst i test 2021 lista. Nedan hittar du dock ocksÄ lite svar pÄ de frÄgor vi vet brukar komma upp nÀr man ska köpa stektermometer.

Vilket typ av stektermometer ska man köpa?

Varje kock ska ha en pÄlitlig köttermometer bÄde för att garantera livsmedelssÀkerhet och för att hjÀlpa dig att uppnÄ bÀsta resultat. Den vanligaste typen Àr en stektermometer, Àr den du sticker ned i maten i nÄgra sekunder för att snabbt kontrollera hur pass fÀrdig den Àr. En annan typ Àr en sondtermometer som Àr utformad för att vara kvar i köttet medan du tillagar det. En vÀrmesÀker kabel fÀster sonden till en digital enhet utanför ugnen som visar temperaturavlÀsningen.

Fördelen med sondtermometrar Àr att du fÄr en varning sÄ snart ditt kött nÄr en instÀlld temperatur utan att behöva öppna ugnsluckan. Detta fÄr du Àven med alla modeller vi tagit med i vÄr stektermometer bÀst i test 2021 lista. Detta Àr sÀrskilt anvÀndbart för att övervaka en stor köttbit under en lÄng tid, sÄ att du inte oavsiktligt översteker det.

Kom bara ihÄg att olika delar av en stor köttbit kommer tillagas i olika takt, sÄ Àven med en sondtermometer Àr det en bra idé att anvÀnda flera termometrar för att kontrollera din mat pÄ nÄgra olika stÀllen.

De flesta proffsen vi pratade med rekommenderade att man skaffade en stektermometer hellre Àn en sondtermometer.

Om du Àr en erfaren kock och har stora instinkter behöver du inte riktigt anvÀnda en termometer för temperatur-avlÀsning. Men Àven professionella kockar gillar att ta bort gissningsmomentet, sÀrskilt nÀr man tillagar kött. För nybörjare i köket Àr en bra stektermometer en nödvÀndighet för att undvika övertillagning av biffar eller understekning av fisk eller kyckling, och för att lÀra sig tiden det tar för just din spishÀll/ugn att göra klart maten.

Om du bara har en lÄngsam, analog termometer Àr det nog dags att uppgradera. Analoga termometrar Àr svÄrare att lÀsa noggrant och de innehÄller kvicksilver, vilket Àr skadligt för bÄde dig och miljön. Dessa gamla verktyg tenderar ocksÄ att ha tjockare sonder Àn sina digitala motsatser. Det betyder att du förlorar mer saft varje gÄng du genomborrar en stek med termometern, det hÀnder inte om du har en digital.

Hur gjorde vi vÄrt stektermometer test?

För att göra vÄrt stektermometer test tog vi först en titt pÄ marknadens utbud. DÀrefter valde vi ut de modeller som fÄtt bÀst kundrecensioner och började lÀsa pÄ om de. För att göra sjÀlva testet lÀste vi produktbeskrivningar och kundrecensioner. Med den informationen skrev vi ihop vÄra egna recensioner.

Efter det jÀmförde vi de olika modellernas funktioner, kvalité, design och hÄllbarhet för att definiera vilken stektermometer som var den bÀsta.

Hur kan du göra ditt eget stektermometer test?

För att göra ett stektermometer test föreslÄr ThermoWorks att du fyller en tjock keramik-panna med is, fyller pÄ den med vatten och sedan kontrollerar temperaturen. Titta sedan hur snabbt varje stektermometer nÄr samma temperatur som isvattnet (0°C), frÄn en starttemperatur pÄ cirka 18°C. Gör detta flera gÄnger med varje modell för att definiera vilken modell som mÀter temperaturen bÀst.

Hur anvÀnder man en stektermometer pÄ bÀst sÀtt?

Oavsett vilken typ av stektermometer du anvĂ€nder, kom ihĂ„g att den endast mĂ€ter det omrĂ„de av köttet den rör vid. Du mĂ„ste veta var sonden ska placeras för att korrekt mĂ€ta köttets inre temperatur – en utmaning, sĂ€rskilt för nybörjarkockar.

”Termometern ska sĂ€ttas in i den tjockaste delen av köttet, bort frĂ„n ben och fett. NĂ€r du tar temperaturen pĂ„ stekt nötkött, flĂ€sk eller lamm, ska termometern sĂ€ttas in halvvĂ€gs i steken, sĂ„ att benet undviks. KĂ€rntemperaturen Ă€r vad som ska mĂ€tas.”

– Robert D. Edman, bitrĂ€dande kommissionĂ€r pĂ„ New York Citys byrĂ„ för livsmedelssĂ€kerhet och samhĂ€llssanering

För tunnare kött, sÄsom fiskfiléer, sÀtt in termometern i sidled. Om du Àr osÀker pÄ rÀtt placering eller slutlig temperatur för köttet du lagar, rekommenderade de flesta proffsen vi pratade med att ta flera avlÀsningar med hjÀlp av stektermometern.

LÀs mer om hur stektermometrar fungerar för att bÀttre förstÄ hur du ska anvÀnda de!

Kriterier för att hitta stektermometer bÀst i test 2021?

bÀst stektermometer
KĂ€lla: HomeDepot

För termometrar med omedelbar avlÀsning, leta efter en kÀnslig nog för att ge en korrekt avlÀsning pÄ cirka 3 sekunder. Ju snabbare svarstiden desto mindre tid behöver du lÀmna ugnen öppen eller grillocket av. Det andra alternativet Àr en digital sondtermometer, som fungerar trÄdlöst genom att hÄlla stickor i köttet under hela tillagningen och övervaka det pÄ en temperaturlÀsare utanför ugnen eller grillen. Det Àr ocksÄ bra för lÄnga sessioner i rökaren.

FrÄga dig sjÀlv var du kommer att anvÀnda termometern oftast: anvÀnder du regelbundet ugnen, en grill eller sous vide-maskin? En ugnssÀker stektermometer med en trÄdlös fjÀrrkontroll Àr utmÀrkt för att hÄlla köttet tillagat och temperaturen jÀmn. En ultrasnabb stektermometer Àr perfekt för grillning för att undvika att slÀppa ut vÀrme och göra perfekta hamburgare.

TÀnk ocksÄ pÄ vilka typer av kött du oftast jobbar med, eller om du behöver det för en viss mÄltid. En lÄng termometer kommer att vara anvÀndbar för en stor kalkon eller i situationer med hög vÀrme dÀr du inte vill komma för nÀra sjÀlva vÀrmen. Vissa anvÀnder till och med stektermometrar i brödrosten! DÄ Àr det riktigt viktigt att termometern Àr lÄng nog att komma ner i springorna.

En noggrann temperaturavlÀsning pÄ en lÀttlÀst display Àr avgörande för alla kökstermometrar, men det finns naturligtvis ett stort antal olika alternativ att vÀlja mellan. Vi kollade igenom Amazons utbud frÄn flera olika mÀrken för att hitta kundernas favorittermometrar, frÄn trÄdlösa stilar till digitala skÀrmar. Om du söker andra smidiga köksprylar kanske du borde kolla in bakmaskin bÀst i test!

Funktioner pÄ den bÀsta stektermometern?

Det finns en del funktioner vi tyckte var viktiga för att utse en modell till den absolut bÀsta stektermometern. DÀrför har vi satt ihop en lista sÄ att du kan göra ditt eget stektermometer test!

Temperaturvariation

NÀr du tittar pÄ termometrar med omedelbar avlÀsning Àr det viktigt att veta vilket temperaturomrÄde termometern kan lÀsa. NÀr det gÀller att laga kött finns det ett ganska liten temperaturintervall du behöver (50-73°C), men om du planerar att anvÀnda termometern för att göra godis eller reglera oljetemperaturer (150-200°C) Àr ett bredare utbud nödvÀndigt. En allmÀn tumregel Àr att termometrar med ett brett temperaturomrÄde tenderar att vara mer tillförlitliga.

Digital eller analog?

I slutÀndan handlar det om personlig preferens. Medan vissa kockar gillar att se nÄlen pÄ den analoga röra sig, föredrar andra att siffrorna stavas ut. En nackdel med analoga stektermometrar Àr att de vanligtvis Àr gammal teknik. Det betyder att deras sond ofta Àr lite tjockare, vilket innebÀr att varje gÄng du sondar köttet kommer du att förlora mer juice till snittet.

VattentÄlighet

Inte alla stektermometrar Àr helt vattentÀta, sÄ övervÀg definitivt om den hÀr funktionen Àr viktig för dig. Om du Àr orolig för överdrivet stÀnk, tung Änga eller matlagning utomhus (regn) Àr det viktigt att du köper en helt vattentÀt stektermometer. Naturligtvis kan nÄlen motstÄ vatten, men om termometerns kropp inte Àr vattentÀt och du av misstag tappar den, kan det vara slutet för mÄnga termometrar.

Pris

Liksom de flesta verktyg som du kan köpa till ditt kök, finns det ett ganska betydande prisutbud för termometrar. Om du tror att du kommer att laga mycket kött och vill se till att det Àr tillagat som önskat, Àr det förmodligen vÀrt att köpa en dyrare modell sÄ att du vet att du köper ett pÄlitligt verktyg. För nÄgot som ThermoPen kan 1000kr verka som en stor investering för ett sÄ enkelt verktyg, men för en kock som ofta lagar temperaturkÀnsliga köttstycken kan det vara vÀrt det.

Fritering och godistillverkning Ă€r ocksĂ„ mycket lĂ€ttare om du har rĂ€tt termometer, sĂ„ om det hĂ€r Ă€r nĂ„got du gör mycket Ă€r det definitivt vĂ€rt att spendera nĂ„gra extra hundringar för en stektermometer med rĂ€tt temperaturintervall. Å andra sidan, om du helt enkelt behöver ett verktyg som kommer att bekrĂ€fta att din kyckling Ă€r fĂ€rdig och en stek hĂ€r och dĂ€r Ă€r helt fĂ€rdiga, kan en 1000 kronors stektermometer vara lite överdrivet. IstĂ€llet för att spendera den typen av pengar finns det sĂ„ mĂ„nga andra bra alternativ till ett mycket lĂ€gre pris för din matlagning.

Hur mycket kostar en stektermometer?

En stektermometer Àr oftast vÀlidgt billig. FrÄn 100kr till 500kr Àr den vanligaste prisklassen.

KĂ€llor