đŸ„‡Wifi förstĂ€rkare bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta wifi förstĂ€rkaren!

Har du ocksÄ dÄlig tÀckning pÄ ditt hem-wifi? DÄ har du hittat rÀtt! HÀr hittar du WiFi förstÀrkare bÀst i test 2021 och en köpguide till hur du hittar den absolut bÀsta wifi förstÀrkaren. Vi vet sjÀlva hur extremt irriterande det Àr nÀr WiFi-et hoppar ur konstant, och man har dÄlig teckning nÀr man gÄr till ett annat rum.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för kjell.com

Wifi förstÀrkare bÀst i test 2021

1. TP-link RE650 Wifi repeater AC2600

2. TP-link RE450 Wifi förstĂ€rkare AC1750

3. D-link DAP-1620 Wifi repeater AC1300

TP-link RE650 Wifi repeater AC2600
TP-link RE450 Wifi förstÀrkare AC1750
D-link DAP-1620 Wifi repeater AC1300

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

TP-link RE650 Wifi repeater AC2600 recension

TP-link RE650 Wifi repeater AC2600
TP-link RE650 Wifi repeater AC2600

Denna TP-link wifi repeater Àr en wifi förstÀrkare som repeterar signalen frÄn ditt nuvarande trÄdlösa nÀtverk. Den var enligt vÄrt wifi repeater test mycket enkel att installera och har vÀldigt höga hastigheter. Hastigheterna nÄr upp till 2600 Mb/s (upp till 1733 Mb/s pÄ 5 GHz-bandet och 800Mb/s pÄ 2,4 GHz-bandet).

TP link wifi förstÀrkaren har stöd för Mu-Mimo vilket gör den tillgÀnglig till databandbredden och fördelar dessutom signalen bÀttre med Mu-Mimo-kompatibla routers. Den Àr som tidigare nÀmnt vÀldigt enkel att installera och sÀtts upp med ett enkelt knapptryck. DÀrefter hÀmtar den de instÀllningar den behöver frÄn ditt befintliga Wifi.

Överlag Ă€r TP link Wifi repeatern grym för sitt pris. För dig som bryr dig extra mycket om snabbt internet kommer du inte bli besviken med denna wifi förstĂ€rkaren.

TP-link RE450 Wifi förstÀrkare AC1750 recension

TP link RE450 wifi  förstÀrkare AC1750
TP link RE450 wifi förstÀrkare AC1750

Denna TP link Wifi förstÀrkaren fÄr enligt oss en absolut andra plats pÄ denna wifi förstÀrkare bÀst i test 2021 lista. Det Àr ett billigare alternativ till RE650:n men fungerar riktigt bra ÀndÄ!

Även denna Wifi förstĂ€rkare har en riktigt simpel installationsprocedur som enkelt utfĂ€rdas via en app. Det Ă€r en stabil wifi rĂ€ckdvidsförlĂ€ngare som höll hastigheten högt i vĂ„rt wifi förstĂ€rkare test. Den hĂ„ller hastigheter pĂ„ upp till 1750 Mb/s (upp till 1300 Mb/s pĂ„ 5 GHz-bandet och 450 Mb/s pĂ„ 2,4 GHz-bandet). Den har dessutom stöd för dual-band och kan repetera nĂ€tverk pĂ„ tvĂ„ frekvensband samtidigt.

PÄ samma sÀtt som TP-link RE650:an sÄ installeras Àven denna wifi förstÀrkaren enkelt med ett knapptryck. Sedan konfigureras den manuellt via webbgrÀnssnittet eller appen som finns till bÄde iOS och Android.

Överlag Ă€r denna TP-link RE450 wifi förstĂ€rkare ett riktigt bra alternativ som har en nĂ„got mindre budget. Absolut en av de bĂ€sta wifi repeaters pĂ„ marknaden idag!

D-link DAP-1620 Wifi repeater AC1300 recension

D-link DAP-1620 Wifi repeater AC1300
D-link DAP-1620 Wifi repeater AC1300

För dig som letar efter en billig wifi förstÀrkare Àr denna D-link wifi repeater ditt bÀsta alternativ. Det Àr en rÀckviddsförlÀngare som enkelt repeterar signalen frÄn ditt nuvarande Wifi. Den ger en grym hastighet för priset!

Även detta Ă€r en dual-band wifi förstĂ€rkare som stödjer upp till 867 Mb/s pĂ„ 5 GHz-bandet och 400 Mb/s pĂ„ 2,4 GHz-bandet. Den Ă€r sjĂ€lvfallet sĂ€krad med WPA- och WPA2-kryptering för att inte ha oönskat folk pĂ„ ditt wifi.

Överlag det bĂ€sta alternativet för dig som söker en billig wifi förstĂ€rkare som förstĂ€rker ditt WiFi riktigt bra.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta WiFi förstÀrkaren 2021

Vi pÄ HemmaPrylar vet att det kan dyka upp en hel del frÄgor nÀr du ska köpa den absolut bÀsta Wifi förstÀrkaren 2021. DÀrför har vi först satt ihop vÄr Wifi förstÀrkare bÀst i test 2021 lista ovan. Men vi ska ocksÄ besvara de vanligaste frÄgorna angÄende Wifi repeaters.

Behöver jag en Wifi förstÀrkare?

Om du lÀser detta Àr det sÀkert att anta att du har problem med WiFi-anslutning i ditt hem. Du stöter troligen pÄ döda zoner i omrÄden som Àr lÄngt borta frÄn routern eller platser i ditt hem dÀr dina enheter bara inte kommer att ansluta till nÀtverket med nÄgon form av stabilitet.

Med detta sagt, kanske nÀtverkssignalens rÀckvidd inte Àr den skyldige hÀr. Det finns mÄnga anledningar till att din WiFi-signal kan vara funky. Till exempel hÄller mÄnga mÀnniskor samma router i flera Är utan att byta ut den, vilket absolut inte Àr sÀttet att göra det. Om din router Àr mer Àn tre eller fyra Är gammal och ditt internet agerar, bör du antagligen byta ut det innan du gör nÄgot annat.

Även om din router Ă€r i toppklass, kommer det inte att göra dig mycket bra om den Ă€r dĂ„ligt placerad.

Som en expert förklarade för HuffPo Àr det fysiska avstÄndet mellan en router och en enhet inte det enda som kan hindra dess signalstyrka. Routrar ska placeras pÄ en central plats och helst högt uppe. Du bör ocksÄ hÄlla den borta frÄn metaller och tjocka vÀggar.

Det kan vara klokt att ordna ett möte med en specialist frÄn din tjÀnsteleverantör innan du försöker ÄtgÀrda problemet sjÀlv.

Var ska jag ha min Wifi repeater?

wifi förstÀrkare test

Precis som hur routerplacering Àr nyckeln för maximal signalstyrka, mÄste du se till att din bra wifi förstÀrkare Àr pÄ bÀsta möjliga plats för att faktiskt göra sitt jobb. Detta Àr ganska lÀtt att rÀkna ut.

TP-link och Netgear gör bÄda WiFi förstÀrkare, och bÄda företagen har samma rÄd för förlÀngningsplacering: Möt i mitten. Enkelt uttryckt mÄste du identifiera var din WiFi-döda zon Àr och placera Wifi förstÀrkaren halvvÀgs mellan routern och den döda zonen. Wifi repeatern mÄste vara tillrÀckligt nÀra routern för att förlÀnga sin signal och tillrÀckligt nÀra dödzonen för att göra skillnad.

Hur installerar man en WiFi förstÀrkare?

Installationen skiljer sig frÄn enhet till enhet, sÄ lÀs noga igenom bruksanvisningen för vilken förstÀrkare du slutligen köper. I allmÀnhet kommer det största steget att samtidigt trycka pÄ WPS-knapparna pÄ bÄde Wifi förstÀrkaren och routern för att upprÀtta en anslutning mellan de tvÄ.

Om din wifi förstÀrkare har en Ethernet-port pÄ den, bör du se om du kan ansluta den till din router pÄ det sÀttet. TrÄdbundet Àr trots allt alltid snabbare och sÀkrare Àn trÄdlöst.

Det sista du bör tÀnka pÄ Àr att nÀtverksstyrkan som kommer ut frÄn Wifi förstÀrkaren förmodligen inte kommer att matcha signalen som kommer ut frÄn routern. Det Àr en olycklig bieffekt av förlÀngningsprocessen, men det Àr bÀttre Àn att inte ha WiFi i ditt vardagsrum alls.

wifi repeater bÀst i test
KĂ€lla: WireCutter

Hur hittar jag WiFi repeater bÀst i test 2021?

NÀr du vÀljer en wifi förstÀrkare Àr det viktigt att du vÀljer en som matchar din routers specifikationer. Om du till exempel har en dual-band AC1900-router, skaffa en dual-band AC1900 extender (eller bÀttre). Om din router stöder MU-MIMO-dataströmning (Multi-User Multiple Input Multiple Output), vilket ger förbÀttrad prestanda genom att skicka data till kompatibla klienter samtidigt snarare Àn i följd, leta efter en förlÀngare som stöder den hÀr tekniken om du vill utöka din Mu-Mimo-nÀtverk.

Skrivbord eller Plug-In?

Det finns tvÄ typer av Wifi förstÀrkare; skrivbord och plug-in. De flesta Wifi repeaters som man har pÄ skrivbordet ser ut som en typisk trÄdlös router och Àr vanligtvis utrustade med externa justerbara antenner, flera LAN-portar för anslutning till enheter som TV-apparater och spelkonsoler och USB-portar för anslutning till kringutrustning som lagringsenheter och skrivare.

SĂ„ kallade “plug-in” wifi förstĂ€rkare Ă€r mycket mindre Ă€n deras motsvarigheter pĂ„ skrivbordet och sĂ€tts in direkt i ett vĂ€gguttag. Vissa modeller har externa antenner, medan andra anvĂ€nder interna antenner för att presentera en diskret profil. PĂ„ grund av sin storlek har plug-in wifi repeaters vanligtvis bara en enda LAN-port och saknar USB-anslutning, vilket gör dem mindre mĂ„ngsidiga men billigare Ă€n wifi repeaters som stĂ€lls pĂ„ bordet. Om du inte har rĂ„d att offra ett vĂ€gguttag, leta efter en plug-in-modell som erbjuder ett pass-through-uttag.

Ett knapptryck för installering

För inte sÄ lÀnge sedan krÀvde lite teknisk expertis och en hel del tÄlamod för att hitta den bÀsta platsen (helst halvvÀgs mellan routern och dödzonen). Men de flesta av dagens routrar och wifi förstÀrkare stöder WPS (Wi-Fi Protected Setup), vilket gör att parningen av de tvÄ Àr sÄ enkel som att trycka pÄ ett par knappar, namnge ditt nya utökade nÀtverk och skapa ett nÀtverkslösenord.

Dessutom erbjuder nÀstan alla tillverkare webbaserade installationsguider och illustrerade instruktioner som hjÀlper dig att konfigurera grundlÀggande trÄdlösa instÀllningar. Vissa (men inte alla) wifi förstÀrkare Àr utrustade med LED-statusindikatorer som talar om wifi repeatern Àr för lÄngt frÄn routern. Wifi förstÀrkare kan ocksÄ erbjuda avancerade routerliknande funktioner som gÀstnÀtverk, ÄtkomstschemalÀggning och mediaserverfunktioner.

KÀnn till begrÀnsningarna för wifi förstÀrkare

Även om det Ă€r ganska enkelt att konfigurera har wifi förstĂ€rkare sina begrĂ€nsningar. De anvĂ€nder ofta ett separat nĂ€tverks-SSID som du mĂ„ste logga in nĂ€r du rör dig genom huset, och Wi-Fi-hastigheter Ă€r vanligtvis hĂ€lften av vad du fĂ„r frĂ„n din huvudrouter. De flesta dual-band wifi förstĂ€rkare anvĂ€nder bĂ„da radiobanden för att överföra data till och frĂ„n routern, vilket innebĂ€r att enheter som ansluter till förstĂ€rkaren tĂ€vlar om bandbredd med routern. För att lindra trĂ€ngselnĂ€tverket lĂ„ter vissa tillverkare dig dedicera ett band för router-till-extender-kommunikation. Netgears Fastlane-teknik och Amped Wirelesss BoostBand-teknik Ă€r bra exempel.

ÄndĂ„, om snabbast möjliga genomströmning Ă€r vad du Ă€r ute efter, kanske för att du kör affĂ€rsapplikationer i ditt nĂ€tverk eller för att du Ă€r ute efter en spelrouter eller sĂ€rskilt en Wi-Fi 6-router, var noga med att testa anslutningen mellan dina slutpunkter för att sĂ€kerstĂ€lla att du fĂ„r de maximala trafikhastigheterna du kan. PCMag Labs testar noggrant alla routrar och wifi förstĂ€rkare som kommer genom dess dörrar sĂ„ att du fĂ„r en god uppfattning om vad du kan förvĂ€nta dig innan du köper.

  • Separat nĂ€tverk: WiFi rĂ€ckviddsförlĂ€ngare skapar ett separat nĂ€tverk, vilket innebĂ€r att dina enheter mĂ„ste byta frĂ„n ditt huvudnĂ€tverk till det utökade nĂ€tverket nĂ€r du rör dig runt i ditt hus. Vissa enheter kan vĂ€xla mellan WiFi-nĂ€tverk relativt smidigt, medan andra tar lĂ„ng tid. Att sĂ€nda ytterligare ett WiFi-nĂ€tverk kan ocksĂ„ skapa problem med signalstörningar, sĂ€rskilt i 2,4 GHz-bandet, som endast erbjuder tre icke-överlappande kanaler.
  • BegrĂ€nsad bandbredd: PĂ„ grund av hur WiFi rĂ€ckviddsförlĂ€ngare fungerar minskar de effektivt tillgĂ€nglig bandbredd till hĂ€lften för alla enheter som Ă€r anslutna till dem. Om nĂ€tverksprestanda Ă€r kritiskt viktigt för dig kan det vara en bra idĂ© att undersöka andra lösningar, t.ex. nĂ€tverksnĂ€tverk.
  • En annan enhet att konfigurera: NĂ€r du köper en WiFi-rĂ€ckviddsförlĂ€ngare för att öka rĂ€ckvidden för ditt befintliga nĂ€tverk mĂ„ste du konfigurera den separat frĂ„n din router. Ibland bör du ocksĂ„ kontrollera om det finns en uppdatering tillgĂ€nglig för din wifi förstĂ€rkare för att hĂ„lla den sĂ€ker och i bĂ€sta möjliga skick.

NÀr ska man köpa en mesh router?

Om du övervÀger att uppgradera ditt nÀtverk med all ny hÄrdvara Àr det vÀrt att titta pÄ ett nÀtbaserat Wi-Fi-system innan du spenderar pengar pÄ en traditionell router. Wi-Fi-system Àr utformade för att tÀcka ditt hem med trÄdlös tÀckning och bestÄr av flera nÀtverkskomponenter, inklusive en huvudrouter och en serie satellitmoduler eller noder som du placerar i hela ditt hem.

De Àr alla en del av ett enda trÄdlöst nÀtverk och delar samma SSID och lösenord, vilket innebÀr att du kan vandra i hela ditt hus utan att behöva logga in pÄ ett utökat nÀtverk. Medan wifi förstÀrkare kommunicerar med routern via 2,4 GHz- eller 5 GHz-radiobanden anvÀnder de flesta Wi-Fi-systemsatelliter nÀtteknik för att prata med routern och med varandra. Varje nod fungerar som en hoppunkt för andra noder i systemet, vilket hjÀlper noder lÀngst bort frÄn routern att leverera en stark Wi-Fi-signal nÀr de pratar med andra noder och inte förlitar sig pÄ en-till-en-kommunikation med router.

Wi-Fi-nÀtverkssystem Àr idealiska för anvÀndare med liten eller ingen teknisk kunskap. De kan installeras pÄ nÄgra minuter och kommer vanligtvis med en anvÀndarvÀnlig mobilapp som guidar dig genom installationsprocessen med enkla illustrerade instruktioner. Och priserna sjunker ocksÄ. Fram till mitten av 2020 skulle en kombination av en enda router och wifi förstÀrkare vanligtvis kosta dig 500kr till 100kr mindre Àn ett nÀtverkssystem och ibland mycket mer Àn sÄ.

I september 2020 meddelade Amazon sina trÄdlösa nÀtverkssystem Eero 6 och Eero Pro 6. Inte bara Àr dessa system Wi-Fi 6, de har ocksÄ en Zigbee-enhet för smarta heminbyggnader inbyggda i kÀrnroutern och de tappar den genomsnittliga kostnaden för ett mesh system med mellan 1000kr och 2000kr beroende pÄ konfiguration. Det Àr en stor kostnadsminskning som kan sÀtta trÄdlöst nÀt till samma prispunkt som en lösning för wifi förstÀrkare för mÄnga mÀnniskor, men med ett ben uppÄt i bÄde anvÀndarvÀnlighet och teknik.

Hur fungerar en Wifi förstÀrkare?

En WiFi-förstÀrkare ersÀtter inte din befintliga router, den fungerar tillsammans med den, vilket gör originalsignalen starkare.

Wifi förstÀrkare fungerar som stereoförstÀrkare som anvÀnds för att driva hi-fi-system. De anvÀnder elkraft frÄn en strömförsörjning för att öka styrkan pÄ den ursprungliga WiFi-signalen och sÀnda den förstÀrkta signalen i luften. För att Ästadkomma denna konstruktion innehÄller WiFi-rÀckviddsförlÀngare tvÄ WiFi-antenner: en anvÀnds för signalfÄngst och den andra för signalöverföring.

En wifi förstĂ€rkare kallas ofta “booster”, “repeater” eller “WiFi-extender”, men alla dessa namn betyder samma sak: en enhet som fĂ„ngar en WiFi-signal, förstĂ€rker den och överför den.

De flesta trÄdlösa rÀckviddsförlÀngare ansluts till det vanliga eluttaget. De kan sedan stÀllas in med hjÀlp av WPS-knappen eller en dedikerad smartphone-app. WPS Àr en nÀtverkssÀkerhetsstandard som gör att WiFi-aktiverade enheter kan kommunicera utan att ange lÄnga lösenfraser.

Med moderna wifi förstÀrkare fÄr du njuta av samma robusta krypteringsprotokoll som du fÄr med din huvudsakliga WiFi-router, sÄ du behöver inte oroa dig för din integritet. Du bör dock vara beredd pÄ viss hastighetsförlust. NÄgra av de bÀsta wifi förstÀrkare pÄ marknaden kan sÀnda om WiFi-signaler med endast en försumbar hastighetsförlust, men de flesta enkelbands-förstÀrkare tappar upp till 50 procent av den ursprungliga bandbredden.

För att minimera hastighetsförlusten Àr det ytterst viktigt att placera wifi repeater pÄ den optimala platsen, helst med hjÀlp av en professionell app för trÄdlösa webbplatsundersökningar, Wi-Fi-analys och felsökning som NetSpot.

Ska man testa en Wifi repeater?

För att svara pÄ den frÄgan sÀtter vi ett halvt dussin modeller i tvÄ smÄ hem som Àgs av Consumer Reports-testare. Det ena huset mÀter cirka 2000 kvadratmeter och det andra nÀstan 2200 kvadratmeter.

Det mindre huset har ett utomhusdÀckomrÄde med flÀckig WiFi. Den större platsen behövde hjÀlp med att fÄ en WiFi-signal till hemmakontoret ovanför garaget.

Det första vi lÀrde oss Àr att mobilapparna som Àr utformade för att vÀgleda dig genom installationsprocessen inte Àr lika enkla att anvÀnda som tillverkarna skulle tro att du tror.

Alla modeller utom en (Linksys RE6300) stödde den hÀr appbaserade installationen, men vÄra testare blev ofta snubblade av de oklara riktningarna. I vissa fall misslyckades apparna Àven att stÀlla in wifi repeatern.

Alla sex modeller stöder ocksÄ Wi-Fi Protected Setup (WPS), vilket gör att du kan lÀnka enheten till din router med ett knapptryck. Om din router stöder WPS ocksÄ, rekommenderar vi att du gÄr den vÀgen. Det Àr mycket lÀttare.

Du trycker helt enkelt pÄ WPS-knappen pÄ routern och nÄgra minuter senare pÄ repeatern och enheten blir lÀnkad till WiFi-nÀtverket utan att du skriver in ett anvÀndarnamn och lösenord.

NÀr anslutningen Àr klar kan du anvÀnda förstÀrkar-appen för att justera enhetsinstÀllningarna efter dina behov.

För att placera wifi repeatersen ordentligt följde vi anvisningarna som medföljer varje modell. De rekommenderar vanligtvis att ansluta enheten till ett uttag ungefÀr halvvÀgs mellan routern och det omrÄde du hoppas kunna nÄ med den utökade signalen.

Om du placerar wifi repeatern mycket lÀngre frÄn routern riskerar du att förlora mer signalhastighet Àn nödvÀndigt. Om du placerar den för nÀra routern kanske du inte kan trycka signalen till önskad plats.

Med hjĂ€lp av webbplatsen Speedtest.net mĂ€tte vi signalstyrkan – eller genomströmningen – för routrarna pĂ„ olika avstĂ„nd, först med 2,4 GHz 802.11n (WiFi 4 standard) frekvensband och sedan 5 GHz 802.11ac (WiFi 5) frekvensband. (Ingen av de förstĂ€rkare eller routrar som anvĂ€nds i detta wifi förstĂ€rkare test stöder den nya WiFi 6-standarden.)

Vi upprepade mÀtningarna minst fyra gÄnger och tog ett genomsnitt av de fyra körningarna för att fÄ den testade genomströmningen för varje wifi repeater. Se resultaten pÄ produktkorten nedan.

Till slut lyckades förstÀrkarna att utvidga rÀckvidden för WiFi-signalen i de tvÄ testmiljöerna.

“NĂ€r jag skulle sitta ute pĂ„ mitt dĂ€ck skulle jag inte fĂ„ nĂ„gon signal”, sĂ€ger Richard Fisco, som övervakar elektronikprovning för Consumer Reports. “Men genom att placera en wifi repeater halvvĂ€gs mellan routern och rummet, plötsligt finns det en signal.”

Kom bara ihÄg att det inte nödvÀndigtvis Àr den typ av signal du behöver för att titta pÄ Netflix.

Om ditt mÄl Àr att fÄ WiFi i den döda zonen i ditt hem sÄ att du kan surfa pÄ nÀtet och kontrollera e-post kan en WiFi-rÀckviddsförlÀngare vara anvÀndbar. Men om du vill öka tÀckningen i hela ditt hem Àr en mesh-router det bÀttre alternativet, speciellt om du behöver en höghastighetssignal för uppgifter som spel eller HD-videostreaming.

Hur vet man om man behöver en ny router eller en Wifi förstÀrkare?

Med försenade internethastigheter kan det vara svÄrt att avgöra om hela routern mÄste bytas ut eller om du bara kan vÀlja en wifi repeater. Om din signal fungerar bra nÀra routern, men faller av i vissa omrÄden som kÀllaren, pÄ övervÄningen eller uteplatsen, Àr det troligt att en billig wifi förstÀrkare behöver allt. En wifi repeater ska helt enkelt placeras nÄgonstans dÀr den kan nÄ routerns signal, sÄ att den sedan kan sÀnda om den för att tÀcka mer omrÄde.

Wifi repeaters kommer dock inte att vara lika snabba som din vanliga router, och de kan minska din bandbredd ytterligare. Om du upptÀcker att din internethastighet Àr lÄg överallt i ditt hem kan det vara vÀrt att modernisera hela ditt system.

I dessa fall rekommenderar vi att du anvÀnder ett trÄdlöst Wi-Fi-system som kan ersÀtta din router och eventuella förstÀrkare genom att placera enheterna runt ditt hem för att skapa mer sömlös tÀckning utan nÄgra separata nÀtverk.

Eftersom mesh routers blir mer populÀra blir de ocksÄ mer överkomliga, Àven om nya system fortfarande kommer att kosta mycket mer Àn den genomsnittliga wifi repeatern.

Fungerar verkligen Wifi förstÀrkare?

Absolut! Wifi förstĂ€rkare har tillverkats av en anledning, och endast en anledning – att förstĂ€rka ditt Wifi. Den bĂ€sta wifi repeatern kan tĂ€cka en vĂ€ldigt stor yta om inte till och med hel hemmet.

Hur mycket kostar en Wifi förstÀrkare?

En Wifi förstÀrkare kostar mellan 400kr och 1300kr. LÀs vÄr wifi förstÀrkare bÀst i test 2021 lista för att fÄ veta de bÀsta i respektive prisklass.

SÄ gjorde vi vÄrt Wifi förstÀrkare test

Varje wifi repeater vi granskar utvÀrderas baserat pÄ en kombination av djupgÄende prestandatester och praktisk anvÀndning i ett riktigt hem. Denna blandning av verklig anvÀndning och kontrollerad benchmarktestning ger oss en tydlig bild av hur bra varje enhet presterar.

Vi anvÀnder Ixias IxChariot-testprogramvara för att mÀta genomströmning pÄ olika avstÄnd och miljöförhÄllanden. Detta inkluderar testning med förstÀrkaren placerad 50 meter frÄn routern. Mjukvaran simulerar trafik i ett upptaget trÄdlöst nÀtverk medan det mÀter dataflöde fram och tillbaka. Resultaten visas i megabit per sekund (Mb/s) pÄ ett avstÄnd frÄn förstÀrkaren, med högre siffror som indikerar bÀttre prestanda.

Genom att mÀta genomströmningen pÄ olika avstÄnd kan vi ocksÄ bestÀmma förstÀrkarens effektiva rÀckvidd, vilket ger dig en bÀttre förstÄelse för hur bra en enhet kommer att tÀcka de yttersta hörnen av ditt hem.

Vi anvÀnder ocksÄ varje produkt i ett riktigt hem, som har signalhindrande tegelvÀggar och den typ av robusta konstruktion som grundlÀggande routrar kÀmpar med. I den miljön anvÀnder vi nÀtverket för allt frÄn att lyssna pÄ musik och streama video till att utföra ytterligare tester och till och med skriva recensionen.

Alla vÄra recensioner innehÄller ytterligare detaljer om installationsprocessen, konstigheter och coola aspekter av design och alla instÀllningar och hanteringsfunktioner som enheten erbjuder. Om du vill lÀra dig mer om nÄgon av de bÀsta WiFi förstÀrkarna som listas ovan, kolla in de fullstÀndiga recensionerna för mer detaljerad information.

Leave a Comment