Trådlös hygrometer

Letar du också efter trådlös hygrometer bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! Vi hjälper dig i djungeln av trådlösa hygrometrar för att du ska kunna hitta den bästa.

En hygrometer är ett enkelt verktyg som länge använts för att kunna mäta luftfuktigheten och temperaturen. Det har gjort att man sedan slutet på 1600-talet har kunnat ha koll på klimatet runtomkring dig. Nuförtiden finns de som trådlösa varianter som gör att du lättare kan koppla upp den till en annan enhet eller kunna samla ihop liknande produkter och kontrollera dem tillsammans.

I vårt test har vi tagit fram tre olika hygrometer som vi ansåg var bäst, och som har användbara funktioner till ett rimligt pris för att du enkelt ska kunna ha koll på ditt klimat i ditt hem.

Trådlös hygrometer bäst i test

1. Rubicson trådlös hygrometer

2. Mi hygrometer

3. Tellstick hygrometer

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

1. Rubicson trådlös hygrometer – bäst i test!

Rubicson trådlös hygrometer
Rubicson trådlös hygrometer

Den trådlösa hygrometern från Rubicson är ett sätt att hålla koll på på klimatet både inne och utomhus på en och samma display. Den har ett minne som dokumenterar trender som är baserade på tidigare värde så att du kan se den högsta och lägsta temperaturen. Displayen har även en inbyggd klocka.

Du kan ha den både ståendes på fönsterblecket eller hänga upp den på väggen, och räckvidden är på 50 meter. Mätområdet för inomhustemperaturen är mellan 0 och 50 °C, och utomhus är området på -40 till 60°C. Hygrometern styrs av 4 stycken AAA-batterier, som inte medföljer produkten.

Denna produkt rankades också högt i vårt test av utomhustermometrar!

2. Mi trådlös hygrometer

Mi hygrometer
Mi hygrometer

Mi’s temperatur- och fuktsensor med bra livslängd håller koll på temperaturen och luftfuktigheten i ditt hem genom sin högkänsliga sensor, och genom att trådlöst koppla den till din mobil via Bluetooth eller att ladda ner appen i din mobil kan du enkelt hålla koll på värden därigenom. Denna hygrometer kan även interagera med andra produkter såsom en luftkonditionering i hemmet.

Den har även ett “baby mode” och kommer skicka notiser direkt till dig när klimatet i barnrummet inte är optimalt för en bebis. Produkten är liten och vit, och har en inbyggd magnet som gör det enkelt att sätta upp den på väggen i ditt hem.

3. Tellstick hygrometer

Tellstick hygrometer
Tellstick hygrometer

TellStick hygrometer fungerar både inomhus och utomhus för att mäta temperatur och luftfuktighet. Hygrometern kan plockas upp av en såkallad Tellstick, vilken igenom du kan styra andra enheter i ditt hem såsom en fläkt eller en lampa.

Du kan ladda ner Tellstick-appen på din mobil för att hålla koll på dina värden därigenom, och de finns även en display på hygrometern som visar värden i temperatur och luftfuktighet i ditt hem. Mätområdet ligger mellan -40 till 50°C för temperaturen och luftfuktighet mellan 20-95 procent, och räckvidden på mätningen är 20 meter. Hygrometern har åtta kanaler som är valbara med hjälp av DIP-switch.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en trådlös hygrometer?

En trådlös hygrometer är inte alls en dyr produkt. Priset ligger mellan 100-200 kronor, såsom de i vårt test, och då ingår de vanliga funktionerna.

Vad används en hygrometer till?

En hygrometer är ett instrument som används för att mäta luftfuktighet och för att du ska kunna ha koll på klimatet, alltså mängden fukt och temperaturen i till exempel ditt hem eller i din trädgård.

Bästa trådlösa hygrometern

Hur väljer man den bästa trådlösa hygrometern?

Det finns många saker att tänka på för att hitta en bra, trådlös hygrometer. Mycket har att göra med att den ska vara lätt att läsa av och snabb att få information ifrån, samt vad man ska använda den till. Det man måste tänka på är alltså vilket huvudsyftet är med hygrometern för att hitta den som är bäst för just dig.

Vad ska man leta efter?

  • Pris – En vanlig hygrometer bör inte vara så dyr, om man inte vill ha flera tillbehör. Så ett rimligt pris är något att prioritera när man ska hitta en hygrometer.
  • Lättläslig information – Om informationen är lätt att tyda på displayen är viktigt, så att man lätt kan se alla värden.
  • Räckvidd – En bra räckvidd gör att man kan mäta flera rum, och mäta både inomhus och utomhus, så en bra hygrometer har lång räckvidd.
  • Andra trådlösa funktioner – Vissa funktioner såsom att kunna koppla din hygrometer till en app för att lättare kunna se informationen kan vara användbart så att man kan ta till sig av informationen lätt och snabbt.
  • Användningsområde – Man kan fundera över vilket användingsområde man använder hygrometern för, om man till exempel har småbarn eller många växter i hemmet.
Trådlös hygrometer test

Hur gjorde vi vårt test av trådlösa hygrometrar?

Vi genomförde vårt test på trådlösa hygrometer på så sätt att vi tittade efter de hygrometer som skulle tilltala flest människor och gå på det som folk tycker är viktigast. Det vi tittade på då var att ta fram billiga hygrometer som också är enkla att använda, och som har en rimlig räckvidd och mätområden för att kunna användas i olika klimat, och mäta både inomhus och utomhus.

Källor