Strålkastare med rörelsevakt

Är du också på jakt efter strålkastare med rörelsevakt bäst i test? Då är den här artikeln perfekt för dig! Nedan hittar du nämligen en kort köpguide för att hitta den bästa strålkastaren med rörelsevakt.

En strålkastare med rörelsevakt kan installeras på flertalet utomhusplatser. Detta kan exempelvis innebära en installation på trädgården, uteplatsen, garage, parkeringsplatser med flera.

En strålkastare med rörelsevakt är automatiserad och är därav en säkerhetsåtgärd av rang. Den tänder belysningen automatiskt när den känner av rörelser vid dennes radar och håller sig släckt när det är lugnt på torpet. Detta medför en mer sparsam användning av el dessutom.

Utöver detta medför den inbyggda scannern en förmåga att känna av rörelser vilket gör den till en utmärkt vakt, speciellt under nattetid. Detta för oss vidare till huvudtemat i denna artikel i form av vår bäst i test lista för strålkastare med rörelsevakt.

Strålkastare med rörelsevakt bäst i test

1. Ledsavers strålkastare med rörelsevakt

2. Gelia Hanö

3. XLED Home 2XL

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

1. Ledsavers strålkastare med rörelsevakt – bäst i test!

Ledsavers strålkastare med rörelsevakt
Ledsavers strålkastare med rörelsevakt

Denna LED strålkastare med rörelsevakt är lämpad för utomhusbruk och utmärker sig genom dess höga ljusflöde samt justerbara lampor för bästa spridning. Den har en inbyggd PIR-sensor som känner av rörelser. Räckvidden för denna är 4 – 8 meter och dess avkänningsområde täcker 140 grader.

Andra funktioner som är användbara är att du kan ställa in i vilket mörker den ska börja sitt “vaktpass”. Dessutom kan du reglera hur länge den ska vara tänd, från 10 sek upp till 60 sek.

2. Gelia Hanö

Gelia Hanö
Gelia Hanö

En LED strålkastare med en slimmad design som är smidig med frostat glas. Det frostade glaset gör så att inte ljuset ger med sig en bländande effekt.

Den är lämpad för utomhusbruk och med dess smidiga design är den lätt att installera på platser som trapphus, garage, verandan med flera. Den är även justerbar både lodrätt som vågrätt och kan därefter fokuseras på det specifika avkänningsområdet.

På tal om avkänningsområde så täcker den 120 grader med en räckvidd på 1 – 8 meter. Tiden för ljuset går att reglera från 10 sek till 8 minuter. Den finns att välja bland färgerna svart och vit.

3. XLED Home 2XL

XLED Home 2XL
XLED Home 2XL

Denna LED strålkastare är lämpad för utomhusbruk och kan vinklas i alla riktningar, vilket gör den flexibel. Ljuset den ger med sig är jämn och kan användas på såväl fasader som parkeringsplatser. Effektiva kylflänsar av magnesium är omgivna bakom strålkastarhuvudet. Detta för att ge LED-lampan som är installerad i strålkastaren en längre livslängd än vanligt.

Avkänningsområden täcker 140 grader med en räckvidd på hela 14 meter. För att den ska täcka 14 meter krävs det att du följer rekommendationerna för montagehöjden. Reglering för ljuset går att ställa in från 10 sek upp till 35 minuter.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en strålkastare med rörelsevakt?

Strålkastare med rörelsevakt kan kosta allt ifrån 250 kr upp till 3000 kr. Priset varierar beroende på dess kvalitet och kapacitet.

Hur väljer man den bästa strålkastaren med rörelsevakt?

Innan du väljer att införskaffa dig en strålkastare med rörelsevakt så finns det saker som ska tas med i bemärkelsen. Detta för att du ska få den bäst lämpade strålkastaren utefter dina behov.

Bästa strålkastaren med rörelsevakt

Att tänka på vid vaket av den bästa strålkastaren med rörelsevakt

  • Leta efter en strålkastare som täcker den arean som du vill ska bli upplyst. För att få reda på det se efter vad strålkastaren har för gradarea samt dess räckvidd.
  • Se efter hur strålkastarna kan vinklas och om det uppfyller dina behov för platsen du ska montera dem på.
  • Välj strålkastare med LED lampor. Detta medför en längre livslängd samt mindre förbrukning av el.
  • Leta efter en strålkastare som är lämpad för den specifika platsen där du tänkt montera den på.
  • Vill du ha mer säkerhet så är det bra att leta efter en strålkastare med större kapacitet och som för med sig ett ljusare ljus.

Användbar info om strålkastare med rörelsevakt

Det finns en rad olika modeller att välja bland i valet av strålkastare med rörelsevakt. De olika modellerna kan skilja sig åt i aspekter som räckvidd, gradarea, design med flera. Det finns även de som är mer lämpade för att installeras för vägg, tak och mark. Beroende på vart du tänk ha strålkastaren, så är det bra att utgå ifrån vad den specifika strålkastaren är mest lämpad för.

Ska du ha en strålkastare vid garaget? Då är en vägg strålkastare med rörelsevakt det du troligtvis ska söka efter. Eller vill du ha en strålkastare med rörelsevakt som inte kräver nån installation? Då kan valet av en stående strålkastare vara det du söker. Detta i kombination med de ovanstående punkterna som vi gått igenom ger dig en bra grund till att hitta den bästa strålkastaren med rörelsevakt.

Strålkastare med rörelsevakt test

Hur gjorde vi vårt test av strålkastare med rörelsevakt?

När testet av de bästa strålkastaren med rörelsevakt gjordes för denna recension så tittade vi på marknaden i sin helhet. Detta innebar att vi sökte bland flertalet olika företag som sålda dessa för att få en större inblick i vad som fanns där ute. Genom detta kunde vi noga välja ut det vi tyckte var bäst i test från våra kriterier som bland annat var pris, kapacitet och design. Svaren på hur modellerna presterat kom från produktbeskrivningar och kundrecensioner.

Källor