đŸ„‡Termoskanna bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta termoskannan!

Letar du ocksÄ efter termoskanna bÀst i test 2021? DÄ har du kommit rÀtt! Vi hjÀlper dig i denna artikel hitta den bÀsta termoskannan för att hÄlla ditt kaffe varmt i mÄÄÄnga timmar. LÀs vidare för att se vÄr topplista över termoskannor och lite svar pÄ vanliga frÄgor gÀllande termoskannor.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Termoskanna bÀst i test 2021

1. Eva Solo termoskanna

2. Stelton classic termoskanna

3. Table Top Stories termos

Eva Solo termoskanna
Stelton classic termoskanna
Table Top Stories termos

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Eva Solo termoskanna recension

Eva Solo termoskanna
Eva Solo termoskanna

Denna termoskanna frĂ„n Eva Solo var den vi utsĂ„g till termoskanna bĂ€st i test 2021! Med sin stilrena design hĂ„ller den kaffet varmt (eller kallt) i flera timmar. Dessutom finns den i massor av fĂ€rger, för dig som gillar annat Ă€n svart…

Termoskannan har ocksÄ en droppfri funktion som gör att den inte droppar efter upphÀllning. Inga mer kaffeflÀckar pÄ diskbÀnken! Kannan Àr tillverkad i rostfritt stÄl och hÄller i princip en livstid.

Överlag Ă€r Eva Solo termoskannan den modell vi rekommenderar varmast, och dessutom brukar den ofta vara pĂ„ rea!

Stelton classic termoskanna recension

Stelton classic termoskanna
Stelton classic termoskanna

En simpel, och riktigt stilren termoskanna Àr denna klassiska modell frÄn Stelton. Den har en grym vÀrmebehÄllande förmÄga.

Designen Àr skapad av Erik Magnussen Är 1977 och har varit densamma Ànda sedan dess! Den Àr fortfarande Steltons bÀstsÀljare, och med bra anledning.

Det enda negativa Àr att den inte fÄr plats pÄ alla kökshyllor, det mÄste vara en extra hög hylla.

Om du letar efter en stilren termoskanna som hÄller vÀrmen bra Àr Stelton classic termoskannan ett bra alternativ.

Table Top Stories termos recension

Table Top Stories termos
Table Top Stories termos

För dig med lite mindre budget Àr Table Top Stories termosen den modell vi rekommenderar till dig.

Den hÄller vÀrmen/kylan utmÀrkt i flera timmar med bÄde varm och kall dryck. Dessutom Àr den enkel att rengöra i diskmaskinen, eller med diskborste.

Denna modell finns tyvÀrr bara i tvÄ fÀrger, men svart och vit passar ju in i nÀstan alla kök.

Allt som allt Àr det en bra modell för prislappen och rekommenderas för dig med lite mindre plÄnbok.

Vanliga frÄgor nÀr man ska hitta den bÀsta termoskannan

IstÀllet för att bara ge dig vÄra rekommendationer pÄ modeller genom vÄr termoskanna bÀst i test lista, ska vi ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor. Det underlÀttar modell-valet för dig, speciellt om du ska vÀlja en annan modell Àn de vi har pÄ topplistan.

Hur fungerar en termoskanna?

De flesta termoskannor har dubbla eller till och med tre lager pÄ insidan. Utrymmet mellan dessa lager Àr vakuumförseglade och det kommer dÀrför inte in nÄgon lyft. Det gör att vÀrmeöverföringen bromsas, och dÀrför behÄller termoskannan vÀrmen pÄ det du har i den.

Den skotska fysikern och kemisten James Dewar sÄg denna effekt och uppfann vakuumkolven Är 1892. Det Àr en behÄller med en inner- och en yttervÀgg som sÀrskiljs av ett vakuum. Dewars vakuumkolv Àr föregÄngaren till dagens termos eller termoskanna.

Hur underhÄller man en termoskanna?

Att underhÄlla en termoskanna Àr enkelt. Försök att inte tappa den, dÄ kan vakuumförseglingen brytas. HÄll den sÄ ren som möjligt, och se till att ge den en ordentlig diskning dÄ och dÄ. De flesta termosar tÄl tyvÀrr inte diskmaskinen, sÄ detta fÄr du göra för hand. Ibland tÄl bara locket det, men kannan i sig brukar inte tÄla vÀrmen som skapas i diskmaskinen.

Hur anvÀnder man en termoskanna pÄ bÀsta sÀtt?

Vi kommer inte göra en djupdykning i hur termodynamik fungerar, men det rÀcker med att sÀga att det finns en rad faktorer som pÄverkar hur bra vÀrmen hÄlls i termoskannan. För att lyckas hÄlla innehÄllet varmt eller kallt ska du förvara termoskannan nÄgonstans dÀr den Àr isolerad.

Om innehÄllet ska förbli kallt Àr det bÀsta att stÀlla den i skuggan eller i kylboxen. Var alltid uppmÀrksam pÄ var du stÀller termoskannan. Om du till exempel stÀller den pÄ asfalt under en varm sommardag kommer vÀrmen pÄ innehÄllet öka.

Ja, termoskannan har ett isolerat lock och vĂ€rmeisolering för att behĂ„lla temperaturen pĂ„ sitt innehĂ„ll. Men oavsett konstruktion eller modell sĂ„ klarar den inte alla vĂ€der. Försök dĂ€rför som tidigare nĂ€mnt – att placera den pĂ„ rĂ€tt plats.

Termoskanna test

Hur gjorde vi vÄrt termoskanna test?

För att göra vÄrt termoskanna test sÄ kollade vi först och frÀmst pÄ marknadens utbud. DÀrifrÄn valde vi ut nÄgra modeller som fÄtt bra kundrecensioner och lÀste pÄ om de. Allt frÄn dess vÀrmebehÄllande förmÄga till hur snygg designen den hade var relevant för att skriva vÄra egna recensioner. Andra kriterier var rengöring (lÀs mer om det hÀr!), material, och hÄllbarhet.

UtifrÄn den information vi hittade skrev vi ihop egna recensioner.

Slutligen rankade vi de i termoskanna bÀst i test listan som du hittar lÀngst upp i den hÀr artikeln. Om du vill testa hur bra din termoskanna Àr kan du följa vÄra instruktioner nedan:

Det varma termoskanna testet: Fyll varje termos till toppen med vatten pÄ 88°C. StÀng sedan locken och lÄt dem stÄ i 24 timmar. Innan de öppnas, skaka dem för att fördela allt vatten jÀmt. Du kan ocksÄ anvÀnda dig av en stektermometer för att mÀta start- och sluttemperaturen. Sedan tömmer du kannorna och lÄter de sÄ i tre timmar för att ÄtergÄ till rumstemperatur.

Det kalla termoskanna testet: Fyll varje kanna upp till kanten med kallt vatten, som med termometern ska vara runt 7°C. Återigen stĂ€nger du termoskannorna och lĂ„ter dem stĂ„ i 24 timmar. NĂ€sta dag skakar du dem, öppnar och kontrollerar temperaturen.

Med hjÀlp av detta kan du berÀknada vÀrmeförlust/vÀrmeökning i bÄda termoskanna testerna.

BĂ€sta termoskannan

Hur vÀljer man den bÀsta termoskannan?

Det kan sÄklart vara svÄrt att vÀlja den bÀsta termoskannan, det Àr dÀrför vi Àr hÀr! Om du lÀst igenom vÄr termoskanna bÀst i test lista lÀngst upp, men ÀndÄ inte kommit till en slutsats kan dessa tips hjÀlpa dig i rÀtt riktning.

Material

Vilket material Àr att föredra nÀr det kommer till termosar? Vilket material hÄller lÀngst?

Flaskans inre delar Ă€r ibland gjord av glas. Dessa modeller Ă€r i första hand vĂ€ldigt hygieniska. De Ă€r lĂ€tta att rengöra och innehĂ„llet bevaras bra. TyvĂ€rr Ă€r dess stora nackdel att den Ă€r brĂ€cklig. Efter 2-3 gĂ„nger av tappande gĂ„r de oftast sönder…

Metall – ett praktiskt och hĂ„llbart alternativ. För sĂ„dana modeller Ă€r rostfritt stĂ„l den föredragna metallen sĂ„ att rost inte behöver vara ett orosmoment.

Plastflaska – inte det bĂ€sta alternativet. För det första behĂ„ller plast vĂ€rme dĂ„ligt (Ă€ven om en spegelbelĂ€ggning kan förbĂ€ttra situationen). För det andra Ă€r den mycket brĂ€cklig och kan spricka efter inte allt för mycket anvĂ€ndning.

Det yttre skalet kan ocksÄ vara tillverkat av olika material: ett yttre av plast minskar kannans vikt och gör den lÀttare att bÀra med sig, vilket Àr viktigt för mÄnga. Metaller som inte rostar ger en hÄllbar konstruktion och gör termosen bÄde praktisk och hÄllbar. Glas kan ocksÄ anvÀndas, men denna version Àr inte sÀrskilt praktisk.

KaffeÀlskare? LÀs om de bÀsta Moccamasters hÀr!

Volymen

NÀr du letar efter en termoskanna Àr nog frÄga nummer ett att besvara vilket volym du behöver. Dricker du ofta flera koppar kaffe efter varande? Behöver du rymma kaffe för hela familjen? Om du till exempel vandrar eller reser mycket bör du vÀlja en större termoskanna. Om du dÀremot inte alls dricker kaffe ofta, och enbart kommer anvÀnda den till dig sjÀlv Àr det nog mer passande med en liten modell.

Locket

Locket mÄste stÀnga in den vÀrme som innehÄllet i termosen har. Att sidorna inte slÀpper ut nÄgon vÀrme Àr nÀstan sjÀlvklart, oavsett hur dÄlig modell du köper, men locket Àr en helt annan femma. Det Àr oftast locket som Àr boven nÀr det kommer till termosar som inte fungerar.

Det finns flera olika typer av lock pÄ termoskannor, men vi tyckte att alla material har bÄde dÄliga och bra egenskaper.

Pris

Hur mycket ska du dÄ betala för en bra termoskanna? Priset beror förstÄs pÄ kvalitén och tillverkaren, men mÀrkligt nog garanterar höga prislappar inte alltid bÀttre prestanda. Priset pÄverkas vanligtvis av de material som anvÀnds, extrafunktioner, storlek, och design. FrÄn vad vi har sett kan du frÄn 250kr hitta ganska bra termoskannor. Vill du dÀremot ha en med snygg design, kan det uppgÄ till nÄgra hundralappar över det.

KĂ€llor