Varför Moccamaster? Vad är så speciellt?

Det finns tusentals kaffebryggarmärken där ute, men varför Moccamaster? Vad är det som skapat moccamasters grymma rykte egentligen? Det ska vi besvara idag!

Den holländska tillvekaren brukar spotta ur sig att Moccamaster är “världens bästa kaffebryggare”. Det säger de alltså om samma modell som har funnits tillgänglig sedan 1968 och i princip helt oförändrad sedan dess. Visst, den gör kaffe med ett knapptryck, men inte mer än så.

Vi tycker helt ärligt att de har rätt i det de säger, det finns ingen tillverakare som är lika bra som Moccamaster. Deras maskiner är fortfarande handgjorda i Nederländerna och skapar extremt bra kaffe. Deras kaffe har gett de priset av både SCAA och ECBC.

De flesta kaffe-entusiaster vill inte ens röra dropp-kaffebryggare med en lång påle. De flesta dropp-kaffebryggare har inte samma finesser för att skappa den perfekta koppen bryggkaffe tyvärr. Men Moccamaster kommer närmst av alla alternativ där ute.

Varför Moccamaster? Gör den verkligen så bra kaffe?

Alla tekniska finesser på Moccamasters gör att de känns urgamla. Simpelt förklarat är det egentligen bara en kaffebryggare som värmer upp vattnet och släpper ut det över kaffefiltret. Resultatet droppar ut genom filtret i karaffen. Denna process i sig skiljer sig inte från Breville, Melitta eller andra kända kaffebryggare.

Läs om den bästa Moccamastern för att få en bättre överblick av de olika modellerna och vilken som skulle passa dig bäst.

Vad är det speciella med Moccamasters då?

  • Nio hål för vatten vilket blötlägger kaffet försiktigt
  • Karaffen är brevid bryggaren vilket ger mjuk spridning
  • 5 års garanti från tillverkaren
  • Brygger upp till 1,2L på bara några minuter
  • Automatisk avstängning, värmeplatta mm.
  • Bryggtemperaturen är precis och håller alltid tidsramen
  • Överkomligt pris med lättillgängliga reservdelar

Utöver det har Moccamastern också kvar sin välkända retro design. Något som många ansér vara den främsta anledningen till varför man ska välja Moccamaster. Den finns i massor av retro-färger, eller helsvart om du nu föredrar det.

Det högkvalitativa arbetet som läggs ner på varje maskin är något som måste nämnas mer än en gång. De sköter alltså fortfarande all produktion i Nederländerna, och dessutom är alla bryggare handgjorda! Det förklarar den lite högre prislappen, men också dess otroliga kvalité. Efter år av användning kommer din Moccamaster fortfarande prestera precis som den gjorde när du köpte den.

Vad gör kaffet från Moccamastern så speciellt?

Medan resterande delen av Europa antingen började gå över till kapselmaskiner, eller mörkrostade kaffebönor så fokuserade Moccamaster på att förfina deras dropp-kaffebryggare.

En Moccamaster brygger dina kaffekoppar på bara några få minuter på grund av dess specialdesignade värme-element. Det kombinerat med värmeplattan gör att ditt kaffe konstant kommer hållas på rätt temperatur (92-93°C).

Varför Moccamaster? En summering.

Huvudsakligen väljer folk Moccamasters för dess kvalité och långa garanti. Den har rör byggt i koppar och högkvalitativa elektriska delar vilket får vattnet varmt nog och brygger kaffet på bara några minuter. Den brygger kaffet så pass jämnt varje gång att den fått priser från både ECBC och SCAA.

Vill du ha en bra bryggd kopp kaffe varje dag kan du lita på att Moccamastern tar dig dit. Den håller sig på 92-93°C varje gång, och håller i otroligt många år.