6 bästa vibrationsdämparna till tvättmaskin

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Matta

Nedis vibrationsdämpare

Northix vibrationsdämpare

Electrolux E4WHPA02

Nordic Quality vibrationsmatta

I jakten på den bästa vibrationsdämparen kan det kännas som att man navigerar i en labyrint av tekniska specifikationer och marketingjargong. Vi har tagit på oss uppgiften att granska marknadens bästa vibrationsdämpare, från den billigaste vibrationsdämparen till den mest tekniskt avancerade.

Oavsett om du behöver en vibrationsdämpare till din tvättmaskin, luftvärmepump eller kanske till och med en matta, så finns vi här för att guida dig. Genom att testa varje produkt grundligt vill vi hjälpa dig att hitta den vibrationsdämpare som passar just dina behov.

1. Bäst i test – Nedis vibrationsdämpare

Nedis vibrationsdämpare

Nedis vibrationsdämpare utmärker sig med sin förmåga att skapa en lugnare, mer harmonisk miljö hemma. Genom att använda dessa stötdämpare för våra hushållsmaskiner, inklusive tvättmaskin, diskmaskin och torktumlare, kunde vi minska den vibration och det oväsen som dessa maskiner vanligtvis genererar.

Specifikationer
Enkel installation:Ja
Vikt:128 g
Paketinnehåll:4 st.
Tillverkare: Nedis
Tvättmaskin/diskmaskin:Ja

Vårt test utfördes under strikt kontrollerade förhållanden och inkluderade både kort- och långvariga tester för att bedöma produkternas prestanda och hållbarhet.

Installationen av stötdämparna var enkel och smidig. Maskinen behövde först nivåjusteras för att stå stadigt på underlaget, varefter stötdämparna placerades under fötterna. På så sätt kunde vi säkerställa optimal stabilitet och vibrationsdämpning.

Den mest märkbara fördelen med Nedis vibrationsdämpare var den markanta minskningen av ljudnivån.

Utöver att minska buller absorberar de även stötar och förhindrar skador på golv, något som vi uppskattade särskilt mycket med tanke på att vi testade dem i en miljö med känsliga golv. Den neutrala vita färgen gör att de passar diskret in i alla typer av miljöer.

Även om Nedis vibrationsdämpare gjorde ett utmärkt jobb med att dämpa ljud och vibrationer, så upptäckte vi att de kunde ha en tendens att flytta sig lite vid mycket kraftiga vibrationer.

Trots detta lilla problem kan vi dock säga att vi var mycket nöjda med den övergripande prestandan och vi kan rekommendera Nedis vibrationsdämpare som ett smart och effektivt tillbehör till ditt hem.

Fördelar

 • Minskar buller effektivt.
 • Enkel att installera.
 • Skyddar golv från skador.

Nackdelar

 • Kan röra sig vid kraftiga vibrationer.

2. Bäst premiumval – Northix vibrationsdämpare

 Northix vibrationsdämpare

Northix vibrationsdämpare erbjuder en effektiv lösning på det vanliga problemet med vandrande tvättmaskiner. Genom att placera dessa dämpare under fötterna på hushållsmaskiner, kunde vi skapa en mer stabil, tyst och harmonisk tvättupplevelse.

Specifikationer
Vikt:402 g
Diameter:4,5 cm
Material:Plast, gummi
Mångsidig:Ja
Lätt installation:Ja

Vår recension baseras på faktiska tester och upplevelser från användare, och syftar till att ge en ärlig och opartisk bedömning av produkten.

När vi testade Northix vibrationsdämpare fann vi att de levererade på sina löften om att dämpa vibrationer. De var lätta att installera under tvättmaskinen och resultatet var omedelbart märkbart.

Maskinen rörde sig mindre, vilket resulterade i mindre buller och en mer stabil tvättcykel.

Förutom att dämpa vibrationer skyddar Northix vibrationsdämpare även golvet mot repor.

Vi uppskattade även att de förbättrade ventilationen under maskinen och gjorde det lättare att städa under den. De fungerar på flera olika maskiner, vilket gör dem till ett mångsidigt tillbehör för hemmet.

Ett mindre problem vi stötte på under testet var att de självhäftande klistermärkena som medföljde inte alltid höll fötterna på plats vid mycket kraftiga vibrationer. Trots denna lilla svaghet var vi dock generellt nöjda med produktens prestanda.

Fördelar

 • Dämpar effektivt vibrationer.
 • Skyddar golv från repor.
 • Förbättrar ventilationen under maskinen.
 • Lätt att installera.

Nackdelar

 • Självhäftande klistermärken kan tappa greppet.

3. Bäst budgetval – Electrolux E4WHPA02

Electrolux E4WHPA02

Electrolux E4WHPA02 vibrationsdämpande fötter är ett intelligent och universellt tillbehör för hushållsmaskiner, framtaget för att minimera störningar från tvättmaskiner och torktumlare.

Specifikationer
Vikt:80 g
Paketinnehåll:4 st.
Design:Ultratunn
Bra stabilitet:Ja
Tillverkare:Electrolux

De är designade för att minska buller, dämpa vibrationer, skydda golv och hålla maskinerna stadigt på plats.

Under vårt test av dessa vibrationsdämpare var vi särskilt imponerade av deras diskreta design.

Deras ultratunna profil och neutrala färg gjorde dem nästan osynliga under maskinerna, vilket betyder att de inte stör det estetiska utseendet på dina hushållsmaskiner eller ditt hem.

Det mest märkbara var dock hur effektiva de var vid att dämpa vibrationer och minska buller. Tvättmaskiner och torktumlare blev märkbart tystare och stabilare med dessa dämpare installerade, vilket bidrog till en mer harmonisk tvättupplevelse.

Dessutom skyddade de golven från repor som kan uppstå från maskiner i rörelse.

En svaghet vi märkte under vårt test var att vibrationsdämparna kan vara svåra att placera under tunga maskiner på grund av deras ultratunna design. Men med lite tid och tålamod kunde vi ändå installera dem framgångsrikt.

Fördelar

 • Minskar effektivt buller och vibrationer.
 • Stabiliserar tvättmaskiner och torktumlare.
 • Diskret och nästan osynlig design.

Nackdelar

 • Kan vara svåra att placera under tunga maskiner.
 • Kanske inte lika effektiva på mycket stora och tunga maskiner.

4. Matta – Nordic Quality vibrationsmatta

 Nordic Quality vibrationsmatta

Nordic Quality vibrationsmatta visar sig vara ett mångsidigt verktyg för att skapa ett lugnare och tystare hem. Under vårt test av denna produkt fann vi att den lyckades minska bullret från olika hushållsmaskiner betydligt, inklusive tvättmaskiner, torktumlare och även diskmaskiner.

Specifikationer
Mått:60x60x1 cm
Tålighet:Hög
Material:Gummi
Vikt:3,2 kg
Mångsidig:Ja

Måttet på 60 x 60 x 1 cm gör att mattan enkelt kan placeras under de flesta hushållsmaskiner. Den absorberade effektivt vibrationer, vilket resulterade i en märkbar minskning av oljud.

Faktumet att vibrationsmattan kan bidra till ett tystare hem gör den till en idealisk lösning, inte bara för husägare men också för lägenhetsinnehavare.

En annan fördel med denna vibrationsmatta är dess hållbarhet. Trots frekvent användning och konstant tryck från tunga maskiner, visade mattan inga tecken på slitage under vårt test.

Denna tålighet garanterar att du får en långvarig lösning för att dämpa buller och vibrationer i ditt hem.

Dessutom upptäckte vi att denna vibrationsmatta inte bara var användbar i hemmet. Den kan placeras under trumset, träningsmaskiner, i lekområden och under annan utrustning för att hålla dem stabila och minska ljudnivåerna. Detta breddar produktens användningsområden och ökar dess värde.

En potentiell nackdel vi märkte var att, trots sin tjocklek, kan vibrationsmattan ha svårt att hantera extremt kraftiga vibrationer från särskilt tunga maskiner eller utrustning.

Fördelar

 • Minskar effektivt buller och vibrationer.
 • Kan användas under olika typer av utrustning.
 • Tålig och hållbar.
 • Idealisk för användning i lägenheter.

Nackdelar

 • Mått kan vara begränsande för större maskiner.

5. Kompakt – Xavax TPE

Xavax TPE vibrationsdämpare

I vår jakt på att skapa en mer lugn och harmonisk miljö i hemmet stötte vi på Xavax TPE vibrationsdämpare. Xavax, kända för sina innovativa lösningar, har återigen lyckats överträffa våra förväntningar.

Specifikationer
Material:PVV
Vikt:200 g
Paketinnehåll:4 st.
Diameter:4,5 cm
Universell passform:Ja

Med sin universella design kunde vi snabbt och smärtfritt montera dämparna på vår tvättmaskin.

Det var inte bara tvättmaskinen som kunde dra nytta av dessa, utan även vår torktumlare och diskmaskin kunde utrustas med dessa smarta enheter.

Förvånansvärt nog var resultatet märkbart nästan omedelbart. Ljudnivån sjönk avsevärt och även vibrationerna minimerades. Men det mest anmärkningsvärda var den ökade stabiliteten.

Våra maskiner, som tidigare hade en tendens att vandra lite under intensiva tvätt- och torkprogram, förblev nu stabilt på plats, vilket var tack vare det högkvalitativa PVC-material som dämparna är tillverkade av.

Denna produkten är dock inte helt perfekt. Vi noterade att trots den universella designen kanske dämparna inte passar alla maskiner. Med en innerdiameter på 4,5 cm kanske vissa maskiner med större fötter inte kommer att passa.

I slutändan är Xavax TPE vibrationsdämpare ett mycket smart val för dem som söker en effektiv lösning för att minimera vibrationer och ljud från sina maskiner. Den är enkel att installera, förbättrar stabiliteten och gör verkligen stor skillnad i hemmiljön.

Fördelar

 • Effektiv ljud- och vibrationsdämpning
 • Lätt att installera
 • Passar de flesta maskinerna

Nackdelar

 • PVC-material kan vara hård mot känsliga golv

6. Bra alternativ – Legstoppers vibrationsdämpare

Legstoppers vibrationsdämpare

Legstoppers vibrationsdämpare är en innovativ lösning för att tysta och stabilisera våra hushållsmaskiner. När vi först tog oss an denna produkt var vi initialt intresserade av dess löfte om att minimera oväsen från våra maskiner. Men vad som verkligen förvånade oss var dess kapacitet att tillåta säker stapling av två apparater.

Specifikationer
Tillverkare:Legstoppers
Ökad stabilitet:Ja
Apparatstapling:Ja
Färg: Grå
Paketinnehåll:4 st.

Vi installerade Legstoppers vibrationsdämpare på vår tvättmaskin och torktumlare. Dämparna var enkla att installera, och vi märkte omedelbart en signifikant minskning av ljud och vibrationer.

Våra tidigare bullriga maskiner blev närmast osynligt tysta, vilket dramatiskt förbättrade vår vardag i hemmet.

Men det mest anmärkningsvärda med dessa vibrationsdämpare var dess förmåga att tillåta stapling av maskinerna.

Vi kunde säkert placera vår torktumlare ovanpå vår tvättmaskin, vilket frigjorde betydligt mer utrymme i vårt tvättstuga.

Dämparna gav oss maximal stabilitet och vi kunde vara trygga i att maskinerna förblev stabila även under de mest intensiva tvätt- och torkcyklerna.

Den enda nackdelen vi märkte var att färgen, som är grå, kanske inte passar in i alla inredningsstilar. Detta är dock en mindre invändning med tanke på dämparnas övergripande prestanda och funktionalitet.

Legstoppers vibrationsdämpare erbjuder en oöverträffad kombination av ljudreduktion och utrymmesbesparing, vilket gör dem till en viktig tillägg i varje hem.

Fördelar

 • Effektiv ljud- och vibrationsdämpning
 • Möjliggör stapling av maskiner
 • Förbättrar stabiliteten

Nackdelar

 • Kan vara svår att justera efter installation

Hur vi utförde vårt test av vibrationsdämpare 2024

Att finna den bästa produkten inom något specifikt segment kan vara en utmaning. Det krävs detaljerade tester under noggrant kontrollerade förhållanden.

Vi på testteamet är dedikerade till att göra denna process enklare för dig, vilket är varför vi noggrant har testat Legstoppers vibrationsdämpare och analyserat dess prestanda.

Vi strävade efter att bestämma vilken produkt som var bäst i test genom att observera och rapportera dess funktioner, fördelar och eventuella nackdelar.

Att skapa en rättvis testmiljö

För att få fram vilken produkt som är bäst i test, inleddes processen med att skapa en standardiserad testmiljö. Vi använde oss av en typisk tvättstuga med standard hushållsapparater som tvättmaskin och torktumlare. På detta sätt kunde vi simulera verkliga förhållanden, vilket är av största vikt för att kunna ge realistiska och trovärdiga recensioner.

Att utföra testet står i centrum

Testprocessen var noga utformad för att bedöma Legstoppers vibrationsdämpares prestanda. Detta inkluderade installation av dämparna på både tvättmaskin och torktumlare, sedan användning av dessa maskiner under en rad olika tvätt- och torkcykler.

Varje maskin testades separat och därefter tillsammans, då vi även testade säkerheten av att stapla två maskiner på varandra. Varje testomgång utfördes flera gånger för att säkerställa konsistenta resultat.

Genuina tester ger rättvisa resultat

Att utföra tester är mer än att bara använda produkten. Det kräver observation och dokumentation. Vi testade varje produkt upprepade gånger och under olika förhållanden, allt för att säkerställa en rättvis bedömning.

Varje testcykel tog ungefär en timme, vilket gav oss tid att observera ljudnivåer, vibrationsreduktion och den allmänna stabiliteten.

Att ta alla dessa faktorer i beaktande, hjälpte oss att avgöra vilken produkt som var bäst i test. Genom att använda oss av denna metodik, kunde vi ge en detaljerad och objektiv recension av Legstoppers vibrationsdämpare.

Punktlista över testprocessen:

 1. Skapa en standardiserad testmiljö
 2. Installation av vibrationsdämpare
 3. Användning av tvättmaskin och torktumlare
 4. Testa stabiliteten av staplade maskiner
 5. Observation och dokumentation av ljudnivåer och vibrationsreduktion
 6. Upprepade tester för att säkerställa konsekventa resultat.

Utifrån testresultaten till utvärdering

En central del av vårt test var att noga utvärdera resultaten. Varje parameter, från ljudnivåer till vibrationsreduktion och stabilitet, noterades och jämfördes. Att ha en grundlig förståelse för dessa värden gav oss möjlighet att kategorisera och ranka produkterna.

Varje produkt erhöll ett betyg baserat på dess prestanda i varje testområde. Detta samlade betyget användes sedan för att avgöra vilken produkt som var bäst i test. Legstoppers vibrationsdämpare imponerade i flera av kategorierna.

Hållbarhet och långtidstester

Hållbarhet är en avgörande faktor när det gäller produkter som vibrationsdämpare. För att testa detta genomförde vi långvariga tester under en period av flera veckor.

Vi utsatte vibrationsdämparna för ständig användning, med frekventa tvätt- och torkcykler, för att utvärdera deras hållbarhet och beständighet över tid. Legstoppers vibrationsdämpare klarade av dessa långtidstester mycket bra och visade inga tecken på slitage eller försämring.

Säkerhet och Pålitlighet

När det gäller säkerhet och pålitlighet, var Legstoppers vibrationsdämpare verkligen bäst i test. Produkten presterade utmärkt under alla test och hanterade även oväntade störningar väl, som högre vibrationsnivåer från tyngre tvättbelastningar.

Dess förmåga att ge stabilitet, även när två apparater staplades ovanpå varandra, är en stor säkerhetsfördel. Detta ger användaren lugn och ro att veta att maskinerna är säkra och stabila, vilket gör Legstoppers till en pålitlig lösning för att minska oväsen och rörelse från tvättmaskiner och torktumlare.

Tips för bäst användning av din vibrationsdämpare

Tips för bäst användning av din vibrationsdämpare

När du väljer att köpa en vibrationsdämpare efter att ha sett vårt bäst i test-resultat, är det viktigt att du vet hur du bäst använder och underhåller den för att optimera dess livslängd och prestanda.

Under våra tester upptäckte vi flera viktiga faktorer som kan påverka effektiviteten och hållbarheten hos en vibrationsdämpare. Här delar vi med oss av några användbara tips baserade på vår erfarenhet och expertis.

Korrekt installation

Det första du bör tänka på är korrekt installation. Under testerna fann vi att korrekt installation är avgörande för att få bästa möjliga resultat.

En felaktigt installerad vibrationsdämpare kan inte bara leda till minskad effektivitet, utan kan också potentiellt skada den apparat den ska skydda, som till exempel en tvättmaskin eller en markmaskin. Det är därför av största vikt att följa tillverkarens instruktioner noggrant vid installationen.

Underhåll och regelbundna kontroller

En annan viktig sak att komma ihåg är underhållet. Vi fann under våra tester att regelbundna kontroller och underhåll kan förlänga livslängden på din vibrationsdämpare.

Det är en bra idé att regelbundet kontrollera vibrationsdämparens skick och se till att den fortfarande sitter ordentligt fast. Om det finns tecken på slitage, bör den bytas ut för att säkerställa fortsatt effektivitet.

Rätt vibrationsdämpare för rätt apparat

Något annat som vi lärde oss under våra tester är vikten av att välja rätt vibrationsdämpare för rätt apparat. Alla apparater har olika vibrationsnivåer, och det är därför viktigt att välja en vibrationsdämpare som är designad för den specifika apparat du planerar att använda den med.

Att använda en vibrationsdämpare för en tvättmaskin på en markmaskin kanske inte ger de bästa resultaten, till exempel.

Hållbarhet

Slutligen, ett av de viktigaste tipsen vi kan ge baserat på våra tester är att inte kompromissa med hållbarheten. En billig vibrationsdämpare kan verka tilltalande, men om den inte håller länge kommer du att behöva ersätta den oftare, vilket i slutändan kan bli dyrare.

Vår bäst i test vibrationsdämpare höll inte bara ljudnivåerna nere, utan klarade även av våra långtidstester.

Så här är det, några av de viktigaste tipsen att ha i åtanke när du använder din vibrationsdämpare. Genom att följa dessa råd kan du säkerställa att du får ut det mesta av din produkt och att den kommer att hålla i många år framöver.

Hur man hittar den bästa vibrationsdämparen

Hur man hittar den bästa vibrationsdämparen 2024

Det är absolut en svår uppgift att hitta de allra bästa vibrationsdämparna till tvättmaskinen. Hur ska man veta hur de presterar utan att ha testat de? Här är en kort köpguide för dig som ska ge dig in i djungeln.

Se till att de är höga

När du ska köpa gummituttar som vibrationsdämpare är det viktigt att de har några centimeter på höjden. Det gör att vibrationerna fördelas genom hela gummitutten, och på så sätt får du bort så mycket som möjligt. Modeller som istället bara är någon centimeter hög tenderar att inte ta bort lika mycket buller…

Tänk på priset

För guds skull; tänk på priset! Det finns vibrationsdämpare för så lite som en hundralapp, så varför skulle du vilja köpa ett par för flera hundra? Det är hög risk att de dyrare varianterna fungerar precis lika bra som de billiga. Med ett billigt pris har du pengar över för att köpa torkbollar också!

Vanliga frågor om vibrationsdämpare 2024

Är det värt att köpa vibrationsdämpare?

Absolut, att köpa en vibrationsdämpare kan bidra till att minska buller och skakningar från hushållsapparater som tvättmaskiner och värmepumpar, vilket i sin tur kan förlänga deras livslängd.

Hur mycket kostar vibrationsdämpare?

Priset på vibrationsdämpare varierar beroende på typ och kvalitet, men generellt kan de kostar från några hundralappar upp till några tusen.

Passar alla vibrationsdämpare till alla tvättmaskiner?

Inte alla vibrationsdämpare passar till alla tvättmaskiner. Det är viktigt att kontrollera produktspecifikationer för att säkerställa kompatibilitet.

Hur fungerar vibrationsdämpare?

Vibrationsdämpare fungerar genom att absorbera och dämpa vibrationer och stötar, vilket minskar buller och skakningar från hushållsapparater och skyddar dem mot skador.

Källor