Äggdelare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Unik design

Westmark Duplex

Leifheit Proline

Exxent Äggdelare

Westmark Columbus

Att finna den perfekta äggdelaren kan vara en utmaning. Med en mängd modeller, material och prisklasser tillgängliga på marknaden, hur vet man vilken som är den rätta? För att hjälpa dig att göra det bästa valet har vi genomfört ett grundligt test av flera populära äggdelare.

Vår ambition har varit att se till funktion, hållbarhet och användarvänlighet. Oavsett om du är ute efter den bästa äggdelaren för professionellt bruk eller bara en billig äggdelare för hemmabruk, har vi svaren för dig. Låt oss dyka ner i våra fynd!

1. Bäst i test – Westmark Duplex

Westmark Duplex Äggdelare

Se bästa priset

När vi först satte våra händer på Westmark Duplex var vår första reaktion att den kändes gedigen. Den är gjord av specialbehandlad aluminium, vilket ger den en robust känsla, och med dess rostfria skärtrådar kunde vi förstå varför Westmark är känt för sina tyska kvalitetsvaror.

Med Duplex kunde vi enkelt skapa både runda och ovala skivor beroende på hur vi placerade ägget, vilket var en trevlig flexibilitet. Skärtrådarna i rostfritt stål säkerställde att varje skiva var jämn och ren, och vi uppskattade verkligen att äggulan inte smulades under processen.

Den ergonomiskt böjda handtaget bidrog till en smidig upplevelse, och det var enkelt att skapa både pinnformade och små kubformade bitar genom att kontinuerligt rotera och skära ägget.

En sak vi la märke till var att även om produkten tål maskindisk, rekommenderas handtvätt. För några av oss var detta inte något större problem, men för dem som förlitar sig tungt på sin diskmaskin kan det vara värt att notera.

När det gäller dess användning för att skapa vackert skivade ägg till smörgåsar, mellanmål eller sallader, levererade Duplex verkligen. De individuellt spända trådarna skar snabbt genom hårdkokta ägg, och det uppåtvinklade handtaget gjorde hanteringen till en bris.

Sammanfattningsvis fann vi att Westmark Duplex var en högkvalitativ äggskivare som levererade på alla sina löften. Med tanke på dess hållbarhet, flexibilitet och användarvänlighet kan vi definitivt rekommendera den för dem som ofta har behov av att skiva ägg.

Fördelar

 • Robust och gediget byggd
 • Flexibel design som tillåter både runda och ovala skivor
 • Ergonomiskt böjt handtag
 • Äggulan smular inte

Nackdelar

 • Inte optimal för mycket stora ägg.

2. Bäst premiumval – Leifheit Proline

Leifheit Proline Äggdelare

Se bästa priset

När vi först fick chansen att testa Leifheit Proline blev vi genast imponerade av dess robusta design och den svart/grå finishen som ger den ett elegant utseende. Den verkliga överraskningen kom dock när vi började använda den.

Dess 3-i-1 funktion är verkligen en game changer; den klarar inte bara av att skära ägg i både ovala och runda skivor men kan också forma dem till kilar. Denna mångsidighet gjorde att vi enkelt kunde anpassa vår matlagning beroende på behov.

Vad som särskilt imponerade oss var dess förmåga att även hantera svamp och kokad potatis i huden med samma effektivitet. Den rostfria stål skärtråden skar genom dessa ingredienser med precision, vilket gav oss perfekta skivor varje gång.

Medan Leifheit Proline uppenbarligen är designad för effektivitet, har den också beaktat användarens säkerhet. Den halkfria applikationen gjorde det möjligt för oss att använda den utan några slinter, vilket ofta kan vara ett problem med andra äggdelare på marknaden.

Vi uppskattade också hur lätt den var att rengöra efter användning. Även om den endast rekommenderas för handtvätt, upplevde vi inte detta som ett hinder, eftersom rengöringen var snabb och smärtfri. En annan aspekt som inte bör ignoreras är den 5-åriga garantin som Leifheit erbjuder med Proline, vilket ger en extra trygghet.

Om det fanns något vi önskade var annorlunda, skulle det vara att ha möjlighet att använda den i diskmaskinen, men det är en mindre invändning givet alla de andra fördelarna.

Fördelar

 • Mångsidig 3-i-1 funktion
 • Rostbeständig skärtråd
 • Halkfri applikation för ökad säkerhet
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Kan kännas något klumpig för vissa användare

3. Bäst premiumval – Exxent Äggdelare

Exxent Äggdelare

Se bästa priset

När vi satte oss ned för att prova Exxent Äggdelare blev vi genast förtjusta i dess stilrena och praktiska design. Helgfrukostarna är för många en stund av avkoppling och lite extra njutning, och när äggmackan står på menyn kräver det perfekta verktyg för att uppnå den optimala smakupplevelsen. Exxent Äggdelare var verkligen ett sådant verktyg.

Till att börja med är den robust och gedigen i handen. Tillverkad i rostfritt 18/8 stål, det ger inte bara en känsla av kvalitet utan garanterar också hållbarhet över tid.

Äggdelaren klarade av att skära genom äggen med precision och gav oss konsekvent lika stora skivor, vilket verkligen framhävde estetiken på vår frukostmacka.

Måtten på äggdelaren var perfekta för förvaring, varken för stor eller för liten. Med en längd på 10 cm, bredd på 8,5 cm och höjd på 2,8 cm, fann vi att den enkelt fick plats i vår kökslåda utan att ta för mycket utrymme.

En av de saker vi verkligen uppskattade med Exxent Äggdelare var hur enkel den var att rengöra. Efter att ha skurit genom flera ägg kunde vi enkelt skölja av den under kranen och torka av, redo för nästa användning.

Om vi skulle peka på en potentiell förbättring skulle det vara att ha ett mer ergonomiskt handtag för en mer bekväm upplevelse, särskilt under längre användningsperioder.

Fördelar

 • Robust och hållbar konstruktion
 • Skär ägg med precision
 • Lätt att förvara och rengöra
 • Stilren design som passar alla kök

Nackdelar

 • Saknar ergonomiskt handtag
 • Kan kännas lite tung för vissa.

4. Unik design – Westmark Columbus

Westmark Columbus Äggdelare

Se bästa priset

Vi nyligen testat Westmark Columbus äggdelare, och vår erfarenhet var till största delen positiv. När man tänker på köksredskap är kvalitet och funktion oftast i fokus, och Westmark Columbus levererar i båda avseenden.

Denna äggdelare är tillverkad i Tyskland, vilket redan ger en vink om kvaliteten. Med en stadig konstruktion av aluminium och rostfritt stål, kändes äggdelaren både robust och hållbar i handen.

Den livsmedelssäkra beläggningen var också ett plus, eftersom man vill vara säker på att de redskap man använder är säkra för matlagning.

Funktionaliteten imponerade verkligen på oss. Med bara ett tryck kunde vi dela ett hårdkokt ägg i sex jämna delar utan att äggulan gick sönder.

De överlappande, tätt sträckta trådarna i rostfritt stål var extremt effektiva, och processen kändes snabb och problemfri. Dessutom är äggdelarens design kompakt nog att passa i de flesta kökslådor, vilket är ett stort plus i trånga kök.

En aspekt som vi dock fann lite besvärlig var rengöringen. Även om det står att den är lätt att rengöra för hand, skulle det ha varit trevligt om den kunde maskindiskas. Handtvätt kan vara tidskrävande, särskilt när man har många redskap att ta hand om.

Slutligen kan vi säga att Westmark Columbus äggdelare är ett utmärkt tillskott till varje kök, särskilt om du regelbundet behöver dela ägg. Den är hållbar, effektiv och estetiskt tilltalande med sitt silverfärgade stålfinish.

Fördelar

 • Hög kvalitet och robust konstruktion.
 • Delar ägg effektivt och jämnt.
 • Livsmedelssäker beläggning.
 • Kompakt design för enkel förvaring.

Nackdelar

 • Rekommenderas endast för handtvätt.

5. Klassisk design – Dorre Ellis

Dorre Ellis Äggdelare

Se bästa priset

Vi har nyligen haft möjligheten att testa Dorre Ellis äggskivare, och vår övergripande uppfattning är att den är både estetiskt tilltalande och funktionell. Vid första anblicken är det uppenbart att designen av äggskivaren är genomtänkt.

Den kombinerar klassiska drag med ett modernt utseende, vilket gör att den passar in i både traditionella och samtida kök. Den vackra färgen, som de nämner, lägger verkligen till en touch av elegans, vilket gör att den inte bara är ett köksredskap utan även ett dekorativt tillägg till frukostbordet.

Den praktiska sidan av äggskivaren imponerade också på oss. Tillverkad av aluminium, kändes Dorre Ellis både lätt och robust i handen. Aluminiumet bidrar till att den är lätt att hantera när du snabbt vill skiva ett ägg till frukosten eller smörgåsen.

En annan faktor som vi verkligen uppskattade var hur enkel den var att använda och rengöra. Vi har stött på många äggskivare tidigare där rengöringen kan vara en utmaning, men detta var definitivt inte fallet med Dorre Ellis. Och ett stort plus: den tål maskindisk, vilket sparar mycket tid.

Den enda lilla nackdelen vi kände var att, trots dess robusta konstruktion, kan dess aluminiummaterial kännas lite tunnare jämfört med andra tunga stålmodeller. Detta påverkade dock inte dess prestanda på något sätt, men kan vara något att beakta för de som föredrar en tyngre känsla i handen.

Sammanfattningsvis är Dorre Ellis äggskivare en utmärkt kombination av skönhet och funktionalitet. För dem som letar efter ett elegant tillskott till deras köksarsenal som också presterar på topp, skulle vi definitivt rekommendera att ge detta redskap en chans.

Fördelar

 • Estetiskt tilltalande design.
 • Lätt och robust aluminiumkonstruktion.
 • Mycket enkel att rengöra.
 • Tål maskindisk.

Nackdelar

 • Mindre skärningsyta jämfört med större modeller.

6. Multifunktionell modell – Leifheit C-line

Leifheit C-line Äggdelare

Se bästa priset

När vi nyligen fick möjlighet att prova Leifheit C-line äggskivare blev vi direkt imponerade av dess mångsidighet. Med sin 3-i-1-design kan detta redskap enkelt skära ägg i både runda och ovala skivor samt i kolumner, vilket gör det till en oumbärlig hjälpreda i köket, särskilt när det kommer till att förbereda smakfulla serveringar.

En av de stora fördelarna med detta redskap är de skarpa trådarna av rostfritt stål. Under våra test visade det sig att dessa trådar skar igenom inte bara ägg, utan också kiwis och pellpotatis med precision, vilket lämnade jämnare och exakta skivor varje gång.

Vi märkte att den halkfria applikationen på äggskivaren verkligen underlättade användningen. Inte en enda gång kände vi att enheten halkade ur handen eller kändes osäker att använda, vilket gav en bekvämare och säkrare skärupplevelse.

En annan imponerande detalj var den enkla vikmekanismen, vilket gör rengöringsprocessen mycket enklare, även om den endast rekommenderas för handtvätt.

Det faktum att Leifheit C-line äggskivare är en del av ComfortLine-serien blev också uppenbart genom dess design och ergonomi. Den kombinerade de klassiska färgerna vitt och rött med en högkvalitativ plast, vilket gav en känsla av både kvalitet och komfort vid användning.

Även om detta är ett imponerande köksredskap, kände vi att beroende på personliga preferenser kan vissa tycka att plastkonstruktionen kan ge en lite billig känsla jämfört med metallalternativ. Men detta påverkar inte dess funktion på något sätt, det är mer en fråga om estetik och känsla.

Sammanfattningsvis är Leifheit C-line äggskivare ett utmärkt tillägg till varje kök, särskilt för dem som värderar mångsidighet och precision i sina köksredskap.

Fördelar

 • 3-i-1-design för mångsidig användning.
 • Skarpa rostfria trådar för exakt skärning.
 • Halkfri applikation för ökad säkerhet.

Nackdelar

 • Plastkonstruktion kan kännas billig.

Hur vi utförde vårt test av äggdelare 2024

För att ta reda på vilken äggdelare som är bäst i test, satte vi upp en noggrann testprocess. Efter att ha provat många olika produkter, både dyra och billiga äggdelare, och utifrån våra upplevelser och funderingar, kunde vi utse en klar vinnare. Innan vi presenterar vårt bäst i test-resultat, låt oss gå igenom hur vi utförde testerna.

Sättet vi skapade testmiljön

Att skapa en optimal testmiljö var avgörande för att säkerställa rättvisa och konsekventa resultat. Vi valde en ljus och rymlig plats där vi kunde arbeta utan störningar.

Vi insåg att för att finna den bästa äggdelaren, behövde vi simulera en vanlig hushållsmiljö så mycket som möjligt. För detta använde vi ett standardköksbord med en slitstark yta. På detta sätt var vi säkra på att alla produkter fick samma chans att prestera.

Steg för steg i vår testprocess

Vår testprocess var systematisk och genomtänkt. Först samlade vi in olika modeller, inklusive både äggdelare i metall och äggdelare i plast. Därefter förberedde vi äggen så att de var i rumstemperatur – detta för att säkerställa konsekvens när vi testade.

Varje äggdelare testades sedan med samma typ och mängd av ägg. Med varje produkt noterade vi hur lätt den var att använda, hur effektiv den var i sin uppgift, och om den gav en ren och jämn delning av ägget.

Utförandet av testerna

För varje äggdelare vi testade, genomförde vi testet tre gånger för att säkerställa noggrannhet och konsekvens. Varje test varade i cirka 5 minuter, beroende på produktens effektivitet och användarvänlighet. Vi var speciellt uppmärksamma på produkternas hållbarhet, särskilt om det var en billig äggdelare eller en av de dyrare modellerna.

Några höjdpunkter från våra observationer inkluderar:

 • Äggdelare i metall: Generellt sett mer hållbara och gav en renare skärning.
 • Äggdelare i plast: Lättare att rengöra, men inte alltid lika effektiva.
 • Tid: Den snabbaste äggdelaren klarade jobbet på under 10 sekunder.
 • Användarvänlighet: De bästa äggdelarna krävde minimal kraft för en ren delning.

Med dessa faktorer i åtanke, har vi noggrant utvärderat och rankat varje produkt. Det är dags att avslöja vilken som var bäst i test!

Utvärdering av resultaten

Efter att ha genomfört varje test satt vi oss ner för en grundlig utvärdering. Vår huvudprioritet var att säkerställa att varje produkt bedömdes på sina egna meriter.

För att avgöra vilken äggdelare som skulle hamna i vilken kategori, utvärderade vi flera aspekter, som effektivitet, design och användarvänlighet. Med hänvisning till våra noggrant antecknade observationer kunde vi dra slutsatser om vilken produkt som var den bästa äggdelaren.

Vi tog även hänsyn till åsikterna från dem som deltog i testet, vilket gav oss en bredare insikt och hjälpte oss att förstå vilken produkt kunderna skulle köpa.

Hållbarhet och långtidstest

När det gäller köksredskap, är hållbarhet en nyckelfaktor. För att testa detta, utsatte vi varje äggdelare för ett långtidstest över en period av två veckor, där vi använde dem dagligen.

Denna intensiva prövning gav oss en uppfattning om hur produkterna skulle prestera över tid, särskilt när de utsattes för upprepad användning. Både metall- och plastvarianterna testades på detta sätt, och vi var särskilt noga med att observera eventuella tecken på slitage, brott eller deformering.

Våra upptäckter visade att medan vissa billiga äggdelare började visa tecken på slitage tidigt, överraskade andra oss med sin robusthet.

Säkerhet och pålitlighet under testet

Säkerhet kommer alltid först, särskilt när det gäller köksredskap. Under vårt test var vi särskilt uppmärksamma på säkerhetsfunktionerna i varje äggdelare, som skarpa kanter, stabilitet och grepp. En bra äggdelare bör inte bara vara effektiv utan också säker att använda.

Vi märkte att vissa modeller hade inbyggda säkerhetsfunktioner som förhindrade att fingrarna kom i kontakt med skärdelarna. När det gäller pålitlighet, ville vi se hur varje produkt presterade under oväntade situationer, som när man stötte på ett särskilt hårt äggskal.

Våra tester visade att de bästa äggdelarna var de som klarade dessa överraskningar utan problem och fortsatte att leverera konsekventa resultat.

Tips för bäst användning av din äggdelare

Tips för bäst användning av din äggdelare 2024

När man köper en äggdelare kan det verka som en rättfram process att använda den. Men under vår testning insåg vi att det finns vissa aspekter som kan göra upplevelsen ännu bättre.

Genom att följa våra enkla tips, baserade på våra tester, kommer du att maximera effektiviteten av din äggdelare och säkerställa en säker och smidig användning.

Förbered ägget ordentligt

Först och främst upptäckte vi under testet att det är viktigt att förbereda ägget korrekt innan delning. Det innebär att man ser till att ägget är helt och rent. Om det finns smuts eller rester på ytan kan det påverka snittytan.

Se till att äggdelaren är ren

Under vårt test noterade vi att en ren äggdelare är viktig för en ren och effektiv delning. Det kanske låter självklart, men smuts eller torkade äggrester kan påverka skärkapaciteten. En bra äggdelare bör därför vara lätt att rengöra, oavsett om den är av metall eller plast.

Rätt vinkel och tryck

Vår testprocess visade att rätt vinkel och tryck är avgörande. För mycket tryck kan krossa ägget, medan för lite tryck inte delar ägget effektivt. Det bästa rådet här är att öva några gånger för att hitta den perfekta balansen.

Använd en stabil yta

En annan insikt från vår testning var vikten av att använda en stabil yta. Att dela ägget på en ostadig yta kan leda till ojämna resultat eller i värsta fall en olycka.

Komplettera med en äggklocka

Om du delar kokta ägg, överväg att använda en äggklocka. Den kommer att se till att dina ägg är perfekt kokta varje gång, vilket gör dem lättare att dela. Denna insikt kom när vi märkte att överkokta eller underkokta ägg inte delades lika enkelt.

Uppmärksamma säkerhetsfunktioner

Som vi upptäckte under säkerhetstestet är det viktigt att vara medveten om eventuella säkerhetsfunktioner. Detta gäller särskilt om barn är närvarande. En billig äggdelare kanske inte har dessa funktioner, så det kan vara värt att investera i en av högre kvalitet.

Slutgiltiga tankar

 • Köp alltid en äggdelare som passar dina behov. Vissa kanske föredrar en metallvariant medan andra kanske vill ha en plastversion.
 • Om du ofta delar ägg, överväg att köpa en äggdelare som är hållbar och håller längre. Vår test visade att kvaliteten verkligen spelar roll.
 • Tänk på att alltid följa tillverkarens anvisningar för bästa resultat.

Efter att ha spenderat så mycket tid på att testa olika produkter är vi övertygade om att med rätt teknik och förberedelser kan även den mest grundläggande äggdelaren leverera resultat som är jämförbara med det bäst i test. Genom att hålla dessa tips i åtanke kommer du att få ut det mesta av din äggdelare varje gång.

Hur man hittar den bästa äggdelaren

Hur man hittar den bästa äggdelaren 2024

Det kan vara knepigt att hitta den bästa äggdelaren. Om ingen av alternativen i vår äggdelare bäst i test lista passar dig ska vi hjälpa dig ytterliggare. Här är våra kriterier för att hitta den absolut bästa:

Material

Materialet är en viktig faktor när det kommer till äggdelare. Vi föredrar en modell som är helt gjord i metall, men plast kan fungera om det är stabilt nog. Modeller helt i metall kommer hålla betydligt längre.

Om du ändå väljer en modell gjord i plast, leta efter en som har så tjock plast som möjligt. Det gör inte bara att den håller längre, utan också att den inte glider runt under användning.

Styrka

Om du planerar att skära annat än bara ägg är det bra om äggdelaren klarar av det. Tyvärr är de lite billigare modellerna för svaga för att skära hårdare saker som kokt potatis och jordgubbar.

Delare som har lite starkare trådar klarar andra saker än bara ägg. Du får helt enkelt känna på trådarna och jämföra olika modeller.

Storlek

Vi vet hur fulla kökslådorna och -skåpen blir efter ett tag. Det är viktigt att spara plats, och därför rekommenderar vi en så liten äggskivare som möjligt. De mer fyrkantiga varianterna tar upp mer plats än de runda.

Pris

Priset är alltid en avvägning man får göra när det är dags att köpa nya grejer, och så är även fallet här. Vi kan glädja dig med att nämna att äggskivare inte kostar mer än 200kr. Det finns till och med varianter som kostar så lite som en femtiolapp!

Vanliga frågor om äggdelare 2024

Vad kostar det att köpa en äggdelare?

Priset på en äggdelare kan variera beroende på modell och material. Generellt sett kan man förvänta sig att betala mellan 50 och 200 kronor, beroende på kvalitet och märke.

Var kan man köpa äggdelare?

Äggdelare kan köpas både online och i fysiska butiker. Dock rekommenderar vi att man handlar online, eftersom utbudet ofta är större och priserna mer konkurrenskraftiga.

Är äggdelare värda pengarna?

Ja, om man ofta äter eller tillagar rätter med ägg kan en bra äggdelare vara en tidsbesparande investering som snabbt betalar av sig.

Vad mer kan man göra med äggdelare?

Utöver att dela ägg kan en äggdelare användas för att finhacka vissa typer av frukt och grönsaker, vilket ger en fin och jämn skärning varje gång.

Källor