Toalettborste

Att välja den rätta toalettborsten kan verka trivialt, men för de som värderar en ren och fräsch toalett, är det långt ifrån oväsentligt. En bra toalettborste kan förvandla en obehaglig uppgift till en mindre besvärlig en, och en dålig kan göra det till ett mardrömsscenario.

I denna artikel presenterar vi resultaten av vår noggranna testning av olika toalettborstar, från prisvärda budgetalternativ till premiumalternativ. Vi kommer att diskutera design, användarvänlighet, hygien, livslängd och mycket mer. Läs vidare för att upptäcka din nästa toalettborste.

1. Bäst i test – Blomus Sono

Blomus Sono toalettborste

Se bästa priset

Blomus Sono toalettborste var en imponerande deltagare i vårt test. Med sin stilrena och funktionella design blev den snabbt en favorit i vårt test. Trots dess enkla framtoning, överraskade denna toalettborste oss med sin prestanda.

Specifikationer
Material: Keramik, silikon m.m.
Mått: 11 x 39 cm
Flera färger: Ja
Stil: Tidlös elegant
Tillverkare:Blomus

Dess unika blandning av keramik, syntetiskt material och silikon gav den en lyxig och hållbar känsla, vilket är något vi värderade högt i vårt test.

Borsten var lätt att hålla ren och fräsch, och den passade väl in i de flesta badrumsstilar, tack vare dess olika färger. Den diskreta storleken, 11 x 39 cm (diameter, höjd), gjorde den lätt att placera i badrummet utan att ta upp för mycket utrymme.

Blomus Sono toalettborste är en del av det bredare Blomus sortimentet, känd för dess tidlösa och eleganta design. Vi uppskattade hur den kunde bli en elegant detalj i badrummet, samtidigt som den uppfyllde sin funktion på ett utmärkt sätt.

Vi fann att den hållbara kvaliteten och den moderna designen gjorde denna toalettborste till en stark kandidat för titeln “bäst i test”.

Fördelar

 • Högkvalitativa material
 • Diskret storlek
 • Flera färgalternativ

Nackdelar

 • Damm och smuts kan lätt fastna på produktens finish

2. Bäst premiumval – Smedbo Ice

Smedbo Ice toalettborste

Se bästa priset

Vårt team har haft nöjet att testa Smedbo Ice toalettborste, en produkt som definitivt utmärker sig med sin stilrena, funktionella och moderna design. Denna toalettborste tillverkad av mässing visade sig vara både stark och robust under vårt intensiva test, vilket ger oss förtroende för dess långvariga hållbarhet.

Specifikationer
Material: Mässing
Mått:78 x 370 x 103 mm
Färg: Polerat krom
Monteringsalternativ: Skruvas eller limmas
Tillverkare Smedbo

Den polerade kromfärgen gav toalettborsten en lyxig känsla och en glänsande finish, vilket elegant kompletterade olika badrumsinteriörer. Vi uppskattade särskilt dess flexibla monteringsalternativ. Den kan enkelt monteras på väggen med skruv eller lim, vilket gör den till en bekväm lösning för olika badrum.

Med dimensioner av 103 mm i djup, 370 mm i höjd och 78 mm i bredd, tog toalettborsten inte upp mycket utrymme, vilket gjorde den till ett praktiskt tillägg i vårt testbadrum. Utöver sin estetiska tilltalande, imponerade Smedbo Ice toalettborste oss med sin effektiva rengöringsförmåga. Borststråna var utformade för att nå svåråtkomliga områden, vilket säkerställde en omfattande rengöring.

Slutsatsen från vårt test är att Smedbo Ice toalettborste är en utmärkt investering för de som vill kombinera en elegant och modern design med praktiska och hållbara material.

Fördelar

 • Hållbart material
 • Estetisk design
 • Flexibel montering

Nackdelar

 • Formen på huvudet är inte det traditionella och kan störa vissa

3. Billigast – Beslagsboden 1035

Beslagsboden 1035 toalettborste

Se bästa priset

Under vår testperiod upplevde vi Beslagsboden 1035 toalettborste som en perfekt blandning av stil och funktionalitet. Dess eleganta design i borstat rostfritt stål med en matt finish gav en exklusiv känsla till vårt testbadrum.

Specifikationer
Material:Rostfritt stål
Mått: 103 x 370 x 103 mm
Färg: Borstat stål
Montering: Självhäftande
Yta: Matt

Det som verkligen stod ut för oss var den smarta väggmonteringsfunktionen. Tack vare den självhäftande bakplattan var monteringen otroligt enkel och smidig. Detta betydde att vi inte behövde oroa oss för komplicerade installationsprocesser, vilket verkligen förenklade upplevelsen.

Vi måste dock notera att Beslagsboden rekommenderar att undvika användning av 3M-tejp på våtrumstapet eller väggmatta. Istället rekommenderas fettfria, fasta underlag såsom målade ytor, lackade, kakel, klinkers och glas. Det är också viktigt att undvika dåligt bundna ytor och kritande ytor som spacklade ytor, extra matta ytor eller bart trä.

Beslagsboden 1035:s dimensioner, med en höjd på 370 mm och både bredd och djup på 103 mm, passade bra in i vårt badrum och bidrog till en smidig och organiserad miljö.

Som helhet, om du letar efter en toalettborste som kombinerar stil, funktionalitet och hållbarhet, kan vi säga att Beslagsboden 1035 är ett utmärkt val baserat på vår erfarenhet.

Fördelar

 • Självhäftande montering
 • Estetisk design
 • Robust material

Nackdelar

 • Begränsade monteringsunderlag

4. Lyxigast – Vipp 11

Vipp 11 Toalettborste

Se bästa priset

Vipp 11 toalettborste imponerade på oss med sin perfekta kombination av industriell design och minimalistisk elegans. Den rostfria stålytan med en pulverlackerad finish skapade en modern estetik som utan tvekan skulle passa in i de flesta hushållen, oavsett deras inredningsstil.

Specifikationer
Material: Rostfritt stål, plast m.m.
Mått: 119 x 435 mm
Utbytt borsthuvud: Ja
Montering: Vägghängd eller stående
Färg: Olika alternativ

En av de mest framträdande funktionerna var den lufttäta förslutningen. Denna detalj, tillsammans med dess lyxiga design, förbättrade användarupplevelsen avsevärt, vilket skapade en känsla av renlighet och organisation.

Faktum är att Vipp 11 erbjuder ett unikt tillägg till ditt badrum som både är funktionellt och visuellt tilltalande.

En annan fördel med denna produkt är det utbytbara borsthuvudet. Den här funktionen, som vi upplevde som mycket användbar under vår testning, förlänger produkten livslängd avsevärt. Dessutom, med det inre utbytbara delen, gör det underhållet av denna toalettborste till en enkel uppgift.

Vipp 11 är också tillgänglig i olika färger, vilket ger dig möjlighet att välja en som bäst matchar ditt badrums inredning. Och med möjligheten till väggmontering kan du optimera ditt badrumsutrymme ännu mer.

Sammantaget erbjuder Vipp 11 toalettborste en snygg och hållbar lösning för alla som vill lägga till ett elegant inslag i sina badrum.

Fördelar

 • Utbytbart borsthuvud
 • Industriell design
 • Lufttät förslutning

Nackdelar

 • Priset kan vara högt för vissa

5. Billig men bra – Scandinavia Organic

Scandinavia Organic Toalettborste

Se bästa priset

Scandinavia Organic toalettborste överträffade våra förväntningar med dess moderna och minimala design. Dess svarta keramikbas och rostfria ståldetaljer gjorde en stark intryck i vårt badrum, tillförande en sofistikerad och elegant touch till det hela.

Specifikationer
Material: Keramik, plast m.m.
Mått: 12 x 38,5 cm
Placering: Fristående
Färg: Svart
Smutsresistent färg: Ja

Designen var enkel, men ändå iögonfallande, vilket gjorde att den passade perfekt in i olika inredningsstilar – från klassisk till modern. Förutom att vara estetiskt tilltalande, fann vi att denna toalettborste var otroligt funktionell. Den fristående designen var mycket praktisk, vilket gjorde att vi kunde placera den där det passade oss bäst.

Dessutom var den svarta färgen mycket smutsresistent, vilket gjorde det enkelt att upprätthålla en ren och hygienisk miljö i vårt badrum. Scandinavia Organic är ett bevis på att även de mest praktiska objekten kan ha en elegant design. Den kombinerar enkelhet med en sofistikerad känsla som tillför en dos av modern estetik till ditt badrum.

Om du letar efter en toalettborste som är lika praktisk som den är snygg, så är Scandinavia Organic ett utmärkt val.

Fördelar

 • Modern design
 • Fristående placering

Nackdelar

 • Vissa kan föredra andra färger
 • Ingen väggmontering tillgänglig

6. Unikt huvud – Hefe Daily

Hefe Daily Toalettborste

Se bästa priset

När vi först tog Hefe Daily toalettborste i våra händer, förstod vi genast varför den har blivit en favorit för många användare. Dess unika design och materialval gör den till en av de mest hygieniska toalettborstar vi någonsin har testat.

Specifikationer
Material: Silikon, plast m.m.
Mått: 40 x 12,5 cm
Färg: Svart
Design: Dansk
Hygienisk: Smuts- och vattenavvsisande

Tillverkad av äkta silikon, är borsthuvudet så flexibelt att det kan komma åt alla hörn och vrår, även under spolkanten. Och tack vare silikonets smuts- och vattenavvisande egenskaper, blir borsthuvudet samtidigt för halt för att smuts och bakterier ska kunna hänga fast.

Borsten har en elegant dansk design och är tillverkad av Rode Bath. Skönheten i dess minimalistiska utformning ligger i dess förmåga att förbättra hygienen i ditt badrum utan att offra estetiken.

Den mjuka, följsamma silikonborsten kombinerat med skaftet av polerat rostfritt stål och hållaren av plast skapar en toalettborste som är så mycket mer än bara funktionell.

Vi var särskilt imponerade av hur lätt det var att rengöra borsthuvudet efter användning. Eftersom smuts och bakterier inte kan fastna på silikon, kunde vi enkelt skölja bort eventuella rester under kranen. Detta är en enorm fördel för dem som värdesätter hygien och rengöringseffektivitet.

Om du letar efter en toalettborste som verkligen kan upprätthålla en hög nivå av renlighet, då är Hefe Daily definitivt ett bra val.

Fördelar

 • Hygienisk design
 • Flexibel användning
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Plasthållare kan kännas billig
 • Större än genomsnittlig toalettborste

Hur vi genomförde vårt test av bästa toalettborstarna 2024

I vår jakt på att identifiera vilken toalettborste som är bäst i test har vi granskat en rad olika produkter. Vår noggranna testprocess har involverat noggrann planering, utförande och analys.

Med fokus på rättvisa och konsekventa förhållanden, har vi skapat en testmiljö och en testprocess som säkerställer att vi har kunnat bedöma varje produkts egenskaper på ett effektivt och rättvist sätt. Här kommer vi att dela våra erfarenheter och insikter från testet.

Förberedelser inför testet

När vi förberedde oss inför testet var det avgörande att etablera en kontrollerad testmiljö. Denna miljö speglar en standard toalett- och badrumsmiljö, vilket möjliggör en jämförbar upplevelse mellan de olika produkterna. Vi var noggranna med att säkerställa konsekventa och rättvisa förhållanden för varje toalettborste i testet.

Olika faktorer som påverkar resultatet, såsom temperatur, belysning och mängden smuts, var samma för varje testprodukt. Genom att ha en standardiserad testmiljö kunde vi göra en opartisk jämförelse och verkligen identifiera vilken toalettborste som var bäst i test.

Genomförandet av vårt test

Vår testprocess var väl genomtänkt och metodisk. Vi började med att identifiera och kategorisera de olika produkterna baserat på deras unika egenskaper och pris. Sedan utförde vi en serie tester med varje toalettborste under samma förhållanden.

Varje steg i processen, från initial användning till rengöring och lagring, var noggrant dokumenterat. Genom att vara konsekventa i vår tillvägagångssätt säkerställde vi att varje toalettborste fick en rättvis bedömning. Vår metod gav oss insikter som bara kan komma från att verkligen sätta varje produkt på prov i vårt test.

Utförandet av testerna

När det gäller utförandet av testerna, så genomfördes varje test omfattande och noggrant. Vi testade varje produkt flera gånger för att säkerställa att vi hade ett tillförlitligt dataunderlag. Varje test omfattade en rad användarscenarier, från den grundläggande rengöringsförmågan till produktens hållbarhet och komfort under användning.

Vi mätte även hur lång tid det tog att utföra varje test för att se om det fanns några signifikanta skillnader mellan produkterna. Vårt fokus låg på att ge en grundlig och omfattande bedömning av varje toalettborste i vårt test, för att verkligen kunna fastställa vilken som var bäst i test.

Analysering av resultat

Efter att ha slutfört varje test, gick vi vidare till nästa fas i processen – utvärdering. Detta innebar att vi noga granskade och jämförde resultaten från varje test. Vår utvärderingsprocess tog hänsyn till flera faktorer, däribland produktens prestanda, hållbarhet och pålitlighet.

Vi övervägde varje produkts styrkor och svagheter i olika aspekter av användning, från rengöringsförmåga till ergonomi och design. Resultaten av vår utvärdering gav oss möjlighet att kategorisera varje produkt och fastställa vilken som var bäst i test.

Bedömning av hållbarhet

Vi genomförde även långvariga tester för att bedöma produkternas hållbarhet. Dessa tester innebar att vi använde varje toalettborste under en förlängd period, för att simulera en långvarig användning.

Vi mätte faktorer som slitage, hållbarhet och även effektiviteten över tid. Genom att observera hur varje toalettborste presterade över tid, kunde vi skapa en realistisk bild av hur produkterna troligen skulle prestera under långvarig användning. Våra långvariga tester bidrog till att vi kunde utse vilken toalettborste som var bäst i test.

Granskning av säkerhet och tillförlitlighet

Vad gäller säkerhet och pålitlighet, så utvärderade vi hur varje toalettborste presterade under testet. Vi granskade funktioner som möjliggjorde säker användning och tittade på hur produkterna hanterade eventuella störningar eller oväntade situationer.

För oss var det viktigt att varje produkt inte bara var effektiv, utan också säker och pålitlig att använda. Produkter som visade hög säkerhet och tillförlitlighet märktes ut som starka kandidater för att bli bäst i test. Genom att inkludera dessa kriterier i vår bedömning, kunde vi försäkra oss om att vi rekommenderar produkter som inte bara fungerar bra, utan även är säkra och tillförlitliga att använda.

tips för toalettborste

10 tips för bäst användning av din toalettborste

Att hålla toaletten ren och fräsch är ett oumbärligt element i hushållsskötseln, men är du säker på att du använder din toalettborste på bästa möjliga sätt?

Under vår omfattande testning av olika toalettborstar har vi samlat på oss en del erfarenheter och insikter. Här presenterar vi tio viktiga tips som vi hoppas kan förbättra din användning och göra ditt liv lite lättare.

1. Läs Instruktionerna Under testerna upptäckte vi att även om de flesta toalettborstar verkar vara rättfram att använda, kan det finnas särskilda instruktioner från tillverkaren som kan hjälpa till att maximera effektiviteten och livslängden på produkten.

2. Säker Användning Det är viktigt att tänka på säkerheten. Undvik att borsta för hårt för att undvika skvätt och eventuell skada på toalettens keramiska yta. Det här kom vi fram till när vi testade toalettborstar med särskilt hårda borst.

3. Undvik Överanvändning Vi har upptäckt att överanvändning kan skada borsten och förkorta dess livslängd. Använd borsten försiktigt och undvik att trycka för hårt.

4. Rätt Borsthållare Vi fann att att använda en hållare med lämplig storlek och form för borsten kan förhindra att den faller omkull och hjälper till att hålla den ren och hygienisk.

5. Hygien och Rengöring Våra tester visade att det bäst i test att rengöra borsten noggrant efter varje användning för att förhindra uppsamling av bakterier och hålla borsten i bästa skick.

6. Torkning Låt borsten torka ordentligt efter varje användning. Våra tester visade att fukt kan leda till mögel och bakterietillväxt.

7. Regelbunden Uppdatering Även den bäst i test toalettborste behöver bytas ut regelbundet. Vi rekommenderar att du byter ut din borste var 6-12 månad beroende på användning.

8. Håll Miljön i Åtanke Under våra tester lade vi märke till att många toalettborstar nu finns tillverkade av miljövänliga material. Att välja dessa kan hjälpa till att minimera miljöpåverkan.

9. Ta Hand om Hållaren Hållaren är också en del av toalettborstsystemet och kräver lika mycket omsorg. Vi upptäckte under våra tester att regelbunden rengöring av hållaren är viktigt för att hålla hela systemet hygieniskt.

10. Använd Rätt Rengöringsmedel Slutligen, se till att du använder rätt rengöringsmedel för din borste. Olika material kan kräva olika typer av rengöringsmedel, vilket vi insåg när vi testade olika borstar.

Följande tips sammanfattar våra rekommendationer:

 • Läs instruktionerna
 • Säker användning
 • Undvik överanvändning
 • Rätt borsthållare
 • Hygien och rengöring
 • Torkning
 • Regelbunden uppdatering
 • Håll miljön i åtanke
 • Ta hand om hållaren
 • Använd rätt rengöringsmedel

Vi hoppas att dessa tips kommer att hjälpa dig att få det mesta möjliga ut av din toalettborste, oavsett om den är bäst i test eller inte. Kom ihåg, en välunderhållen toalettborste kan vara ett kraftfullt verktyg för att hålla ditt badrum rent och fräscht.

Bästa toalettborsten

Hur du väljer bästa toalettborsten 2024

Vad ska man egentligen leta efter i en toaborste? Vad är det som gör en toaborste till den bästa? Vi förklarar våra kriterier nedan.

Design

Enligt oss är designen det viktigaste på en toalettborste. Rent krasst är de ju alltid fula! Det är också därför vi valt att ta med de lite snyggare modellerna vi kunde hitta på vår topplista. I allmänhet är dock de lite snyggare modellerna betydligt dyrare. Det kan handla om en prisskillnad på upp till 300%!

Material

Materialen som används har ju i och för sig lite med designen att göra, men vi tycker ändå att det kan räknas som en kriterie i sig själv. Välj en modell som inte helt är gjord i plast! Material som rostfritt stål och keramik är definitivt att föredra.

Funktionalitet

Funktionaliteten är såklart också en viktig faktor. Här är några saker att hålla ett öga öppet för;

 • Enkel åtkomst. Toaborsten ska underlätta rengörandet av toan. Det innebär också att den ska få plats i alla små skrymslen.
 • Längd. Längden på handtaget är en annan viktig funktion som gör att du slipper bli smutsig om händerna. Välj en modell med så långt handtag som möjligt, vissa har till och med ett teleskop-handtag!
 • Enkel användning. Denna punkt har lite med de andra att göra också, men den ska vara enkel att använda! Skön att hålla i, enkel att stoppa undan, och lätt att hålla ren.

Pris

Pris är nog alltid en kriterie när det är dags att köpa nya prylar, och så är det även denna gång. Tänk dock inte bara på priset, tänk på vad du får för pengarna. Välj hellre en lite dyrare variant som är gjord av bra material än en billig som kommer behöva bytas ut om en månad… 200kr är ett bra grundpris.

Vanliga frågor om toalettborstar 2024

Psst! Älskar du också att städa? Kolla in vårt dammvippa test

Hur mycket kostar en toalettborste?

Priset på en toalettborste kan variera kraftigt beroende på kvalitet och varumärke. Du kan hitta budgetalternativ för runt 50 kronor, medan premiummodeller kan kosta upp till 500 kronor.

Hur ofta ska man byta toalettborste?

Det rekommenderas att byta toalettborste ungefär var 6:e till 12:e månad, beroende på användning och skick. Om borstens strån börjar slitas eller om den har svårt att bli ren bör den bytas ut.

Hur får man bort avlagringar i toaletten?

För att ta bort avlagringar i toaletten, prova med att använda en blandning av vitvinsvinäger och bikarbonat. Låt blandningen verka i några timmar innan du skrubbar bort avlagringarna med toalettborsten.

Hur ofta ska man städa toan?

Hur ofta du ska städa toaletten kan variera beroende på användning, men en god regel är att göra en grundlig städning minst en gång i veckan. Detta inkluderar att rengöra toaletten både inuti och runt omkring.

Källor