Bäst i test toalettrengöring

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Big pack

The Pink Stuff

Domestos Ultra White & Sparkle

Harpic Eco Original

1852 Marine Toalettrengöring

Att hitta den perfekta toalettrengöringen kan kännas som en utmaning. Med en uppsjö av produkter på marknaden, hur vet man vilken som verkligen levererar resultat?

Vi har testat flera populära alternativ för att hjälpa dig hitta den mest effektiva och prisvärda lösningen. Från doft till rengöringskapacitet, vår artikel kommer att guida dig genom de viktigaste aspekterna av att välja rätt produkt. Läs vidare för att upptäcka våra insikter och tips från vårt omfattande test.

1. Bäst i test – The Pink Stuff

The Pink Stuff Toalettrengöring

Se bästa priset

När vi testade The Pink Stuff Toilet Cleaner blev vi förvånade över hur effektiv denna rengöringsgel faktiskt är. Det första vi märkte var den tjocka konsistensen som klamrade sig fast vid toalettens sidor, vilket verkar hjälpa produkten att arbeta bättre och längre.

Efter att ha låtit gelen sitta kvar en stund och sedan spolat blev toaletten omedelbart renare, särskilt på platser där det tidigare fanns envisa fläckar och kalkavlagringar.

Det vi också uppskattade var doften. Efter att ha använt så många toalettrengöringsmedel som antingen luktade för kemiska eller överdrivet parfymerade, var det en trevlig överraskning att The Pink Stuff luktade både fräscht och fruktigt utan att vara överväldigande.

Att produkten innehåller till 99% naturliga ingredienser och undviker starka kemikalier är definitivt en fördel, särskilt för dem som är känsliga för starka dofter eller oroar sig för att utsätta sin familj för skadliga ämnen.

Under vårt test insåg vi att för bästa resultat med The Pink Stuff bör den användas regelbundet, helst 2-3 gånger i veckan. Efter flera användningar märkte vi en tydlig förbättring i hur ren och fräsch toaletten kändes.

En sak vi däremot fann mindre idealisk var varningen på produkten. Det står att den “förorsakar långtgående skadliga verkningar för vattenlevande organismer”. Med tanke på hur ofta toalettrengöringsmedel går ner i avloppet skulle vi ha önskat en produkt som är snällare mot miljön.

Sammanfattningsvis är The Pink Stuff Toilet Cleaner ett mycket effektivt toalettrengöringsmedel som levererar vad den lovar när det gäller rengöringskraft och doft. Den erbjuder en stark rengöring utan de skarpa kemikalierna, vilket är ett stort plus. Dock är den potentiella miljöpåverkan något att tänka på innan användning.

Fördelar

 • Effektiv mot fläckar och kalkavlagringar.
 • Trevlig, fräsch doft.
 • 99% naturliga ingredienser.
 • Undviker starka kemikalier.

Nackdelar

 • Behöver användas regelbundet för bästa resultat.

2. Bäst premiumval – Domestos Ultra White & Sparkle

Domestos Ultra White & Sparkle Toalettrengöring

Se bästa priset

När vi testade Domestos Ultra White & Sparkle blev det omedelbart uppenbart att denna produkt inte är din genomsnittliga badrumsrengöring. En av de mest framstående egenskaperna är dess förmåga att effektivt eliminera bakterier, vilket inte bara ger en renare yta men också ett tryggare hemmiljö.

Efter att ha applicerat produkten på vår toalett märkte vi hur snabbt den arbetade. Bakterier och smuts avlägsnades med lätthet och det var märkbart att produkten hade en långvarig effekt, vilket minskar behovet av frekvent rengöring.

En annan imponerande egenskap vi märkte under testningen var produkten’s blekande och desinficerande förmåga. Det gav en känsla av renhet utöver det vanliga, och toaletten var inte bara ren, utan den kändes även skinande vit.

Detta gav en känsla av extra glans, vilket är särskilt viktigt för dem som värdesätter estetiken i sina hem. Vi testade även produkten på större ytor, som golv, och blev förvånade över hur väl den presterade där. Ytorna blev inte bara rena, utan även glansiga, vilket gav ett fräscht utseende till hela rummet.

Vi uppskattar även produkten för dess mångsidighet. Medan många produkter på marknaden är specialiserade för en viss uppgift, kändes Domestos Ultra White & Sparkle som ett allt-i-ett-alternativ, lämpat för både toaletter och större ytor.

Den enda nackdelen vi stötte på under testningen var att produkten, trots dess effektivitet, kan upplevas som för stark för vissa användare, särskilt de med känsliga näsor eller hud.

Sammanfattningsvis levererade Domestos Ultra White & Sparkle mer än vi hade förväntat oss. Dess förmåga att både rengöra och ge glans är verkligen framstående och gör det till ett utmärkt val för dem som vill ha en ren, glänsande yta utan extra ansträngning.

Fördelar

 • Effektiv mot bakterier.
 • Ger en skinande vit yta.
 • Mångsidig användning.
 • Långvarig effekt.

Nackdelar

 • Behöver användas med försiktighet på vissa ytor.

3. Bäst budgetval – Harpic Eco Original

 Harpic Eco Original Toalettrengöring

Se bästa priset

När vi för första gången provade Harpic Eco Original blev vi positivt överraskade av dess snabbhet och effektivitet. Det första som slog oss var hur enkelt det var att applicera produkten.

Med dess pipdesign kunde vi rikta och applicera rengöringsmedlet med precision, vilket säkerställde att hela toalettskålen var täckt. Efter att ha låtit produkten verka i 30 minuter, vilket rekommenderades för bästa resultat, gav en enkel borstning och spolning en imponerande renhet.

Harpic Eco Original excellerade särskilt när det gällde att lösa upp envisa fläckar som kalk och rost. Under testprocessen applicerade vi produkten på en äldre toalett som inte hade rengjorts ordentligt på ett tag, och resultatet var enastående. Den tidigare kalkiga ytan blev betydligt renare och de rostiga märkena minskades märkbart.

Ännu mer imponerande var att, trots dess styrka mot fläckar och smuts, är Harpic Eco Original mer skonsam mot miljön jämfört med många andra produkter på marknaden. Detta är ett stort plus, särskilt för dem av oss som är miljömedvetna och vill göra mer hållbara val i våra hem.

En potentiell nackdel, som vi märkte, var att produkten kanske inte är lika effektiv på rostfria stålytor. Även om detta inte var ett problem för oss, eftersom vi testade produkten på en standard porslinskål, kan det vara värt att notera för dem med mer specialiserade toaletter.

Sammanfattningsvis har Harpic Eco Original imponerat på oss med dess snabba och effektiva rengöring, samtidigt som den är skonsam mot miljön. Det är en produkt som vi definitivt skulle rekommendera till andra som letar efter en pålitlig toalettrengörare.

Fördelar

 • Skonsam mot miljön.
 • Enkel att applicera med precision.
 • Bra på att lösa upp kalk och rost.

Nackdelar

 • Kanske inte lika effektiv på rostfritt stål.

4. Big pack – 1852 Marine Toalettrengöring

1852 Marine Toalettrengöring

Se bästa priset

När vi satte igång med att testa 1852 Marine Toalettrengöring var vi inledningsvis mycket intresserade av dess specifika egenskaper avsedda för marina miljöer. Ett av de första intrycken var vätskans förmåga att förhindra påväxt på tankens väggar.

Vi hade tidigare stött på problem med detta i andra marina toaletter, men denna produkt visade tydligt en märkbar skillnad.

Ett annat framträdande drag var dess förmåga att påskynda nedbrytningen av avföring och toalettpapper. I en marintoalett kan detta vara en särskilt viktig funktion, eftersom det kan vara mer komplicerat att tömma en båttoalett jämfört med en vanlig hemmatoalett. Med 1852 Marine Toalettrengöring kände vi att tömningsprocessen blev mycket smidigare.

Vi blev positivt överraskade av vätskans verkningsområde gällande temperatur, vilket sträcker sig från -20 till 40 °C. Detta gör den idealisk för de som planerar att befinna sig på sjön under olika årstider.

Vidare, med tanke på den angivna hållbarheten på cirka 15 dagar vid en medeltemperatur på 27 °C, kände vi att produkten gav bra valuta för pengarna, särskilt med tanke på det generösa blandningsförhållandet på 1:100.

Det var dock en aspekt av produkten som inte var lika imponerande. Trots att vätskan ger en intensiv och behaglig doft när den först appliceras, upplevde vi att doften inte höll lika länge som vi hade hoppats på. Detta kan vara subjektivt, men det var något vi märkte under våra tester.

Slutligen, när det kommer till varumärket 1852 och deras fokus på marina kvalitetsprodukter, känns det som om de verkligen lever upp till sitt rykte. Med tanke på kvaliteten och effektiviteten hos denna toalettrengöring, kommer vi definitivt att överväga andra produkter från samma märke i framtiden.

Fördelar

 • Påskyndar nedbrytning av avföring och papper.
 • Långvarig effektivitet i varierande temperaturer.
 • Generöst blandningsförhållande.

Nackdelar

 • Stor flaskstorlek kan vara otymplig att förvara.

5. Eco modell – Lillys Eco Clean Toalettrengöring

Lillys Eco Clean Toalettrengöring

Se bästa priset

När vi bestämde oss för att testa Lillys Eco Clean Toalettrengöring, var det med ett öppet sinne. Vi hade hört mycket om ekologiska rengöringsprodukter, men var nyfikna på hur denna skulle stå sig i jämförelse med konventionella alternativ. Första intrycket av produkten var positivt.

Den klara anvisningen om hur man använder produkten var enkel att följa. Med dess vinklade jetspraymunstycke kunde vi enkelt spraya rengöringsmedlet runt hela toalettskålen och särskilt under kanten, något som ofta kan vara svårt att nå med andra produkter.

En stor fördel med Lillys Eco Clean var dess effektivitet när det kommer till desinfektion. Toaletten kändes inte bara ren utan också desinficerad, vilket gav en trygghetskänsla.

Den naturliga eteriska tea tree-oljan gav också en fräsch och ren doft, snarare än den kemiska doften som många andra rengöringsmedel har. Ett annat stort plus var att rengöringsmedlet fungerade som en naturlig luftfräschare.

Dock, trots många positiva aspekter av produkten, upptäckte vi att den kan orsaka ögonirritation vid direkt kontakt. Detta är något som potentiella användare bör vara medvetna om, särskilt om de har barn eller husdjur som kan komma åt produkten.

Sammanfattningsvis erbjuder Lillys Eco Clean Toalettrengöring en stark och effektiv rengöring samtidigt som den är skonsam mot miljön.

Med dess ekologiska och naturliga ingredienser ger den användarna en trygg och miljövänlig rengöringsupplevelse. Med tanke på produkten som helhet skulle vi definitivt rekommendera den till andra, men med rådet att vara försiktig och undvika ögonkontakt.

Fördelar

 • Naturlig och fräsch doft från tea tree-olja.
 • Miljövänlig med ekologiska ingredienser.
 • Vinklat spraymunstycke minimerar kostnad och miljöpåverkan.


Nackdelar

 • Inte så kraftfull mot mycket svåra fläckar.

6. Klassisk modell – Harpic Eco Eukalyptus

Harpic Eco Eukalyptus Toalettrengöring

Se bästa priset

Under vår testning av Harpic Eco Eukalyptus toalettrengöring var vi inledningsvis imponerade av produktens löfte om att vara snäll mot miljön, med en biologiskt nedbrytbar formel baserad på ekologisk ättika.

Vid första användningen upptäckte vi att produktens flytande konsistens gjorde det lätt att applicera runt hela toalettskålen. Den tydliga instruktionen om att låta rengöringsmedlet verka i 30 minuter innan borstning och spolning var ett viktigt steg för att säkerställa optimala resultat.

Efter att ha följt anvisningarna noga kunde vi konstatera att toaletten blev skinande ren. Ännu mer uppskattat var den milda och fräscha doften av eukalyptus som fyllde badrummet efteråt. Den doften gav en känsla av renhet utan att vara överväldigande.

En annan aspekt vi uppskattade var produktens säkerhet för septiktankar, vilket innebär att den kan användas i de flesta hem utan oro för skadliga effekter på septiksystem. Däremot upptäckte vi att produkten inte var lämplig för toalettstolar av rostfritt stål, vilket kan vara begränsande för vissa användare.

Sammanfattningsvis fann vi att Harpic Eco Eukalyptus toalettrengöring erbjuder en effektiv rengöringslösning samtidigt som den är snäll mot miljön.

Med sin biologiskt nedbrytbara formel och den behagliga doften av eukalyptus erbjuder den en kombination av effektivitet och miljövänlighet som är svår att slå.

Fördelar

 • Mild och behaglig doft av eukalyptus.
 • Miljövänlig med biologiskt nedbrytbar formel.
 • Säker för septiktankar.

Nackdelar

 • Kräver 30 minuters väntetid för bästa resultat.

Hur vi utförde vårt test av toalettrengöring 2024

När det kommer till att bestämma vilken toalettrengöring som är bäst i test krävs det ett noggrant utfört test med många faktorer att ta hänsyn till.

Genom vår omfattande forskning och flera tester av produkter på marknaden, har vi satt samman en process som syftar till att hjälpa konsumenter som dig att hitta den bästa toalettrengöringen. Låt oss dyka in i detaljerna om hur vi gick tillväga.

Uppställning av testmiljö

För att vårt test skulle kunna ge trovärdiga resultat var det viktigt att alla produkter testades under likvärdiga förhållanden. Vi satte upp en specifik testmiljö med standardiserade temperaturer och fuktighetsnivåer för att säkerställa konsistens.

Alla toaletter var av samma märke och modell, och alla hade liknande användningshistorik. Detta var avgörande för att vi skulle kunna bedöma varje toalettrengörings effektivitet och kapacitet korrekt.

Vår testprocess

För att verkligen förstå hur varje toalettrengöring presterade, följde vi följande steg:

 1. Varje produkt applicerades exakt enligt instruktionerna på förpackningen.
 2. Efter ansökan väntade vi den rekommenderade tiden, vilket varierade beroende på produkt.
 3. Med en standardiserad borste skrubbsde toaletten noggrant.
 4. Slutsatser drogs baserat på vår observation av hur väl produkten rengjorde och om några rester kvarstod.

Utförande av testerna

 • Antal tester: Varje produkt testades tre gånger för att säkerställa konsekventa resultat.
 • Testlängd: Varje test varade i genomsnitt 30 minuter.
 • Övriga noteringar: Under testerna noterade vi även om produkten lämnade någon doft bakom sig, hur lätt den var att applicera och om den var skonsam mot toalettens yta.

Vår ambition var att ge en klar bild av vilken produkt som verkligen förtjänade titeln bäst i test. Med vårt genomtänkta testförfarande kunde vi jämföra flera produkter och bestämma vilken billig toalettrengöring som erbjöd bäst värde, samt vilken produkt som totalt sett var den bästa toalettrengöringen på marknaden. Vi hoppas att vår erfarenhet och våra tester hjälper dig när du ska köpa toalettrengöring.

Utvärdering

När alla tester var färdiga började den kanske mest kritiska delen av vår process: utvärderingen. För att garantera att vår bedömning var rättvis och objektiv, följde vi en förutbestämd uppsättning kriterier för varje testad produkt.

Dessa kriterier inkluderade effektivitet i rengöring, lätthet vid användning, doftintensitet och kvarvarande rester. Vi jämförde också hur varje produkt förhöll sig till sin prislapp, vilket hjälpte oss att identifiera vilken bra toalettrengöring som gav mest valuta för pengarna.

Efter att ha granskat resultaten, kategoriserade vi produkterna baserat på deras prestanda i förhållande till deras pris. Vår bäst i test-produkt var den som erbjöd den bästa balansen mellan pris, effektivitet och användarvänlighet.

Hållbarhet och långtidstest

Hållbarhet är en annan avgörande faktor när man väljer en toalettrengöring. Vi ville se till att den bästa toalettrengöringen inte bara fungerade bra vid första användningen, utan också fortsatte att leverera effektiva resultat över tid. Därför genomförde vi ett långtidstest där vi applicerade varje produkt varje vecka i tre månader.

Vi noterade förändringar i rengöringseffektiviteten och om produkterna började tappa sin effektivitet över tid. På detta sätt kunde vi avgöra vilken produkt som erbjöd den bästa långvariga prestandan.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet är av yttersta vikt när man arbetar med rengöringsprodukter. Under vårt test observerade vi hur varje produkt betedde sig vid eventuella störningar, som till exempel om produkten råkade blandas med annan vätska eller om den inte sköljdes bort ordentligt.

Vi tittade även på eventuella säkerhetsfunktioner på förpackningen, som barnsäkra kapsyler. Dessutom utvärderade vi produkternas pålitlighet. Ville vi kunna lita på att varje gång vi använde den bästa toalettrengöringen, skulle den leverera samma högkvalitativa resultat?

Vi fann att vår bäst i test-produkt konsekvent uppfyllde våra förväntningar, vilket gav oss förtroende i dess säkerhet och pålitlighet.

Tips för bäst användning av din toalettrengöring

Tips för bäst användning av din toalettrengöring

Att rengöra toaletten kan ibland kännas som en skrämmande uppgift, men med rätt kunskap och verktyg kan det bli en enkel syssla. Under vår omfattande testperiod stötte vi på många insikter som vi anser värda att dela med oss av. Här är våra främsta tips för dig som tänker använda toalettrengöring.

Förberedelser är A och O

Innan du sätter igång med din rengöringsrutin är det viktigt att ha alla nödvändiga verktyg till hands. En bra toalettrengöring är grunden, men det finns andra hjälpmedel som kan vara ovärderliga.

 • Använd en toalettborste: Under vårt test märkte vi att en vanlig toalettborste kan hjälpa till att sprida rengöringsmedlet jämnt och komma åt svåråtkomliga platser.
 • Kalkborttagning: Kalkavlagringar kan vara ett ständigt problem, särskilt i områden med hårt vatten. Vi rekommenderar att ha kalkborttagning redo, särskilt om du märker vita avlagringar trots regelbunden rengöring.
 • Prova med en mirakelsvamp: När vi testade flera metoder för att ta bort envisa fläckar blev vi positivt överraskade av hur effektiv en mirakelsvamp kan vara.

Läs instruktionerna noggrant

Ett genomgående tema under vår testperiod var betydelsen av att följa produktens instruktioner till punkt och pricka. Vissa rengöringsmedel kan behöva sitta kvar längre för maximal effektivitet, medan andra bör sköljas bort omedelbart.

Genom att följa instruktionerna kan du också undvika oönskade kemiska reaktioner som kan uppstå om produkten blandas med andra ämnen.

Undvik överanvändning

Under testet märkte vi att mer inte alltid är bättre. Använd inte mer produkt än nödvändigt. Överanvändning kan inte bara vara slöseri med pengar, men det kan också leda till överdriven skumning eller svårigheter att skölja bort produkten ordentligt.

Låt verka men inte för länge

Många gånger under testet observerade vi att medlen blir effektivare om de får verka en stund. Men det är en balansgång. Låter man bäst i test-produkten sitta för länge kan det leda till skador på toalettens porslin eller onödigt slitage.

Sluta inte rengöra efter sköljning

Ett vanligt misstag som vi märkte under testet var att människor slutade rengöra så snart sköljningen var klar. Fortsätt att borsta och skölj flera gånger om det behövs. Detta säkerställer att allt rengöringsmedel har sköljts bort och att toaletten är skinande ren.

Med dessa tips i åtanke, hoppas vi att din toalettrengöringsupplevelse blir så enkel och effektiv som möjligt. Rätt kunskap, kombinerat med den bästa toalettrengöringen, kan göra underverk för din toaletts renlighet och lyster.

Hur man hittar den bästa toalettrengöringen

Hur man hittar den bästa toalettrengöringen 2024

De allra flesta går bara till sin lokala butik och tar en flaska som ser bra ut. Då är chansen stor att du får ett halvdant rengöringsmedel. Här är våra varmaste tips för dig som försöker hitta den bästa toalettrengöringen.

Förmåga

Oavsett vilken typ av rengöringsmedel du ska ha är såklart dess förmåga det viktigaste. I detta fall finns det ett par saker du ska leta efter;

 • Tar bort kalkavlagringar. Se till att medlet tar bort kalkavlagringar, detta står oftast på produkter som lyckas med det. Om det inte står på flaskan, skippa den!
 • Tar bort bakterier. Det är viktigt att ta bort bakterier i toan regelbundet, annars blir den otroligt äcklig. Ofta skyltar de med detta på flaskan i form av ett procentantal.
 • Miljötänk. Dagens miljödebatt är en sak, men det är också viktigt att du inte andas in kemikalier när du rengör toan!

Flaskdesign

Flaskdesignen är viktig, oavsett om du tror det eller ej. Numer har nästan alla toarengöringsmedel en flaskhals som gör att det alltid blir rätt vinkel. Om den däremot inte har det – välj en annan variant.

Det är också viktigt att den har en hällpip och inte bara är öppen ovantill. Det gör att det trögflytande medlet släpps i precis rätt mängd utan att något går till spillo.

Pris

Priset är faktiskt värt att tänka på, trots att de dyrare varianterna bara kostar 50-100kr. Tänk hur många fler flaskor du får över din livstid om du väljer de för 30kr? Ordspråket “var inte dumsnål” kan faktiskt inte appliceras när det kommer till rengöringsmedel.

Vanliga frågor om toalettrengöring 2024

Vad kostar det att köpa toalettrengöring?

Kostnaden för toalettrengöring varierar beroende på märke och typ, men i genomsnitt kan konsumenter förvänta sig att betala mellan 30 och 150 kronor per flaska eller förpackning.

Var kan man köpa toalettrengöring?

Toalettrengöring kan köpas både online och i fysiska butiker. Även om det är möjligt att hitta produkten i de flesta mataffärer och heminredningsbutiker, rekommenderas det att handla online för att få tillgång till ett bredare utbud och ofta bättre priser.

Hur rengör man toaletten på bästa sätt?

För bästa resultat bör man applicera toalettrengöringen enligt instruktionerna på produkten, låta den verka en stund, och sedan borsta noggrant. Regelbunden rengöring och användning av rätt mängd produkt säkerställer en ren och fräsch toalett.

Måste man använda toalettrengöring?

Medan det tekniskt sett inte är ett krav att använda specifik toalettrengöring, rekommenderas det starkt. Dessa produkter är formulerade för att effektivt bryta ner kalkavlagringar och andra fläckar som kan vara svåra att rengöra med vanliga hushållsprodukter.

Källor