Whiskystenar

Är du också ute efter whiskystenar bäst i test? I så fall är den här artikeln för dig. Vi visar dig vägen till de bästa whiskystenarna! Nedan hittar du nämligen både recensioner av olika modeller, svar på lite vanliga frågor och en köpguide.

Whiskystenar heter just “stenar” för att det började med att vara riktiga stenar. Vissa föredrar fortfarande modeller gjorda av sten, men de finns numer också i andra material som stål. Vanlig is dämpar både smaken och lukten på whiskyn, därför är stenar ett mycket bättre alternativ.

Whiskystenar bäst i test 2024

1. Table Top Stories whiskystenar

2. Viski Glacier whiskysten

3. Sagaform whiskeystenar

Table Top Stories whiskystenar – bäst i test!

Table Top Stories whiskystenar
Table Top Stories whiskystenar

Vi utsér härmed dessa stenar från Table Top Stories till whiskystenar bäst i test 2022! Tillverkade i snygg mörkfärgad granit som verkligen håller drickan kall. Graniten ger ingen bi-smak och bevarar precis de smaker du vill ha från whiskyn.

Tänk på att förvara de i en ask för att förhindra is att uppstå på de.

Överlag riktigt bra whiskystenar som är lätta att använda, toppbetyg!

Viski Glacier whiskysten recension

Viski Glacier whiskysten
Viski Glacier whiskysten

Viski har satsat på moderna tillbehör för baren, med klassisk funktionalitet men snyggare design. Vi skulle säga att de absolut lyckats med detta i form av den här whiskystenen.

En rostfri whiskysten som lyckas kyla ned whiskyn ypperligt. Det som är lite tråkigt är dock att man bara får en sten i paketet, till skillnad från granitvarianter där man får tillräckligt för fler.

En riktigt snygg whiskysten att ha i glaset dock, som gör jobbet bra!

Sagaform whiskeystenar recension

Sagaform whiskeystenar
Sagaform whiskeystenar

Dessa whiskystenar från Sagaform är tillverkade i täljsten och därav lite billigare än granitvarianterna. De lyckas dock inte hålla kylan lika bra som motsvarande i granit, så du behöver använda flera i samma glas.

De fryser riktigt snabbt, lägg de i frysen i bara två timmar så kan du avnjuta en kall whisky därefter.

De gör jobbet, men vi rekommenderar granit-alternativ starkare.

Vanliga frågor

Vi har märkt att det kommer upp en hel del frågor kring whiskystenar, det var faktiskt en av anledningarna till att skriva den här artikeln. Här kommer några snabba frågor och svar.

Hur mycket kostar whiskystenar?

Whiskystenar kostar omkring 200kr, lite beroende på vilket material de är gjorda i.

Whiskystenar vs iskuber?

Iskuber i whisky gör att smaken och doften späds ut, för mycket is så känner du knappt någon doft alls. Whiskystenar å andra sidan kyler ned whiskyn, men späder inte ut smak eller doft.

Bästa whiskystenarna

Hur hittar man de bästa whiskystenarna?

Det är svårt att hitta de bästa whiskystenarna om man inte vet vad man ska titta efter. Här är några av de främsta kriterierna som avgör om stenarna i fråga är bra eller dåliga.

Förmåga

Med förmåga menar vi hur bra de lyckas kyla ned whiskyn. Det finns faktiskt många stenar där ute som inte lyckas kyla ned alls. Granit och rostfritt stål är de material vi finner bäst på att kyla ned. Om de är gjorda av natursten rekommenderar vi att de inte har några hål i sig! Hål skapar luft, vilket gör att kuberna värms upp snabbare.

Hur lång tid de tar att frysa

Du vill förstås alltid kunna avnjuta en whisky eller två, men då är det viktigt att stenarna är kalla också. Vi rekommenderar en frystid på max 2 timmar, annars kommer de nog inte komma till användning.

Material

Materialet på stenarna är något som många är petiga med. Vi tycker dock detta helt är personlig preferens, i princip alla stenar håller kylan lika bra. Rostfritt stål är ett bra alternativ, men granit är min personliga favorit.

Pris

Priset är alltid ett ställningstagande man får göra när man köper nya grejer till baren. I detta fall är det endast viktigt att se hur många stenar man får för pengarna. Om du väljer rostfritt stål till exempel, ja, då får du inte alls lika många.

Om du ofta bjuder på whisky är det alltså bättre att du köper en granitvariant, dessa kommer alltid i flerpack. Dessutom kan du ju alltid ha två eller tre stenar i glaset?

Whiskystenar test

Hur gjorde vi vårt test av whiskystenar?

Inledandevis började whiskystenar testet med att titta på vilka olika produkter som fanns på marknaden. Vi kunde ganska snabbt avgöra vilka som var mest populära. Därför tog vi en närmre titt på dessa, och bestämdes oss ganska snabbt vilka som passade att ha med.

Därefter läste vi hundratals produktbeskrivningar och kundrecensioner. Det bildade oss en bättre uppfattning om hur produkterna i fråga presterade. Med informationen som hittats där skrev vi egna recensioner om modellerna.

Slutligen; en whiskystenar bäst i test lista! Vi behövde då jämföra de olika modellerna för att avgöra vilka som faktiskt var bäst. Detta gjordes genom bland annat kriterier som pris, material och funktionalitet.

Källor