đŸ„‡Wifi förstĂ€rkare bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta wifi förstĂ€rkaren!

Har du ocksÄ dÄlig tÀckning pÄ ditt hem-wifi? DÄ har du hittat rÀtt! HÀr hittar du WiFi förstÀrkare bÀst i test 2021 och en köpguide till hur du hittar den absolut bÀsta wifi förstÀrkaren. Vi vet sjÀlva hur extremt irriterande det Àr nÀr WiFi-et hoppar ur konstant, och man har dÄlig teckning nÀr man gÄr till ett annat rum.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för kjell.com

Wifi förstÀrkare bÀst i test 2021

1. TP-link RE650 Wifi repeater AC2600

2. TP-link RE450 Wifi förstärkare AC1750

3. D-link DAP-1620 Wifi repeater AC1300

TP-link RE650 Wifi repeater AC2600
TP-link RE450 Wifi förstärkare AC1750
D-link DAP-1620 Wifi repeater AC1300

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

TP-link RE650 Wifi repeater AC2600 recension

TP-link RE650 Wifi repeater AC2600
TP-link RE650 Wifi repeater AC2600

Denna TP-link wifi repeater Àr en wifi förstÀrkare som repeterar signalen frÄn ditt nuvarande trÄdlösa nÀtverk. Den var enligt vÄrt wifi repeater test mycket enkel att installera och nÄr vÀldigt höga hastigheter. Hastigheterna nÄr upp till 2600 Mb/s (upp till 1733 Mb/s pÄ 5 GHz-bandet och 800Mb/s pÄ 2,4 GHz-bandet).

TP link wifi förstÀrkaren har stöd för Mu-Mimo vilket gör den tillgÀnglig till databandbredden och fördelar dessutom signalen bÀttre med Mu-Mimo-kompatibla routers. Den Àr som tidigare nÀmnt vÀldigt enkel att installera och sÀtts upp med ett enkelt knapptryck. DÀrefter hÀmtar den de instÀllningar den behöver frÄn ditt befintliga Wifi.

Överlag Ă€r TP link Wifi repeatern grym för sitt pris. För dig som bryr dig extra mycket om snabbt internet kommer du inte bli besviken med denna wifi förstĂ€rkaren.

TP-link RE450 Wifi förstÀrkare AC1750 recension

TP link RE450 wifi  förstÀrkare AC1750
TP link RE450 wifi förstÀrkare AC1750

Denna TP link Wifi förstÀrkaren fÄr enligt oss en absolut andra plats pÄ denna wifi förstÀrkare bÀst i test 2021 lista. Det Àr ett billigare alternativ till RE650:n men fungerar riktigt bra ÀndÄ!

Även denna Wifi förstĂ€rkare har en riktigt simpel installationsprocedur som enkelt utfĂ€rdas via en app. Det Ă€r en stabil wifi rĂ€ckdvidsförlĂ€ngare som höll hastigheten högt i vĂ„rt wifi förstĂ€rkare test. Den hĂ„ller hastigheter pĂ„ upp till 1750 Mb/s (upp till 1300 Mb/s pĂ„ 5 GHz-bandet och 450 Mb/s pĂ„ 2,4 GHz-bandet). Den har dessutom stöd för dual-band och kan repetera nĂ€tverk pĂ„ tvĂ„ frekvensband samtidigt.

PÄ samma sÀtt som TP-link RE650:an sÄ installeras Àven denna wifi förstÀrkaren enkelt med ett knapptryck. Sedan konfigureras den manuellt via webbgrÀnssnittet eller appen som finns till bÄde iOS och Android.

Överlag Ă€r denna TP-link RE450 wifi förstĂ€rkare ett riktigt bra alternativ som har en nĂ„got mindre budget. Absolut en av de bĂ€sta wifi repeaters pĂ„ marknaden idag!

D-link DAP-1620 Wifi repeater AC1300 recension

D-link DAP-1620 Wifi repeater AC1300
D-link DAP-1620 Wifi repeater AC1300

För dig som letar efter en billig wifi förstÀrkare Àr denna D-link wifi repeater ditt bÀsta alternativ. Det Àr en rÀckviddsförlÀngare som enkelt repeterar signalen frÄn ditt nuvarande Wifi. Den ger en grym hastighet för priset!

Även detta Ă€r en dual-band wifi förstĂ€rkare som stödjer upp till 867 Mb/s pĂ„ 5 GHz-bandet och 400 Mb/s pĂ„ 2,4 GHz-bandet. Den Ă€r sjĂ€lvfallet sĂ€krad med WPA- och WPA2-kryptering för att inte ha oönskat folk pĂ„ ditt wifi.

Överlag det bĂ€sta alternativet för dig som söker en billig wifi förstĂ€rkare som förstĂ€rker ditt WiFi riktigt bra.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta WiFi förstÀrkaren 2021

Vi pÄ HemmaPrylar vet att det kan dyka upp en hel del frÄgor nÀr du ska köpa den absolut bÀsta Wifi förstÀrkaren 2021. DÀrför har vi först satt ihop vÄr Wifi förstÀrkare bÀst i test 2021 lista ovan. Men vi ska ocksÄ besvara de vanligaste frÄgorna angÄende Wifi repeaters.

Behöver jag en Wifi förstÀrkare?

Om du lÀser detta Àr det sÀkert att anta att du har problem med WiFi-anslutning i ditt hem. Du stöter troligen pÄ döda zoner i omrÄden som Àr en bit bort frÄn routern.

LÀs mer om att förbÀttra wifi signalen

Med detta sagt, kanske nÀtverkssignalens rÀckvidd inte Àr den skyldige hÀr. Det finns mÄnga anledningar till att din WiFi-signal kan vara dÄlig. Till exempel anvÀnder mÄnga mÀnniskor samma router i flera Är utan att byta ut den, vilket absolut inte Àr optimalt. Om din router Àr mer Àn tre eller fyra Är gammal och ditt internet Àr dÄligt, bör du antagligen byta ut det innan du gör nÄgot annat.

Även om din router Ă€r i toppklass, kommer signalen fortfarande vara dĂ„lig om den Ă€r placerad fel.

Det fysiska avstÄndet mellan en router och en enhet Àr inte det enda som kan hindra dess signalstyrka. Routrar ska placeras pÄ en central plats och helst högt uppe. Du bör ocksÄ hÄlla den borta frÄn metaller och tjocka vÀggar.

Det kan vara klokt att ordna ett möte med en specialist frÄn din internetleverantör innan du försöker ÄtgÀrda problemet sjÀlv.

Var ska jag ha en Wifi repeater?

wifi förstÀrkare test

Precis som routerplacering Àr nyckeln för maximal signalstyrka, mÄste du se till att din wifi förstÀrkare Àr pÄ bÀsta möjliga plats för att faktiskt göra sitt jobb. Detta Àr ganska lÀtt att rÀkna ut.

LÀs mer om hur man förbÀttrar wifi hemma hÀr!

TP-link och Netgear gör bÄda WiFi förstÀrkare, och bÄda företagen har samma rÄd för placering: möte i mitten. Enkelt uttryckt mÄste du identifiera var i huset du har sÀmst signal och placera Wifi förstÀrkaren halvvÀgs mellan routern och den platsen. Wifi repeatern mÄste vara tillrÀckligt nÀra routern för att förlÀnga signalen och tillrÀckligt nÀra stÀllet med dÄlig uppkoppling för att kunna göra sitt jobb.

Hur installerar man en WiFi förstÀrkare?

Installationen skiljer sig frÄn enhet till enhet, sÄ lÀs noga igenom bruksanvisningen för den förstÀrkare du slutligen köper. I allmÀnhet kommer installationen ske genom att samtidigt trycka pÄ WPS-knapparna pÄ bÄde Wifi förstÀrkaren och routern för att upprÀtta en anslutning mellan de tvÄ.

Om din wifi förstÀrkare har en Ethernet-port pÄ den, bör du se om du kan ansluta en nÀtverkskabel till din router. TrÄdbundet Àr trots allt alltid snabbare och sÀkrare Àn trÄdlöst.

Det sista du bör tÀnka pÄ Àr att nÀtverksstyrkan som kommer ut frÄn Wifi förstÀrkaren förmodligen inte kommer att matcha signalen som kommer ut frÄn routern. Det Àr en olycklig bieffekt av förlÀngningsprocessen, men det Àr bÀttre Àn att inte ha nÄgot wifi alls i vardagsrummet.

wifi repeater bÀst i test
KĂ€lla: WireCutter

Hur hittar jag WiFi repeater bÀst i test 2021?

NÀr du vÀljer en wifi förstÀrkare Àr det viktigt att du vÀljer en som matchar din routers specifikationer. Om du till exempel har en dual-band AC1900-router, skaffa en dual-band AC1900 extender (eller bÀttre). Om din router stöder MU-MIMO-dataströmning (Multi-User Multiple Input Multiple Output), vilket ger förbÀttrad prestanda genom att skicka data till kompatibla klienter samtidigt snarare Àn i följd, leta efter en förlÀngare som stöder den hÀr tekniken om du vill förbÀttra ditt Mu-Mimo-nÀtverk.

Skrivbord eller Plug-In?

Det finns tvÄ typer av Wifi förstÀrkare; skrivbord och plug-in. De flesta Wifi repeaters som man har pÄ skrivbordet ser ut som en typisk trÄdlös router och Àr vanligtvis utrustade med externa justerbara antenner, flera LAN-portar och USB-portar för anslutning till kringutrustning som lagringsenheter och skrivare.

SĂ„ kallade “plug-in” wifi förstĂ€rkare Ă€r mycket mindre Ă€n deras motsvarigheter pĂ„ skrivbordet och sĂ€tts direkt in i vĂ€gguttaget. Vissa modeller har externa antenner, medan andra anvĂ€nder interna antenner för att presentera en diskret profil. PĂ„ grund av sin storlek har plug-in wifi repeaters vanligtvis bara en enda LAN-port och saknar USB-anslutning. Det gör dem mindre mĂ„ngsidiga men Ă€r ofta billigare Ă€n wifi repeaters som stĂ€lls pĂ„ bordet. Om du inte kan offra ett eluttag, leta efter en plug-in-modell som erbjuder ett pass-through-uttag.

Ett knapptryck för installering

För inte sÄ lÀnge sedan krÀvde lite teknisk expertis och en hel del tÄlamod för att hitta den bÀsta platsen (helst halvvÀgs mellan routern och den pÄverkade platsen). Men de flesta av dagens routrar och wifi förstÀrkare stöder WPS (Wi-Fi Protected Setup), vilket gör att parningen av de tvÄ Àr sÄ enkel som att trycka pÄ ett par knappar, namnge ditt nya förlÀngda nÀtverk och skapa ett lösenord.

Dessutom erbjuder nÀstan alla tillverkare webbaserade installationsguider och illustrerade instruktioner som hjÀlper dig att konfigurera grundlÀggande trÄdlösa instÀllningar. Vissa (men inte alla) wifi förstÀrkare Àr utrustade med LED-indikatorer som sÀger till om wifi repeatern Àr för lÄngt frÄn routern. Wifi förstÀrkare kan ocksÄ erbjuda avancerade routerliknande funktioner som gÀstnÀtverk, ÄtkomstschemalÀggning och mediaserverfunktioner.

Vet om begrÀnsningarna hos wifi förstÀrkare

Även om det Ă€r ganska enkelt att konfigurera har wifi förstĂ€rkare sina begrĂ€nsningar. De anvĂ€nder ofta ett separat nĂ€tverks-SSID som du mĂ„ste logga in pĂ„ nĂ€r du rör dig genom huset, och Wi-Fi-hastigheter Ă€r vanligtvis hĂ€lften av vad du fĂ„r frĂ„n din huvudrouter. De flesta dual-band wifi förstĂ€rkare anvĂ€nder bĂ„da radiobanden för att överföra data till och frĂ„n routern, vilket innebĂ€r att enheter som ansluter till förstĂ€rkaren tĂ€vlar om bandbredd med routern. För att lindra detta lĂ„ter vissa modeller dig dedikera ett band för router-till-extender-kommunikation. Netgears Fastlane-teknik och Amped Wirelesss BoostBand-teknik Ă€r bra exempel pĂ„ detta.

Om snabbast möjliga wifi Àr vad du Àr ute efter, var noga med att testa anslutningen mellan dina slutpunkter för att sÀkerstÀlla att du fÄr de maximala trafikhastigheterna. Vi testar noggrant alla routrar och wifi förstÀrkare som kommer genom vÄra dörrar sÄ att du fÄr en god uppfattning om vad du kan förvÀnta dig innan du köper.

  • Separat nĂ€tverk: WiFi förlĂ€ngare skapar ett separat nĂ€tverk, vilket innebĂ€r att dina enheter mĂ„ste byta frĂ„n ditt huvudnĂ€tverk till det utökade nĂ€tverket nĂ€r du förflyttar dig i hus. Vissa enheter kan vĂ€xla mellan WiFi-nĂ€tverk relativt smidigt, medan andra tar lĂ„ng tid. Att sĂ€nda ytterligare ett WiFi-nĂ€tverk kan ocksĂ„ skapa problem med signalstörningar, sĂ€rskilt i 2,4 GHz-bandet, som endast erbjuder tre icke-överlappande kanaler.
  • BegrĂ€nsad bandbredd: PĂ„ grund av hur WiFi repeaters fungerar minskar de effektivt tillgĂ€nglig bandbredd till hĂ€lften för alla enheter som Ă€r anslutna till dem. Om nĂ€tverksprestanda Ă€r kritisk för dig kan det vara en bra idĂ© att undersöka andra lösningar.
  • En annan enhet att konfigurera: NĂ€r du köper en WiFi-förlĂ€ngare för att öka rĂ€ckvidden för ditt befintliga nĂ€tverk mĂ„ste du konfigurera den separat frĂ„n din router. Ibland bör du ocksĂ„ kontrollera om det finns en uppdatering tillgĂ€nglig för din wifi förstĂ€rkare för att hĂ„lla den sĂ€ker och i bĂ€sta möjliga skick.

Hur fungerar en Wifi förstÀrkare?

En WiFi-förstÀrkare ersÀtter inte din befintliga router, den fungerar tillsammans med den, vilket gör originalsignalen starkare.

Wifi förstÀrkare fungerar som stereoförstÀrkare som anvÀnds för att driva hi-fi-system. De anvÀnder el frÄn ett uttag för att öka styrkan pÄ den ursprungliga WiFi-signalen och sÀnda den förstÀrkta signalen i luften. För att Ästadkomma denna konstruktion innehÄller WiFi-förstÀrkare tvÄ WiFi-antenner: en anvÀnds för signalfÄngst och den andra för signalöverföring.

En wifi förstĂ€rkare kallas ofta “booster”, “repeater” eller “WiFi extender”, men alla dessa namn betyder samma sak: en enhet som fĂ„ngar en WiFi-signal, förstĂ€rker den och skickar vidare.

De flesta trÄdlösa rÀckviddsförlÀngare ansluts till ett vanligt eluttag. De kan sedan stÀllas in med hjÀlp av WPS-knappen eller en dedikerad smartphone-app. WPS Àr en nÀtverkssÀkerhetsstandard som gör att WiFi-aktiverade enheter kan kommunicera utan att ange lÄnga lösenfraser.

Med moderna wifi förstÀrkare fÄr du njuta av samma robusta krypteringsprotokoll som du fÄr med din huvud-router, sÄ du behöver inte oroa dig för din integritet. Du bör dock vara beredd pÄ viss hastighetsförlust. NÄgra av de bÀsta wifi förstÀrkare pÄ marknaden kan sÀnda om WiFi-signaler med endast en tredjedels hastighet, men de flesta enkelbands-förstÀrkare tappar upp till 50 procent av den ursprungliga bandbredden.

För att minimera hastighetsförlusten Àr det ytterst viktigt att placera wifi repeatern pÄ den optimala platsen, helst med hjÀlp av en professionell app för trÄdlösa anslutningar, Wi-Fi-analys och felsökning som NetSpot.

Hur vet man om man behöver en ny router eller en Wifi förstÀrkare?

Med försenade internethastigheter kan det vara svÄrt att avgöra om hela routern mÄste bytas ut eller om du bara kan skaffa en wifi repeater. Om din signal fungerar bra nÀra routern, men slutar fungera i vissa omrÄden som kÀllaren, pÄ övervÄningen eller uteplatsen, Àr det troligt att en bra wifi förstÀrkare Àr allt du behöver. En wifi repeater ska placeras nÄgonstans dÀr den kan nÄ routerns signal, sÄ att den sedan kan sÀnda om den för att tÀcka ett större omrÄde.

Wifi repeaters kommer dock inte att vara lika snabba som din vanliga router, och de kan minska din bandbredd ytterligare. Om du upptÀcker att din internethastighet Àr lÄg överallt i ditt hem kan det vara vÀrt att kolla pÄ en ny router eller uppgradera abonnemanget. LÀs om hur du fÄr bÀttre wifi hemma hÀr!

Fungerar verkligen Wifi förstÀrkare?

Absolut! Wifi förstĂ€rkare har tillverkats av en anledning, och endast en anledning – att förstĂ€rka ditt Wifi. Den bĂ€sta wifi repeatern kan tĂ€cka en vĂ€ldigt stor yta om inte till och med hel hemmet.

Hur mycket kostar en Wifi förstÀrkare?

En Wifi förstÀrkare kostar mellan 400kr och 1300kr. LÀs vÄr wifi förstÀrkare bÀst i test 2021 lista för att fÄ veta de bÀsta i respektive prisklass.

Hur gjorde vi vÄrt Wifi förstÀrkare test

För att göra vÄrt wifi förstÀrkare test började vi först och frÀmst med att titta pÄ utbudet. Sedan borrade vi verkligen ned oss i Àmnet kring wifi förstÀrkare och hur de fungerar rent tekniskt.

Att hitta produkter för att ha i vÄrt test lÀste vi igenom hundratals kundrecensioner och valde dÀrefter utifrÄn de. NÀsta steg var att skriva ihop egna recensioner utifrÄn de kundrecensioner och produktbeskrivningar vi lÀst.

För att skapa den slutliga jÀmförelsen mellan de olika modellerna tittade vi frÀmst pÄ specs, installationsprocessen och hastighet. DÀrefter rankade vi de i vÄr wifi förstÀrkare bÀst i test lista.

Det viktigaste nÀr vi recenserar just teknik-prylar för hemmet Àr prestandan och tekniken som ligger bakom. I detta fall kan vi nog alla enas om att hastighet Àr det viktigaste, och dÀrför fokuserade vi mycket av den hÀr köpguiden pÄ just det. Vi tittade pÄ resultat varje modell fÄtt pÄ olika avstÄnd för att se vilken variant som faktiskt hade bÀst prestanda.

KĂ€llor