Tortillapress bäst i test 2021 – bästa tortillapressen!

Letar du också efter tortillapress bäst i test 2021? Då har du kommit rätt! I den här artikeln får du hjälp att hitta den bästa tortillapressen för dig.

En tortillapress kommer spara dig enorma pengar, du behöver aldrig mer köpa tortillas! Dessutom vet vi ju alla hur mycket godare det är med hemmagjort.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kitchentime.se

Tortillapress bäst i test 2021

1. Victoria tortillapress

2. Victoria liten tortillapress

3. Kitchen Craft tortillapress

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Victoria tortillapress – bäst i test!

Victoria tortillapress
Victoria tortillapress

Den här tortillapressen från Victoria är den större i deras serie. Tillverkad i högkvalitativt återvunnet gjutjärn som håller länge. Tillverkar tortillas med grym form och utséende, vilket är den främsta anledningen till att vi utsett den till tortillapress bäst i test!

Behandlad med linolja för en beläggning som motverkar att bröden fastnar. Dessutom är den här modellen större än de flesta, gör bröd upp till 25cm i diameter.

En riktigt bra tortillapress som dessutom ofta är på rea.

Victoria liten tortillapress recension

Victoria liten tortillapress
Victoria liten tortillapress

Det här är en mindre variant av ovanstående tortillapress från Victoria. Precis som ovanstående har den en beläggning för att bröd inte ska fastna.

Även denna är tillverkad i återanvänt gjutjärn och kommer hålla en livstid! Du som haft gjutjärns-prylar förut vet hur otroligt bra och hållbart material det är.

Ett bra alternativ om du vill göra lite mindre tortillas (20cm diameter) helt enkelt!

Kitchen Craft tortillapress recension

Kitchen Craft tortillapress
Kitchen Craft tortillapress

Den här tortillapressen är en billigare modell som gör sitt jobb på ett okej sätt. Det är absolut inte lika bra som ovanstående modeller, men den gör ändå sitt jobb.

Får till spröda bröd som enkelt kan stekas torra i stekpannan efteråt.

Tyvärr behöver denna pressen diskas för hand, trots att den är helt tillverkad i metall.

Vanliga frågor

Hur använder man en tortillapress?

Tortillapresser är riktigt smidiga att använda, här är hur:

  1. Blanda ihop din tortilladeg
  2. Gör degen till små klumpar, ungefär så mycket du vill att varje bröd ska vara
  3. Stoppa en klump åt gången i pressen
  4. Pressa! Voila, du har nu ett bröd.

Måste man värma tortillabröd?

Om du gör tortillabröd i en tortillapress så måste du värma tortillabröden efteråt. Om du däremot köper färdiga tortillas har de redan stekts innan de packeteras, då är det upp till dig.

Kan man använda tortillapressen till annat?

Ja! Men tänk på att de flesta modeller behöver diskas för hand efter användning. Så att trycka ut smet som rårakor och raggmunkar kommer kräva en del rengöring. Annars kan man pressa precis allt i en tortillapress, inklusive pizzadeg! Något vi tyckte fungerade extremt smidigt, men tyvärr får man då väldigt små pizzor.

Bästa tortillapressen

Hur hittar man den bästa tortillapressen?

Vi är här för att hjälpa dig hitta den bästa tortillapressen. Men om du mot förmodan inte hittat en modell som passar dig i vår topplista kommer här några tips:

Material

Materialet på pressen är det viktigaste enligt oss. Du vill helst ha en i gjutjärn just för att de håller så extremt länge. Om du inte kan få tag på en sådan modell är nummer två definitivt metall.

Varför man vill ha en press tillverkad i tunga material är helt enkelt på grund av den adderade robustheten. Du kommer omöjligt kunna pressa bröden tunt om själva pressen bara väger 100 gram. Både gjutjärn och metall är tungviktiga material – välj dessa!

Storlek

Storleken på pressen är lite upp till var och en. Det definierar hur stora dina tortillas kommer bli, men tänk också att de ska få plats i pannan efteråt! Om du har små stekpannor måste du också ha en liten tortillapress.

Det är också viktigt att tänka på var du ska ha den när den inte används. Om du har en jättestor press på 50cm i diameter kan det vara ett helvete att stoppa i köksskåpet. Vi rekommenderar en modell mellan 20 och 25cm i diameter, dessa går enkelt att förvara i skåpet utan att behöva ta för mycket plats.

Du kan förstås göra små tortillas i en stor press, men tänk på att dessa inte alls blir lika jämna.

Design & funktionalitet

När det kommer till själva designen kanske det inte är så viktigt att den ska vara snygg, den ska ju ändå ligga i skåpet. Däremot är det viktigt att tänka på funktionaliteten av designen. Handtaget måste vara enkelt att pressa ned och den måste kunna pressa bröden riktigt tunna.

I funktionaliteten räknar vi också in en av de viktigaste kriterierna – hur lätt den är att underhålla. Välj en modell som har non-stick beläggning och helst också är diskmaskinssäker.

Pris

Priset är alltid en kriterie när man ska köpa nya prylar. Som nämnt tidigare kostar en tortillapress mellan 300kr och 500kr, så välj en som passar din budget.

Glöm dock inte bort övriga kriterier! Att ha en väldesignad tortillapress för en hundring extra kommer vara betydligt mer användbar än en billig och dålig variant.

Tortillapress test

Hur gjorde vi vårt tortillapress test?

Vi började vårt tortillapress test genom att välja ut några modeller i vardera priskategori. Detta betyder en billig, en medeldyr, och en dyr. Tänk dock på att den dyraste modellen i vår topplista bara kostar omkring 500kr, så det är egentligen inte en jättedyr pryl.

Vi tittade sedan främst på kundrecensioner och produktbeskrivningar för att få en bättre bild om vardera modell. Med den information vi hittat skrev vi sedan egna recensioner om modellerna.

Sist men inte minst behövde vi också skriva vår tortillapress bäst i test lista. Den sattes ihop efter att vi jämfört pressarna. Jämförelsen skedde genom kriterier som pris, kvalitet och material.

Avslutande ord

En tortillapress är en grym pryl för dig som älskar tacofredag. Vi kan lova att hemmagjorda tortillas är betydligt bättre än de som köps färdiga i butik. Utöver smaken så sparar du också extremt mycket pengar, det är ju bara mjöl och vatten!

Om du har plats över i köksskåpen och älskar tacos – köp en tortillapress!

Källor