Trappstegsmatta

Letar du också efter den trappstegsmatta bäst i test? Då har du kommit rätt. I den här artikeln hjälper vi dig hitta den bästa trappstegsmattan för dig och din trappa.

Har du många trappor där du bor som lätt går att halka eller snubbla på? Då skulle du gynnas av några trappstegsmattor! Trappstegsmattor är både fina inredningsdetaljer men också ett praktiskt sätt att göra trapporna lite säkrare att gå på. Om detta låter som något för dig så är det bara att läsa vidare! I denna artikel listar vi nämligen trappstegsmatta bäst i test!

Du kan här nedanför läsa våra tre recensioner på tre olika trappstegsmattor och även lite längre ned i artikeln få svar på några vanliga frågor som kan uppstå under ditt sökande!

Trappstegsmatta bäst i test 2024

1. Jotex trappstegsmatta

2. Ellos Home trappstegsmatta

3. Polytuft trappstegsmatta

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Jotex trappstegsmatta recension

Jotex trappstegsmatta

Trappstegsmattan bäst i test 2024 enligt oss på Hemmaprylar är såklart Jotex trappstegsmatta! Med en fantastisk kvalitet och snygg design är denna matta en solklar vinnare!

I detta trappstegsmatta-paket från Jotex ingår hela 15 stycken trappstegsmattor! Detta är alldeles utmärkt för dig som har många trappor! Men låt inte priset lura dig, du kan självklart köpa olika storlekspaket eller till och med bara en av dessa trappstegsmattor för ett lägre pris!

Dessa tuftade trappstegsmattor i mjuk, återvunnen polyester kommer med en självhäftande baksida och en halvmåneform som passar de flesta trappor. De har en bredd på 65 cm och ett djup på 29 cm, varav 4 cm nervik för trappkanten.

När det kommer till skötselråd för dessa mattor rekommenderas det att dammsuga och borsta av mattan med vatten och ev. lite såpa! Dessa mattor är helt enkelt en stor rekommendation från oss och en självklar vinnare på denna lista!

Ellos Home trappstegsmatta recension

Ellos Home trappstegsmatta

En annan självklar deltager på denna lista kommer såklart från Ellos Home! Med dessa fina trappstegsmattor från Ellos Home kan du få en fin inredningsdetalj och säkrare trappor!

I detta paket ingår 12 stycken fantastiska trappstegsmattor! Mattorna är vävda i sisalliknade struktur med laskade kanter. Baksidan är av hårdplastprofil och dubbelhäftande tejp medans yttertyget är tillverkat av 100% polypropylen.

Med en storlek på 28×65 cm och en vikt kant kan du räkna med att dessa mattor sitter säkert på dina trappor! Enklare än så blir det inte! Med den snygga designen och grymma funktionaliteten är Ellos Homes trappstegsmattor en stor rekommendation från oss!

Polytuft trappstegsmatta recension

Polytuft trappstegsmatta

Till dig som är ute efter det lite billigare alternativet men fortfarande vill ha en bra trappstegsmatta kan vi rekommendera denna nästa deltagare! Denna trappstegsmatta från Polytuft är utmärkt för den som vill ha det lite billigare!

Polytuft trappstegsmatta är tillverkad i ribbad nålfilt och syntetmaterial, 100 % polypropylen, vilket ger en väldigt slittålig matta. Dessutom så har den ingen sydd kant vilket innebär att du lätt kan klippa mattan till den storlek du önskar vilket ibland behövs i svängda trappor!

Denna trappstegsmatta har dessutom en stilren design i oas blå färg. Med den vikta kanten av mattan kan du vara säker på att sitter där den ska! Om du är ute efter det billigare alternativet men fortfarande ha en trappstegsmatta av bra kvalitet så kan denna matta från Polytuft vara något för dig!

Vanliga frågor

Det kan vara rörigt när man sak hitta produkter online. Det finns så många olika varianter ute på nätet så det kan lätt bli väldigt förvirrande. Då är det inte konstigt att det förekommer en del frågor. Men oroa dig inte! Vi finns här för att hjälpa dig. Just därför har vi här nedanför samlat några vanliga frågor som kan uppstå och besvarat dem. Allt för att ditt sökande efter en grym trappstegsmatta ska bli så enkelt som möjligt!

Vad är en trappstegsmatta och vad är nyttan med en?

En trappstegsmatta är helt enkelt oftast en lite mindre matta som man lägger på trappsteg i sitt hem. Anledningen som är vanligast till att någon skaffar en trappstegsmatta är för att förhindra halka. Olyckor händer ofta på trappsteg eftersom de är oftast ganska hala och dåligt belysta så det kan vara svårt att se vart trappstegen börjar och slutar. Detta förhindras helt enkelt genom att ha en stabil trappstegsmatta!

Bästa trappstegsmattan

Hur hittar man den bästa trappstegsmattan?

Det kan vara knepigt att veta exakt vad man ska titta efter när man letar efter vissa produkter online. När det kommer till exempelvis trappstegsmattor så finns det mängder av olika varianter så det kan lätt bli förvirrande. Men oroa dig inte. Här nedanför kommer vi med några tips!

Material

Materialet på en trappstegsmatta är en av de viktigaste sakerna att kolla noga på. Materialet avgör oftast hur bra mattan sitter på trappan, vilket i sin tur avgör hur mycket den minskar risken att man halkar! En matta som sitter dåligt på ett trappsteg kan orsaka olyckor. Därför är det viktigt att välja en trappstegsmatta i ett material som lätt kan klistra sig och sätta sig ordentligt på trappsteget.

Storlek

Storleken är också viktig att tänka på när du väljer en trappstegsmatta. Du vill såklart ha en matta som sitter ordentligt och tar upp lagom mycket plats på trappsteget. Dessutom så kan det vara bra att kolla på olika storlekar av paket med trappstegsmattor. Man kan köpa mängder av olika paket med olika många mattor i. Så om du har många trappor där du bor som behöver trappstegsmattor så kan det vara värt att köpa ett paket med många mattor.

Design

Trappstegsmattor är inte bara praktiska att ha i sitt hem utan de bidrar med en snygg inredningsdetalj också! Just därför kan det vara värt att kolla in mattor som passar in med inredningen i resten av ditt hem för att lysa upp ditt hem lite extra!

Trappstegsmatta test

Hur gjorde vi vårt trappstegsmatta test?

Det första vi gjorde när vi inledde vårt trappstegsmatta test var att leta upp några olika varianter online som presterat bra enligt tidigare kunder. Vi letade efter de populäraste varianterna, sedan läste vi mer ingående om dem. Vi tittade främst på olika kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Med informationen som vi samlade från dessa texter kunde vi sedan skriva våra egna recensioner. Slutligen så var det dags att sätta ihop själva bäst i test listan. Detta gjorde vi genom att jämföra de olika varianterna mot varandra. I jämförelsen ingick material, storlek, design och pris.

Källor