Vi testar utomhustimer för att se vilken som är bäst i test

1. Bäst i test – Brennenstuhl 1506706 recension

Brennenstuhl 1506706 Utomhustimer

Brennenstuhl 1506706 är en utmärkt och praktisk digital 7-dagars veckotimer som passar perfekt för utomhusbruk tack vare dess IP44-klassning. Med sin färgglada displayförpackning och svarta design, erbjuder modellen en stilfull lösning för att automatisera belysning och andra elektriska apparater utomhus.

En av de mest attraktiva egenskaperna hos denna utomhustimer är dess slumpmässiga funktion, vilket möjliggör en realistisk simulering av närvaro när man är borta.

Modellen har sommar- och vintertidsinställningar samt en manuell PÅ/AV-funktion. Dessutom kan användaren enkelt ställa in 10 ON/OFF-program för dag, timme och minutinställning.

Brennenstuhl 1506706 kommer med ett uppladdningsbart NiMH-batteri och har en LCD-display som visar veckodagar, timmar i 12- och 24-timmarsformat, minuter, sekunder och läge.

Vid strömavbrott bibehålls inställningarna tack vare dataminnet. Utomhustimern har uttag med ökat beröringsskydd för extra säkerhet och en kortaste kopplingstid på endast 1 minut.

Med måtten 9 x 7 x 15,5 cm och en vikt på 0,23 kg är produkten kompakt och lätt att placera utomhus. Brennenstuhl 1506706 är en pålitlig och funktionell utomhustimer för alla behov.

2. Populär – LogiLink ET0008 recension

LogiLink ET0008 Utomhustimer

LogiLink ET0008 utomhustimern erbjuder en pålitlig och användarvänlig lösning för att kontrollera belysning utomhus. Med en IP44-klassning är produkten utformad för att tåla vattenstänk, vilket gör den lämplig för utomhusbruk. Utomhustimern har också integrerat petskydd för extra säkerhet.

En av modellens styrkor är det inbyggda batteriet, vilket möjliggör enkel och bekväm programmering utan att vara inkopplad i ett vägguttag.

Med hjälp av LCD-skärmen och knapparna kan användaren programmera upp till 20 olika till- och frånslag per dag. Det minsta tidsintervallet för denna enhet är en minut, vilket ger en hög grad av flexibilitet.

En viktig fördel med LogiLink ET0008 är dess potential att bidra till minskad energiförbrukning, eftersom den styr förbrukningen ner till enminutsintervaller.

Med en ingångsspänning på 230V och en maximal belastning på 1800W kan denna utomhustimer hantera flera typer av belysningsinstallationer. Den snabba och bekväma programmeringen gör LogiLink ET0008 till ett utmärkt val för de som önskar en smart och energieffektiv lösning för utomhusbelysning.

3. Billigast – Airam Mini recension

Airam Mini Utomhustimer

Se bästa priset

Airam Mini är en imponerande utomhustimer som erbjuder en kombination av användarvänlighet och effektivitet, perfekt för att kontrollera belysning och annan utrustning utomhus.

Denna modell har en maximal tidsinställning på 1440 minuter (24 timmar) och en minimal inställning på 30 minuter, vilket ger användarna flexibilitet att anpassa den efter sina behov.

Produktens monteringsmetod är kategoriserad som “övrigt”, vilket innebär att den kan anpassas till en mängd olika monteringsscenarier. Airam Mini är tillverkad av plast, vilket gör den både lätt och hållbar. Modellen är mekanisk och har en spänning på 230V samt en nominell ström på 16A.

Utformningen av denna utomhustimer är stilren och blank, vilket ger den en modern och diskret look. Airam Mini är lämplig för skyddsklass IP44. Det innebär att den är skyddad mot inträngning av fasta objekt och vattenstänk från alla riktningar.

Detta gör den idealisk för användning i en mängd olika utomhusmiljöer och situationer. Sammantaget är Airam Mini en pålitlig och praktisk utomhustimer som är både enkel att använda och säker att installera.

Köpguide för utomhustimers 2024

Är du ute efter utomhustimer bäst i test? Då är detta stället för dig! Nedan hittar du några modeller för att förenkla letandet efter den bästa utomhustimern. Vi har hittat den åt dig!

Utomhustimers erbjuder ett bekvämt sätt att hålla din utomhusbelysning, kupévärmare och andra elektriska apparater igång enligt schema. De är oftast enkla att installera och kan hjälpa dig att spara pengar på elräkningen genom att undvika onödig strömförbrukning.

I den här artikeln kommer vi att utforska tre olika modeller av utomhustimer och titta närmare på hur de fungerar så att du kan bestämma dig för vilken som är bäst för dina behov. Vi kommer också gå igenom några olika tips som du kan ta med dig när du är ute och letar utomhustimer.

Vanliga frågor om utomhustimers

Hur mycket kostar en utomhustimer?

De flesta utomhustimers är hyfsat lika varandra, vilket innebär att prisbilden är rätt jämn. Du kan hitta en vettig utomhustimer för mellan 90 – 200 kr.

Varför utomhustimer?

En utomhustimer gör att du slipper hålla koll på strömtillförseln till dina utomhusapparater manuellt. Du kanske vill värma kupén i din bil under natten, men inte gå ut i kylan för att koppla på strömmen till den – eller se till att utomhusbelysningen slås på så fort det blir mörkt? I dessa fall är en utomhustimer nästan essentiell.

Bästa utomhustimern

Hur väljer man den bästa utomhustimern?

När du står inför valet av en timer för utomhusbruk är det viktigt att du skapar dig en uppfattning om dess funktioner och hur de kan vara användbara för dina särskilda behov. Bland de saker du bör tänka på vill vi lyfta fram följande:

  • Timerintervaller – Timers för utomhusbruk kan komma med en mängd olika timerintervaller, allt från dagsintervaller till veckointervaller alternativt automatiskt till- och frånslag vid soluppgång och solnedgång. Välj det som passar din vardag bäst.
  • Vattentäthet – Leta efter en timer för utomhusbruk som är vattentät så att du inte behöver oroa dig för att den ska skadas av regn eller snöfall. Du gör klokt i att titta efter en IP44-klassificering, vilket är den vanligaste säkerhetsklassificeringen för utomhustimers.
  • Storlek – Vissa utomhustimers är större och mer synliga än andra, så tänk på hur synlig du vill att den ska vara innan du gör ditt val.
  • Belysningsalternativ – Många utomhustimer har olika belysningsfunktioner som rörelsesensorer, dimmers eller automatisk avstängning. Fundera över vilka belysningsfunktioner som passar bäst för dina behov.

Se slutligen till att läsa recensioner för de timers du överväger att köpa, så att du kan bilda dig en uppfattning om deras tillförlitlighet och prestanda. Genom att göra detta kan du försäkra dig om att du köper en produkt som håller i många år framöver.

Kolla in vårt test av inomhustimers också!

Utomhustimer test

Hur gjorde vi vårt utomhustimer test?

Vi gjorde en stor granskning av marknaden för utomhustimers och plockade ut en handfull timers som mottagit goda betyg från konsumenterna. Vi ställde sedan fram ett antal kriterier som vi efter ytterligare granskning ansåg vara viktiga för kvaliteten på utomhustimers.

Med hjälp av dessa kriterier kunde vi sålla fram de tre produkter som förekommer i detta test och sedan rangordna dem inbördes och utse en bäst-i-test.

Källor