Bästa värmefilten

1. Bäst i test – Beurer HD75N recension

Beurer HD75N värmefilt

Beurer HD75N är en fantastisk värmefilt som ger en oslagbar kombination av komfort, säkerhet och design. Modellen är tillverkad av en underbart skön och supermjuk fleece, vilket garanterar en mysig upplevelse för användaren. Med sina generösa mått på 180 x 130 cm erbjuder produkten en omfattande täckning för att hålla en varm och bekväm.

En av Beurer HD75N:s styrkor är att den har hela sex temperaturlägen, vilket ger användaren möjlighet att välja den perfekta värmenivån för deras individuella behov. Dessutom är kontrollen avtagbar och belysning medföljer, vilket gör det enkelt att justera inställningarna även i mörkret.

Säkerheten är en inga problem för denna värmefilt, tack vare Beurer Safety System (BSS). Som innebär att produkten automatiskt stängs av efter tre timmar, vilket minskar risken för överhettning. Dessutom är värmefilten Oeko-Tex certifierad och det innebär att textilierna uppfyller strikta mänskliga och ekologiska krav.

En annan fördel med Beurer HD75N är att den är maskintvättbar i 30°, vilket underlättar rengöring och underhåll av produkten. Den nordiska designen passar perfekt in i alla hem, och 100 Watt effekt säkerställer en snabb och effektiv uppvärmning.

Sammanfattningsvis är Beurer HD75N en utmärkt investering för alla som söker en bekväm och säker värmefilt med en stilren design som passar in i alla rum.

2. Flest funktioner – OBH Nordica Cosy Hug recension

OBH Nordica Cosy Hug värmefilt

OBH Nordica Cosy Hug är en fantastisk värmefilt som förtjänar en plats i varje hem där mysiga kvällar är en prioritet. Värmefilten kommer i en generös storlek på 130 x 160 cm och är tillverkad av ett extra mjukt och behagligt tyg, vilket ger användaren en omedelbar känsla av komfort och avslappning.

En av de mest imponerande egenskaperna hos OBH Nordica Cosy Hug är dess tio temperaturinställningar. Användaren har möjlighet att anpassa värmen efter sina personliga behov, vilket gör produkten till ett utmärkt val för varierande klimat eller individuella preferenser. Modellen är dessutom försedd med automatisk avstängning och överhettningsskydd, som bidrar till en trygg och säker användning.

För att göra underhållet enkelt och praktiskt, är strömbrytaren avtagbar och värmefilten tål maskintvätt i max 40°C. Detta förenklar rengöringen och förbättrar hygienen utan att kompromissa med kvaliteten eller prestandan.

Avslutningsvis är OBH Nordica Cosy Hug en utmärkt investering för den som söker en pålitlig, bekväm och anpassningsbar värmefilt. Med sina många temperaturinställningar, säkerhetsfunktioner och lättskött underhåll, kommer denna värmefilt att bli en viktig följeslagare under kalla dagar och nätter.

3. Billigast – Ströme HB2 Värmefilt recension

Ströme OB201N Värmefilt


Ströme OB201N Värmefilt är en produkt som verkligen tar bekvämligheten till nästa nivå. Perfekt för kyliga kvällar, denna filt erbjuder omedelbar värme som kan anpassas med tre olika temperaturinställningar.

Storleken, 180 x 130 cm, är generös nog att täcka hela kroppen bekvämt. Denna värmefilt är inte bara funktionell, men dess design är också tankeväckande. Med en vit och svart design passar den smidigt in i alla heminredningar.

Ett märkbart plus är den automatiska avstängningsfunktionen efter tre timmar, vilket ger både säkerhet och energieffektivitet. Ytterligare en fördel är filten är maskintvättbar tack vare den avtagbara nätsladden, vilket gör underhåll och rengöring enkelt och bekymmersfritt.

Ströme OB201N Värmefilt är en utmärkt investering för de som värdesätter komfort och värme, oavsett årstid. Det är en pålitlig produkt som levererar på alla punkter, från funktionalitet till design. En definitiv rekommendation för alla som söker ett bekvämt sätt att hålla sig varma.

Köpguide för värmefiltar 2024

Letar du också efter en mysig filt till soffan? Då har du hittat rätt! I denna artikel visar vi dig först och främst en värmefilt bäst i test 2024 lista. Efter det besvarar vi alla frågor kring värmefiltar så att du kan hitta den absolut bästa värmefilten för dig och ditt hem!

Vanliga frågor när du ska hitta den bästa värmefilten

Vi vet att det kommer upp en hel del frågor när man ska försöka hitta den absolut bästa värmefilten. Därför satte vi först och främst ihop en värmefilt bäst i test lista ovan. Men vi ska också besvara lite av de vanligaste frågorna som rör värmefiltar.

Hur mycket kostar en värmefilt?

En värmefilt kostar från 400kr till 1500kr ungefär. Såklart finns det ännu dyrare modeller, men det är den vanligaste prisklassen. En bra värmefilt går på ungefär 700kr.

Hur fungerar värmefiltar?

Värmefiltar ansluts först till ett eluttag för att värma upp filten. De har isolerande trådar som säkert hålls på plats mellan filtens tyglager. Där i ligger ledningarna, som snabbt värmer upp hela filten!

Är värmefiltar säkra?

Generellt, ja. Många undrar om man kan använda en värmefilt hela natten, och de flesta värmefiltar på marknaden har automatisk avstängning, vilket innebär att de automatiskt stängs av efter två till tio timmar.

Se alltid till att följa alla skötsel- och användningsinstruktioner för att säkerställa allas säkerhet. Kontrollera din elektriska filtens handbok för att se hur många volt den klarar av. Använd sedan en nätadapter för uttag med högre spänning för att undvika överhettning och skada filten.

Ökar dina värmefiltar värmeräkningen?

Värmefiltar är faktiskt billigare att använda än att dra upp värmen i huset. Om din filt använder 200 watt (wattanvändningen bör anges i manualen) lämnar den på i 10 timmar motsvarar endast två kilowattimmar, vilket skulle kosta cirka 2kr, beroende på var du bor. Om du använder en värmefilt kan du stänga av värmen på natten, då kan extra kostnaden faktiskt vara en pengasparande investering.

Hur tar jag hand om en evärmefilt?

Först och främst måste du följa alla skötsel- och användningsinstruktioner som ingår i värmefiltens instruktionsbok så att alla förblir säkra. Tänk alltid på att hålla din värmefilt utspridd och inte tycka ihop den till en boll.

Ihopskrykling kan skapa varma fläckar eller skada ledningarna inuti. När du inte använder värmefilten, se till att koppla ur den och snyggt vika den för att hålla den i bästa tänkbara skick. Om du märker några bruna fläckar på din filt, sluta använda den omedelbart och köp en ny: de bruna fläckarna betyder sannolikt att den har överhettats, vilket orsakar brända områden.

Alla elektriska filtar på vår lista kan tvättas i maskin, men inte alla elektriska filtar på marknaden kommer att vara det. Varje elektrisk filt har specifika tvättinstruktioner som du alltid bör följa. Att följa dessa instruktioner hjälper inte bara till att garantera din säkerhet när du använder produkten, utan kommer också att förlänga produktens livslängd.

Säkerhet när man använder en värmefilt?

Att använda en värmefilt kan medföra säkerhetsrisker som du bör tänka på.

El- och brandrisker

Den allmänna tumregeln är att slänga alla värmefiltar som är mer än tio år gamla eller som visar slitage. Om du letar efter en ny värmefilt är det troligt att du vet om brandriskerna. Men det finns saker du kan göra för att ytterligare minimera riskerna:

 • Följ instruktionerna. Läs din värmefilts bruksanvisning för att bli mer bekant med hur du lagrar, tvättar och använder din specifika modell.
 • Lämna den inte på. Stäng av den när du inte använder den.
 • Leta efter säkra alternativ. Använd endast värmefiltar som har testats och godkänts av tredje part som Intertek ETL eller UL.
 • Tvätta säkert. Antingen avstår du från att tvätta din filt eller så ser du till att följa tillverkarens exakta skötselanvisningar.
 • Välj en filt med automatisk avstängning. Om din filt inte har någon sådan funktion, stäng av den innan du går och lägger dig.
 • Håll den lös. Stoppa inte din elektriska filt under madrassen (även om du hatar när den glider av sängen!). Undvik också att lägga föremål ovanpå din filt.
 • Använd inte flera samtidigt. Använd bara en värmefilt eller värmedyna åt gången. Annars finns det risk att både överhettas – samtidigt!
 • Använd den aldrig nära vatten. Koppla inte ihop din filt med en varmvattenflaska, använd den inte heller på en vattensäng eller om filten i sig är våt.
 • Sök efter återkallelser. Kontrollera alltid webbplatsen för konsumentsäkerhet för att se om din värmefilt har återkallats.
 • Prova först. Testa den i en timme innan första användningen för att säkerställa korrekt drift, temperatur och felfrihet.

Om du är rädd för att värmefilten ska börja brinna, kanske det är bästa att köpa en bra brandvarnare. På så sätt kan du känna dig trygg 365 dagar om året, även när du sover med värmefilten på!

Om du är gravid

Det finns begränsad aktuell forskning om hur värmefiltar kan påverka ett fosters utveckling. Men enligt Mayo Clinic kan en kroppstemperatur över 38°C öka risken för missfall och strukturella problem. Att veta att elektriska filtar ökar din kroppstemperatur, är det bäst att undvika riskerna med att använda dem.

Om du har diabetes eller dålig blodcirkulation

Enligt Mayo Clinic skapar värmefilten en komplikation i samband med diabetes nervskador. Det kan göra det svårare att se om en värmefilt är för varm, vilket kan leda till brännskador.

Om du har diabetes eller dålig blodcirkulation och vill använda en värmefilt rekommenderar Mayo Clinic att du använder den för att värma upp din säng och stänga av den innan du går och länger dig.

Potentiell cancerrisk

Liksom all elektronik och hushållsapparater avger elektriska filtar elektromagnetiska fält (EMF). Enligt världshälsoorganisationen, den typ av EMF som utsänds av värmefiltar – extremt låg frekvens (ELF) – klassificeras som möjligen cancerframkallande för människor baserat på forskning om leukemi hos barn.

Forskare har dock inte bestämt om det finns ett orsakssamband mellan exponering för ELF-EMF och barnleukemi. ELF-EMF-exponering sker också från att använda datorer, TV-apparater och mobiltelefoner, så riskerna med att använda värmefiltar liknar sannolikt din vanliga elektroniska användning.

Hur hittar man värmefilt bäst i test?

Det finns såklart massor av kriterier som är viktiga när man ska hitta värmefilt bäst i test. Vi förenklar den köp-processen för dig genom att visa våra kriterier i detta värmefilt test.

Material

Om din värmefilt är varm men oskön, kanske du inte tycker om att använda den så mycket. Lyckligtvis är många värmefiltar på marknaden nu gjorda av mjuka mikrofibertyger som känns mysiga att ta på eller filtar i sherpa-stil som är mjuka och varma. Förutom komforten är de stora värmefiltarna i polyester också maskintvättbara för enkel skötsel.

Storlek

Tänk på om du vill ha en värmefilt till din säng eller bara för att släpa runt huset. En värmefilt som är gjord som ett täcke är praktisk för att sova, men kan överväldiga din soffa eller fåtölj och samtidigt vara mindre energieffektiv.

Det finns många värmefiltar i samma storlek som en vanlig filt. Å andra sidan, om du vill ha en värmefilt för att värma hela sängen, finns det alla storlekar från dubbelsäng till king-size på marknaden.

Fler saker att hålla koll på när du ska hitta den bästa värmefilten;

 • Automatisk avstängning. De flesta värmefiltar har automatisk avstängning av säkerhetsskäl. Men om du vill sova med en elektrisk filt, håll utkik efter filtar med kortare automatiska avstängningstimer, vanligtvis 1 till 3 timmar, som kanske inte håller dig varm hela natten.
 • Kontroller. Kontrollera att kontrollerna är digitala och bakgrundsbelysta för enkla justeringar mitt i natten.
 • Förmåga att se och känna värmekabeln. Om du tenderar att gilla tunnare filtar kanske du kan se eller känna värmekablarna i dina elektriska filtar. Detta är vanligtvis lättare att undvika med tjockare filtar eller filtar med tunnare trådar.
 • Ledningslängd. Se till att kolla värmeledningens längd om den är tillgänglig och kontrollera recensioner för vad kunderna tyckte om placeringen.
 • Tvättbarhet. De flesta nya värmefiltar kan tvättas som vanligt i en tvättmaskin, men vissa är svårare att tvätta än andra eftersom de av säkerhetsskäl kräver lite demontering. Ta en titt på värmefilt bäst i test listan för att se vad vi tycker om tvättprocessen och var alltid uppmärksam på tvättinstruktionerna.
 • Hållbarhet och garanti. Som alla elektroniska saker kan du råka köpa en modell med en trasig kontroll eller kortsluten ledning. Eller så kan du använda den 365 dagar om året och har större chans att den går sönder från användning. Så se alltid till att kontrollera recensioner för hur tålig filten är och om den kommer med en bra garanti.

Funktioner

Dubbel temperaturkontroll

Om du delar din elektriska filt med någon annan är det vettigt att leta efter en version som har dubbel temperaturkontroll. Det betyder att du och en annan kommer att ha kontroll över hälften av filten var, så att ingen blir för varm eller kall. Dubbla temperaturkontroller blir allt vanligare, men kostar vanligtvis mer än modeller utan.

Timerinställningar

Om du vill att din värmefilt ska vara mycket varm innan du har den på dig, välj en värmefilt med timerinställningar. Detta säkerställer att filten har nått önskad temperatur innan du börjar använda den.

Laddningsbart batteri

Medan de flesta elektriska filtar måste anslutas under användning kan du välja en uppladdningsbar batteridriven version om du vill ha flexibiliteten att bli mysig var som helst. Denna design är dyrare, men om det är en prioritet att gå trådlöst är det värt att spendera mer på din nya värmefilt.

Hur gjorde vi vårt värmefilt test?

För att göra ett värmefilt test kollade vi först och främst på vilka modeller som finns tillgängliga. Därefter läste vi massor av kundrecensioner och såg vilken modell som presterat bäst enligt kunderna. Sedan jämförde vi de modeller vi valt ut med hjälp av produktbeskrivningar och dess tekniska specifikationer.

När vi läst igenom det skrev vi ihop egna recensioner utifrån den information vi hittat om varianterna. Slutligen skrev vi ihop en värmefilt bäst i test lista genom att ranka de olika modellerna och hur de presterat.

Värmefilt bäst i test – summering

Det finns något superlyxigt med att hoppa ner en extra varm säng – och en elektrisk filt kan vara det perfekta sättet att få till den lyxen på hemmaplan! Om du inte är ute efter en spakänsla kan du istället se fram emot att stänga av värmen och eventuellt spara lite pengar. (Ute efter spakänsla? Kolla in fotbad bäst i test!)

Medan en värmefilt kan verka som att det handlar om komfort är det också viktigt att överväga dess säkerhet. Se till att du är noga med att följa produktens instruktioner, och läs alltid bruksanvisningen innan du använder din nya värmefilt. Om du letar efter fler mysiga hemmaprylar – kolla in vårt doftpinns- eller luftfuktar-test!

Källor