Vispa grädde utan elvisp, är det ens möjligt?

Går det ens att vispa grädde utan elvisp? Ja, det är faktiskt möjligt, men det tar extremt mycket längre tid. Vi har dock ett knep som gör att du inte behöver stå i en hel timme och vispa grädden. Att stå med vispen eller en gammaldags vev-visp är i princip lönlöst och kommer ta upp till en timme.

Kan man vispa grädde utan elvisp?

Ja! De två mest använda metoder för att vispa grädda utan elvisp är med en mixer eller för hand. Vi förklarar steg-för-steg hur man gör med båda metoderna.

Hur vispar man snabbast grädde för hand?

Som liten hade vi ingen el i sommarstugan, och då fick jag lära mig detta extremt användbara knep. Vi barn fick förstås stå för arbetet, men det gick faktiskt förvånandsvärt snabbt.

Allt du behöver är en glasburk.

  1. Fyll din glasburk ungefär halvfull med kall vispgrädde.
  2. Stäng locket tight.
  3. Skaka, skaka, skaka!
  4. Efter bara några minuter kommer du ha en perfekt vispgrädde.

Det är betydligt enklare än att använda en handhållen visp eller att använda en mixer.

Tips för denna metod:

Det finns två viktiga saker att komma ihåg innan du börjar vispa grädden: den måste vara kall, och ha rätt fetthalt. Använd endast tjock vispgrädde, över 36% fetthalt, annars tar det alldeles för lång tid. För att det ska vara kallt behöver det bara ha stått i kylen tidigare.

Om du tycker denna metod var för komplicerad, kolla in elvisp bäst i test och klicka hem den bästa modellen.

Hur vispar man grädde i en mixer?

Det är ganska enkelt att vispa grädde i en mixer, här är en kort guide. Notera dock att du behöver diska betydligt mer med denna metod än om du skulle använda en elvisp eller ovanstående manuella metod.

  1. Lägg i grädden i mixern, sätt på locket och kör på lägsta inställningen i cirka 15 sekunder. Stanna och ta av locket. Din grädde ska ha tjocknat lite, men fortfarande vara något vattnig.
  2. Använd en slickepott för att flytta grädden mot mitten av bladen.
  3. Sätt på locket och pulsera mixningen några gånger tills den nått önskad textur. Detta brukar ta oss ungefär 4-5 pulser.

Om du använder denna metod rekommenderar vi att du använder en bra mixer. Det underlättar processen enormt.