Underarmsstöd

Är du ute efter underarmsstöd bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I den här artikeln hittar vi det absolut bästa underarmsstödet för dig.

Ett underarmsstöd är inte bara bra för att avlasta underarmen, utan minskar också besvär i nacken och axlarna! Förutom avlastningen är det faktiskt väldigt skönt också! Du kan helt enkelt inte gå fel med att skaffa ett underarmsstöd till skrivbordet.

Underarmsstöd bäst i test

1. Asymmetriskt underarmsstöd

2. Ergonomiskt underarmsstöd

3. Rollermouse Red armstöd

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

1. Asymmetriskt underarmsstöd – bäst i test!

Asymmetriskt underarmsstöd
Asymmetriskt underarmsstöd

Detta asymmetriska underarmsstöd är inte bara billigt, det är riktigt bra också! Det är ergonomiskt utformat för att du ska slippa spända axlar och trötta armar, trots långa arbetsdagar.

Stöder är tillverkat i konstläder vilket gör att det kan tvättas rent med handsprit! Därför blir detta stödet mycket lättare att hålla rent än andra modeller.

Du kan nästan hänga på stödet utan att det rör på sig. Detta är på grund av dess fantastiskt gedigna fästen i metall.

2. Ergonomiskt underarmsstöd

Ergonomiskt underarmsstöd
Ergonomiskt underarmsstöd

Detta å andra sidan är ett symmetriskt underarmsstöd som passar de allra flesta. Ett riktigt grymt armstöd som avlastar axlar, nacke och armarna. Det faktum att den är symmetrisk gör att den passar både för dig som är höger- och vänsterhänt.

En tvättbar yta som går att torka av med en trasa på bara några sekunder.

Dess fästen gör också att den sitter stabilt på bordet, även när du trycker ned på det med armarna.

3. Rollermouse Red armstöd

Rollermouse Red armstöd
Rollermouse Red armstöd

Ytterliggare en asymmetrisk modell som tar plats på vår topplista är detta från Rollermouse. Det är riktigt snyggt utformat för dig att hålla en så neutral hållning som möjligt under skrivbordstimmarna.

Just detta armstöd är faktiskt utformat specifikt för att användas tillsammans med en Rollermouse, men andra ergonomiska möss fungerar förstås också.

Ett riktigt bra armstöd, men tyvärr hamnade det längst ned med sin höga prislapp.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett underarmsstöd?

Ett underarmsstöd kostar omkring 1000kr. Det tycker många låter dyrt, men slå ut det på hur många timmar du sitter vid skrivbordet! Då blir det inte så dyrt trots allt.

Vad är underarmsstöd bra för?

Underarmsstöd hjälper dig att få en mer neutral hållning när du sitter vid skrivbordet. De är ergonomiskt utformade för att axlar, nacke och armar ska bli avlastade. Stödet hjälper helt enkelt din kropp inte ta så mycket skada av långa skrivbordstimmar!

Bästa underarmsstödet

Hur hittar man det bästa underarmsstödet?

Det är absolut en svår uppgift att hitta det bästa underarmsstödet. När man tittar på kontorsbutikerna är det många modeller som ser exakt likadana ut. Då kan det vara bra att antingen få tips på bra modeller, eller tips på hur man själv hittar bra modeller. Här är våra bästa tips till att leta fram det bästa underarmsstödet.

Ergonomiskt?

Leta efter nyckelordet “ergonomisk” i produktbeskrivningen innan du köper ditt armstöd. Ergonomiskt utformade modeller är designade för att spara dina axlars, nacke och armars krafter trots långa arbetsdagar. Egentligen nämner alla armstöden att de är ergonomiska, men titta vad de har för motivering till detta. De flesta säger bara att de har en ergonomisk design – fast de egentligen inte har det.

Tvättbart?

Det är väldigt viktigt att armstödet är tvättbart! Helst ska det tåla handsprit, annars är det knepigt att få bort fettfläckarna. Tänk själv hur mycket smuts som hamnar på armstödet efter dina 8-timmars arbetsdagar.

Det finns också vissa modeller som man kan ta bort själva klädseln på. Dessa är att föredra eftersom man enkelt kan slänga in klädseln i tvättmaskinen, precis som man gör med textilier.

Utformning?

Utformningen måste trots allt passa dig och ditt skrivbord. Bestäm dig först om du vill ha en symmetrisk eller asymmetrisk variant. Är du vänsterhänt? Då kan du nog skippa den asymmetriska versionen eftersom att den kommer vara felvänd.

Armstöd kommer i massor av olika utformningar, så välj en passar dig, men framför allt ditt skrivbord. Se också till att den sitter stabilt på just ditt skrivbord, annars är den helt oanvändbar…

Underarmsstöd test

Hur gjorde vi vårt underarmsstöd test?

Vi började vårt underarmsstöd test med att hitta några passande modeller. Det gjordes ganska snabbt med hjälp av att titta på de populäraste modellerna. Vi valde ut tre modeller som var olika varandra, för att kunna jämföra de.

Det lästes omkring 50 kundrecensioner, och en drös produktbeskrivningar. Med den informationen kunde vi sedan sätta ihop våra egna recensioner om armstöden.

Sist men inte minst behövde vi sammasätta vår topplista också. Det gjordes efter att vi jämfört de olika modellerna baserat på förmåga och funktionalitet. Några av de kriterier som jämfördes var pris, utformning och materialval.

Källor