Talgbollshållare

Letar du också på talgbollshållare bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! I den här artikeln visar vi dig vägen till den bästa talgbollshållaren.

En talgbollshållare ger inte bara fåglarna mat, det skapar också en myskänsla i trädgården! När du satt upp den kommer du snabbt märka att fåglarna bara inte kan hålla sig borta från din trädgård.

Talgbollshållare bäst i test 2024

1. Nidingen talgbollshållare

2. Nyby talgbollshållare

3. Fågelmatare sandskär

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Nidingen talgbollshållare – bäst i test!

Nidingen talgbollshållare
Nidingen talgbollshållare

Den absolut bästa talgbollshållaren är den här tillverkad av Granngården. På toppen hittar du ett litet tak vilket gör att talgbollarna hålls intakta, även under vinter/regn.

Dessutom är den avlång, så att den passar i även mindre träd. För dig som vill ha en annan storlek är den faktiskt tillgänglig i tre olika.

Gallret är brett vilket tillåter fåglarna att sitta komfortabelt. Vad mer kan man önska sig?

Nyby talgbollshållare recension

Nyby talgbollshållare
Nyby talgbollshållare

En riktigt simpel talgbollshållare är den här från Nyby. En simpel spiraldesign som rymmer en till två talgbollar.

Hängs enkelt upp i allt möjligt just för att den väger så lite. Balkongen eller i trädgården är bara förnamnet!

För dig som söker en riktigt simpel talgbollshållare är detta det bästa alternativet, men räkna med att fylla på den ofta.

Fågelmätare “sandskär” recension

Fågelmatare sandskär
Fågelmatare sandskär

För dig som har storfåglar i trakten är detta ett bättre alternativ. Den har ett yttergaller så att endast småfåglar kan ta sig in. Då kan de äta i lugn och ro utan att känna sig rädda.

Passar tyvärr endast lite större träd annars ser det ganska oproportionerligt ut.

Den har även ett heltäckt tak för att bevara talgbollarna i regn och snö.

Nelson Garden talgbollshållare recension

Nelson Garden talgbollshållare
Nelson Garden talgbollshållare

Ännu en simpel talgbollshållare är den här från Nelson Garden. Den har en snygg cirkelform och vi skulle kunna säga att den till och med kan användas som dekoration utan talgbollarna.

Ett hål hittas upptill vilket gör påfyllningen riktigt enkel. Dessutom gör cirkeldesignen att det får plats riktigt många talgbollar på en gång!

Vanliga frågor

Kan man gör en egen talgbollshållare?

Ja! Om du köper ett parti hönsnät kan du faktiskt trixa ihop din egen talgbollshållare utan större problem. Du kan också använda till exempel plast- eller glasflaskor.

Hur mycket kostar en talgbollshållare?

En talgbollshållare kostar allt från 30kr på ICA, till ungefär 200kr för en lite större variant.

Var ska man sätta upp talgbollshållaren?

Talgbollshållaren ska förstås sättas upp så att den är synlig för förbipasserande fåglar. Att sätta den ungefär två meter upp är en bra riktlinje.

Hur hänger man talgbollar?

Antingen tar du en krok som du hänger själva talgbollen på, eller så använder du en talgbollshållare.

Bästa talgbollshållaren

Hur hittar man den bästa talgbollshållaren?

Så hur hittar man egentligen den bästa talgbollshållaren? Det är faktiskt inte särskilt svårt, det handlar mest om personlig preferens. Om du inte hittat en modell som passar dig i vår topplista kommer här en kort köpguide.

Hur många talgbollar rymmer den?

Hur många talgbollar den rymmer är nog viktigare än du tror, fåglar äter faktiskt en hel del! Framför allt när de sagt till alla sina vänner att det finns mat i närheten. Köp helst en modell som rymmer mer än 3 talgbollar åt gången, annars kommer du få gå och fylla på den alldeles för ofta.

Har den tak?

Det är viktigt att talgbollshållaren har ett tak om du planerar att ha den uppe även när det regnar och snöar. Precis som människor vill såklart inte fåglarna att maten ska vara täckt av snö…

Taket gör också att talgbollarna inte möglar. När det kommer in för mycket vätska i bollarna kan de också luckras upp. Det gör att de till slut ramlar mellan springorna.

Hur hängs den upp?

Hur den hängs upp är också något att ha i åtanke. Var du kan sätta upp den beror ju helt på hur den hängs upp! Välj en modell med ett simpelt rep eller bygel som kan sättas fast även på de mindre grenarna.

Talgbollshållare test

Hur gjorde vi vårt test av talgbollshållare?

Talgbollshållare testet började med att hitta några modeller som passade marknaden. Här tittade vi främst på kundrecensioner för att komma fram till vilka som var mest omtyckta. Sedan valde vi ut en modell i varje prisklass, för att ha något som passar alla.

Ungefär 200 kundrecensioner och produktbeskrivningar lästes sedan igenom för att få en uppfattning om hur produkterna presterat. Med informationen som hittats där satte vi sedan ihop våra egna recensioner.

För att avsluta testet behövde vi sammasätta talgbollshållare bäst i test listan också. Det gjordes efter att ha jämfört kriterier som hur de hängs upp, dess pris och hur mycket de rymmer.

Källor