đŸ„‡Vitlökspress bĂ€st i test 2021

Letar du ocksÄ efter vitlökspress bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! Vi hjÀlper dig hitta den bÀsta vitlökspressen för dig och ditt kök. En vitlökspress Àr klart ett viktigt verktyg vi tycker alla ska ha i köket, att hacka vitlöken kan vara svÄrt, och du behöver stÀda betydligt mer.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Vitlökspress bÀst i test 2021

1. Oxo good grips vitlökspress

2. Anders Petter stenfors vitlökspress

3. Fiskars vitlökspress

Oxo good grips vitlökspress
Anders Petter stenfors vitlökspress
Fiskars vitlökspress

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Oxo Good Grips vitlökspress recension

Oxo good grips vitlökspress
Oxo good grips vitlökspress

Vi har tidigare recenserat massor av köksvaror frÄn Oxo, och Àven denna presterade riktigt bra! En enkel men riktigt kraftfull vitlökspress Àr vad det Àr. Dessutom med gummihandtag vilket gör greppet betydligt skönare. Under skapandet av vÄr vitlökspress bÀst i test lista mÀrkte vi att metall-handtag inte var att föredra, pressar man ett par klyftor börjar det göra ont i hÀnderna.

Genom att vÀnda handtagen kan du ocksÄ riktigt smidigt trycka ut vitlöksresterna. De flesta modeller har annars en petsticka, men sÄklart kommer den nog tappas bort.

Vi gillade absolut Oxo Good Grips vitlökspress mest av alla pÄ vÄr topplista och rekommenderar den till alla som letar efter en vitlökspress!

Anders Petter stenfors vitlökspress recension

Anders Petter stenfors vitlökspress
Anders Petter stenfors vitlökspress

Även denna vitlökspress Ă€r frĂ„n ett vĂ€lkĂ€nt mĂ€rke vi ofta skriver om pĂ„ HemmaPrylar, nĂ€mligen Anders Petter. Denna gĂ„ngen Ă€r de hĂ€r med en vitlökspress i rostfritt stĂ„l.

Handtaget Àr gjort av stÄl och har ett runt grepp. Handtaget fungerar bra, men vi föredrar ÀndÄ ett plasthandtag.

TyvÀrr fick man inte heller med nÄgot rengöringsverktyg vilket fÄr ett stort minus frÄn oss.

Men allt som allt Àr det fortfarande en bra fungerande och stilren vitlökspress med en överkomlig prislapp.

Fiskars vitlökspress recension

Fiskars vitlökspress
Fiskars vitlökspress

Denna vitlökspressen frÄn Fiskars Àr en billig modell, men fungerar riktigt bra ÀndÄ! Hela vitlökspressen Àr gjord av hÄrdplast förutom sjÀlva pressen som Àr av metall.

Handtaget ger bra grepp vid anvÀndning, men vi skulle önskat att det istÀllet gjorts i mjukplast för komfort.

Även denna vitlökspress kan vĂ€ndas pĂ„ för att enkelt rengöra gallret. NĂ„got vi tycker Ă€r en av de viktigaste funktionerna att ha.

Överlag Ă€r Fiskars vitlökspress absolut en rekommenderad modell för dig med lite mindre budget och inte bryr dig sĂ„ mycket om hur den ser ut.

Vanliga frÄgor nÀr man ska hitta den bÀsta vitlökspressen

Ett antal frĂ„gor kan poppa upp nĂ€r man försöker hitta den bĂ€sta vitlökspressen. DĂ€rför har vi inte nöjt oss med att bara skriva en vitlökspress bĂ€st i test lista – vi ska ocksĂ„ besvara lite av de vanliga frĂ„gorna.

Hur mycket kostar en vitlökspress?

En vitlökspress kostar frÄn 50kr till 200kr. Ingen dyr pryl som ofta hÄller hela livet.

Hur lÀnge hÄller en vitlökspress?

En vitlökspress hÄller i princip hela livet, iallafall om du köper en gjord av metall.

Vitlökspress test

Hur gjorde vi vÄrt vitlökspress test?

Till att börja med har vi samlat över ett dussin av de bÀsta vitlökspressarna pÄ marknaden frÄn mÀrken som OXO, Kuhn Rikon, Joseph Jospeh och Zyliss. Vi tittade pÄ deras material, design och funktionalitet för att definera vilken av de som var bÀst.

HÀr Àr nÄgra av vÄra viktigaste kriterier i vitlökspress testet:

  • Övergripande kĂ€nsla: Vad Ă€r vitlökspressen gjord av? Vilka delar och tillbehör ingĂ„r? Hur funktionell Ă€r designen?
  • HĂ„llbarhet: Är vitlökspressen gjord för att hĂ„lla lĂ€nge? Kommer den att slitas ut med tiden?
  • Rengöring/förvaring: Hur lĂ€tt Ă€r vitlökspressen att rengöra? Hur förvarar du alla delar av pressen tillsammans? (LĂ€s mer om hur man rengör vitlökspressen hĂ€r!)
  • Effektivitet: Är den lĂ€tt att anvĂ€nda? Hur fin och jĂ€mn Ă€r vitlöken som pressas igenom?
  • VĂ€rde: Är den vĂ€rd pengarna?

Dussintals timmar senare och vÄrt vitlökspress test Àr klart. Ovan hittar du de modeller vi tyckte platsade pÄ vÄr vitlökspress bÀst i test lista.

Varför ska man köpa en vitlökspress?

Om du fortfarande Àr skeptisk till om en vitlökspress Àr en bra investering Àr vi hÀr för att övertyga dig om att den faktiskt kommer att göra ditt liv enklare. Utan knivkunskaper frÄn kockskola kommer den genomsnittlige hemmakocken inte att kunna uppnÄ sin önskade vitlökskonsistens utan hjÀlp av en vitlökspress. En vitlökspress ger dig inte bara en mycket fin hackad vitlök, utan den hackar ocksÄ vitlöken jÀmnt sÄ att smaken fördelas jÀmnt i hela rÀtten.

I vissa vitlökspressar kan du till och med hoppa över skalningssteget helt och hĂ„llet genom att placera en oskalad vitlöksklyfta direkt i pressen. För att inte tala om att nĂ€r du vĂ€l byter till en bra vitlökspress kommer stinkande vitlökshĂ€nder aldrig mer att vara ett problem. Rengöring av moderna vitlökspressar Ă€r en barnlek med diskmaskinsĂ€kra delar och till och med inbyggda mekanismer som “kastar ut” de Ă„terstĂ„ende vitlöksbitarna. I princip gör en vitlökspress det lĂ€ttare och snabbare att fĂ„ mat pĂ„ bordet, det Ă€r vĂ€l inte sĂ„ dumt?

Enkelt förklarat sÄ underlÀttar en vitlökspress nÀr du till exempel lagar fÀrskpasta eller grytor för att fÄ en mer slÀt konsistens pÄ vitlöken. Inga stora bitar, vilket skippar dendÀr brÀnda vitlökssmaken i grytorna.

BÀsta vitlökspressen

Finns det olika typer av vitlökspressar?

Ja. Den vanligaste Àr formad ungefÀr som en nötknÀckare: det Àr ett gÄngjÀrn med tvÄ handtag som pressar vitlöksklyftan genom ett metallnÀt. Tryck ihop handtagen och ut kommer den krossade vitlöken. Dessa Àr överlÀgset vanligast, och de flesta har en viktig fördel: du behöver inte ta bort skalet frÄn klyftorna innan du stoppar i dem.

En annan typ av vitlökspress Àr en behÄllare med en roterbar topp som innehÄller blad som hackar snarare Àn krossar vitlöken i mindre bitar. Ju lÀngre du vrider, desto mer fÄr du en slÀt, puréliknande blandning. Dessa prylar krÀver lite mer armbÄgsarbete frÄn din sida, men kan ocksÄ rymma flera vitlöksklyftor pÄ en gÄng.

Den sista typen av press Àr en som du gungar fram och tillbaka pÄ vitlöken som ligger pÄ en skÀrbrÀda. Den krossade vitlöken samlas upp pÄ toppen av pressen, som du sedan kan lÀgga direkt i din kastrull.

I slutÀndan Àr det upp till dig att avgöra vad som Àr bÀst för din matlagning.

Kan man anvÀnda en vitlökspress till annat?

Absolut. Du kan anvÀnda standard-pressarna och de rivjÀrns-pressarna Àven för ingefÀra, en annan ingrediens som krÀver mycket hackande. De vridbara vitlökspressarna som anvÀnder blad kan hantera Ànnu fler ingredienser, allt frÄn chili till citrongrÀs.

KĂ€llor