5 bästa trädgårdspallarna

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Med hjul

Bårebo Trädgårdspall

VidaXL Nature 2-i-1

Green Trädgårdspall

VidaXL 4-i-1 Trädgårdspall

I takt med att allt fler upptäcker glädjen i trädgårdsarbete söker vi ständigt efter verktyg som kan förhöja upplevelsen. Trädgårdspallen har under de senaste åren framstått som ett oumbärligt hjälpmedel.

Den kombinerar bekvämlighet med funktion och kan, om du väljer rätt, bli din bästa vän i trädgården. Genom noggranna tester och jämförelser har vi nu samlat den mest detaljerade informationen för att vägleda dig i ditt val.

Låt oss tillsammans utforska vad marknaden har att erbjuda när det gäller trädgårdspallar.

1. Bäst i test – Bårebo Trädgårdspall

Bårebo Trädgårdspall

Under vår rigorösa testprocess stötte vi på Bårebo Trädgårdspall, en produkt som snabbt visade sig vara mer än bara en vanlig trädgårdspall. Den här pallen skiljer sig från mängden med sin dubbla funktion som både knä- och sittpall.

Specifikationer
Material:Metall
Mått:54x26x41,5 cm
Sitthöjd:33 cm
Höjd: Justerbar
Tillverkare:Bårebo

När vi först satte oss på den märkte vi direkt hur bekväm den var, tack vare en sitthöjd på 33 cm, vilket visade sig vara den optimala höjden för många av våra testare.

Denna trädgårdspall var särskilt uppskattad av dem bland oss som spenderar mycket tid i trädgården och behöver en paus emellanåt. När det var dags att plantera eller rensa närmare marken blev knäfunktionen oumbärlig.

Den erbjöd en mjuk yta att knäböja på, vilket minskade belastningen på knäna. Pallen var också lätt att fälla ihop, vilket var ett stort plus för oss eftersom vi ofta behövde flytta den från en plats till en annan.

När den var ihopfälld tog den upp minimalt med utrymme, vilket gör den idealisk för dem med begränsad förvaring.

Något annat som stack ut var dess robusta konstruktion. Tillverkad av metall i en distinkt grön färg, visade sig Bårebo Trädgårdspall vara både hållbar och estetiskt tilltalande.

En nackdel vi fann under testet var dock att det inte fanns någon form av förvaringsutrymme eller fack. För dem av oss som bär med oss trädgårdsverktyg skulle ett sådant utrymme ha varit mycket praktiskt.

För att sammanfatta våra intryck: Bårebo Trädgårdspall erbjuder en kombination av komfort och funktionalitet som gör den till ett utmärkt val för alla trädgårdsentusiaster. Dess dubbla funktion och kompakta design gör den till ett oumbärligt verktyg i trädgården.

Fördelar

 • Dubbel funktion
 • Bekväm sitthöjd
 • Lätt att fälla ihop
 • Tar lite plats

Nackdelar

 • Ingen förvaring

2. Bäst premiumval – VidaXL Nature 2-i-1

VidaXL Nature 2-i-1 Trädgårdspall

När vi utförde vår omfattande testprocess stötte vi på VidaXL Nature 2-i-1, en trädgårdspall som snabbt visade sig förtjäna sin plats i varje trädgårdsmästares arsenal.

Specifikationer
Mått:65,5x25x34 cm
Material:HDPE
Funktion:Pall/ knäpall
Handtag:Inbyggda
Bekväm: Ja

Vad som verkligen skilde denna produkt från konkurrenterna var dess 2-i-1-funktion, som inte bara sparade tid men även utrymme.

Vid första anblicken är det tydligt att den här trädgårdspallen är designad med användarens komfort i åtanke.

Den är tillverkad av HDPE, vilket garanterar hållbarhet, men det som verkligen stack ut var de mjuka dynorna för knäna. Dessa erbjuder en betydande lindring, särskilt under längre perioder av knästående arbete.

Men det slutar inte där. Med en snabb vändning blir knäpallen till en behaglig sittplats. Detta flexibla utnyttjande av utrymme var en av våra favoritaspekter under testet.

Dessutom uppskattade vi de två facken som erbjöd praktisk förvaring för verktyg, något som minimerade ständiga resor till skjulet eller garaget. Den integrerade designen gjorde också att den var otroligt lätt att bära med sina inbyggda handtag, vilket var en oväntad men uppskattad detalj.

Ett område där VidaXL Nature 2-i-1 kanske kunde förbättras är i avseendet på viktkapacitet. Vi märkte att när den belastades med tyngre verktyg eller användes av tyngre individer, kändes den mindre stabil än förväntat.

Sammanfattningsvis är VidaXL Nature 2-i-1 en mångsidig och innovativ produkt som sannolikt kommer att vara ett värdefullt tillskott för både hobbyträdgårdsmästare och professionella.

Fördelar

 • Dubbel funktion
 • Bekväm dyna
 • Praktisk förvaring
 • Lätt att bära

Nackdelar

 • Material kan blekna i solen

3. Bäst budgetval – Green Trädgårdspall

Green Trädgårdspall

Under vår senaste testrunda hade vi äran att sätta Green Trädgårdspall på prov. Detta är inte din genomsnittliga trädgårdspall; den är en kraftfull kombination av funktion och design.

Specifikationer
Mått:50x19x26 cm
Material:PP & EVA
Förvaring:I sitsen
Belastning:Max 100 kg
Vikt: 0,72 kg

Den underlättar inte bara trädgårdsarbetet, men den förenklar också organiseringen av dina viktigaste trädgårdsredskap.

Många av oss vet att arbete i trädgården kan vara en fröjd, men det kan också vara ansträngande. Med Green Trädgårdspall blir arbetet bekvämare.

När vi planterade eller rensade rabatten kunde vi sitta ner på en skön sits. Men, när vi ville klippa de högre grenarna uppskattade vi extra höjden som pallen gav.

En av de mest framstående funktionerna är den smarta förvaringsplatsen i sitsen. Under testningen insåg vi hur effektivt det var att ha de mest använda trädgårdsredskapen direkt under oss.

Pallen har en annan nyttig funktion: som knäkudde. Den mjuka skumgummibeläggningen gav våra knän den stötdämpning de behövde. Dock fann vi att den kunde bli lite het vid direkt solsken, vilket gjorde den mindre bekväm efter en stund.

Sammanfattningsvis uppfyller Green Trädgårdspall alla kriterier för ett måste-ha trädgårdsredskap. Den kombinerar komfort, praktisk förvaring och en robust konstruktion i ett stilrent paket.

Fördelar

 • Praktisk förvaring
 • Robust konstruktion
 • Bekväm skumkudde

Nackdelar

 • Blir varm i solen
 • Begränsad färgval

4. Med hjul – VidaXL 4-i-1 Trädgårdspall

VidaXL 4-i-1 Trädgårdspall

Efter att ha spenderat tid med VidaXL’s 4-i-1 Trädgårdspall, är det uppenbart att detta är en nyskapande och praktisk lösning för trädgårdsentusiaster. Under vår testprocess märkte vi flera unika funktioner som verkligen gör den till en oumbärlig produkt.

Specifikationer
Material:PP
Vikt: 2 kg
Max belastning:100 kg
Förvaringsfack: Ja
Mjuk knäplatta:Ja

För det första, dess 4-i-1 kapacitet. Trädgårdspallen fungerar inte bara som en sittplats när man planterar eller rensar ogräs, utan dess mjuka, vadderade knäplatta erbjuder ett komfortabelt stöd när man knäböjer.

Knäplattan är särskilt användbar för dem som spenderar mycket tid på sina knän i trädgården och vill minska påfrestningen.

Dessutom fungerar benen som handtag, vilket ger extra stabilitet när man reser sig upp, något vi uppskattade särskilt efter långa perioder av trädgårdsarbete.

Vidare, den inbyggda förvaringsfunktionen är en riktig game-changer. Istället för att ha trädgårdsverktyg spridda över hela trädgården, kan man enkelt förvara dem i trädgårdspallens rymliga fack.

Materialvalen imponerade också. Tillverkad av polypropylen (PP), är trädgårdspallen både lätt och tålig. Den kan stå emot stötar och rörelser som ofta upplevs under trädgårdsarbete. Med en maximal belastning på 100 kg, var det ingen oro för att den skulle ge vika under vikten.

Den enda nackdelen vi upplevde var monteringen. Trots den medföljande bruksanvisningen fann vi processen något förvirrande. Men när trädgårdspallen väl var monterad var det lätt att se dess värde.

Fördelar

 • Multifunktionell
 • Bekväm knäplatta
 • Rymligt förvaringsfack
 • Stödhandtag för stabilitet

Nackdelar

 • Svår montering
 • Kan upplevas som klumpig för vissa.

5. Klassisk design – Grouw Trädgårdspall

Grouw Trädgårdspall

När det kommer till trädgårdsarbete är det alltid en utmaning att hitta rätt balans mellan komfort och funktionalitet. Med Grouw Trädgårdspall verkar den balansen ha blivit hittad.

Specifikationer
Material:PP-Plast
Max belastning:90 kg
Förvaringsfack: Ja
Tillverkare: Grouw
Flera färger: Ja

Efter flera dagars användning av denna produkt har vi funnit den vara en av de mest användbara tilläggen till våra trädgårdsredskap.

För det första är dess design diskret men effektiv. Den enkla, klassiska designen gör att den smälter in i trädgårdsmiljön utan att vara iögonfallande.

Trots sin enkelhet var pallen förvånansvärt robust och kunde bära en belastning på upp till 90 kg, vilket innebär att den kan användas av de flesta individer utan oro för att den ger vika.

Det lilla förvaringsfacket på pallen blev snabbt en favoritfunktion. Att ha ett ställe att förvara små trädgårdsverktyg eller handskar när man arbetar gjorde arbetsflödet smidigare och mer organiserat. Den är tillverkad av PP-plast, vilket ger en känsla av hållbarhet och lätthet.

Det enda vi fann lite besvärligt var färgurvalet vid onlinebeställning. Även om vi uppskattar variationen av färger som korall, grön och grå, var det lite besvärligt att inte kunna välja färg vid webb beställning. För de som har en specifik estetik för sina trädgårdsredskap kan detta vara en begränsning.

Sammanfattningsvis imponerade Grouw Trädgårdspall på oss med dess funktionalitet och tålighet. Den är en praktisk tillägg till varje trädgårdsentusiasts verktygssamling.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Praktiskt förvaringsfack
 • Lätt men hållbar

Nackdelar

 • Saknar extra funktioner.

Hur vi utförde vårt test av trädgårdspallar 2024

När man står inför valet att köpa en trädgårdspall, vill man vara säker på att man får valuta för sina pengar. Vårt team har därför ägnat sig åt att utförligt testa marknadens olika alternativ.

Men hur gick vi tillväga för att bestämma vilken trädgårdspall som var bäst i test? Nedan går vi igenom vår rigorösa testprocess, från upprättandet av testmiljön till det faktiska utförandet av testerna, och delar med oss av våra funderingar och upplevelser.

Upprättande av testmiljön

För att säkerställa att varje trädgårdspall vi testade fick samma chans att visa vad den gick för, satte vi upp en konsekvent testmiljö. En del av vårt team ansvarade för att välja en plats i trädgården som erbjöd varierande terräng och väderförhållanden.

Medan en del av oss fokuserade på att förbereda marken, såg andra till att vi hade alla verktyg vi behövde till hands. Vår huvudfundering var att skapa en miljö som återspeglar den genomsnittliga trädgårdsägarens dagliga erfarenhet.

Testmetoden steg för steg

När miljön var på plats, tog vi oss an vår testprocess. Stegvis började vi med att:

 • Samla in alla modeller av trädgårdspallar som skulle testas.
 • Förbereda en checklista baserad på viktiga funktioner som förvaring, hjul och vändbarhet.
 • Tilldela varje medlem i vårt testteam en specifik trädgårdspall att arbeta med.
 • Genomföra varje test enligt en strikt tidtabell och dokumentera varje steg.

Genomförandet av våra tester

När allt var klart, var det dags att sätta trädgårdspallarna på prov. Varje produkt testades tre gånger för att säkerställa konsekvens. Varje testsession varade i 45 minuter, där vi noggrant observerade trädgårdspallens prestanda under olika arbetsuppgifter.

Det var under denna fas vi verkligen fick känna på vilka produkter som var värda att köpa. Våra funderingar kretsade kring komfort, hållbarhet och om de speciella funktionerna som en trädgårdspall med förvaring eller trädgårdspall med hjul faktiskt levde upp till våra förväntningar.

I slutändan hoppas vi att vårt noggranna test ger dig klarhet i jakten på den bästa trädgårdspallen för dina behov.

Utvärdering av resultaten

När alla testerna var avslutade var det dags för den kanske mest avgörande delen: utvärderingen. Vi samlade in alla våra anteckningar, bilder och videomaterial och genomförde en grundlig genomgång. Varje trädgårdspall bedömdes utifrån de kriterier vi satt upp, och en poäng tilldelades för varje kategori.

Denna poängsammanställning blev avgörande för att bestämma vilken trädgårdspall som var bäst i test. Vi tog även hänsyn till våra personliga upplevelser och funderingar. Detta för att säkerställa att den bästa trädgårdspallen inte bara uppfyllde tekniska krav, utan också verkade som en bra trädgårdspall i praktiken.

Hållbarhet och våra långtidstester

För att inte bara utgå från första intrycket utförde vi även långvariga tester. Under en period av sex månader använde vi varje trädgårdspall regelbundet, utsatte dem för varierande väderförhållanden och testade även hur de klarade av tunga belastningar.

En billig trädgårdspall kan i början verka vara ett fynd, men hur står den sig över tid? Våra tester avslöjade vilka produkter som verkligen kunde stå emot tidens tand och vilka som kanske inte var värda att investera i.

Säkerhet och pålitlighet under test

Säkerheten kom aldrig i andra hand under våra tester. Varje trädgårdspall granskades noga för att upptäcka eventuella konstruktionsfel eller brister. Vi uppskattade särskilt de trädgårdspallar med hjul som hade inbyggda bromsar och de med förvaring som hade stabila lås.

Under testets gång stötte vi på några oväntade situationer, som plötsliga regnskurar eller ojämn terräng. Dessa händelser gav oss en inblick i hur pålitlig och stabil varje trädgårdspall var i verkliga situationer.

Produkter som klarade dessa oväntade utmaningar med bravur gick direkt upp på vår lista över rekommenderade köp.

Tips för bäst användning av din trädgårdspall

Tips för bäst användning av din trädgårdspall

Att välja den bästa trädgårdspallen är bara början. För att verkligen få mest ut av din trädgårdspall och garantera dess hållbarhet och funktion över tid, har vi sammanställt några viktiga tips.

Dessa insikter kommer direkt från vår omfattande testprocess och ger dig information som kan vara svår att finna någon annanstans.

Placeringens betydelse

Under vårt test märkte vi snabbt hur viktigt det är att tänka på var trädgårdspallen placeras. För att få bäst i test-prestanda bör du försäkra dig om att ytan där pallen står är jämn och stabil. En vändbar trädgårdspall kan exempelvis behöva extra uppmärksamhet för att säkerställa att båda sidorna kan användas effektivt.

Förvaring och utnyttjande av utrymme

En av de mest uppskattade egenskaperna hos en bra trädgårdspall är förvaringsmöjligheterna. Denna insikt kom tydligt fram under våra tester.

Se till att utnyttja denna förvaring effektivt, men undvik att överbelasta facken eller lådorna. För en trädgårdspall med förvaring, kan detta förlänga produktens livslängd avsevärt.

Undvik onödigt slitage

När du använder din trädgårdspall bör du vara medveten om potentiella riskfaktorer som kan orsaka slitage. T.ex. att dra en utdragbar tvättlina över trädgårdspallen kan orsaka repor eller skador på ytan. Var därför alltid uppmärksam på vad som ligger eller dras över pallen.

Håll den rörlig, men säkert

För dem som har valt att köpa en trädgårdspall med hjul, upptäckte vi under vårt test att det är viktigt att regelbundet kontrollera hjulens skick. Säkerställ att de rör sig fritt och att eventuella bromsfunktioner fungerar korrekt.

Viktiga underhållstips

Här är några av de viktigaste underhållstipsen vi fann under vårt test:

 • Rengör regelbundet din trädgårdspall med ett milt rengöringsmedel för att undvika ansamling av smuts och mögel.
 • Om du har en billig trädgårdspall, överväg att ge den extra skydd, t.ex. genom att använda en skyddande olja eller spray.
 • Inspektera regelbundet din trädgårdspall för eventuella skador eller tecken på slitage.

Avslutande tankar

Innan du ger dig ut för att njuta av din trädgårdspall till fullo, hoppas vi att dessa tips kommer till nytta. Genom att ta hand om din pallen, som vi upptäckte under våra tester, kan du verkligen maximera dess livslängd och funktionalitet.

Och med dessa insikter i åtanke, är du redo att få bäst i test-prestanda varje gång du använder din trädgårdspall.

Hur man hittar den bästa trädgårdspallen

Hur man hittar den bästa trädgårdspallen 2024

Funktioner

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska välja en trädgårdspall är vad för funktioner trädgårdspallen ska ha. Det gäller att du väljer en trädgårdspall som har de funktioner som du är ute efter. Det kan vara allt från att den är enkel att bära och fälla ihop till att den har förvaring för redskap och är bekväm. Huvudsaken är att den passar just dig och dina behov.

Storlek

En annan sak som är värd att tänka på när du ska välja en trädgårdspall är att du väljer en som är i rätt storlek för dig. Det är viktigt att pallen är bekväm att sitta på! Om du väljer en för liten pall så kan det bli rätt jobbigt att sitta på den. Så det gäller att du hittar en trädgårdspall som är i rätt storlek för dig så att ditt trädgårdsarbete kan bli ännu enklare!

Material

Materialet som trädgårdspallen är tillverkad i kan också vara värt att tänka på. Du vill ju ha en trädgårdspall som inte enkelt går sönder när man sitter på den. Den ska vara slittålig! Därför är det värt att kolla lite extra noga på vad för material den är tillverkad i. En stadig metall är att föredra för benen. Ett mjukt och skönt material för sittytan är också ett måste!

Vanliga frågor om trädgårdspallar 2024

Hur mycket kostar en trädgårdspall?

En trädgårdspall kan kosta allt från några hundralappar upp till ett par tusen kronor, beroende på material, design och märke.

Är det värt att köpa en trädgårdspall?

Definitivt. En trädgårdspall underlättar trädgårdsarbetet genom att erbjuda komfort, särskilt för dem som vill minska belastningen på knän och rygg, samt praktiska funktioner som förvaring.

Hur mycket väger en trädgårdspall?

Vikten på en trädgårdspall kan variera beroende på material, men de flesta ligger mellan 2-6 kilogram.

Hur hög är en trädgårdspall?

Höjden på en trädgårdspall varierar men ligger oftast mellan 30 till 50 centimeter, beroende på design och funktion. På en del modeller kan höjden även justeras baserat på behov.

Källor