đŸ„‡VĂ€rmefilt bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta vĂ€rmefilten!

Letar du ocksÄ efter en mysig filt till soffan? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel visar vi dig först och frÀmst en vÀrmefilt bÀst i test 2021 lista. Efter det besvarar vi alla frÄgor kring vÀrmefiltar sÄ att du kan hitta den absolut bÀsta vÀrmefilten för dig och ditt hem!

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för tretti.se, coolshop.se & kjell.com

VÀrmefilt bÀst i test 2021

1. Beurer HD100 värmefilt

2. Beurer HD75 värmefilt

3. Rubicson värmefilt

Beurer HD100 värmefilt
Beurer HD75 värmefilt
Rubicson värmefilt

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Beurer HD100 vÀrmefilt recension

Beurer HD100 vÀrmefilt
Beurer HD100 vÀrmefilt

Denna Beurer HD100 vĂ€rmefilt utses av oss till vĂ€rmefilt bĂ€st i test 2021! Den Ă€r riktigt stor men samtidigt skön – perfekt för kalla vinterkvĂ€llar eller kanske kalla sommarkvĂ€llar? Den har ett hudvĂ€nligt och mjukt material till skillnad frĂ„n andra vĂ€rmefiltar.

Materialet som anvĂ€nts för att göra Beurer HD100 vĂ€rmefilten Ă€r mjuk fleece. Dessa textilier uppfyller sjĂ€lvklart Öko-Tex standarden.

Storleken Àr definitivt en av de bÀsta sakerna med denna modell, hela 200x150cm! Den kan alltsÄ till och med anvÀndas som tÀcke om du skulle vilja. Dessutom har den sex olika temperatur-instÀllningar som alla Àr bekvÀma pÄ sitt sÀtt.

Beurer HD100 vÀrmefilten kan ocksÄ kastas i tvÀttmaskinen pÄ 40 grader men kom ihÄg att ta bort strömbrytaren och sladden innan.

Överlag Ă€r Beurer HD100 enligt oss den bĂ€sta vĂ€rmefilten 2021! PĂ„ grund av dess otroliga storlek och bra temperatur-instĂ€llningar.

Beurer HD75 vÀrmefilt recension

Beurer HD75 vÀrmefilt
Beurer HD75 vÀrmefilt

Även denna Beurer HD75 vĂ€rmefilten ligger högt pĂ„ vĂ„r vĂ€rmefilt bĂ€st i test 2021 lista. Beurer kan sina grejer nĂ€r det kommer till vĂ€rmefiltar, och denna modeller Ă€r dessutom nĂ€stan hĂ€lften sĂ„ dyr som HD100. Den billigare prislappen kommer för att den Ă€r gjord av lite billigare material, men vi gillade den nĂ€stan lika mycket Ă€ndĂ„!

Även denna Beurer HD75 har sex olika temperatur-instĂ€llningar som enkelt styrs med fjĂ€rrkontrollen. Dessutom Ă€r den riktigt mjuk och ligger skönt mot huden.

TyvÀrr Àr den inte lika stor som den dyrare modellen (HD100), denna kommer in pÄ 180x130cm. Men den klarar faktiskt av maskintvÀtt. Dock endast i 30°C och avtagning av elkabeln.

Överlag Ă€r Beurer HD75 en av de bĂ€sta vĂ€rmefiltarna pĂ„ marknaden. För dig som vill spendera runt 700kr pĂ„ en vĂ€rmefilt Ă€r denna enligt oss ditt bĂ€sta alternativ.

Rubicson vÀrmefilt recension

Rubicson vÀrmefilt
Rubicson vÀrmefilt

Denna Rubicson vĂ€rmefilt rĂ€knas in i kategorin “billig vĂ€rmefilt” men erbjuder Ă€ndĂ„ en hel del bra funktioner! Den har en underbar vĂ€rme som kĂ€nns vĂ€ldigt skön mot huden.

Dessutom har Rubicson vÀrmefilten 9 stycken temperatur-instÀllningar. Det högsta antalet vi sett nÀr vi gjorde vÄrt vÀrmefilt test!

TyvÀrr tyckte vi att den var lite för liten för vÄr smak, men det Àr sÄdant man fÄr ta om man skaffar en billig vÀrmefilt. Den Àr endast 160x130cm, alltsÄ tÀcker den inte hela kroppen om du Àr över 160cm.

Överlag Ă€r dock Ă€ndĂ„ Rubicson vĂ€rmefilten en bra och billig vĂ€rmefilt för dig med lite mindre budget. Den rekommenderas varmt av oss pĂ„ HemmaPrylar.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta vÀrmefilten 2021

Vi vet att det kommer upp en hel del frÄgor nÀr man ska försöka hitta den absolut bÀsta vÀrmefilten 2021. DÀrför satte vi först och frÀmst ihop en vÀrmefilt bÀst i test 2021 lista ovan. Men vi ska ocksÄ besvara lite av de vanligaste frÄgorna som rör vÀrmefiltar.

Hur mycket kostar en vÀrmefilt?

En vÀrmefilt kostar frÄn 400kr till 1500kr ungefÀr. SÄklart finns det Ànnu dyrare modeller, men det Àr den vanligaste prisklassen. En bra vÀrmefilt gÄr pÄ ungefÀr 700kr.

Hur fungerar vÀrmefiltar?

VÀrmefiltar ansluts först till ett eluttag för att vÀrma upp filten. De har isolerande trÄdar som sÀkert hÄlls pÄ plats mellan filtens tyglager. DÀr i ligger ledningarna, som snabbt vÀrmer upp hela filten!

Är vĂ€rmefiltar sĂ€kra?

Generellt, ja. MÄnga undrar om man kan anvÀnda en vÀrmefilt hela natten, och de flesta vÀrmefiltar pÄ marknaden har automatisk avstÀngning, vilket innebÀr att de automatiskt stÀngs av efter tvÄ till tio timmar.

Se alltid till att följa alla skötsel- och anvÀndningsinstruktioner för att sÀkerstÀlla allas sÀkerhet. Kontrollera din elektriska filtens handbok för att se hur mÄnga volt den klarar av. AnvÀnd sedan en nÀtadapter för uttag med högre spÀnning för att undvika överhettning och skada filten.

Ökar dina vĂ€rmefiltar vĂ€rmerĂ€kningen?

VÀrmefiltar Àr faktiskt billigare att anvÀnda Àn att dra upp vÀrmen i huset. Om din filt anvÀnder 200 watt (wattanvÀndningen bör anges i manualen) lÀmnar den pÄ i 10 timmar motsvarar endast tvÄ kilowattimmar, vilket skulle kosta cirka 2kr, beroende pÄ var du bor. Om du anvÀnder en vÀrmefilt kan du stÀnga av vÀrmen pÄ natten, dÄ kan extra kostnaden faktiskt vara en pengasparande investering.

Hur tar jag hand om en evÀrmefilt?

Först och frÀmst mÄste du följa alla skötsel- och anvÀndningsinstruktioner som ingÄr i vÀrmefiltens instruktionsbok sÄ att alla förblir sÀkra. TÀnk alltid pÄ att hÄlla din vÀrmefilt utspridd och inte tycka ihop den till en boll. Ihopskrykling kan skapa varma flÀckar eller skada ledningarna inuti. NÀr du inte anvÀnder vÀrmefilten, se till att koppla ur den och snyggt vika den för att hÄlla den i bÀsta tÀnkbara skick. Om du mÀrker nÄgra bruna flÀckar pÄ din filt, sluta anvÀnda den omedelbart och köp en ny: de bruna flÀckarna betyder sannolikt att den har överhettats, vilket orsakar brÀnda omrÄden.

Sköter om en elektrisk filt
Alla elektriska filtar pÄ vÄr lista kan tvÀttas i maskin, men inte alla elektriska filtar pÄ marknaden kommer att vara det.

Varje elektrisk filt har specifika tvÀttinstruktioner som du alltid bör följa. Att följa dessa instruktioner hjÀlper inte bara till att garantera din sÀkerhet nÀr du anvÀnder produkten, utan kommer ocksÄ att förlÀnga produktens livslÀngd.

SÀkerhet nÀr man anvÀnder en vÀrmefilt?

Att anvÀnda en vÀrmefilt kan medföra sÀkerhetsrisker som du bör tÀnka pÄ.

El- och brandrisker

Den allmÀnna tumregeln Àr att slÀnga alla vÀrmefiltar som Àr mer Àn tio Är gamla eller som visar slitage. Om du letar efter en ny vÀrmefilt Àr det troligt att du vet om brandriskerna. Men det finns saker du kan göra för att ytterligare minimera riskerna:

 • Följ instruktionerna. LĂ€s din vĂ€rmefilts bruksanvisning för att bli mer bekant med hur du lagrar, tvĂ€ttar och anvĂ€nder din specifika modell.
 • LĂ€mna den inte pĂ„. StĂ€ng av den nĂ€r du inte anvĂ€nder den.
 • Leta efter sĂ€kra alternativ. AnvĂ€nd endast vĂ€rmefiltar som har testats och godkĂ€nts av tredje part som Intertek ETL eller UL.
 • TvĂ€tta sĂ€kert. Antingen avstĂ„r du frĂ„n att tvĂ€tta din filt eller sĂ„ ser du till att följa tillverkarens exakta skötselanvisningar.
 • VĂ€lj en filt med automatisk avstĂ€ngning. Om din filt inte har nĂ„gon sĂ„dan funktion, stĂ€ng av den innan du gĂ„r och lĂ€gger dig.
 • HĂ„ll den lös. Stoppa inte din elektriska filt under madrassen (Ă€ven om du hatar nĂ€r den glider av sĂ€ngen!). Undvik ocksĂ„ att lĂ€gga föremĂ„l ovanpĂ„ din filt.
 • AnvĂ€nd inte flera samtidigt. AnvĂ€nd bara en vĂ€rmefilt eller vĂ€rmedyna Ă„t gĂ„ngen. Annars finns det risk att bĂ„de överhettas – samtidigt!
 • AnvĂ€nd den aldrig nĂ€ra vatten. Koppla inte ihop din filt med en varmvattenflaska, anvĂ€nd den inte heller pĂ„ en vattensĂ€ng eller om filten i sig Ă€r vĂ„t.
 • Sök efter Ă„terkallelser. Kontrollera alltid webbplatsen för konsumentsĂ€kerhet för att se om din vĂ€rmefilt har Ă„terkallats.
 • Prova först. Testa den i en timme innan första anvĂ€ndningen för att sĂ€kerstĂ€lla korrekt drift, temperatur och felfrihet.

Om du Àr rÀdd för att vÀrmefilten ska börja brinna, kanske det Àr bÀsta att köpa en bra brandvarnare. PÄ sÄ sÀtt kan du kÀnna dig trygg 365 dagar om Äret, Àven nÀr du sover med vÀrmefilten pÄ!

Om du Àr gravid

Det finns begrÀnsad aktuell forskning om hur vÀrmefiltar kan pÄverka ett fosters utveckling. Men enligt Mayo Clinic kan en kroppstemperatur över 38°C öka risken för missfall och strukturella problem. Att veta att elektriska filtar ökar din kroppstemperatur, Àr det bÀst att undvika riskerna med att anvÀnda dem.

Om du har diabetes eller dÄlig blodcirkulation

Enligt Mayo Clinic skapar vÀrmefilten en komplikation i samband med diabetes nervskador. Det kan göra det svÄrare att se om en vÀrmefilt Àr för varm, vilket kan leda till brÀnnskador.

Om du har diabetes eller dÄlig blodcirkulation och vill anvÀnda en vÀrmefilt rekommenderar Mayo Clinic att du anvÀnder den för att vÀrma upp din sÀng och stÀnga av den innan du gÄr och lÀnger dig.

Potentiell cancerrisk

Liksom all elektronik och hushÄllsapparater avger elektriska filtar elektromagnetiska fÀlt (EMF).

Enligt vĂ€rldshĂ€lsoorganisationen, den typ av EMF som utsĂ€nds av vĂ€rmefiltar – extremt lĂ„g frekvens (ELF) – klassificeras som möjligen cancerframkallande för mĂ€nniskor baserat pĂ„ forskning om leukemi hos barn. Forskare har dock inte bestĂ€mt om det finns ett orsakssamband mellan exponering för ELF-EMF och barnleukemi.

ELF-EMF-exponering sker ocksÄ frÄn att anvÀnda datorer, TV-apparater och mobiltelefoner, sÄ riskerna med att anvÀnda vÀrmefiltar liknar sannolikt din vanliga elektroniska anvÀndning.

Hur hittar man vÀrmefilt bÀst i test 2021?

bÀsta vÀrmefilten
KĂ€lla: GoodHouseKeeping

Det finns sÄklart massor av kriterier som Àr viktiga nÀr man ska hitta vÀrmefilt bÀst i test 2021. Vi förenklar den köp-processen för dig genom att visa vÄra kriterier i detta vÀrmefilt test.

Material

Om din vÀrmefilt Àr varm men oskön, kanske du inte tycker om att anvÀnda den sÄ mycket. Lyckligtvis Àr mÄnga vÀrmefiltar pÄ marknaden nu gjorda av mjuka mikrofibertyger som kÀnns mysiga att ta pÄ eller filtar i sherpa-stil som Àr mjuka och varma. Förutom komforten Àr de stora vÀrmefiltarna i polyester ocksÄ maskintvÀttbara för enkel skötsel.

Storlek

TĂ€nk pĂ„ om du vill ha en vĂ€rmefilt till din sĂ€ng eller bara för att slĂ€pa runt huset. En vĂ€rmefilt som Ă€r gjord som ett tĂ€cke Ă€r praktisk för att sova, men kan övervĂ€ldiga din soffa eller fĂ„tölj och samtidigt vara mindre energieffektiv. Det finns mĂ„nga vĂ€rmefiltar i samma storlek som en vanlig filt. Å andra sidan, om du vill ha en vĂ€rmefilt för att vĂ€rma hela sĂ€ngen, finns det alla storlekar frĂ„n dubbelsĂ€ng till king-size pĂ„ marknaden.

Fler saker att hÄlla koll pÄ nÀr du ska hitta den bÀsta vÀrmefilten 2021;

 • Automatisk avstĂ€ngning. De flesta vĂ€rmefiltar har automatisk avstĂ€ngning av sĂ€kerhetsskĂ€l. Men om du vill sova med en elektrisk filt, hĂ„ll utkik efter filtar med kortare automatiska avstĂ€ngningstimer, vanligtvis 1 till 3 timmar, som kanske inte hĂ„ller dig varm hela natten.
 • Kontroller. Kontrollera att kontrollerna Ă€r digitala och bakgrundsbelysta för enkla justeringar mitt i natten.
 • FörmĂ„ga att se och kĂ€nna vĂ€rmekabeln. Om du tenderar att gilla tunnare filtar kanske du kan se eller kĂ€nna vĂ€rmekablarna i dina elektriska filtar. Detta Ă€r vanligtvis lĂ€ttare att undvika med tjockare filtar eller filtar med tunnare trĂ„dar.
 • LedningslĂ€ngd. Se till att kolla vĂ€rmeledningens lĂ€ngd om den Ă€r tillgĂ€nglig och kontrollera recensioner för vad kunderna tyckte om placeringen.
 • TvĂ€ttbarhet. De flesta nya vĂ€rmefiltar kan tvĂ€ttas som vanligt i en tvĂ€ttmaskin, men vissa Ă€r svĂ„rare att tvĂ€tta Ă€n andra eftersom de av sĂ€kerhetsskĂ€l krĂ€ver lite demontering. Ta en titt pĂ„ vĂ€rmefilt bĂ€st i test 2021 listan för att se vad vi tycker om tvĂ€ttprocessen och var alltid uppmĂ€rksam pĂ„ tvĂ€ttinstruktionerna.
 • HĂ„llbarhet och garanti. Som alla elektroniska saker kan du rĂ„ka köpa en modell med en trasig kontroll eller kortsluten ledning. Eller sĂ„ kan du anvĂ€nda den 365 dagar om Ă„ret och har större chans att den gĂ„r sönder frĂ„n anvĂ€ndning. SĂ„ se alltid till att kontrollera recensioner för hur tĂ„lig filten Ă€r och om den kommer med en bra garanti.

Funktioner

Dubbel temperaturkontroll

Om du delar din elektriska filt med nÄgon annan Àr det vettigt att leta efter en version som har dubbel temperaturkontroll. Det betyder att du och en annan kommer att ha kontroll över hÀlften av filten var, sÄ att ingen blir för varm eller kall. Dubbla temperaturkontroller blir allt vanligare, men kostar vanligtvis mer Àn modeller utan.

TimerinstÀllningar

Om du vill att din vÀrmefilt ska vara mycket varm innan du har den pÄ dig, vÀlj en vÀrmefilt med timerinstÀllningar. Detta sÀkerstÀller att filten har nÄtt önskad temperatur innan du börjar anvÀnda den.

Laddningsbart batteri

Medan de flesta elektriska filtar mÄste anslutas under anvÀndning kan du vÀlja en uppladdningsbar batteridriven version om du vill ha flexibiliteten att bli mysig var som helst. Denna design Àr dyrare, men om det Àr en prioritet att gÄ trÄdlöst Àr det vÀrt att spendera mer pÄ din nya vÀrmefilt.

Hur gjorde vi vÄrt vÀrmefilt test?

För att göra ett vÀrmefilt test kollade vi först och frÀmst pÄ vilka modeller som finns tillgÀngliga. DÀrefter lÀste vi massor av kundrecensioner och sÄg vilken modell som presterat bÀst enligt kunderna. Sedan jÀmförde vi de modeller vi valt ut med hjÀlp av produktbeskrivningar och dess tekniska specifikationer.

NÀr vi lÀst igenom det skrev vi ihop egna recensioner utifrÄn den information vi hittat om varianterna. Slutligen skrev vi ihop en vÀrmefilt bÀst i test lista genom att ranka de olika modellerna och hur de presterat.

VĂ€rmefilt bĂ€st i test 2021 – summering

Det finns nĂ„got superlyxigt med att hoppa ner en extra varm sĂ€ng – och en elektrisk filt kan vara det perfekta sĂ€ttet att fĂ„ till den lyxen pĂ„ hemmaplan! Om du inte Ă€r ute efter en spakĂ€nsla kan du istĂ€llet se fram emot att stĂ€nga av vĂ€rmen och eventuellt spara lite pengar. (Ute efter spakĂ€nsla? Kolla in fotbad bĂ€st i test!)

Medan en vÀrmefilt kan verka som att det handlar om komfort Àr det ocksÄ viktigt att övervÀga dess sÀkerhet. Se till att du Àr noga med att följa produktens instruktioner, och lÀs alltid bruksanvisningen innan du anvÀnder din nya vÀrmefilt.

Om du letar efter fler mysiga hemmaprylar – kolla in vĂ„rt doftpinns- eller luftfuktar-test!

KĂ€llor